M. Poznič, Svobodna Slovenija: V Argentini zmagala Novakova pred Tomčevo in Pahorjem

8

“Zvezda” volitev je bila nedvomno volilna udeležba, rekordno najnižja od prvih predsedniških volitev l. 1992. Take naslovnike so o tem pisali mediji:

Nizka volilna udeležba je največje presenečenje volitev” (Delo)

“Dostojne volitve in katastrofalno nizka udeležba” (Radio Ognjišče)

“Nizka volilna udeležba je Borutu Pahorju odnesla zmago v prvem krogu” (Aleš Maver, Časnik.si)

Za mesto predsednika Republike Slovenije se bosta v drugem krogu v nedeljo 12. novembra potegovala Pahor in Šarec. Kljub navidezni veliki prednosti sedanjega predsednika, nekateri opazovalci napovedujejo trd boj s še nedoločenim izidom.

O poteku in izidu glasovanja na Veleposlaništvu Republike Slovenije je poročal Rok Fink, predsednik volilne komisije:

Volitve na Veleposlaništvu v Buenos Airesu so potekale mirno in urejeno. Osebno je bilo sicer manj obiska kot običajno, a visoko število glasovnic se je prejelo po pošti. Verjetno je vplivalo dejstvo, da smo hkrati volili na argentinski sceni. Na volišču je osebno glasovalo 135 volivcev, ostali so glasovali po pošti. Skupaj je veljavno volilno izbiro oddalo 861 volilnih upravičencev. Po zaključenemu glasovanju je štetje – poleg nekaterih neveljavnih – pokazalo sledeče rezultate:

 1. Suzana Lara Krause (SLS) – 2
 2. Angela Likovič (Za otroke!) – 22
 3. Maja Makovec Brenčič (SMC) – 1
 4. Boris Popovič (Slovenija za vedno) – 1
 5. Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija) – 5
 6. Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca) – 3
 7. Borut Pahor (neodvisni kandidat) – 77
 8. Ljudmila Novak (NSi) – 504
 9. Romana Tomc (SDS) – 246

8 KOMENTARJI

 1. Tako jasna zmaga Ljudmile jasno govori o tem, da tudi “slovensko” Argentino kontrolira udba. Kako lahko slovenski emigranti, ki zbežali pred komunizmom, volijo predsednico stranke, ki se zavzema za zaprtje arhivov? To je skregano s pametjo in logiko.

   • Kaj blebetaš nekaj na pamet. Malo pojasni, kaj je neresničnega v tej “zarotniški blaznosti”?

   • Zarotniška blaznost , Milko mar ste prepričani v to kar trdite , argentinski slovenci volijo na daljavo in ne poznajo delovanje g. novakove , ki se vse
    bolj lepi na desnico ! Upam , da je njen zanos in velika želja po predsedništvu uplahnel , na dveh stolih se ne da sedeti , kaj menite ? Ne delam nikakršne propagande za katerikoli stranko , sem namreč nestrankarski volilec , predvsem pa dober opazovalec dogajanj v naši Sloveniji , ki je z raznimi kandiati na predseniških volitvah izgubila kompas in se blamirala s postavljenimi kandidati ,( vmes so tudi izjeme) , ki vendarle malo zavirajo samozadostnost posameznikov , ki bi radi zapluli nazaj v deželo brezpravja in časovnega premika , socializem je pri nas še vedno močno zasidran v ljudeh , ki žive na minimalcu , večina njih očitno ne opazi , da jim pri živem telesu in nezdravem umu vlečejo iz žepov denar na zelo preprost način , prirejajo jim partijske orgije , kjer nekateri doživljajo in podoživljajo veliko “zmago” in v svoji histeriji pozabijo zakaj so pravzaprav na svetu !

    Andrej Briški

    • …. popravek , Bog mi odpusti napako , napisati sem namreč hotel ,
     da se gospa vse bolj LEPI NA LEVICO !!!!…..

     Andrej Briški

Comments are closed.