Maryland: grožnje s smrtjo 14 letnici zaradi podpore zakonski zvezi med možem in ženo

23

Zvezna država Maryland naj bi naslednji teden, točneje v četrtek popoldan, postala  osma država v ZDA, ki bo uzakonila homoseksualne poroke. Nasprotniki so sicer v petek že začeli z akcijami s katerimi bi zbrali 55,736  podpisov za referendum o tej temi, ki bo predvidoma novembra letos.

V Marylandu pa še vedno odmeva primer Sarah Crank, 14 letnice, ki se je šolala doma in ki je pred mesecem dni pred državo pričala v korist zakonske zveze ter tega, da otrok potrebuje očeta in mamo. “Resnično slabo se počutim za otroke, ki imajo dva starša istega spola” je dejala. “Tudi če otroci menijo, kako jim je v redu, nimajo pojma o tem, za kako dobro izkušnjo so prikrajšani”. Nadaljevala je: “Ljudje pravijo, da so rojeni kot istospolni, vendar sem srečala zelo dobre ljudi, ki so spremenili to usmerjenost”.

“Danes je moj rojstni dan. Najboljše darilo za moj rojstni dan bo, če boste glasovali NE za poroke istospolnih”.

Takoj po tistem, ko se je njen posnetek znašel na internetu, se je novica pojavila na portalih homoseksualnih aktivistov, čemur so kmalu sledile grožnje, tudi s smrtjo.

YouTube komentarji so bili različni, kot ta: “Ubij tega otroka in njegove [bolne] straše, za 11 rojstni dan bo to najboljše darilo, hvala”.  Komentar na  LGBTNation.com pa je dejal, “Vsak ve njeno ime, tako upamo, da bo čutila kaj pomeni  biti nadlegovan in ustrahovan.”

Naj spomnimo, preko trideset zveznih držav v ZDA ima v ustavi ali ustavnih dopolnilih zapisano, da je poroka možna med možem in ženo, dodatnih deset zakonsko zvezo med možem in ženo ščiti na drugačen način. Sedem zveznih držav ima uzakonjene homoseksualne poroke.

Dopolnila v tridesetih ameriških zveznih državah so bila sicer različnih oblik, zanje je skupaj glasovalo v povprečju 63 % ljudi. Podobno podporo zaščiti zakonske zveze med enim možem in eno ženo je pokazalo tudi merjenje javnega mnenja maja leta 2011 s strani  Public Opinion Strategies.

23 KOMENTARJI

 1. Oh, Valerij, Public Opinion Stategies? PR mašina Republikanske stanke?

  Zanimivo, a ne, ko vse druge meritve, ki so jih opravile veredostojne organizacije, ala Gallup, kažejo, da se je v par letih ameriško javno mnenje spremenilo. In da Američani večinsko podpirajo marriage equality?

  Oh, Valerij, YouTube komentarji – vedno podn od podna – so news?

  Res tako teče voda v grlo?

  Mimogrede: 14-letno, ki še 4 leta ne bo smela volit, še 7 let pa ne pit alkohola, spustit v politično mašinerijo?

  To se vam zdi prav? Čista zloraba otrok.

  Aja, “družinske vrednote”.

 2. V informacijo bralcem, kaj What? narobe razume.

  Kot sem enkrat že pisal. Public Opinion Stategies in Gallup sta imela drugačna vprašanja. Public Opinion Stategies je imel vprašanje na temo podpore zakonski zvezi med možem in ženo. Podpora je taka, kot je napisana, to je 63 %.Gallup je imel drugačno vprašanje.

  Kar se tiče komentarjev. Niso samo YouTube, ampak jih je precej več. Iz uvidevnosti do bralcev nisem vseh niti omenil, niti povzel, niti podal razsežnosti komentarjev.

