M. Miklavčič, Zarečeno: Kaj nam pa morejo, morejo, morejo…

14

Živimo v času, ko ta teče tako hitro, da večina ljudi sploh nima časa, da bi življenje živelo, temveč se le predajajo toku v želji, da dan hitro mine preprosto zato, ker v globini duše upajo, da bo morda jutri bolje. A ni. Še sreča, da se nekateri znajo oprijemati vsaj drobnih trenutkov, ki jih ustvarjajo na osebni, intimni ravni, ki pripomorejo, da- če pred resničnostjo, ki jih obdaja, lahko zamižijo- mislijo, da pa sploh še ni tako hudo, kot se govori.

Brezglava, nepremišljena in za Evropo skrajno uničujoča migrantska politika, je včeraj njeni glavni sprožilki že pokazala, da je v mnogočem ravnala narobe. Na volitvah v treh nemških zveznih deželah je vladajoča stranka kanclerke Angele Merkel zabeležila občutne izgube. V vseh treh deželah pa se je v parlament prebila desna populistična Alternativa za Nemčijo (AfD), ki je nastopala proti migrantom. Nemci so tako v vseh treh zveznih deželah z glasovanjem pokazali tudi svoj odločni ne do politike kanclerke Angele Merkel, ki ga sicer- zaradi enostranskih medijev- prej niso mogli.

Če za trenutek odložimo romantiko in se trezno ozremo okoli sebe, lahko mirne duše rečemo, da še zmeraj – vsaj po tej plati – živimo v raju. Drži, da je neznano kam v petek zvečer pobegnila skupina 9 migrantov, ki so bili nastanjeni v nastanitvenem centru na Vrhniki. O tem, kje se trenutno nahajajo, ne ve nihče. Istega dne je v azilnem domu v Ljubljani prišlo do novega incidenta – dva migranta sta se spravila na mladoletnega fanta s Kosova. A te drobne novičke, ki sicer ne pricurljajo v javnost preko osrednjih medijev, niso omembe vredne, ko se spomnimo na Maribor. Tam skrivnostno in groteskno izginjajo mladi fantje. Nekateri celo ugibajo, se to dogaja zaradi nove, zelo nevarne droge, za katero pravijo, da daje občutek gorečega telesa. Ker nihče nič ne ve, le ubogih fantov ni nikjer najti, bi bilo prav, da pa bi vsaj starši, mladi pa sploh, vedeli, kakšne grozotne pasti jim lahko nastavijo celo najboljši prijatelji. Ko se za mladimi, kot so na primer Domen, Klemen in Peter izgubi vsaka sled, lahko starši le jočejo. Pomagati jim ne more nihče več.

Da pa v Sloveniji res živimo pošteni in dobri ljudje, se je razkrilo pred dnevi, v eni najobsežnejših akcij pri nas, ko se je v Loški dolini, v tamkajšnji lesni industriji razkrinkala pravo mrežo trgovanja in izkoriščanja tujih delavcev. Med drugim naj bi delavci živeli in delali v suženjskih razmerah, nekateri naj bi mesečno dobili le 145 evrov plače. A tudi to ni bilo dovolj obtožujoče, da bi koga zaprli, bodo pa napisali številne (!???) kazni ter odgovorne, blablabla, najverjetneje prijavili tožilstvu. Kot olajševalno okoliščino si bodo v Loški dolini šteli obisk predsednika Pahorja v letu 2012, ko se je takrat v predvolilne namene fotkal z delavci, jih trepljal po ramenih in izmenjaval informacije o tem, kako se kaj, hm… podira.

Več lahko preberete na blogu Zarečeno.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


14 KOMENTARJI

 1. Solite se pojdite, Milena Miklavčič, za svoje analize odnosa Nemcev do migrantske politike gospe Angele Merkel. Za tem, kar vi imputirate “Nemcem ” se skriva nič drugega kot vaš agresiven odnos. Ne migrantski politiki Merklove niso rekli Nemci, ampak samo tisti, ki so volili opcijo AfD. In vi, skoraj v vsakem vašem članku, ki mi pride pred roke.

  12% ali 23% zaenkrat še ni 100%! 3. oseba množine torej ne bo šla skozi. Človek bi mislil, da take stvari naučijo že v osnovni šoli.

  • Zaradi ideologije so ljudje pripravljeni ubijati.
   IF bi v blažjem primeru valil krivdo za svoje izgubljene iluzije na svoje nasprotnike, jih solil, ampak samo zaenkrat, …
   V imenu t.i. človekoljubne ideologije in t.i. krščanskega humanizma te zaenkrat samo posolim, pravi IF.

 2. Po volitvah je Merklova izjavila, da ne bodo spreminjali politike do migrantov.
  Tudi Adolf Hitler je svoje gonil do konca.

 3. Pojma nima ženska o politiki. Ne vem, zakaj ne ostane na področju, kjer ji bolje gre, predvsem pri osebnem in družinskem psihološkem svetovanju in pri raznih etnološko-antropoloških prigodah s tega področja.

  Če se loti politike, je pa površna in cenena populistka. Ne vem zakaj, asociacijo dobim na Majo Sunčič ( kot njena ruralna starejša varijanta).

  • IF,
   res ne razumem, zakaj vam gre prav Milena Miklavčič toliko na živce; v enem od zapisov je namreć že pojasnila, da so dogodki, o katerih piše v svojem blogu, povzeti iz objav v različnih slovenskih medijih 🙂

   • Saj, pismena je že…
    V glavnem pa kaže dolg ženski jezik. 🙂
    Svoj čas sem jo rad bral. Potem pa je razvezala jezik tako, da je še komaj berljiva.

   • Vanja, razložil sem, prav tu, zakaj mi njeno politiziranje ni všeč in da se mi zdi v svetovalnem ( psihoterapevtskem) pisanju mnogo boljša. Morda me podzavestno odbija pri njej to, da ji poleg migrantov preveč po glavi hodi seks. 🙂

    Tisto, kar ona opisuje kot menda prevladujoče splone prakse njenega okolja pred toliko in toliko leti, mi je res precej odveč in niti ne verjamem, da so se take bolne zadeve res tako pogosto dogajale.

    In dodatno to, češ, kako ženske nekoč niso nič imele od tega in podobne klamfe. Bog je ustvaril spolnost tako, da vzbuja ugodje pri obeh in to vpliva tako na stabilnost zveze kot na to, da se sploh zgodijo otroci. Torej je njen feminizem v marsičem kontra logiki stvari po sebi.

Comments are closed.