Mamić: Koga bomo volili kristjani

18

V vsej politični zmedi (ki je sicer stalnica predvolilne kampanje), je za kristjane skupni imenovalec povsem preprost. To so vrednote. Potemtakem stranka, ki podpira predlog družinskega zakonika, nasprotuje osnovnim krščanskim normam. Kristjan namreč ne more dovoliti, da bi partnersko zvezo dveh moških ali dveh žensk preimenovali v družino.

Tistim, ki pravijo, da je dobro voliti le stranko, ki bo gotovo prišla v parlament, pa predlagam, da se ozrejo tri leta nazaj. Takrat so taki »ziheraški« glasovi, kakih 5000 jih je bilo vsaj, pomagali eni stranki, da je dobila poslanca več (a tudi to ni bilo dovolj za zmago), medtem ko je druga stranka izpadla iz parlamenta in izgubila štiri poslance. Pomladna opcija je tako v celoti izgubila tri poslance. Hvala Bogu, da je izpadla samo ena od krščanskodemokratskih strank in ne obe.

V Svetem pismu piše: »Drug drugega bremena nosite!« To velja tudi za politike in tudi za volilce.

Mnogi kristjani, žal, še vedno volijo za politike, ki zagovarjajo splav, evtanazijo, istospolne poroke, umetno oploditev, pa čeprav so to smrtni grehi. To je protislovno.

Kristjan, kje je tvoja neomajnost, da nasedaš medijem, ki ves čas navijajo za stranke, ki so naslednice prejšnjega sistema, ki je hotel uničiti krščanstvo? Če voliš partijske mladince, ki krščanstvo izrivajo iz politike, se temu ne more reči toleranca, ampak mazohizem.

Ne razumem kristjanov, ki ne gredo na volitve. To je neodgovorno dejanje in tiščanje glave v pesek. Razumem sicer, da so nekateri jezni na vse politike. V tem primeru bi bilo prav, da tisti, ki je tako jezen na vse, sam kandidira. Če tega noče ali ne zmore, potem mora pač izbirati med tistimi, ki so se ponudili. Če pa na volilni dan ostane doma, pokaže popolno brezbrižnost do naše družbe. Tega pa Jezus ni učil.

18 KOMENTARJI

 1. Dragi kristjani, mar res še vedno enačite Cerkev s krščanstvom.
  Potemtakem je pot za vas še dolga. Zelo dolga…

  Jezusov nauk in Vatikan imata skupnega bore malo.
  Je imel pa Vatikan precej skupnega s fašizmom: v Italiji, Španiji
  in nenazadnje tudi pri nas.

  Volite po lastni presoji in po lastni vesti – po treznem razmisleku.

  • Hja, nikjer se nisem niti deklariral za vernika. Je pač zame vera stvar zasebnosti.

   Da sem komunist? Kakor želte, Zdravko. Takšna izjava vsekakor pove več o vas kot o meni. Meni pove dovolj – da ste pač takšne vrste človek, s katerim debata bi bila mlatenje prazne slame in tratenje časa.

   Lep dan še naprej!

   • ROK, vera je javna in zasebna reč

    Komunizem je odrival vero v zasebnost, da bi jo spravil v geto na področje javnosti nezaznvnega.

    Vera je potrebna kot kruh in voda.

   • Biti kristjan je način življenja in ne nekaj za med 4 stene ali pa le za v nedeljo dopoldan, ko se gre k maši.

 2. Do neke mere se strinjam.

  Vendar: zloraba verskih čustev v politične namene
  je nedopustna. Recimo poziv s prižnice, koga voliti,
  če hoče človek priti v nebesa.

  Tukaj ne gre za javnost vere ampak za pritisk
  na podlagi čustev.

  In da gre pri veri lahko tudi za močna čustva,
  je priročen dokaz naš gospod Zdravko, ki je pripravljen
  neznanca žaliti s komunistom in kasneje s priliznjencem.

  Naokrog opletati z vero, Bogom, nebesi in peklom
  se mi zdi skrajno neokusno in nespoštljivo.
  Tak človek ravna z vero kot svinja z mehom.

  In da ne bo pomote: komunizem obsojam na isti
  način kot Vatikan: glede na dejanja ali izogibanje
  dejanjem, ki bi morala biti storjena.

