Marko Il Piccolodivano, FB: Zadnji predsednik, ki ni bil nastavljen je bil Kennedy

19

Za Donalda Trumpa sem prvič slišal približno 3 leta nazaj, ko sem v New Yorku obiskal njegovo stolpnico. Moj prvi vtis je bil izrazito negativen, predvsem zaradi njegovega bogastva, pa tudi njegovi bizarni frizuri se nikakor nisem mogel načuditi. A poleg tega se zanj tudi nisem dosti zanimal.

Daleč najbolj mi ni bil všeč, ko sem na youtubu videl enega izmed njegovih intervjujev kjer govori kako mu v mladosti ni bilo lahko: “My father gave me a small loan of a million dollars”.

Spomnim se s kakšnim gnusom sem spremljal tega človeka in ga ob kandidaturi nisem vzel resno.

Konec koncev želi zgraditi zid na meji z Mehiko, muslimanom preprečiti vstop v ZDA, ženske je označil za debele prasice in mehičane za posiljevalce….. je tudi čisti rasist do črncev, ne podpira gejev, je Putinova lutka, novi Hitler, egocentrični šovinist, vodja Ku Klux Klana, začetnik 3. svetovne vojne itd itd.

Vsaj s takšnimi informacijami so nas šopali in skušali prepričati glavni mediji ala CNN, NBC, ABC in BBC, isti mediji, ki jih financirajo elite z Wallstreeta in so glavni stroj globalistične propagande, ki skuša ustaviti vsakega, ki se jim skuša postaviti po robu.

Kaj ni čudno? Nihče pred volitvami ni obsodil Trumpa da je rasist, ksenofob, seksist itd. Šele ko se je prijavil kot kandidat, so ga poskušali razbiti z vseh strani. Elita je imela tako na republikanski, kot na demokratični strani že pred volitvami nastavljeni 2 lutki. Jeb Bush na eni in Hillary Clinton na drugi strani, kjer bi se oba pomerila v velikem finalu in bi bilo čisto vseeno kdo bi zmagal, saj sta oba dve plati istega kovanca.

Nato pa pride Trump v igro, čisto nepričakovano in prekriža vse načrte globalistov. Že prej znan iz resničnostnih šovov in poslovnega sveta, je hitro pridobil popularnost z izjavami kot so “We’re gonna build a wall”, kjer nihče ni vedel ali misli resno ali ne. Vsem pa se je zdel osvežujoč in na daleč je bilo čutiti, da je končno nekaj svežega na politični sceni, kjer so lenobno gnezdili stari politiki.

Najprej so se Trumpu smejali. Ga zaničevali. Se mu posmehovali. Toda Američani so imeli dovolj. Vedeli so, da zlagane fraze in olepšane, politične in učene besede ki so prihajale iz ust Obame, ne zaležejo in so samo distrakcija. Obama je namreč pridigal o spremembah, prinesel pa je nacionalni dolg višji od 20 MILIJARD dolarjev, skregal med sabo pol Bližnjega vzhoda, povzročil pogoje za nastanek ISIS, posledično je odgovoren za migrantsko krizo in z zdravstvenim sistemom Obamacare pahnil Ameriško ljudstvo na rob obupa. In ljudstvo je reklo dovolj. Dovolj politikov in lepih zlaganih besed.

Hillary Clinton je obljubljala prav to. Nadaljevanje agonije v svetu, ki sta jo povzročila Bush in Obama.

Hvala bogu so WikiLeaks pravočasno razkrili, da so njeno nominacijo naštimali že mesece vnaprej (in kako Bernie Sanders nikoli ni imel šans), kako je preko njene fundacije plačala protestnikom v Chicagu da bi razgrajali in uničevali mesto. Kako je tajne podatke uničevala s kislino in kladivi, ker se je bala preiskave FBI. Kako je izbrisala 33 000 zaupnih emailov s svojega serverja in potem lagala o tem pod prisego, kako ji Wallstreet plačuje milijone in milijone za oglaševanje kampanje, hkrati pridiga o socialni enakosti, hkrati pa nosi obleke vredne 13 000$, kako je na Bližnjem vzhodu pod njenim zunanjim ministrstvom pustila Američane v Libiji umreti med arabsko pomladjo, kako je opustošila Sirijo, Libijo, Irak in Sudan.

