M. Miklavčič, Zarečeno: Ovce pozimi

1

Ura je 09.15, pogled skozi okno je zimski, megle so se dvignile, še malo, pa bo skoznje posijalo sonce. Imam občutek, kot da živim v neki normalni državi in ne v Norišnici.

Berem, da je imela nočna izmena zimske službe Darsa ponoči na voljo dvanajst tovornjakov in ljudi, vozniki plugov pripravljenih na 24-urni delovnik. Hahaha, manjkal je le napovedani sneg, so danes, že zarana, zapisali na portalu SIOL-a, ki so skupaj z dežurnimi ”borci s snegom” tudi dežurali.

Zmeraj, ko nekdo dela iz muhe slona, postanem zelo pozorna.

Boleče se zavedam, da je v Sloveniji le peščica (pa še ta se hitro redči)državljanov, ki jim Gospodje še niso uspeli oprati možganov.

Iz dneva v dan doživljam, kako grdo ravnajo z Ovcami. Ne le, da jim ukazujejo, kako morajo misliti, začeli so jim tudi sugerirati, da vidijo tisto, česar ni.

S težkim srcem tole pišem, a moram: vedno bolj sem prepričana, da se ”vremensko-snežna panika”, ki so jo sprožili mediji, ni zgodila slučajno!

Bojim se, da se je Nekdo želel še enkrat prepričati, so ovce res dobro vzgojene ali se, morda, moti.

Slovenija leži na področju, za katerega je značilno, da pozimi pada sneg. Včasih ga pade več, včasih manj. Imam prav ali ne?!

Normalna država (poudarek je na normalna) bi morala imeti v svojih zakonih, pravilnikih, statutih in ukrepih že zdavnaj zapisano, kaj storiti, ko in če pride do mejnih vremenskih situacij. To pomeni, da bi morale ustrezne službe že same od sebe- brez pritiska medijev, opravljati svoje dolžnosti, med katere sodi tudi izločanje tovornjakov na meji, bolj natančno in poostreno pa bi morali tudi v manj izrednih razmerah paziti na tiste, ki želijo prečkati državo brez zimske opreme.

Te dni sem imela grozljiv občutek, da so se mediji zmotili v koledarju in da se ne piše 6. februar temveč 6. julij. Ja, točno tako! Šele takrat, če bi padal sneg sredi poletja, bi imeli pravico, da nas strašijo, drugače pa ne! Amen. Pika.

Mi, ki smo doma na kmetih, itak vemo, kako se v pol metra snega obnašati, a tokrat- ob vsej paniki, ki so jo zganjali TV SLO; POP TV in Planet TV, so mnogi pametni in razsodni vseeno nasedli. Mnogi so panično- kot da se obeta konec sveta- kupovali najnujnejše, jemali dopust, celo tisti, ki so doma le nekaj korakov stran od šole, so mladež obdržali- za vsak slučaj – doma. Pa bi bilo treba le vreči pogled skozi okno ali proti nebu, pa bi vedeli, da jih ima Nekdo krepko za norca!

Upam, da so tisti, ki so tokrat v svoje najbolj izprijene namene izrabili medije in posredno nas, državljane, zelo zadovoljni. Rekla bi, da si med hihitanjem manejo roke in se režijo v pest, češ, poglej, kako zlahka smo te buteljne nategnili! Dva milijona buteljnov! Ej, to ni kar tako!

Bilo je (in je še) res grozljivo: nihče ni razmišljal z lastnimi sivimi celicami, ni se sledilo temu, kar so videle oči, ljudje so kot hipnotizirani buljili v TV ekrane in ne glede na to, da je bilo na cesti komaj kaj snega, na avtomobile natikali verige. Takega opustošenja možganov svet še ni videl!

Smo morda dobili elektrošoke, ki so omamili in zažgali treznost in razsodnost?!

Posamezniki, ki sem jih imela za pametne, pa so zlezli pod postelje in trepetali od strahu, kaj bo, češ, saj se bo svet podrl zaradi namišljenega metra snega!

Kdo ve, so Slovenci te dni pod vplivom LSD in ostalih močnih halucinantov?!

Več lahko preberete na blogu Zarečeno.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

  1. In kar nenadoma so se pričele pojavljati “orkanske burje”. Pred leti smo poznali samo “burjo”. In ta je pihala prav tako in še bolj močno kot današnja, t. i. “orkanska”. Pa smo šli v šolo, se držali za torbo in se veselili, ko nas je malo zibalo po poti. To je vendarle bilo doživetje! Pa čeprav smo bili slabše oblečeni in obuti kot so dandanašnji: bili smo prepihani do kosti, a niti na misel nam ni prišlo, da bi ostali doma!

    No, mi smo današnje “počitnice” izkoristili za cvrtje krofov. Jutri pa je kruh na vrsti – tako kot vsakih nekaj dni. Da ja ne bodo trgovci zaslužili na naš račun!

Comments are closed.