M. Lahovnik, Slovenske novice: Milijon na uro

3

V mandatu vlade Bratuškove se je državni dolg vsako uro povečal za milijon evrov.

Premierka Alenka Bratušek je ob podpisu nove koalicijske pogodbe poudarila, da je Slovenija danes boljša država kot pred letom dni, ko je njena vlada prevzela upravljanje države. Ali to drži in ljudje res živijo bolje ali pa premierka s takšnimi izjavami prodaja meglo? V Sloveniji imamo danes 130.000 brezposelnih, kar je več kot pred letom dni, bruto domači proizvod pa se je v primerjavi z lani znižal še za dva odstotka. Državni dolg se je povečal na rekordnih 24,5 milijarde evrov. Vsak državljan od novorojenčka do upokojenca je torej v povprečju zadolžen za 12.000 evrov. Pri tem nas je samo vlada Alenke Bratušek v manj kot letu dni zadolžila za dodatne 7,7 milijarde evrov.

V mandatu njene vlade se je torej državni dolg vsak dan povečal za povprečno 24 milijonov evrov oziroma za približno milijon evrov na uro. Davki še nikoli niso bili tako visoki. V zadnjem letu dni je vlada Alenke Bratušek zvišala DDV, z odpravo indeksacije davčnih razredov povišala dohodnino, dvignila ceno vinjet ter povišala sodne takse. Vlada je povišala tudi socialne prispevke za samostojne podjetnike in uvedla dodatne prispevke za avtorske in pogodbene oblike dela. Uvedla je nepremičninski davek, ki po obremenitvi močno presega dosedanje nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč. Dvig davkov je znižal razpoložljivi dohodek državljanov in posledično za kar šest odstotkov na letni ravni tudi domačo porabo, kar je vplivalo na poglabljanje recesije.

Več lahko preberete v Slovenskih novicah.


3 KOMENTARJI

  1. Komunisti ne znajo gospodariti, ustvarjati. Podjetništvo jim je tuje. Znajo pa fevdovati ( po glagolu virantovati), znajo izvajati kriminal, znajo se iti mafijo. So mafija.

    Če je v družbi mafija, družba zato živi veliko slabše.

    A večina Slovencev je še vedno zelo prestrašena sprejeti PROSTI TRG, raje se skrivajo po lažnimi perutmi Varnosti socializma. Raje kolaborirajo s komunajzer-fašisti.

  2. Lahkovnik sedaj dobro piše. A ne morem sprejeti, da je zagovarjal TEŠ6 in ga spravil skozi. Ne morem tudi sprejeti, da je deloval v vladah LDS in Zaresa.

Comments are closed.