Lukšič: Cerkev – fevdalni lastnik, stremi k obvladovanju države

4

IZJAVA DNEVA. Vir: Reporter. Obenem ugotavlja, da s holdingom rešujejo tudi enega največjih fevdalnih lastnikov, ki se mu je “zataknilo v grlu” za 900 milijonov evrov. “Slaba banka in holding naj bi rešila probleme, ki jih ima ena od nadškofij, da rešijo fevdalnega lastnika in njegovo ambicijo po obvladovanju Slovenije,”

Vir: Reporter.


4 KOMENTARJI

 1. Zakaj komunisti oz. partijci oz. partizani tako sovražijo Cerkev?

  Zaradi tega, ker si želijo biti oni glavni fevdalec, tako pohlepno obvladovati svet kot je RKC obvladovala svet v srednjem veku.

  Če je kdo največji fevdalec v Sloveniji so to komunisti, saj imajo fevde v vseh večjih podjetjih, kolhozih, v javnem sektorju, v NVO, medijih, sodiščih… skratka skoraj povsod, kjer se ne ustvarja, ampak je prisotna moč, denar, opblast. Povsod tam so socialisti, ki “distribuirajo denar”, ki se gredo “kohezivnost” oz. lažno solidarnost. V osnovi pa je samo bolan, psihopatski pohlep. Bolj ko je človek ali skupina NEUSTVARJALNA in NERODOVITNA, bolj je bolezensko pohlepna.
  Laž je nesmrtna duša komunizma oz. socializma.
  Socialisti se obnašajo po najbolj negativnih vzorcih srednjeveške fevdalne Cerkve, s tem da imajo v programu, idejno “hudičev dekalog” oz. zanikajo vse krščanske zapovedi in iz njih delajo program:

  npr.
  1. sovraži Boga in malikuj največje psihopate: socialistične Firerje
  2. ubijaj
  3. ropaj ( redistriburiraj)
  4. laži
  5….

  • Božja zapoved je: “Spoštuj očeta in mater.” Komunisti pa hočejo uničiti družino; berimo:

   Socialistična oblast v Sovjetski zvezi je kmalu po prevzemu oblasti želela
   odpraviti družino. Družino so dojemali kot nujno zlo, kot ostanek buržoazne
   vzgoje, ki jo je treba čim prej zamenjati z vzgojo v državnih ustanovah. Odnosi
   med družinskimi člani naj bi bili ‘gnili’ in kot taki nasprotni pravim ‘načelnim’ odnosom med ljudmi v socializmu, v zvezi s tem je taka družinska vzgoja nezdružljiva s socialističnimi družbenimi odnosi.

   Socialistična oblast v Sovjetski zvezi se je s številnimi zakoni vse do poznih
   tridesetih let prejšnjega stoletja trudila zlomiti odpor družine. Sovjetska vlada je tako sprejela različne ukrepe, ki so bili namenjeni slabljenju in uničenju družine. Socializem je hotel graditi novo družbo ne samo mimo, ampak celo proti družini. Oblast je želela ukiniti družinsko in zakonsko skupnost, kar dokazujejo parole sovjetskih časopisov iz leta 1921: »Družina mora v socializmu izginiti. Družina nima pravice obstajati, njene funkcije bo prevzela država.«

   Več na spletni strani http://www.pedagogika-andragogika.com/files/diplome/2009/2009-Peternel-Natasa.pdf

  • Gospod Pavel že v drugem članku sem brala vaš komentar in moram reči da sem vam hotela odgovorit ker se mi zdi res zanimivo kako sistematično pišete o motivih za politično in ideološko dogajanje. Vendar moram reči da ko sem brala se mi je takoj porodila misel da na drugi strani mislijo prav enako o tej strani. Tako da se iz tega vidika strinjam z vami da gre za nekakšno tekmovanje. Če sem vas prav razumela. Mislim pa da tekmovanje pomeni boj dveh egov in da to ni krščansko. Mi bi morali biti mojstri odpuščanja. Mojstri duhovne širine in globine. Ne vem zakaj bi se morali spuščati v tekmo za posvetne dobrine, ko pa imamo duhovnih dovolj za vse.

   • Kdo na drugi strani se isto strinja. To mi je nejasno. Seveda je (bilo) na cerkveni strani vedno dovolj ljudi, ki niso spoštovali zapovedi ali so jih ob dolečenem obdobju ignorirali. Sedaj Cerkev ni več taka kot v srednjem veku, ko je imela oblast nad svetom. Baje v Sloveniji moli samo še okrog 8% prebivalcev. Torej zakaj ta gonja? Prosim razložite mi bolj konkretno kaj vas moti? Tekmovanje?

    Vašega pisanja ne razumem dobro. Imam pa občutek, da je vaše razmišljanje zelo ezoterično, naivno, new agersko.

    Socailizem ( fašizem, komunizem, nacizem) dojemam kot klet Josefa Fritzla. Morda se notri znajde kak občutljiv kristjan, ki zgolj moli in vsakodnevna poslistva sproti odpušča. Če pa se v času odsotnosti Fritlza v kleti znajde drug kristjan , ki pravi, “Ta Fritzl je grozen zločinec, pojdite z menoj ven na svobodo, tega psihopata je potrebno zapreti dosmrtno” – pa ga taisti “bolj duhovno občutljiv kristjan” zavrne, češ ” Kakšen kristjan pa si, ne bomo vendar z Josefom tekmovali, mi smo kristjani in moramo z zgledom pokazati, kako se odpušča…

Comments are closed.