Macielove žrtve

3

“V prvi skupini so tisti, ki jih je [Marcial Maciel Degollado] spolno zlorabil. Potem pa so tu še tisti tisoči naivnih, idealističnih in konzervativnih katoličanov, ki so bili zavedeni v prepričanju, da imajo opravka s človekom, ki jih vodi h Kristusu. V resnici pa je bil sociopat, katerega življenje je bilo – tako je zapisal Vatikan v nedavnem dokumentu – brez škruplov in brez pristnega verskega čutenja. Maciel je izdal vse, ki so se pridružili Kristusovim legionarjem in gibanju Regnum Christi, zato so tudi oni žrtve.”

Zgodba ustanovitelja Kristusovih legionarjev je hkrati žalostna in bizarna. Thomas Reese ne izbira besed.

3 KOMENTARJI

  1. V RKC je takšnih Macielov ogromno, zato je brez veze iskati zdaj nekega grešnega kozla. Maciel je pač samo vrh ledene gore in simbolizira sprevrženost katoliške ideologije. Očitno ima ta Maciel res veliko privržencev in posnemovalcev, glede na to, da se javlja na sto tisoče spolno zlorabljenih s strani klerikov.

  2. Sovraštvo do Cerkve pa res nima meja in marsikomu omrači um. Svobodnjak nasprotuje temu, da se razčisti z zločini in zločinci (grešnimi kozli) samo, da bi lahko dokazoval svoje fantazme o sprevrženosti njemu neljube ideologije in napihoval število žrtev. V minulem stoletju so se v pripisovnaju kolektivne krivde posebej odlikovali nacisti in komunisti. Svobodnjak, morda bi bilo dobro da si spremeniš nick.

  3. 17 pedofilskih zlorab s strani katoliške cerkve od 600 drugih v Avstriji, pravi avstrijsko vladno poročilo. Seveda je sramota huda, a govori se samo o “cerkvenih pedofilih” in se maže avtomobile nič krivim prevoznikom invalidov (Celje).

    Tudi v šolstvu se je vedno skrivalo pedofilske učitelje – pa zgleda ni tako zanimiva tema?

Comments are closed.