M. Pavlišič, blog: Indoktrinacija preko javne TV

4
255

Mira je policistka, Miha je učitelj, Manca ministrica, Alenka predsednica vlade in Marko poslanec. Vsi delajo v javnem sektorju. Javni sektor skrbi za področja v državi, za katera menimo, da so koristna za vse ljudi.

Ok, začelo se je lepo. In ja, nič ni narobe, da se otrokom pojasni, kaj je to javni sektor. V bistvu bi takšne razlage, tudi na takšnem nivoju, recimo o pomenu “fiskalno pravilo” ali o tem kaj oz. kdo je trojka, pomagale tudi marsikateremu poslancu. Ampak zaključek tega videa je pa na nivoju predsednice odbora državnega zbora za gospodarstvo, ki je na seji odbora v DZ pobudo gospodarstva označila za “mokre želje” in “mineštro”.

Takole pravijo: “Javni sektor je torej ta, ki dela v dobro skupnosti in zanj skrbi država v skladu z zakoni in proračunom, zasebni sektor pa skrbi sam zase z dobički, ki jih ustvarja.”

Kako???? Od kje pa pride hrana na naše mize? Kdo pa ustvarja, da se (velik) del ustvarjenega preko davkov prelije v javni sektor?

Več: blog Marka Pavlišiča

4 KOMENTARJI

 1. hahahahaha, kaj takega pa še ne! Tole je še bolj grozno kot zadnjič Patria.
  Tudi javni sektor bi bilo ptorebno že zdavnaj ločiti na njegove posamezne dele.
  če danes rečemo ”javni sektor”, mislimo tudi na zdravnike in učitelje. Recimo.
  Izločit je trebva DRŽAVNO UPRAVO IN JO ZMINIMALIZIRAT.
  Včeraj sem gledal v tedniku prispevek, kako državni uradniki j*+bejo podjetnike.
  Zalega zajedavska.
  In mladi naj se iz takšnih prispevkov učijo?!

 2. Zanimivo kakšno zavajanje otrok in mladine, ko se v obrazlaganju zamolči, da gospodarstvo preživlja javni sektor in da je temelj vsega gospodarstvo ne pa javni sektor ter da mora biti javni sektor v ravnovesju z močjo gospodarstva in služiti gospodarstvu ne pa samemu sebi.

  Takšna razlaga kot jo poslušamo, je veljala v svinčenih časih totalitarizma, ko so ljudje stradali zaradi omalovaževanja gospodarstva in povzdigovanja javnega sektorja. Kmalu bodo uvedli obvezno brezplačno oddajo živil pri kmetih.

 3. Avtorica Neža Prah, diploma na FDV, 2012:

  Medijska konstrukcija političnega škandala: Jezikovnostilna analiza televizijskih prispevkov o Aferi Patria v oddaja Svet na Kanalu A in Dnevnik

  Še ena impregnirana kokoška na RTVSLO sralu !

 4. Je pa dejstvo, da itak čist prehitro govori in se menjajo slike, da bi otrok sploh kaj razumel.

  Obup. Da pa tisti, ki “skrbi sam zase” pod črto zmeče preko 50% za javni sektor… o tem pa niti besede.

  Ko bi le v moji družini zasebni sektor dovolj obilno poskrbel sam zase, bi se šla homeschooling.

  Aja – še dobr, da nimam TVja 🙂

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite