M. Miklavčič, Zarečeno: Socialni demokrati – najbolj priljubljena stranka pri nas :-)

14

Teh, zadnjih olimpijskih iger v Riu se bomo – gledano na splošno – še dolgo spominjali in to z nemalo grenkega priokusa. Ameriški plavalci bi se lahko domov vrnili kot junaki, saj so v štafeti 4 X 200 prosto osvojili naslov olimpijskih prvakov –, žal pa se vračajo kot luzerji tudi v moralnem pomenu besede. Da bi po nočnem pijanskem razgrajanju prikrili resnico, v kateri so nastopali kot vandali in razuzdanci, ki opiti uničujejo inventar, so si izmislili zgodbo, v kateri so zaigrali vlogo žrtve. A so jih, na srečo, razkrinkali.

Pri tem se je zgodilo nekaj nedojemljivega: izkazalo se je, da mlade ljudi trenirajo zgolj in samo za en sam cilj- to je za medalje, prav nobene pozornosti pa – kot kaže- ne polagajo tudi treningu osebnosti tekmovalcev.
A da riba smrdi pri glavi, so nas prepričali tudi tokrat. Afera o nezakoniti preprodaji olimpijskih vstopnic, katerih vrednost naj bi na črnem trgu presegla tri milijone dolarjev, se je dotaknila – je mar to kaj čudnega – tudi Slovenije. Kakšne so bile nečedne povezave slovenskega olimpijskega odbora s to nezakonitostjo, bomo, morda, izvedeli kdaj pozneje.

Za še eno od potez, ki bi se ga morali športniki sramovati, je poskrbel judoist iz Egipta. Po izgubljenem boju z Izraelcem, nasprotniku ni hotel dati roke, prav tako se ni hotel prikloniti, kot je navada v judu.

Danes, ko se je zunaj naredil lep, sončen dan, se bo življenje tudi v Sloveniji vrnilo v svoje vsakodnevne, že ustaljene tirnice. Evropsko sodišče za človekove pravice je prejšnji teden ponovno objavilo, da se je Slovenija s 148 kršitvami na milijon prebivalcev znašla v evropskem vrhu po številu kršitev človekovih pravic na število prebivalcev. Je kdo odreagiral? Nihče. Še varuhinja človekovih pravic je pomečkala, da ji ni nič jasno. Javni sektor si je spet zvišal plače, ponoči nas je ponovno streslo, po zadnji javno mnenjski anketi bi Slovenci – če bi bile predčasne volitve – najbolj množično volili socialne demokrate. Marjan Fabjan, najbolj znani trener za judoiste pa jo je po zaobljubi v Riu, peš mahnil na Brezje. Je že vedel, zakaj.

Ste vedeli, da je Nemčija začela z uvedbo svoje prve strategije civilne zaščite po koncu hladne vojne? Strategija med drugim predlaga, naj se prebivalci založijo z zadostno količino hrane in pijače za nekaj dni. Pri tej novici pa je vrag vzel šalo, se tega zavedamo ali pa ne!

Ti vsiljivi polžasti požeruhi španskega temperamenta v rdečih viteških oklepih pa so vedno bolj bojeviti! Še natikanje na vilice jim ne pride do živega.

Nevoščljivost Slovencev je v nenehnem v porastu. Kot da bi športni, tekmovalni duh, ki nam je prinesel štiri medalje, zaobšel domala slehernega med njimi. Polen, ki jih mečemo pod noge drugim, pa je tudi vsak dan več.

Več lahko preberete na blogu Zarečeno.

14 KOMENTARJI

 1. Ali niso ankete realne ali pa imajo ljudje glavo v pesku.

  Mogoče je SDS zato prejela tako malo anketnih glasov, ker si tudi prizadeva za ureditev razmer v zdravstvu.

  Tudi midva z mojo ženo sva to občutila te dni, ker je bolnišnica ženo s strašnimi bolečinami v trebuhu opazovala 29 ur in dvakrat v zaporednih dneh le s pomočjo ultrazvoka ugotavljala, zakaj ima moja žena tako hude bolečine v trebuhu, spočetka v okolici popka potem pa nižje, čeprav je pred tem dobila dve injekciji proti bolečinam, kar potem onemogoči, da bi ultrazvok lahko kaj pokazal. Zato so trdili, da je zgolj infekcija. Za to posledico injekcij na ultrazvok, sem izvedel šele zdaj. Prav tako sem zdaj izvedel, da je CT tisti, ki lahko odkrije v navedenih okoliščinah vnetje slepiča ali pa že njegovo razlitje po trebušni votlini, kar se je ženo zgodili zaradi dolgotrajnega opazovanja oziroma nepravilnega ukrepanja zdravstva.

