M. Miklavčič, Zarečeno: Juretova domovina

13

Ali veste, da vas lahko davčni inšpektor vklene? (vir:Finance)

Če ne gremo za tistim, kar si želimo, tistega nikoli ne bomo imeli, je misel, ki ji sledijo mnogi, le Slovenci bolj redko. Že star pregovor pravi, da pomagaj si sam, pa ti bo še Bog pomagal, a smo nanj, kot kaže, rahlo pozabili.
Slovenci smo pogosto takšni, da nočemo priznati, da nas je okolje, v katerem živimo desetletja, stlačilo v kalupe, v katerih ždimo in se prepuščamo toku sivega povprečja, s katerim iz leta v leto bolj tonemo, obenem pa čakamo, da nas bo rešila – država. Pa nas ne bo, še nikoli ji kaj takšnega ni padlo na pamet. Včasih se mi zdi, da smo celo njeni talci, saj nam preko različnih inštitucij pere možgane v želji, da lahko lažje manipulira z našimi mislimi in dejanji.

Po novem letu so postale prvi in najbolj udarni hit – davčne blagajne. Pa da ne bo slučajno kdo mislil, da imam kaj proti njim. Še zdaleč ne. A uradniki, ki pogosto z ritjo poderejo tisto, kar dobrega ustvarijo v glavah, so bili tudi tokrat na delu z geslom, če je vojna, naj bo vojna za vse.

In tako so naumili, da bo treba prepovedati tudi šolske novoletne in še kakšne bazarje. Mali nadobudneži so tako čez noč postali potencialni kriminalci, lopovi in barabe, ki bi z delom na črno državo letno opetnajstili, hahahaha, za celih 7,5 evra prihodkov!

Pa tudi sicer je bilo mičkeno nerodno pojasniti državljanom, zakaj bodo vseh sort inšpektorji po novem lovili branjevke zaradi evra ali dva, če- po drugi strani- mečejo tisti, tam zgoraj, z različnimi prefriganimi potezami denar skozi okno. Vlada, ki se je, kot kaže, še zmeraj drži pridih nekega drugega, bolj temačnega obdobja zgodovine, pa od državljanov pričakuje, da bodo zastonj sumili in ovajali sodržavljane, ki jim ne bodo izstavili računa.

A vse, kar se v tej državi dogaja, ima svoj namen, žal ga nekateri nikoli ne vidijo, drugi pa ga prepoznajo, prej kot ne – prepozno.

Več lahko preberete na blogu Zarečeno.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


13 KOMENTARJI

 1. Super, Milena. Videla je, da je socialistična Država najbolj hudoben kapitalist v zgodovini civilizacije.

  Danes zvečer bo na sporedu njen film o raziskavi spolnosti naših prednikov pred 80 leti, ki je bila res hladna in res grda.

  • ki je bila res hladna in res grda.
   ===========
   Daj no, daj. Ne trapaj. Ta njena “raziskava” je poden. Niti pogledati tega ne mislim.
   Predvajali bodo ta film samo v kontekstu da gre v prid homoseksualnosti. Svinjarija, ni drugega za reči. In od Milene česa takšnega nisem pričakoval. Sram naj jo bo, babnica jezikava.

  • “ki je bila res hladna in res grda.”

   Janzenizem. Za nekatere pa bo treba še kaj več besed:

   Janzenizem je religiozno gibanje znotraj Katoliške cerkve, ki je poudarjalo predestinacijo, moralni rigorizem in strastno pobožnost. Papež Klemen XI. ga je že v začetku 18. stoletja obsodil kot zmoto, toda kot zelo raznoliko gibanje v različnih oblikah moralnega rigorizma je živel še naprej. V določeni meri je vplival tudi na slovensko Cerkev, predvsem na praktično versko življenje.

 2. Gospa pravi, da pozna družinske razmere v preteklosti iz zgornjega dela Poljanske doline in okolice. Predvsem seksualne prakse. Celo pred 100 leti ipd.

  No, jaz pa vem za pričanje iz starega mesteca, kjer ima ta reka sotočje s selško Soro. Namreč moja prababica je pričala za svoja starša, da je vedno občudovala ( kot težko dosegljiv ali nedosegljiv ideal), kako spoštljiva sta bila vedno eden do drugega, da ju ni slišala, da bi enkrat v življenju dvignila glas eden na drugega. Močno dvomim, da bi tak par lahko svoj odnos povezoval s tako bolno spolnostjo, kot gospa rada opisuje, da se je takrat množično prakticirala.

  Če bi te svoje storije opisovala v rumenem tisku, bi bolj razumel njene motive.

  • Njeno delo (če je pristno, arhivirano in statistično obdelano) je veličastno. Ker razbija totalitarizem in mit IDEALNE DRUŽINE.

   Posebej Cerkev v Sloveniji zadnjih 50 let idealizira družino. Prav tako iskreni. net (ženska ekipa) so vsaj nekoč idealizirale partnerski odnos, zaljubljenost, ljubezen, zaroko, poroko, družino, žensko, možno, moža, moškega in otroke.

   Ta perfekcionizem je glavni vir nesreč v družinah danes. Tako, da je Milena te strašne okove razbila z dejstvi.

   • Pavel, ne razumem popolnoma, kaj je mit o idealni družini, kaj naj bi bila idealna družina?
    In kaj idealiziranje družine ?

   • Ta perfekcionizem je glavni vir nesreč v družinah danes.
    #####

    Kateri perfekcionizem ? Na katerem področju? Pojasni malo!

 3. To so stari triki komirežima, kako preusmeriti pozornost od megalomanskih ropov milijard v naših bankah do minigoljufij gostincev in trgovcev ter njihovih kupcev z računčki. O tem zdaj na dolgo in široko trobijo vsi mediji od tv dnevnikov do odmevov, da se prikrijejo nove packarije v DUTB, SDH in MOL.

Comments are closed.