  Da pa sem komunist, so spet besede g. Zdravka, ki
  komuniste verjetno vidi na podoben način, kot
  pijanec bele miši – v deliričnih blodnjah.

  • Duhovnik ali katerikoli član ima svobodno voljo in tudi svoj politični pogled in lahko pove kdo mu je politično bližji. Lahko to tudi argumentira s svojim dojemanjem vere, Cerkve in Svetega pisma.
   Tvoja argumentacija je zelo podobna pogledom komunajzer-fašistov, zato se ne čudim, da te je nekdo tako hitro spregledal.

   Zakaj zveza borcev potem javno ne podpre Janšo? Pa zato podpira Jankovića, a to ni zloraba čustev.
   Kaj pa tajkuni? Pa zadnjič diplomat Simoniti v Delu, ko je kot vaški politikant navijal za eno opcijo ( ve se katero) in proti drugi opciji.

   Takoj je treba prodati vso državno premoženje. Potem ne bo več tako prekleto važno, kdo je na oblasti.

  • Rok, čeprav se delaš lepega, si se že izdal.

   Da nisi ti Janez z novim nickom?

   Pravi kristjani pač ne bomo volili strank, ki sovražijo kristjane.

 3. V celoti podpiram Mamićev članek.
  Žalosti me, da Virant podpira družinski zakonik.

  Da večina kristjanov, sploh mlajših kristjanov ne voli je dejstvo in pokaže, kako šibke osebnosti so in kako šibka in neživljenjska je njihova vera.

  Da veliko kristjanov voli socialistične stranke ( država mora biti monopolni lastnik gospodarkih družb) pa kaže, da so ti kristjani samo še kristjani na papirju, v resnici pa so verniki socializma oz. verniki Države.

  Verjetno bom kljub slabim nastopom Viranta in njegovim neumnim trditvam prav zaradi programa stranke volil DLGV, ker ima edina NESOCIALISTIČEN program, kajti smo v taki krizi, ki se bo prej ali slej razpletla v tako stanje, da bomo žrli travo in lubje, večino razvajencev pa bo šlo na ulice in začelo z zločini, čeprav sedaj paradirajo in pozirajo v baretkah Cheja.

  Na žalost so SLS najbolj, takoj za njo pa NSI pokazale svojo socialistično naravo, zadnje predvolilne čase pa so tudi v SDS posebej socialistično populistični – kako pa naj bi sicer pobirali 34% družbe, ko pa samo 10% Slovencev v glavi ni socialističnih.

 4. ROK, pozabil sem še dodati, da glas iz prižnice nagovarja verno ljudstvo, publiko , zakaj bi to vas ateiste motilo , saj se cerkve izogibate, kot hudič križa !

 5. Odločitev je vaša. Volite za srednjeveške vrednote in nazore, ki vam jih v glavo brez kakršnekoli kritične miselnosti oz. zdrave pameti vbijajo pravljičarji ali pa se odločite za zdravo pamet in RAZUM. Neverjetno, da se bodo nekateri odločali na podlagi pravic, ki jih jih je napredna družba že zdavnaj sprejela kot samoumevne namesto po lastnem mnenju o vodenju/gospodarstvu,itd., KJER SE PA LE ODLOČITE PO LASTNI PRESOJI, NAJ BO DESNA ALI LEVA. Žalostno, da nekateri še danes razmišljajo o smrtnih grehih in pravicah drugih, ki se jih prav nič ne tičejo. Govorite o svobodi, hkrati pa pozabljate da se svoboda meri po pravicah marginalnih skupin. V krizi vrednot vsekakor smo, vendar ne takih, ki so si jih skozi stoletja izmislila razne religije pač pa tistih o katerih VERA kot taka sploh govori. Če mislite da je to prepoved splava in prepoved s kom lahko spolno občuješ, potem vam ni pomoči. Največja pridobitev civilizacije je ločitev države od cerkve. Amen.

 6. iq, pometi pred svojim pragom. Ti si zelo nestrpne, le, da v drugo smer.

  Sploh pa pojma nimaš, kaj je to svoboda. Svoboda se meri po pravicah vsakega posameznika, ne pa zgolj marginalnih in agresivnih skupin.

  Največja pridobitev civiliziacije je krščanstvo. Amen.

Comments are closed.