  Po tako dolgem neznosnem trpljenju žene, pa se le nekdo spomnil, da se mora opraviti CT slikanje in so z njim takoj ugotovili, da se je zaradi dolgega opazovanja že razlil slepič.

  To se ti mora zmešati, da zdravstvo ne zagotovi osnovne abecede organiziranosti in takojšnjega ukrepanja pri enostavnem odkrivanju vzrokov hudih telesnih bolečin bolnika. Pa imajo bolnišnice obsežen tim strokovnjakov iz različnih področij. Pa čeprav bi naj vsak medicinec vedel, kako se ta problem rešuje, torej s CT slikanjem!

  Ali smo res ljudje manj vredni kot živali?!!!

  Kdaj bomo končno dočakali osnovni red in odgovornost v zdravstvu?!!!!

   • Glede SDS: samo nameni in obljube in nič rezultatov pričajo, da je del te korupcije. Celo eden od podpornih stebrov.

    Očitno je preveč pacientov, ki JJ “samo pogledajo v oči in takoj vedo, da ni bolj poštenega človeka v celi Sloveniji”, ki halucinirajo.

    • Gaussova krivulja znanja in dobrih delovnih rezultatov se je v 26 letih premaknila cela močno v levo: med najslabše, s slabim znanjem, brez vesti, velika lenoba, velik bleferje, hudo pomanjkanje delovnih navad, zavajanje, okoriščanje, ponarejanje dobrih rezultatov,…

  • Tvoji ženi želim vse dobro.

   Problem zdravstva in vseh državnih podjetij je razrast mafije in birokratskih bleferjev. Moraš imeti prav srečo, da dobiš etičnega in odgovornega zdravnika, ki ni malomaren. Večina smrti in zapletov je zaradi malomarnosti, neznanja in brezbrižnosti. Drugo so zdravniške napake, ki jih je malo.

 2. Poleg tega ostro obsojam nasilen dogodek v izolski bolnišnici.

  Vendar ta izolski dogodek ne sme biti izgovor, da bo zdravstvo s pomočjo vlade, le montiralo pri vhodih v zdravstvene ustanove detektorje kovin, ne bo pa odpravilo pogosto nečloveško obravnavanje bolnikov pri njihovem ugotavljanju in odpravljanju vzrokov težkih bolezni.

 3. Če se bo uresničil le ukrep varnosti zdravstvenega osebja, ne pa tudi ukrep varnosti bolnikov, bo še več nečloveškega obravnavanja bolnikov.

  In bo zdravstvo postalo totalitarna ustanova, ne pa človekoljubna ustanova.

 4. Tako kot je postalo pravosodje, ki je pred leti montiralo detektorje kovin, ignorantski odnos pa ima do kršenje človekovih pravic, saj ni nobene odgovornosti za ta zlo dejanja.

 5. Opisano nečloveško ravnanje z bolnikom ni le groba kršitev človekovih pravic, ampak tudi kaznivo dejanje ogrožanje zdravja bolnika in še kaj.

 6. Hvala Amelie za izraze sočutnega razumevanja za ženine pretrpljene velike telesne in duševne bolečine. Pa tudi moje duševne bolečine.

 7. Po operaciji razlitega slepiča, ki je okužil vso trebušno votlino z organi, na katero je morala čakati po 29 urah bolečega ugotavljanja ali gre za slepič, ki se je zaradi čakanja razlil pred njegovo ugotovitvijo, je morala čakati še 5 ur na operacijo.

  Katastrofa! Skupno torej 34 ur.

 8. Zdaj pa povejte ali je to človeško ravnanje zdravstva?

  In to v okoliščinah, ko so bili simptomi povsem podobni slepiču: neznosne bolečine okrog popka in nižje, zelo povišani levkociti, ni bilo driske, vročina 39.

  Če bi bilo opravljeno CT slikanje bi se slepič takoj ugotovil, torej v nerazlitem stanju. Tako pa se je šele po 29 urah, seveda že v razlitem stanju,ko so se spomnili na CT slikanje trebuha.

  Je še možna kje takšna malomarnost? Pa gre za človekovo pravico do osebnega dostojanstva in do zdravja in do življenja!

  Posledica te malomarnosti niso le dolgotrajno trpinčenje bolnika, ampak tudi okužba celotne trebušne votline z organi in dolg prerez trebuha ( ki bi ga sicer ne bilo) ter dolgotrajno zdravljenje z možnimi hudimi posledicami.

Comments are closed.