Lojze Peterle: Enotno in učinkovito

1
Foto: Marko Jerina
Foto: M. J.

Objavljamo izjavo predsednika osamosvojitvene vlade Lojzeta Peterleta ob obletnici prisege prve demokratično izvoljene vlade RS.

Demosova vlada je Sloveniji zapustila izkušnjo enotnega in učinkovitega delovanja izvršilne oblasti

Pred 25 leti je prisegla prva demokratično izvoljena vlada, ki smo jo sestavili potem, ko je na prvih demokratičnih volitvah zmagala koalicija DEMOS. Vlada je delovala odločno, vključevalno in v skupnem interesu Slovenije.
Z osamosvojitvijo je prevzela najodgovornejšo politično nalogo v slovenski politični zgodovini in jo uspešno izvedla. Ker je pravočasno poskrbela za obrambne priprave, je Slovenija zmagala vojno proti agresorski JLA. Že pred plebiscitom je pripravila slovenski denar, z mednarodnim priznanjem pa je dosegla preboj Slovenije v družbo suverenih držav sveta. Izvedla je številne demokratične reforme in obrnila negativno gospodarsko rast v pozitivno.
Ta vlada je Sloveniji zapustila zgled enotnega in učinkovitega delovanja izvršilne oblasti. Prav takšno izkušnjo bi Slovenija za rešitev svojih težav nujno potrebovala tudi danes.
_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

  1. Za vse, ki iskreno spoštujejo svoj dom, svojo domovino in negujejo svoj domoljuben občutek je vse enostavno, ko je treba uresničiti plemenite domoljubne slovenske cilje.

    Delovanje vlade samo po sebi kaže, kakšen odnos ima do domovine in slovenske skupnosti.

    Otresti bi se morala cagavosti in prilagajanja tistim, ki domovine ne spoštujejo.

Comments are closed.