M. Miklavčič, Zarečeno: Smo sploh še ljudje?

3

V teh dneh so Slovenci ob smrti dveletne deklice z Jesenic, tako na medmrežju, doma, v službi, med sosedi ali kar tako množično izražali svoj bes, žalost, nemoč…

Če sem iskrena, si res ne predstavljam, da bi živela v družbi, v kateri bi tovrstno nasilje, ki je eno najbolj krutih, ljudje spremljali mirno, apatično, brez čustev…. Usoda deklice je – malodane vse po vrsti- zelo prizadela. In če jih je prizadela- so jezni in ogorčeni. In ko je človek jezen + ogorčen, ne more biti tiho. Ker so ta trenutek Slovenci zelo prizadeti, ranjeni tudi sami, mnogi tudi jočejo, lahko le upam, da na to ubogo, trpinčeno deklico ne bodo nikoli pozabili. Kar pomeni, da bodo nasilje v okolju, kjer živijo- ZAČELI prijavljati! Morda bo ta bes v njih sprožil neko odgovornost, ki je do sedaj niso poznali?

Ko in če bodo to storili, upam, bodo naša družba in njene službe, kjer prepogosto vedrijo ljudje brez sleherne empatije – končno ustrezno ukrepali?! Upanje umre zadnje.

Več lahko preberete na blogu Zarečeno.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


3 KOMENTARJI

  1. Meni se še bolj gnusi takšno naslajanje nad dogodkom in izkoriščanje te tragedije za samopromocijo raznih “javnih” osebnosti, “strokovnjakov”, in drugih svetohlinskih dušebrižnikov, kot kaže tukaj vred z Miklavčičevo. Da o mrhovinarskih medijih in novinarkah sploh ne govorimo. Samo še Kopačeva manjka s svojo prepovedjo kaznovanja otrok. Po velenjskem škandalu se le malo nazaj drži…

  2. Mrhovinarsko in ideološko (politkomisarsko) zlorabljanje te tragedije. Otroci imajo veliko zakonov in dobro pravno zaščito. Zatajili so številni birokrati: pediatri, v vrtcu, v CSD.
    Sedaj en pol tragedijo izkorišča dokaj upravičeno proti Mrakovi in CSD, drugi pa ga zlorablja preko raznih ideoloških pedofilov (prijateljev otrok) v nove socialistične hajke države, na vse starše, v podržavljenje vzgoje, otrok in družine s pomočjo dušebrižniškega sočutja tercialk v smeri proti nasilni vzgoji, proti kazni, v smeri socialistične permisivne vzgoje (starši so enaki otrokom).

Comments are closed.