M. Kovač, Reporter: Kaže, da stavijo na osamitev največje opozicijske stranke

3

Kapitalizem v Sloveniji zaenkrat še ni zmagalDržavnozborske volitve bodo najverjetneje šele čez dve leti, tako da če zdaj še ne opazimo, katere »nove obraze« za ohranitev svojega političnega primata pripravlja tranzicijska levica, to še ne pomeni, da se ne bodo pojavili pred volitvami in se prebili v državni zbor. Z novo stranko ali v okviru kakšne obstoječe prenovljene. Menim pa, da to ni ključna strategija tranzicijske levice, zato morebitna nova ali prenovljena stranka ne bo dosegla relativne večine. Kaže, da stavijo na osamitev največje opozicijske stranke in preprečitev vstopa novih desnih strank v državni zbor. Če to ne bo dovolj, pa še ponuditi Novi Sloveniji dovolj razlogov, da ravna ʻdržavotvornoʼ in podpre nadaljevanje sedanjega načina upravljanja države.

Več v tiskani izdaji revije reporter.si.

3 KOMENTARJI

  1. Pisanja Kovača sploh ne prepoznam. Kako je liberalni zagovornik, ki v Demosu očitno ni imel z liberalizmom nobenega vpliva na demosove socialistične funkcionarje zadnjih 26 let kar nenadoma postal Janšev podpornik, tako kot večina demosovih birokratov, ki se jim hlače tresejo v primeru, če JJ ne bo več v politiki?

  2. Drži, da je v Sloveniji že dvakrat na volitvah zmagala desnica. A vseeno menim, da avtor daje pretiran poudarek na dinamiko. Res se odnos volivcev do političnih strank zelo spreminja zlasti v zadnjem mesecu. A levo-desne preference pač ne. Te so dedne. Vrednote sprejmemo v svoji družini, tako da potrebujemo nekaj generacij, da se pri nekaterih spremenijo. Tako v Ljubljani številni Srbi glasujejo za gazdu Zokija ne glede na količino informacij o njegovih “poenostavitvah”.

Comments are closed.