Marjan Podobnik trdi, da Šarec ne odloča o ničemer

21
Marjan Podobnik meni, da je SLS v vzponu in bo prijetno presenetila

V tokratni oddaji smo gostili predsednika Slovenske ljudske stranke, ki želi stranko, ki jo je pred leti že vodil, popeljati nazaj med stranke, ki imajo svoje poslabnce v Državnem zboru. Uvodoma je povedal, da je bil kljub zahtevnemu sodelovanju s stranko SDS na evropskih volitvah zadovoljen, saj so dobili evropskega poslanca. V nadaljevanju je odgovoril na vprašanje, ali je stranka SLS danes drugačna, kot je bila, ko je bil prvič njen predsednik. „Vedno je tako, ko gre enkrat v pravo sme, gre v pravo smer, kot velja tudi drugo, ko gre enkrat navzdol, gre kar vse navzdol.“

Meni, da je SLS v vzponu in bo po njegovem prijetno presenetila na predčasnih ali rednih volitvah v Državni zbor. Tudi zaradi tega, ker je še vedno močna stranka na lokalni ravni in ima tudi največ županov.

„Pokazalo se je, da je bila velika napaka, da je Slovenija preprečila županom, da so lahko hkrati župani in poslanci.“

Možnosti za uspeh vidi tudi v povezovanju še z nekaterimi drugimi manjšimi strankami. Beseda je v nadaljevanju tekla o pomenu ustanovitvi pokrajin, ki jih sam ne vidi kot neko odlagališče političnih funkcionarjev. Zanimiv je tudi njegov pogled na migracije, ki je v mnogočem drugačen od aktualne oblasti.

Ko je ocenjeval delo vlade in predsednika vlade Marjana Šarca, je dejal, da nima ravno kritičnega mnenja o njem, da pa je težava v tem, da kot predsednik vlade ne odloča.

Pogovor se je dotikal tudi četrtkovih protestov Rešimo Slovenijo oziroma razlogov, ki so pripeljali do njih. „V zvezi z organizacijo protesta smo bili izjemno razočarani in šokirani, ko smo po približno tednu dni, ko smo oddali vlogo na ljubljansko mestno upravo, da želimo na Pogačarjevem trgu organizirati tudi koncert domoljubnih pesmi…, dobili odgovor, da nam žal ne morejo dati soglasja za izvedbo tega koncerta.“ Več pa ob ogledu oddaje, ki jo lahko spremljate preko te povezave.

21 KOMENTARJI

 1. Glede protesta danes: je mesec Rožnega venca in Sv. Marija je večna zmagovalka nad satanom, nad zlim. Sveta maša ni nič, če vsakdo sam pri sebi in vsi skupaj redno ne molimo Rožni venec. Bog Oče nebeški težko pomaga tistim, ki nimajo trdne vere vanj. Koliko Rožnih vencev dnevno je že zmolil sveti Pij? Kar spomnimo se: 35! Kje so twitti in pozivi glede tega? Kajti zmage, kot si jih zamišljajo današnji kristjani, so po njih veri pogosto preklemansko kilave. Sam si pod Gospodovo pomočjo predstavljam nekaj povsem drugega, v takšni ali drugačni obliki. In ker se nam dogaja le po naši veri, si preberite:

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=2+mkb+10%2C24-38&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

 2. Ni jasno, koliko Šarec sam odloča. Sicer so bile v glavnem vse njegove dosedanje odločitve namenjene ohranitvi svojega položaja. Verjetno bo tudi v prihodnje tako. Je pa takšen nerazgledan in nekultiviran a zelo ambiciozen tip lahko zelo nevaren. Sposoben je narediti veliko škode.

  Glede današnjega shoda upam, da bo uspešen in da bo to res prvi korak k rešitvi Slovenije.

 3. “Marjan Podobnik trdi, da Šarec ne odloča o ničemer”

  Duhovnik dr. Ivan Štuhec: “Kdor še vedno verjame, da svet vodi izvoljena politika, se globoko moti!”

 4. Jaz jim tudi zelim uspesen danasnji shod na Presernovem trgu. Janezu Jansi pa cestitke za lepo domoljubno pesem, ki jo je nedavno ustvaril. Znova dokazuje, da je povsem druga kategorija v primerjavi s trenutnimi vodji ostalih parlamentarnih strank. Slovenija potrebuje cvrsto in podjetno opozicijo, ki ji ne bojo lobiji in ozadja narekovali, kaj naj pocenja. Tudi ne mediji, vkljucno s komentatorji Reporterja.

  Ne bomo pustili kriminalizirati kulturnega izrazanja slovenskega domoljubja, niti krscanske pripadnosti, pa ce smo delezni se taksnega omalovazevanja in ignoriranja, zlasti nekih hohstaplerskih druzboslovnih pseudointelektualcev! Vladavino prava, posteno in varcno drzavo naj ponuja opozicija. In naj bo v prihodnje bolj previdna, ko se pajdasi s kakimi tipi a la Damir Crncec.

