M. Miklavčič, Zarečeno: Zgube

7

Slovar slovenskega knjižnega jezika: zgúba -e ž (ȗ) slabš. nepomemben, nekoristen človek: kako ji more biti takšna zguba všeč / kot psovka poberi se, zguba pijanska; prim. izguba

Potem ko je bivši predsednik Turk uspešno razdelil Slovence na prvorazredne in drugorazredne, se je odločil, da bo naskočil še mesto generalnega sekretarja OZN. Pri lobiranju mu želimo vse dobro, četudi se moramo zavedati, da nobena resna država za generalnega sekretarja Združenih narodov ne predlaga človeka, ki je doma izgubil volitve.
Zgube pa so izgubile svoje položaje tudi v nadzornih svetih NLB. Ob petkovem odstopu Antona Ribnikarja, Antona Macuha in Janka Gedriha, treh bančnih upokojencev v času, ko bi morali razpisati prodajo največje banke, se je Jožetu Jerovšku, politiku v pokoju, zgodil naslednji twit:”Slovenski bančni krogi in komunistična finančna oligarhija so tako skorumpirani, da bi za uničenje le-te potrebovali 10. krog Dantejevega pekla.”

Zgube, imenovane ”bančni upokojenci” so, če ne veste, krojile poslovanje NLB vse od sedemdesetih let prejšnjega stoletja, najbolj pa v času, ko je v NLB nastajalo največ lukenj.

Da smo narod zgub, ki ga nobena šola nič ne izuči, so v nedeljo potrdili tudi na odboru parlamentarne skupščine Sveta Evrope. Podpredsednica slovenskega vrhovnega sodišča je na glasovanju dobila le tri glasove od trinajstih prisotnih članov, zanjo niso glasovali niti socialisti, danes beremo v medijih. Največjo podporo odbora je dobil odvetnik in profesor kazenskega prava na novogoriški fakulteti Marko Bošnjak.

Na verodostojnosti pa izgubljamo tudi v naši državni TV – hiši. Izbranih je novih osem kandidatov za člane programskega sveta, med njimi se je znašel tudi fantin, ki je znan po svojih izpadih na račun drugorazrednih. Eden od teh se glasi:”Upam, da bodo klerofašisti v manjšini. In da jih bomo ubili z ljubeznijo in razumevanjem.”

Več lahko preberete na blogu Zarečeno.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


7 KOMENTARJI

 1. Da članek ni tipično SDS trobilo, ki samo v nasprotnikih (ki pa nam vedno bolj kruto vladajo) vidi izgube, ne pa v “desnici”, v SDS , tudi v Cerkvi in predvsem v vseh nas.

  Mislim, da ni vzrok za zgubiš tvoj slab seks ali pomanjkanje seksa. Vzrok je premalo ciljnega, strateškega RAZMIŠLJANJA.

  Premalo seksa (in poguma) je samo znak, da so ti ljudje zelo agresivni. Da njihova agresija utopi pamet.

 2. Ali ni žalostno, da nekateri komentatorji tolčejo po desnici namesto, da bi se osredotočili na odpravo totalitarnih dejanj, ki izničujejo slovensko samostojnost in demokracijo ter vrednotni in civilizacijski napredek.

  Slovenci, ti negativni primeri nas naj spodbudijo, da moramo čimbolj enotno vztrajati na plemenitih slovenskih ciljih, da dosežemo vrednotni in civilizacijski preporod!!!

  Gremo smelo naprej!!!

  • “Ali ni žalostno, da nekateri komentatorji tolčejo po desnici”

   Hebi ga, če pa nekateri jemljemo Božjo besedo zares! Ta namreč pravi, da je dovoljeno spreminjati samo … SEBE!

   Kaj pa vi, gospod Svitase? Spreminjate sebe ali druge?

  • Skozi odnose spoznavamo sebe in druge, tako da smo en drugmu ogledalo … karantena menda ni rešitev?

 3. Ne bodo nas ustavili, ko si prizadevamo za uresničitev plemenitih slovenskih ciljev!!!

  Ne in še enkrat ne!!!

 4. “Nasploh je v deželi hitro rastočega socializma, delavcev in kmetov nekaj zelo narobe.”
  =====================

  Še vsak socializem je propadel, če prej ne pa takrat, ko je zmanjkalo sekret papirja.

Comments are closed.