M. Debevec: Dvoličnost župana Zorana Jankovića

5

Župan Zoran Janković je v Mestni hiši podelil certifikate LGBT prijazno, katerih cilj je, kot je bilo zapisano v vabilu, ozaveščati ljudi in ustvariti pozitivno klimo za vse, tako znotraj delovnega okolja kot tudi navzven.

Prejemniki certifikata LGBT prijazno se zavežejo, da bodo v svoji organizaciji zagotovili boljše razumevanje temeljnih človekovih pravic LGBT-oseb, vključujoče okolje za LGBT-sodelavce in sodelavke, dvig osveščenosti zaposlenih pri zagotavljanju ponudbe in storitev za LGBT- uporabnice in uporabnike ter povečanje občutljivosti za zaznavanje kršitev pravic LGBT-oseb v delovnem in uporabniškem okolju. Pri tem se postavljata dve vprašanji. Prvič: zakaj toliko poudarjati le pravice istospolno ali kakorkoli drugače usmerjenih oseb in njihovo vključevanje v družbo? Ali nimajo že sedaj enakih pravic kot vsi ostali? Ali imajo težave pri zaposlovanju? Tega še nisem zasledila. Sem pa zasledila, da imajo težave pri zaposlitvi in nasploh pri sprejemanju v družbi na primer invalidne osebe, ljudje s posebnimi potrebami, socialno ogroženi. Zakaj se torej Mestna občina Ljubljana ne zavzame za njihove pravice?

 

……….

Certifikat LGBT prijazno je doslej prejelo že 14 organizacij, tokrat pa ga bodo prejeli Mednarodni grafični likovni center, OŠ n. h. Maksa Pečarja, Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Ljubljana, RRC Računalniške storitve d.d., Vrtec H. C. Andersena in Vrtec Pod Gradom.

Glede na izkušnje lahko rečemo, da bo šlo za vsiljevanje LGBT ideologije, ki otroke že od majhnega zavaja o spolni identiteti in spolni usmerjenosti, saj jih vabi k preizkušanju le te, hkrati pa ustvarja nek strah med ljudmi, če na kakršenkoli način podprejo naraven način življenja, naravno in temeljno družino matere, očeta in otrok, saj bodo lahko zaradi svojega prepričanja tudi kaznovani.

Več: radio Ognjišče

5 KOMENTARJI

 1. Strinjam se, da je tak pristop napačen, ker se na tak način daje občutek, kot da naj bi bila nediskriminacija istospolnih nekaj, za kar naj bi si zaslužili neko posebno nagrado in ne nekaj normalnega in samoumevnega, torej nekaj, kar ni potrebno posebej izpostavljat.

  Glede tega pa:

  “Glede na izkušnje lahko rečemo, da bo šlo za vsiljevanje LGBT ideologije, ki otroke že od majhnega zavaja o spolni identiteti in spolni usmerjenosti, saj jih vabi k preizkušanju le te, hkrati pa ustvarja nek strah med ljudmi, če na kakršenkoli način podprejo naraven način življenja, naravno in temeljno družino matere, očeta in otrok, saj bodo lahko zaradi svojega prepričanja tudi kaznovani.”

  LGBT na način, kako se to v tem citatu prikazuje ni ideologija, ker ne more biti. Istospolnosti ne moreš vsiljevati na način, kot lahko npr. versko ali politično ideologijo. Istospolnost ni nekaj, kar lahko načrtno vzgojiš. To, kar je ideologija je pa odnos do istospolnih. To je pa mogoče “vsiljevati”, torej je mogoče človeka vzgajati tako v homofoba, za kar si nekateri prizadevate, kako v človeka, ki bi bil do homoseksualcev strpen in spoštljiv. To je edina ideologija LGBT, v čem naj bi bila sporna, bo pa moral končno nekdo pojasniti.

  Istospolnost je enako naravna kot heteroseksualnost, ker drugače ne more biti. Homoseksualnost ni nekaj, kar je ustvaril človek, ampak je produkt narave, biologije. Sicer gre res za neko deviacijo od “normalnega”, torej večinskega stanja, ampak to velja tudi npr. za rdeče lase. Biti homoseksualec je povsem naravno, ampak ker ljudje nismo vezani zgolj na naravne zakone in zakonitosti, ampam nas zavezujejo tudi pojmi kot so etika, morala, pravičnost oz. na splošno vrednote, se seveda trudimo, da bi naravna stanja z vrednotami tudi kompenzirali. Iz tega razloga tako npr. bolne, ki bi morali po naravnih zakonitostih umreti, zdravimo, šibke, ki bi morali po naravnih zakonitostih umreti, varujemo itd. Zakaj? Zato, ker so pač ljudje in ker naj bi vsem ljudem priznali enako dostojanstvo. Zato se pač ljudje vrednot ne sklicujemo na naravo in naravno, ker naravno je tudi to, da samec posili in s tem oplodi samico, ampak se sklicujemo na etično, moralno, pravično. In etično, moralno in pravično je to, da nobenega človeka ne obravnavamo drugače, diskriminatorno, zapostavljamo zaradi neke njegove osebne okoliščine.

  Prepričanje, da so nekateri ljudje manj vredno od drugih iz razloga neke njihove osebne okoliščine, še posebej če jim je ta dana, je neetično, nemoralno in kot tako ni vredno človeka. Reči nekomu, da si zasluži manj kot ostali, ker je gej, je isto, kot reči nekomu, da si zasluži manj, ker je vernik, ker je temnopolt, ker je ženska, ker je starejši itd. To je nemoralno in ideologije, ki takšno nemoralo učijo, pač nimajo mesta v moralni družbi. Če nekomu zaradi neke njegovo osebne okoliščine vzameš pravico, da je enakovreden človek, potem s tem samemu sebi odvzameš enako pravico, torej da si enakovreden človek zgolj zato, ker te nekdo drug zaradi tvoje osebne okoliščine kot takega ne smatra. Z drugimi besedami, kdor diskriminira druge, nima moralne legitimnosti da obsoja to, da drugi diskriminirajo njega. Je nima. Tisti ki diskriminira in hkrati pričakuje, da ne bo diskriminiran, je HINAVEC.

  • Štos je v tem, da se je potrebno za ta certifikat prijaviti. Temu sledi izobraževanje, ki ga je treba tudi plačati, kar je spet absurd, torej to, da nekdo zaračunava za to, da v praksi funkcionira nekaj, kar bi moralo že v okviru pravne države.

   Ampak saj pravim, v tem ne vidim smisla, ker to izpade tako, kot da je nediskriminacija istospolnih nek nadstandard, ne pa nekaj, kar naj bi bilo samo po sebi umevno.

   • Ne oglašaj se s svojimi trolerskimi izpadi. Ti nimaš nobenih vrednot, oziroma nimaš nobene presoje. Razen če tako ne piše v zakonih. In še to po črki, ker niti zakonov ne znaš presojat.

    • Izobrazi se o tem, kaj je trollanje in potem ti bo morda jasno, da če že, potem so trollanje tvoji komentarji. 🙂

Comments are closed.