 5. Ah, torej tip, ki je šel v španovijo s tranzicijsko levico, uničil pomembno slovensko stranko, zdaj pa ga taista še vedno uničena stranka ponovno pripelje nazaj. Einstein je dobro povedal glede norosti …

 6. Dokler bodo desnico vodili propadli kadri bivše ZK to ne bo desnica. V Sloveniji desnica itak ne obstaja, že odkar so propadle SKD in SLS. Za propad teh strank je kriva SDS po naročilu bivših komunistov v njihovih vrstah – Janše, Zvera, Gorenaka, Grimsa itd.

  • Kaj to pomeni : PROPADLI KADRI BIVŠE ZK ?
   Nekdo ki je izstopil iz neke stranke, je danes celo slavljen v “vaših” komi medijih ? Vi pa da je propadel ? Kako lahko nek kader propade, če je izstopil? Propadla pa je , pravite ZK ….po vašem pa niso propadli tisti kadri “propadle” ZK, ki so še vedno v njeni naslednici- SD ?
   Imate vi urejeno podstreho ?

   • Hja, ni izstopil. Zaradi svojega radikalnega stalinizma ga je partija odžagala. Hotel je pa biti mali uncle Joe.

    • Popravek: zaradi njegovega radikalnega stalinizma (ki je bil preveč za samo partijo), ga je partija odžagala.

 7. @prispevek: »[…] Uvodoma je povedal, da je bil kljub zahtevnemu sodelovanju s stranko SDS na evropskih volitvah zadovoljen, saj so dobili evropskega poslanca […]«

  ——————

  Z navedenim prispevek tendenciozno pokrajša uvodne sporočilo intervjuvanca v smer, da naj bi intervjuvanec izpostavljal grajo zoper stranko SDS, češ da je sodelovati zahtevno.

  Toda v nepokrajšanem uvodu intervjuvani izpostavi diametralno nasprotno sporočilo. Izpostavlja, da so v SLS trdno odločeni za sodelovanje med strankami Slovenske pomladi, v primeru nedavnih volitev je to v obliki skupne liste za evropske volitve. Obratno od tendenciozno pokrajšanega sporočila v prispevku, se v odgovorih izpostavi sporočilo, da navedeno sodelovanje omogoča prav stranka SDS. Zato je pokrajšanje intervjuja, ki v prispevku sili v naperjeno sporočilo zoper SDS, tendenciozno.

  Drugače od pokrajšanega sporočila prispevka, intervjuvanec uvodoma izpostavi, da ob zavezmanju SLS za sodelovanje, do dogovora ni moglo priti samo s stranko Nova Slovenija. Nato so poizkusili doseči sodelovanje še vseh treh strank Slovenske pomladi. Vendar tudi tak dogovor ni bil omogočen. Uvid v celoto (nepokrajšanih) odgovorov intervjuja kaže, da intervjuvanec izpostavlja, da odločno zavzemanje SLS za sodelovanje med strankami Slovenske pomladi omogoča edino SDS, razlog, da ni bilo sodelovanja pa je stranka NSi.

  Opomba: Da je razlog tega, da ni sodelovanja med strankami Slovenske pomladi, vezan na NSi, je razvidno tudi ob aktualnem (ne)sodelovanju pri današnjem protestnem shodu Rešimo Slovenijo, ki je naperjen zoper okoliščine ugrabitve te države.

  Uvod intervjuja (čas: od 00:14 do 3:02):
  – I.G.: »Prav lepo pozdravljeni v oddaji Sledi korakov. Naš tokratni gost je predsednik Slovenske ljudske stranke Marjan Podobnik, dobrodošli.«
  – M.P.: »Dober dan.«
  – I.G.: »Ko sva zadnjič sedela takole v studiu, sva govorila, so bile evropske volitve oziroma nekaj tednov pred evropskimi volitvami, ste sicer napovedovali takrat, da boste dobili enega poslanca in res ste ga. Če greva malce analizo tistega dogajanja. Ste zadovoljni?«
  – M.P.: »Seveda smo zadovoljni, pravzaprav so nam, kako bi rekel, takrat smo imeli nizko ceno delnice, v času nekaj mesecev ali pa tudi nekaj tednov pred volitvami, ankete niso napovedovale dobrega rezultata, mi smo pa nekako čutili, da če bomo šli z eno odločnostjo, hkrati pa iskrenostjo v relativno zahtevno partnerstvo, mnogi ljudje niso razumeli teh sodelovanj med strankama, konec koncev Slovenska ljudska stranka in Slovenska demokratska stranka je imela marsikje na terenu ne najbolj optimalne, ne najboljše odnose, ampak ta trdna odločenost, da hočemo dosedanje uspešno delo evropskega poslanca Francija Bogoviča nadgradit z novim uspehom in da bo to tudi ena spodbuda za tudi samozavestno pot za ponoven vstop v slovenski parlament, je prineslo odlične rezultate. In jaz mislim, da je bil to pozitivno sporočilo tudi v smislu tega, da je vredno sodelovat in je vredno tudi kaj reskirat, a ne, brez tveganja, kdor ne reskira tudi ne profitira, pravi pregovor.«
  – I.G.: »In včasih pozabiti tudi na kakšne zamere, ki so se, ki se nujno zgodijo v neki zgodovini.«
  – M.P.: »Seveda. Seveda. In takrat, kot se ve, mi smo najprej skušali naredit skupno listo z Novo Slovenijo kot na prejšnjih evropskih volitvah, potem skupno listo vseh treh strank iz kroga Slovenske pomladi, na koncu je prišlo do tega dogovora, in pokazalo se je, da je bil to uspešen rezultat. Če bi bile vse tri stranke glede na volilni sistem za evropske volitve, bi verjetno še nekaj manj glasov se izgubilo, imeli bi realne možnosti tudi za pet poslancev iz tega kroga. Tako smo dobili štiri. In seveda, mi smo kot Slovenska ljudska stranka pa vsekakor zadovoljni. Smo ena od petih slovenskih političnih strank, ki ima evropskega poslanca.«

