M. Tomšič, PlanetSiol: Spuščanje megle

8

Propad (oz. uradno likvidacija) dveh relativno majhnih bank – Probanke in Factor banke –, ki bo davkoplačevalce stala nekaj sto milijonov evrov, do obisti razgalja instrumentaliziranost slovenskega bančnega sistema s strani protagonistov “pajdaškega kapitalizma”. Ti dve banki sta bili ustanovljeni izključno za potrebe servisiranja tajkunskih poslov tranzicijske nomenklature, katere jedro je zbrano v Kučanovem Forumu 21. In podobno so počele tudi druge – t. i. sistemske – banke. Stroške njihovega “poslovanja”, se pravi velike izgube, ki so jih sproducirale njihove uprave, katerih člani so bili integralni del tranzicijskih omrežij, pa bodo seveda poravnali državljani.

Ob likvidaciji teh dveh bank so “presenetljivo” obnemeli vsi tisti, ki se še pred kratkim na ves glas pridigali slovenski Katoliški cerkvi, kako mora poravnati dolgove svojih propadlih finančnih holdingov. Nikomur ni prišlo niti na pamet, da bi se odpravil protestirat v Nazorjevo ulico, kjer je sedež Foruma 21, ali kar v Murgle, kjer domuje njegov ustanovitelj in hkrati glavni protagonist ideologije nacionalnega interesa, ki je legitimirala početje tajkunov.

Tudi osrednji mediji so v svojem poročanju praviloma zamolčali dejstvo, da sta omenjeni dve banki služili skoraj izključno ljudem iz kroga tranzicijske levice. So se pa toliko bolj intenzivno ukvarjali z domnevno spornimi gotovinskimi posli Janeza Janše, čeprav gre pri njih za relativno majhne zneske (v primerjavi z vrednostjo tajkunskih poslov), poleg tega pa sploh ni jasno, kaj naj bi bilo v njih problematičnega. Za namene diskreditacije opozicijskega prvaka so na nacionalni televiziji angažirali celo otroško informativno oddajo Infodrom, v kateri so na izrazito izkrivljen način prikazali afero Partia in domnevno “krivdo” nekdanjega premiera. In pri tem se v vodstvu nacionalke sklicujejo na svojo avtonomijo. V čem se že kaže ta avtonomija? V tem, da “avtonomno” za davkoplačevalski denar izvajajo politično propagando. Da izvajajo socialistično indoktrinacijo že med najmlajšimi. Tako kot se je to počelo v nekdanjem režimu.

Več: Planet Siol


8 KOMENTARJI

 1. Torej se nadaljuje posplošenje odgovornosti na vse slovenske državljane, ki prevzemajo napake tistih, ki so si zase kovali resnične dobičke.

 2. Enostaven, a pronicljiv članek. Živimo v popolnoma izprijeni družbi.

  Prav blagodejno je, da se je “dvignila” trojica Cukjati -Simoniti – Brščič in začela z obveščanjem “Evrope”. To se mi zdi edina prava pot. Kar počne z nami komunistična mafija, je že v območju perverznega.

 3. Ko gre za kronično, torej dolgotrajno nemoralno delovanje, smo dolžni obveščati Evropo, da nam lahko svetuje ali pa ukrepa kot to velevajo Evropska pravila h katerim smo zavezani.

 4. Ujetniki smo v lastni državi in to ujetniki predvsem vodstev, predsednikov strank, desnih in levih, ki so nam vzeli možnost poklicati jih na volitvah na odgovornost in tako so nam ukradli državo!!! Stranka odloča kdo bo izvoljen, volivec pa ne, nima preferenčnega glasu, kot na volitvah za evropski parlament. Zakaj le, doklej še?

 5. Smo v megli, gosti, da se naprej nič ne vidi!
  Ujetniki smo!?
  Ujetniki smo v lastni državi in to ujetniki predvsem vodstev, predsednikov strank, desnih in levih, ki so nam vzeli možnost poklicati jih na volitvah na odgovornost in tako so nam ukradli državo!!!
  Stranka odloča, kdo bo izvoljen, volivec pa ne, nima preferenčnega glasu, kot na volitvah za evropski parlament. Zakaj le, doklej še?
  SDS že dolgo vztraja pri večinskem volilnem sistemu, ki pa ga sama interno nikoli ne izvaja.
  Zakaj le ne?
  Sam pa sem bil elektor pri SKD.
  Toda SDS točno ve in se zaveda, da ni nobene realne možnosti za sprejem večinskega volilnega sistema, saj nobena druga stranka ni za to.
  Večina strank, razen SDS in SLS, pa podpira, da volivci dobimo preferenčni glas v okviru proporcionalnega sistema kot ga imamo pri volitvah evropskih poslancev v evropski parlament, da se prekine partijski način volitev in se končno uvede odgovornost in moč volivcev, ne pa partije.
  Pri proporcionalnem volilnem sistemu vsak volivec izbira stranko in tudi poslanca, kar je bistveno za odgovornost in demokratičnost volitev in spremembe v družbi, ki jih prinesejo nove osebe.
  Zaradi vztrajanja predvsem Janeza Janše in SDS ostajamo ujetniki partij in imamo najmanj demokratičen in nepravičen volilni sistem, ki je enak kot v enoumju, s poraznimi rezultati v ekonomiji in negativno selekcijo poslancev v parlamentu in brez dejanske njihove odgovornosti volivcem.
  Zato ni dejanske odgovornosti v družbi, vse se spreneveda, država pa nazaduje in hira.
  Zakaj se Janez Janša in SDS dejansko ne odpovesta partijskemu proporcionalnemu volilnemu sistemu, dopustita volivcem pravico izbire stranke in tudi kandidata za poslanca, tako se vnese osebna odgovornost v družbi in državi?
  Doklej bomo še volili samo po volji partije, njenega vodje?
  Velja za vse stranke , ki delujejo kot partija nekoč!

  Kdaj bo Janez Janša končno napisal knjigo PREMIKI V DEMOKRACIJO VOLIVCEV IN NE PARTIJ?

Comments are closed.