M.Š., Družina: Novi ameriški predsednik je ZA življenje

5

nerojeni otrociAmeriška škofovska konferenca je na svoji spletni strani objavila izjavo, v kateri izraža odobravanje ukinitve financiranja iz davkoplačevalskega denarja mednarodnih nevladnih organizacij, ki izvajajo ali spodbujajo splav v tujini, pogosto v nasprotju z zakoni države, v kateri delujejo.

Ukaz je v ponedeljek, 23. januarja, izdala Trumpova administracija. Donald Trump je ukaz podpisal dan po obletnici, ko je bil leta 1973 v ZDA uzakonjen splav, in s tem, kot je v navadi pri ameriških predsednikih v prvih dneh po nastopu službe, nakazal svojo politiko do umetne prekinitve nosečnosti.

V izjavi, ki jo je podpisal kardinal Timothy Dolan, predsednik škofovske komisije za dejavnosti v podporo življenju, je poudarjeno, da odločitev predsednika Trumpa predstavlja dobrodošel korak naproti vnovični vzpostavitvi in okrepitvi pomembne zvezne politike, ki spoštuje najosnovnejšo človekovo pravico, to je pravico do življenja. Gre za politiko, znano pod imenom Mexico City Policy, s katero je leta 1984 začel tedanji predsednik Ronald Reagan.

Več: Družina

5 KOMENTARJI

 1. Hja, ne vem, če je to za življenje. Edini učinek bo ta, da bo za ženske, ki hočejo splaviti, varen splav postal manj dostopen, kar torej pomeni, da lahko pričakujemo več zapletov ali celo smrti žensk zaradi tega. In to paradoksalno v imenu ideologije, ki naj bi življenje ščitila.

  Pri čemer je treba povedati, da tu gre le za tuje nevladne organizacije, večinoma take, ki delujejo v manj razvitih državah, kjer je dostop do varnega splava še toliko bolj otežen. Skratka, ideološki ukrep, ki ne bo rešič nobenega življenja, kvečjemu oz. zagotovo ogrožal še dodatna.

  • Če se prav spomnim, je po podatkih Mednarodne zdravstvene organizacije (WHO) na svetu na leto opravljenih 55 mio. splavov. V glavnem v deželah zahodnega sveta, kar pomembno prispeva k propadu narodov te civilizacije.

   Domnevam, da bo za življenje poskrbljeno tudi z drugimi ukrepi in ne samo z omejevanjem splavov.

   Mi, ki smo na srečo imeli odgovorne starše, da nas niso splavili, naj bi imeli pravico odločati ali drugi smejo živeti ali ne. Ali ni to malo preveč oholo, egoistično in celo prostaško?

  • Gospod, ki provocirate z imenom,
   dopustite mi, da vas razveseli s sporočilom, da gospod predsednik USA ni krščansko usmerjen. Če bi bil, bi sprejel zakon, da mora moški biti odgovoren, kam spušča svoje seme. Če ženske, v katero je brizgnil seme, ne more poročiti, se ga usmrti!

   Ja, nekaj v tem stilu! Berite Sveto pismo!

Comments are closed.