  Za nadaljevanje – zelo majhen del izsekov in komentarjev:
  http://www.tfpstudentaction.org/what-we-do/news-and-updates/girl-gets-death-threat-for-defending-god-ordained-marriage.html
  “And now everyone knows her name, so hopefully she will feel what its like to be harassed and bullied…” reads a comment posted on LGBTNation.com
  From YouTube: “My god I hate people like this. Most (not all) Americans are [expletive] retards. If I ever see this girl, I will kill her. That’s a promise.”
  Other entries: “Her parents should be exterminated.”
  “The [sic] is why abortion must stay legal – to prevent little bigots like this from being Born…”
  “Kill this child and his [sic] parent, for my 11 birthday would be a wonderful gift, thanks.”
  “Her belief is hurting other people. I will attack her as much as I please.”
  “Parents like hers should be sterilized…”
  “I’m gonna kill ‘er!”

  That is only a small sample. The vitriolic tone of over 2,600 comments posted on The Huffington Post alone, reveal how the “tolerance” promoted by the homosexual movement is anything but tolerant, nothing more than an empty slogan to silence most Americans.

  In fact, hundreds of additional comments posted across the blogosphere demonstrate just how willing pro-homosexual activists are to deny traditional marriage supporters their freedom of speech.

  Sarah should know that it is a federal crime, punishable by up to 5 years in prison and a fine of up to $250,000, to transmit any communication containing a threat to injure the person of another, via the Internet and e-mail (as well as the telephone, beepers, and other means of communication).

  Kar se tiče 14 letnice – v demokraciji vsak lahko pove, kar misli da je prav, tudi otrok. Nikakor ne sme biti problem, da tudi 14-letnica pove svojo izkušnjo. Še več, vključevanje pomeni vključevanje tudi takšnih otrok da povedo svoje mnenje. Tudi pri nas poznamo otroški parlament, kjer otroke spodbujamo, da naj povedo svoje mnenje.

  Primer je poučen zaradi šolskega sistema. Kajti, mišljenje otrok in zagovarjanje njihovih stališč je povsem legitimno. Konec koncev bi bila ta oseba lahko v šoli in bi to govorila. Svoboda govora v demokraciji je temelj na katerem se gradi. V kolikor se potepta ta pravica, se potepta demokracija.

  • Ne slepimo se, gospod Valerij. Oseba, ki se imenuje What? točno ve, kaj dela in kako dela. Z žalitvami in ustrahovanjem doseči svoje. Njej ni za argumentiran pogovor ampak za utišanje ljudi, ki nimajo mnenja njenih gospodarjev. Ampak ti gospodarji imajo nad seboj bič:

   Primarij Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani dr. Ludvik Vidmar je v Delovi prilogi Ona (16.08.2011) opozoril, da okuženost z virusom HIV v Sloveniji še vedno raste ter da je med novo okuženimi kar 80% moških, ki imajo spolne odnose z moškimi. Glavni razlog za to vidi v povečani promiskuiteti in izgubljanju vrednote zvestobe.

   Število okuženih na leto se je do leta 2005 gibalo okoli 25, nato pa se je dvignilo na približno 40. Dosedanji neslavni rekord smo v Sloveniji zabeležili leta 2009 (49), vendar dosedanje številke kažejo, da bo okuženih letos še več.

   »Največ, kar 80 odstotkov novoodkritih oseb z okužbo HIV, je med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi, torej homoseksualci oziroma geji. Nekateri od teh so biseksualci, torej imajo spolne odnose tudi z ženskami. Letos sta bili okuženi tudi dve nosečnici. Okužili sta se heteroseksualno, nista narkomanki ali kaj podobnega. Zdraviti smo ju začeli takoj, ko je bilo mogoče. Pri novorojencih obeh žensk nam je uspelo doseči, da nista okužena,« je za Ono povedal dr. Vidmar.