  • Pravkaršnji shod poteka izvrstno, z (znova najdeno) slovensko dušo, ljudje so v eno peli z izjemnim Otom Pestnerjem Slovenijo, čudovite zastave naše republike plapolajo, Marjan Podobnik pa super povezuje poznane in manj poznane goste na odru, Prešernov trg diha v eno, v počutju, da je zlorab republike “dovolj”.

  • ZigaStupica: “: »[…] Uvodoma je povedal, da je bil kljub zahtevnemu sodelovanju s stranko SDS na evropskih volitvah zadovoljen, saj so dobili evropskega poslanca […]«
   =============
   Igor Gošte se zdi kot dvojček Igorja Kršinarja ko gre za poročanje o SDS-u. Načrtne provokacije z načrtno odmerjenimi besednimi povezavami kot je zgornja. Res pa prvi še ne dosega drugega. Dva Igorja en Reporter.

 8. Naj zadoni slovenska ljudska pesem na Prešernovem trgu in drugod po Ljubljani!!!

  Začutimo njeno toplino pristne domačnosti, ki nam daje osrečujoč občutek!!!

 9. Čestitam g. Podobniku za odlično organizacijo današnjega protesta v Ljubljani Rešimo Slovenijo !
  Ko sem prišel 15 čez 16 uro in stopil v frančiškansko cerkev, misleš, da je notri peščica ljudi, me je prevzelo veliko veselje in neko novo upanje- cerkev je bila nabito polna ! Tudi zunaj je bilo nemalo ljudi, veliko zastav, živahno…Sonce je posijalo na Prešernov spomenik, zbralo se je več tisoč ljudi. Kuntner, Hrušovar s Pepel in kri, Pestner s prvo in uradno kitico Zdravljice, Janša kot vedno najbolj pozdravljen in z najbolj konkretno vsebino, pa g. Korun, g. Kangler….sem koga pozabil ? No, Podobnik kot voditelj vsega….
  Tudi o zvereh, migrantih, pitni vodi ipd….Posebna pohvala vsem, ki so iz cele SLO prišli v Ljubljano…Če jih ne bi bilo, protest ne bi bil množičen ! Pohvala Novi24, ki je neposredno prenašala vse skupaj. Zaradi mene naj “sredinska” NSI, ki je protest bojkotirala, kar izpade iz parlamenta, njeni dosedanji volilci jo bodo zamenjali z nehlapčevskimi strankami !

  • Vse kaže, da bo NSi šla svojo pot.
   Najbrž se nadejajo drobtinic z bogato obložene mize “levice”, ki je oropala državo in spravila njen ugled čisto na dno.
   Ni dvomiti, da bodo s strani levice pohvaljeni za “zmernost” in “preudarnost” – jim ob tem ne bo nerodno?

  • NSi hoče sedeti na dveh stolih, tako kot tovariš Kučan med osamosvojitvijo. Vsekakor se niso pripravljeni boriti za boljšo Slovenijo. Pripravljeni so samo uživati njene sadove. Pri tistih, pri katerih bo več osebnih koristi.

 10. Res je, protestni shod je bil množičen in dostojanstven. Še policaji so se umaknili na varno razdaljo; pametno – saj je bilo provokacije pričakovati le z leve strani, vendar so očitno bili v takšni manjšini, da so se zbali. Zato pa je bilo več primitivnega levičarskega nakladanja na portalu Siol.net z omalovaževanjem števila (peščica ljudi)in celo spola udeležencev (stare babe). Drži, da so prevladovali starejši ljudje, ljudje, ki so v življenju že nekaj “dali skozi” in dosegli, to pa tudi lepo odraža stanje duha v slovenski družbi; mladim ali se ne da (lažni hedonizem) ali se bojijo (reakcij v službah, zlasti v prevladujočem levičarskem javnem sektorju) ali pa se grejo ceneno vsegliharstvo. Vsa čast tistim mladim, ki so prišli in dokazali, da jim ni vseeno za Slovenijo. Tudi iz rdečega Kopra nas je veliko prišlo (ne samo z avtobusom).
  Storjen je torej prvi korak k normalnosti. Še veliko jih mora slediti!

Comments are closed.