Lukšič: Oče se je odpovedal otroku. Pahor: še večja jama

9

Avtor: M.B. Vir: STA, Demokracija. Sporočilo Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, ki je podprlo predsedniškega kandidata “neke druge stranke” in ne kandidata SD Boruta Pahorja, v SD sprejemajo tako, kot da se je oče odpovedal svojemu otroku, v sporočilu za javnost pravi predsednik SD Igor Lukšič. Dodaja pa, da bodo vrednote NOB ostale pomembno vodilo njihovih ravnanj.

Zveza združenj borcev se je sicer že pred časom odločila, da bo v predsedniški tekmi podprla Danila Türka in je k podpori njegove kandidature pozvala tudi svoje člane.

Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Janez Stanovnik je sicer na današnji seji glavnega odbora zveze ocenil, da prihajajoče predsedniške volitve niso normalne volitve, temveč plebiscit. Po njegovem mnenju lahko edino ta plebiscit zaustavi “nevarni tok, ki se kaže v slovenski politiki”.

V Pahorjevem volilnem štabu pa so ob tem navedli, da so Stanovnikove izjave le potrdile bojazen, ki jo je Pahor izrekel že v enem od intervjujev minuli teden. “Bojim se, in ta strah je iz dneva v dan bolj upravičen, da volitve tudi tokrat, tako kot leta 2007, ne bodo nič več kot samo referendum o tem, ali je kdo za ali proti Janševi vladi,” je dejal Pahor.

Na minulih predsedniških volitvah leta 2007 je sicer Türk predsedniški mandat dobil brez podpore zveze združenj borcev NOB, ki je takrat podprla njegovega protikandidata Mitjo Gasparija. Kot so tedaj poročali mediji, naj bi Stanovnik Türku zameril njegovo izjavo, češ da je komunistična partija izrabila partizanstvo za osvojitev oblasti.

No, kasneje se je izkazalo, da je bil spor med Stanovnikom in Türkom zaigran, saj se je slednji z odlikovanjem nekdanjega šefa Udbe Tomaža Ertla izkazal kot zastopnik in zaščitnik najtršega dela tranzicijske levice, t. i. udbomafije.

Današnji »spor« med Stanovnikom in Pahorjem pa na nek način spominja na zgoraj omenjeno dogajanje pred petimi leti, saj je očitno, da želi s tem nekdanji premier nagovoriti čim več sredinskih oziroma desnosredinskih volivcev pa čeprav je sam iz istega političnega gnezda kot Danilo Türk.

Spomnimo. Pahor je začel svojo politično kariero konec osemdesetih let prejšnjega stoletja kot pripravnik na Centralnem komiteju Zveze komunistov Slovenije. Pri takratnem šefu partije Milanu Kučanu… Danilo Türk pa na Socialistični zvezi delovnega ljudstva pri komunističnemu zločincu Mitji Ribičiču.

Vir: STA, Demokracija

Stanovnik za Türka in proti Pahorju. Pahor pa proti Stanovniku in Türku!

Vir: Pozareport.  Pahor: “V zdajšnjih časih aktualni predsednik države Danilo Türk na zadošča več. Stanovnikove današnje besede pa pomenijo, da si bomo Slovenci skopali še večjo jamo …”

(Kandidat za predsednika države Borut Pahor, potem ko sta Janez Stanovnik in ožje vodstvo Zveze združenj borcev za vrednote NOB včeraj podprla drugega predsedniškega kandidata – Danila Türka; vir: TV Maribor)


9 KOMENTARJI

  1. Problem je Zver,ki ga SDS poskušala vsiliti celotni desnosredinski opciji.Ker revež ne bo prišel niti v drugi krog,je sedaj v SDS štabu nepopisna panika.Tukaj se bo najbolj opekla NSI,ki bi lahko skupaj z SLS predlagala nekega verodostojnega kandidata,ne pa podpirala nesposobnega Zvera,ki je bil samo enkrat izvoljen v DZ /potem ko so “spucali” Pukšiča da je Zver dobil izvoljivi okraj

  2. Roman, Zver je čisto v redu in sposoben.

    In zato tudi pridobiva na priljubljenosti. Desničar pa še tako karizmatičen, skoraj nima šans, ker ga levi mediji že samo zaradi desničarstva ne marajo.

    • Levicarji ze dobro vedo, da je treba vsakega, ki bi jim bil lahko nevaren, ze takoj v kali zatreti oz. ga prikazati v slabi luci, kot nesposobnega, nekvalificiranega itd… Ko bi bili tako dosledni pri levicarjih, ki so skoraj brez izjeme nesposobni, nekvalificirani in pripravljeni narediti vse, kar jim zapove Murgeljcan!

    • To je človek, ki je kot minister za šolstvo spisal zakon, po katerem so lahko učenci in dijaki z negativnimi ocenami napredovali v višje razrede in letnike. Poteza, vredna strela v glavo, ne pa kandidature za predsednika

  3. Odnosi, za katere smo vsi vedeli, so koncno prisli na svetlo. Ce nic drugega, je vsaj to napredek. Zdaj naj pa predsednik Tuerk pojasni, kako je nadstrankarski kandidat vseh Slovencev 🙂

Comments are closed.