Raje Trumpa, ki se je v poslovnem svetu že izvrstno dokazal, kjer je iz “začetnih očetovih milijonov” naredil VEČ MILIJARD vredno družbo in brand in ustvaril več 10 000 delovnih mest. Mediji so ga kritizirali, da so njegovi projekti 4x bankrotirali, toda to so bili štirje bankroti v primerjavi z več 100-timi drugimi projekti, ki pa še danes cvetijo, a on njih mediji ne poročajo. 4 proti 100+ je za poslovni svet zelo dober rezultat.

Trump ni popoln kandidat, Niti super ni ….. nihče ne trdi tega. To vemo vsi! Tip je čisti egocentrik pa tudi besedni zaklad ima na nivoju OŠ. Vendar je s svojo igro pokazal pravi obraz pristranskosti medijev, zlaganosti volitev, dvostrankarski abusrd, koruptivnost politikov in moč lobijev, ki so dosedaj storili vse, da bi ustavili nekega outsiderja, kot je Trump.

Trump je svojo kampanjo financiral sam, s svojim denarjem, ki ga je s svojo firmo ustvaril v zadnjih 40ih letih. NIti enkrat ni prišel navzkriž z zakonom, nikoli kaznovan in teh volitev ni rabil. Lahko bi ostal v svojem poslu, kjer bi se mirno upokojil kot uspešen bogataš, ki ima lepo ženo, sposobne otroke in dobro zapuščino.

In vedel je, da če bo kandidiral, da ga bodo zasmehovali, da bo tarča medijev, vedel je da bo čez noč postal “bad guy”, čeprav je bil pred volitvami izredno priljubljen. In zakaj je pristal na to? Ker ima dovolj tega kar se dogaja v ZDA. Ne rabiš bit genij, da vidiš kako Ameriki vladajo banke, Federal Reserve in Wallstreet in peščica gamadi, ki se igra z nami. Zadnji predsednik, ki ni bil nastavljen je bil Kennedy, pa še tega so ubili, ker se ni hotel igrati po igrati po navodilih te elite.

Ne vem kaj bo prinesel Trump, toda tako popularnega kandidata, ki bo takšen trn v peti bankirjev NE BO NIKOLI VEČ! Potrebno bo zaupati, da bo uspehe iz poslovnega sveta prenesel v politiko.

Kar se njegovih izjav tiče. Se strinjam, da niso ravno bleščeče. Ampak to je zato, ker ni politik in ni diplomiral iz nakladanja, kot ostali politiki, ki lahko največje zlo zapakirajo v obliki rožic in mavric.

Da je Trump proti mehičanom? Samo proti ilegalnim priseljencem.
Da ima ženske za debele? Samo Rosie O’Donell.
Da je proti črncem? Dobil je nagrado za dobrodelno finančno pomoč afroameriški skupnosti.
3. Svetovna vojna? Hoče dobre odnose s Putinom, medtem ko Hillary, ko je napovedala da bo nad Sirijo Rusiji prepovedala letalstvo, hoče začetek novih spopadov in napetosti.
Navija za Ku Klux Klan? Prav osebni mentor od HIlary Clinton je bil bivši vodja Ku Klux Klana Robert Byrd in je na njegovem pogrebu dejala, da svet brez njega ne bo nikoli več enak.

Kar se pa zida na meji tiče, je po vsej verjetnosti to rekel samo zato da bi si pridobil zastonj medijsko pozornost, saj mu je sicer ne bi dali. Slaba reklama je še vedno reklama. Sicer ne bi imel nikakršnih šans v boju za nominacijo republikanskega predstavnika. Prav o tem piše v svoji knjigi Art of Deal, kako enostavno je pridobiti medijsko pozornost, tudi če te mediji sovražijo. Tip je pogruntal celotno psihologijo novinarjev. Ti so mislili da ga bodo raztrgali, na koncu pa je on raztrgal njih.

Pravzaprav Trumpa sovražijo le politiki, lobiji, banke, mediji in ilegalci. No in tisti ki nasedajo propagandi ala 24ur in RTVSlo, ki vam perejo možgane že dolga leta!

Anyway, nikoli si ne bi mislil ampak GO TRUMP!!! MAKE AMERICA GREAT AGAIN

Vir: Facebook

19 KOMENTARJI

 1. Tale Marko Malibog pa je dober povzetek o Trumpu napisal. Razen prvega odstavka, ki je samogovor tipičnega politično korektnega socialista.