   »Glavni vzroki za povečanje števila okuženih s HIV prav med populacijo gejev so neustrezno zaščiteni spolni odnosi in zmanjšan strah pred boleznijo aids, ker imamo zdaj na voljo uspešno zdravljenje, kar pa ne pomeni, da lahko bolnika tudi dokončno ozdravimo. Pomembna je zlasti promiskuiteta, torej pogosto menjavanje partnerjev, ki je v tej rizični populaciji precej pogosta. To dokazuje tudi dejstvo, da pri osebah iz te skupine, ki jih že zdravimo, opažamo izredno povečevanje sifilisa. Zvestoba večinoma ni več vrednota. Okužene osebe sicer sam virus HIV težko širijo, če so na terapiji, ni pa nemogoče. Nekaj odstotkov možnosti za prenos na drugo osebo še vedno obstaja.«

   Povzeto po: »Stanje je alarmantno«, intervju z doc. primarijem dr. Ludvikom Vidmarjem v Delovi prilogi Ona, 16.08.2011

 3. V informacijo, kaj Grašič ne razume:

  Lansko leto so pravzaprav vse national-wide ankete neodvisnih organizacij ala Gallup in najpomembnejših medijskih hiš ugotovile, da Američani večinsko podpirajo marriage equality. Brez izjeme.

  Ne, dragi Valerij, anketa Public Opinion Strategies tega ne spremeni, je ničvredna, ker jo izvaja organizacija, ki je politična dekla.

  Tudi pri nas ne boste pri LDS naročili ankete, kako priljubljena je LDS pri volilcih? Ali?

  O komentarjih:
  Zanimivo, da recimo komentarja “And now everyone knows her name, so hopefully she will feel what its like to be harassed and bullied” Google ne najde – razen na straneh katoliških fundamentalistov? Copy Paste. Na strani, ki ji citiraš, je ni najti?

  Pa ni važno. Spletni komentarji so praviloma pač poden in ne vem, zakaj bi bila taka razlika ravno tukaj?

  “Nikakor ne sme biti problem, da tudi 14-letnica pove svojo izkušnjo.”

  Heh. V demokraciji lahko govori vsak vse. In bom tudi jaz rekel: nikoli, res nikoli, ne bi 14-letne punčke porinil v žrelo vnetljive politične debate, kjer bi govorila o stvareh, za katere ni razvojno, čustveno, intelektualno… niti pod razno sposobna, da se izreka. Pri 14 letih je čas mladosti, ne političnega boja. Ogabno.

  • Raziskava je zate ničvredna zato, ker ne daje rezultata, ki bi bil všeč tebi, ne pa zaradi domnevne politične pristranskosti.

   Kar pa se tiče tega, da Google ne najde – je razumljivo. Zadeva je sprožila škandal in gejevske organizacije in youtube so take komentarje hitro pobrisale.

   Kar pa se tiče punčke. Nočeš obsoditi groženj in nestrpnosti s strani svojih aktivistov, zato vališ krivdo na nasprotnike.

 4. What, “Spletni komentarji so praviloma pač poden in ne vem, zakaj bi bila taka razlika ravno tukaj”.

  Zakaj pa potem sodelujete v njih? Vas ni strah, da vam kdo ne bi pomolil po nos te vaše trditve (kot denimo jaz) in vam rekel, da vaši komentarji spadajo v ta poden?

 5. Kdor seje nestrpnost in sovraštvo, ju je v še večji meri deležen! Sploh pa ne vem, kako to, da ste katoliški aktivisti tako neumni, da slepo posnemate vzorce in prijeme ameriških verskih skrajnežev: to ne bo učinkovalo, kajti Slovenija je neprimerno bolj sekularizirana od ZDA.

