M. Ferenc, Družina: Ne skrbite za nas!

2

Danes slovenska družba, predvsem medijska in politična, postaja zopet enoumna in spodbuja histerijo do vsega, kar ni v skladu s silami kontinuitete, kar vsaj malo ne diši po komunizmu (da, komunizmu, ker se ga nismo nikdar znebili; tisti, ki bi jih morali v začetku 90. let lustrirati, danes delajo ne samo montirane procese, temveč še kaj drugega). Kot je značilno za komuniste, je tudi za njihove naslednike na tranzicijski levici: prepričani so, da so pamet­nejši od celega sveta. Dober (beri: slab) primer za to je odhajajoča predsednica vlade, ki kar tako, ker ji pri stališčih cerkvenega vodstva nekaj ni všeč, piše »diplomatsko« pismo v Vatikan in si domišlja, da ji bo zaradi enega po čudnih ovinkih zlobiranega vljudnostnega obiska papež odgovarjal na njena nekompetentna vprašanja?! Tak­šni prijemi pričakovano doseže­jo vrh v času volitev. Tokrat so presegli sami sebe, in to tako zelo, da vsaj na videz začenja vse uhajati iz rok; vedno bolj prozorne posta­jajo vse te igrice in kupčije. Do kdaj bodo zdržali, je odvisno od tega, koliko nakradenega denarja še imajo.

Stalnica ostaja sovraštvo do Cerkve, večno žuganje in dajanje lekcij, kaj njeni predstavniki smejo in česa ne. Po novem škof nima več pravice do zasebnih obiskov, po novem bo moral vnaprej vprašati medije, katere strokovnjake sme pri oblikovanju lastnih stališč upoštevati in katerih ne. Potem ko je škof Glavan na novinarski konferenci prijazno odgovarjal na vsa vprašanja, mu isti spraševalci zdaj te odgovore očitajo, češ, da jih ne bi smel podati. Zakaj so mu jih potem zastavili?!

Več lahko preberete v Družini.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


2 KOMENTARJI

  1. Sovraštvo do cerkve, pomeni sovraštvo do vernikov, do vere!!!!

    To pa je po naši ustavi in mednarodnih pravnih aktih, ena najhujših kršitev človekovih pravic!!!

Comments are closed.