 2. Ker se dogaja, da “edino pravi” danes dobivajo orgazme in triumfalno histerijo po zmagi Trumpa, čakam, da nek Slovenec napiše kako zelo se JJ in slovenska “desnica” razlikujeta od Trumpa in v čem sta si podobna. Časopis Finance je naredil primerjavo ekonomskih stališč: najbolj mu je blizu ZL, nato SD in nato Erjavec.

 3. ” Moj prvi vtis je bil izrazito negativen, predvsem zaradi njegovega bogastva, …”
  =======================

  Bogastvo kot vzrok za negativni prvi vtis, smešno.

  • Igor MB: “Donald Trump ni nastavljen? Dober tek. 😉 ”
   ==================

   Demokrati ga niso, republikanci pa tudi ne, ker ni bil njihova prva izbira, to je bil J. Bush. Trump je prišel zraven podobno je prišel zraven Klemen Jaklič v izbor štirih od potrebni treh za sodnkika na ESČP. Pahor, ga je “predlagal” zraven samo zato, ker je vedel, da ga bo slovenski parlament izločil, sam Pahor pa si je umil roke, baraba hinavska.
   Nadaljevanje pa je bilo različno.
   V slovenskem primeru je odločal parlament, ki je izločil Jakliča, v ameriškem primeru pa so o republikanskem kandidatu odločali volivci.
   Tako, da si s svojim “dober tek” spet enkrat kiksnil 100%.

   • A trdim, da so ga nastavili demokrati? Ali republikanci? Saj tudi avtor zgornjega posta ne namiguje na legalen formalno-demokratičen postopek znotraj strank pač pa na zakulisno igro. V “politični slovenščini” bi rekli, da namiguje na vplivne strice iz ozadja.

 4. Odličen komentar. Bi se kar strinjal z veliko večino napisanih ugotovitev. Ali pa so pravilne, pa bo pokazal čas. Ko bo minilo prvo leto, bomo že lahko ugotavljali kaj od tega je res in ali smo imeli prav.
  Igor MB_glede nastavljenosti bi se z avtorjem kar strinjal. In en močan razlog govori v prid temu. Dosegel je vse. Denarja ima dovolj. Sam je financiral svojo kampanjo in se s tem izognil izsiljevanju financerjev. Vsi ti pogoji so edino pri njem, ki omogočajo nenastavljenost oziroma neodvisnost. Kot pa sem že rekel prej, pa bo pravo resnico vsekakor pokazal čas.

 5. Ne vem, kdo je ta avtor. Sanja se mi ne. Je pa dober dokaz, kako se v dobi virtualnosti da zelo malo vedeti, a obenem ustvarjati prav nasproten vtis. Da veš več kot vsi drugi.

  Ta v časnik prenešen zapis je vreden manj kot nič. Z naslovom vred je en veliki blef. Na kakršne ljudje v virtualni dobi očitno padate. Vključno s tistimi, ki so za predsednika izvolili Trumpa.

  O tempora, o mores!

  • Očitno je gospod IF navijal za gospo Clintonovo. Pa je sedaj slabe volje. Kot ponavadi, spet na luzer strani, kajne gospod IF?

   • Prvi stavek je, glede na to, kolikokrat sem se jasno o kandidatki Clinton negativno izrazil, čista nesramna laž.

    Pri zadnjem stavku samo drži, da nisem kot množica tistih, ki po znanih rezultatih vedno preskoči na zmagovalski vlak. Mogoče ste take opazili tudi med slovenskim komentariatom. Tudi na TV postajah.

    Ne, eden od njih pa res nisem in za noben denar ne bi želel biti.

  • IF, jaz pa mislim, da je dobro napisano in se z večino napisanega strinjam.

   Povejte, ali kaj, kar je bilo povedano, ni res?

   • Ne morem naštevat, bi se zgubil v gozdu. Že sam naslov je povsem poljuben izmislek. Čisti blef. JFK ni bil nastavljen, vsi ostali da. Na podlagi česa to trdi?