  Nek gospod Rode se tako v Družini navdušuje nad Rickom Santorumom, ki se poteguje za republikanskega kandidata za predsednika ZDA. Santorum je katolik, ki zagovarja skrajno nestrpna in predpotopna stališča glede splava, istospolnosti, zarodnih celic ipd. No, jasno pa je, da si Obama najbolj želi, da bi republikanci nominirali Santoruma, saj bi bil v tem primeru Obama zanesljivo prepričljivo vnovič izvoljen. Večina Američanov si namreč v Beli hiši nikakor ne želi verskega fanatika s kamenodobnimi stališči.

  • Problem je v tem, da si skrajnež ti, zato vsako drugačno mnenje lažnivo obtožuješ, da je skrajno.

   Tvoje pisanje samo dokazuje, da je Amerika svobodnejša država kot Slovenija. Po tvoje drugače misleči ne bi smeli izrekati svojega mnenja, kaj šele kandidirati na volitvah.

 6. Mar pri nas zato tako pada rodnost, ker so vedno bolj glasni pedri in lezbijke.

  Mar res nisi več enakovreden državljan, če nisi homoseksualec ali če jim najmnj trikrat na dan ne zapoješ hvalnice?

  • Da, res je. Si drugorazredni državljan in ker je v neki jami še dovolj prostora, potem ko so kosti zmetali ven, bodo drugorazredne spet metali noter. Varuhinja človekovih pravic meni, da je to celo umetnost.

 7. Belko,

  kamenodobna stališča glede splava in izvornih celic? Kaj pa so po vašem moderna in napredna stališča? Recimo, je pri nas določilo, da sme ženska opraviti splav (razen v posebnih primerih) do 12. tedna napredno ali kamenodobno določilo? A veste, da imajo v naprednih državah dosti manjšo omejitev in lahko denimo delajo splav menda celo do šestega meseca? Bi se morali po vašem tudi mi boriti za kaj takega?

 8. Sodišče Evropske unije je pred dobrim mesecem v zadevi Brüstle proti Greenpeace eV (C-34/10) prepovedalo patentiranje človeških embrionalnih matičnih celic. Zadeva znova odpira težko vprašanje o začetku človeškega življenja. V tej povezavi se pojavljata vprašanji dovoljenosti splava in ravnanja s človeškimi zarodki. Kdaj se torej začne življenje, s spočetjem ali z rojstvom? Ali je nerojen otrok človeško bitje? Kdaj človek pridobi pravno subjektiviteto?

  Luksemburško sodišče je v odločitvi jasno ugotovilo, da gre ‘vsakršno človeško jajčno celico od stopnje oploditve naprej šteti za „človeški zarodek“ v smislu in za uporabo člena 6(2)(c) Direktive, ker takšna oploditev lahko sproži proces razvoja človeka.’ (35. odstavek)… Sodišče je nato še zapisalo, da je takšno ‘opredelitev … potrebno priznati tudi neoplojeni človeški jajčni celici, v katero je bilo presajeno celično jedro dozorele človeške celice, in neoplojeni človeški jajčni celici, pri kateri je partenogeneza spodbudila delitev in nadaljnji razvoj. Čeprav ti organizmi niso bili predmet oploditve v strogem pomenu besede, lahko … zaradi tehnike, uporabljene za njihovo pridobitev, sprožijo proces razvoja človeka kot zarodka, ustvarjenega z oploditvijo jajčeca’ (36. odstavek).

  Sodišče je nedvomno pritrdilo stališču, da je človeški zarodek ‘vsakršna človeška celica’ od spočetja naprej …

  več na:
  http://www.ius-software.si/DnevneVsebine/Kolumna.aspx?Id=75346

 9. Ta primer kaže, kako so v resnici nestrpni ravno gejevski aktivisti.

  Da ne govorimo o dvojnih merilih. Če se pojavi en malo bolj sovražen komentar z desne, je to takoj dokaz, da so vsi desno usmerjeni nestrpni.

  Ko se pojavijo resne grožnje z leve – je to pač youtube – ne smemo tega jemati tako resno, ker je baje to tam nekaj normalnega. Čeprav to ni.

Comments are closed.