    Sumim, da avtor nima veliko pojma o ameriški politiki in njeni zgodovini in da ga to nikoli ni kaj dosti zanimalo. Verjetno tudi o slovenski ne kaj dosti. Če bi ugibal, bi rekel, da je nek mlajši ( okoli 40) pogojni in površni neo-desničar.

 6. Pustimo avtorja.

  Poleg omenjene poljubnosti in pravljičarstva, na katerega se pada v času virtualnosti ( tudi 2+2 je lahko karkoli) je zame ena najbolj zaskrbljujočih ugotovitev vidna iz izjav večina zagovornikov Trumpa, tudi tule na časniku, češ da se eno predvolilne obljube, drugo pa je resnična politika potem, ko dobiš mandat.

  Halo?! Kakšen smisel ima pa potem celoten demokratičen proces?! Če ljudje izbirajo nekaj, na kar potem tisti, ki je dajal obljube, ni v ničemer vezan. Niti najmanj. Niti v moralnem smislu.

  Kam je šla pamet? In velik del tega, kar je Trump govoril in obljubljal, je čisti poden. Zmes neuresničljivega, nehumanega in skrajno nevarnega.

  Odgovoren je pred svojim ljudstvom, pred svetom in pred Bogom za svoje neumne, zavajajoče in nemoralne obljube! In pika.

  Upam vsaj, da bo boljši predsednik kot je bil kot kandidat. Čeprav imam močne razloge, da dvomim o tem.

  • Mislim, da bo uresničil, kar je obljubljal, vendar ne v tako radikalni obliki.

   Menda je v “abortivni industriji” že zavladala panika zaradi obljube, da bo kaznoval tiste, ki delajo abortivne posege. Najbrž jih ne bo kaznoval, bo pa verjetno poizkušal omejiti število splavov, kajti osebno je videl, da kako dragocen človek je postala oseba, ki bi morala biti splavljena pa po naključju ni bila. Po tem spoznanju je spremenil svoj odnos do splava.

   Je pa nesporno dejstvo, da se je pojavil kot prosti strelec, brez dovoljenja in vodenja s strani establišmenta. Bil je izvoljen, ker ni njihov. Ni član tistih, ki povzročajo vse od vojn, migracij, revščine do teorije spola.

   • Trump je podpiral splav, dokler ni šel v borbo za republikansko nominacijo. Proti splavu je v izjavah le toliko, da je enkrat izjavil, da bi kaznoval te ženske. Nič ni rekel, ne kako, še manj, kako bi zaščitil plod.

    Podobno je prinesel na dan družinsko Biblijo, ko se je pojavil na republikanskih zborovanjih. Na lepem je prevzel podobo kristjana, ki je prej nikoli ni kazal. No, pa se je hitro unesel. Že ko je nagovarjal celotno volilno telo USA, je o Bogu in Bibliji pozabil govoriti.

    Ponavljam svojo izjavo od včeraj – ta človek ima s krščansko vero najmanj skupnega od vseh predsednikov ZDA v zadnjega pol stoletja. Končno kaj drugega od bogatega mogotca s slabim okusom iz newyorškega Manhatna po verjetnostnem računu niti ni pričakovati. To je brutalno okolje, kjer je čut za presežno prisoten predvsem v tekmovanju, kdo bo sam večji “bog med bogovi”.

  • IF: “ena najbolj zaskrbljujočih ugotovitev vidna iz izjav večina zagovornikov Trumpa… , češ da se eno predvolilne obljube, drugo pa je resnična politika potem, ko dobiš mandat.”

   Don’t shoot the messenger, IF 🙂

   Da so predvolilne obljube eno, resnična politika pa drugo, drži kot pribito. Če bi svet urejale politične obljube, bi marsikje živeli kot v pravljici.

   Vsak izvoljen politik ima seveda priložnost biti dosleden in izpolnjevati obljube, dejstvo pa je, da je realna politika umetnost možnega. Površni volivci pa v poplavi obljub tako ali tako največkrat pozabijo, kaj je njihov izvoljenec obljubljal.

   • Seveda so predvolilne obljube eno, a realnost drugo. A vendarle obstajajo neke meje. Kako bi se vam slišala predvolilna obljuba, da bo nek politik “Slovenijo očistil katolikov”? Ne razumem, zakaj mora človek fašizem začutiti na svoji koži, preden mu klikne, da imamo opravka z najbolj navadnim fašizmom.

Comments are closed.