Ljudmila Novak po desetih letih prepušča vodstvo stranke v dobri kondiciji

14
Ljudmila Novak

Dan po seji sveta stranke NSi, ta je bila v sredo, 31. 1. 2018, na kateri so sprejeli odstop predsednice Ljudmile Novak, ki je bila na tem mestu zadnjih deset let. Naj spomnimo, da je to odgovorno nalogo sprejela leta 2008, ko je NSi po državnozborskih volitvah ostala pred vrati slovenskega parlamenta, njen takratni vodja dr. Andrej Bajuk pa je odstopil in tako potegnil častno potezo, ki je zaenkrat še edina v zgodovini slovenske demokracije. Gospa Novakova je oblikovala ekipo, v kateri je združila mladostno zagnanost in modrost starejših, in z njo uspela stranko vrniti med parlamentarne stranke, danes pa se lahko pohvali, da predaja vodstvo nasledniku v organizacijsko urejeni in med ljudmi ugledne ter spoštovani politični stranki krščanskodemokratske provenience.

»Odločitev je padla. Ni bila lahka. Ne zato, ker se ne bi želela odpovedati funkciji, ampak zato, ker so vse pomembne odločitve težke. Ta odločitev je bila težka, ker smo le nekaj mesecev proč od parlamentarnih volitev. To pomeni, da nas čaka težak izziv in bo tekma huda, za to pa bo potrebno veliko energije. Te pa imajo mladi več. Prepričana sem, da Slovenija potrebuje krščansko demokratsko stranko in da bo Matej Tonin s svojo ekipo na volitvah dosegel odličen rezultat,« je dejala nekdanja predsednica NSi. Posnetek njenega nagovora je TUKAJ.

Gospa Ljudmila Novak tudi v prihodnje ostaja v stranki in bo kandidirala na letošnjih parlamentarnih volitvah, na jesenskem kongresu pa naj bi jo, tako je povedal Tonin, ki je prevzel vodenje stranke, predlagali za častno predsednico.

14 KOMENTARJI

 1. Volitve se bližajo in NSi-ju slabo kaže. Menda so z njo nezadovoljni tudi nekateri člani stranke. Ljudmila se je verjetno ustrašila slabega rezultata in razkola v stranki ter odgovornosti zanju.

  Videli bomo, ali bo stranka nadaljevala z razkolniško politiko “žlahtne” desne stranke ali bo morda le spoznala, da njej in državi najbolj koristi, če je del celotnega desnega bloka.

 2. Vendar pa moram priznati, da je bila njena razprava dostikrat preudarno zrela in argumentirana ter nežaljiva. V njih se je osredotočala na problem, ne pa na posameznike in se ni z njimi bockala.Takšne razprave bom odslej pogrešal.

  Škoda, da se je zapletla v spor z SDS oz. Janšo.

  Tonin je velika uganka.

 3. Čim se razprava osredotoči na slabosti drugih razpravljalcev, ne pa na problem o katerem se razpravlja, se ne najde rešitve problema. Gre za brezploden pink ponk medsebojnih očitkov.

  To slabost imajo nekateri v SDS.

 4. Strankarski predsedniki odstopajo najveckrat zaradi porazov na volitvah. Vcasih zaradi afer in skandalov. Ali zaradi nepremostljivih notranjih konfliktov.

  Nic takega od zunaj pri N.Si oz. Novakovi ni bilo videti. Poteza csaj meni torej ni umljiva.

 5. Poteza tudi meni ni umljiva, ampak moram priznati, da mi je všeč. Težko sem jo prenašal.
  Vsekakor od izjave, da z “Janšo nikoli”, si je zaprla vse politične poti, sebi in stranki. Odstop je v tem smislu umljiv.
  Še kdo pametnejši od Tonina bi bilo fajn, če bi se našel. Tudi Tonin je namreč precej zabluzil v “Janša nikoli” sindrom. Me prav zanima, kakšni bodo prvi koraki.
  Glede SDSa, njihov gnev nad Kučanovo pokojnino in z njo nad Toninom je mnogo, mnogo pretiran. Tudi tu bo zanimivo, kako bo Janša ravnal v zvezi s tem odstopom.
  Sicer pa, a nimajo volitev predsednika, da je Tonin že kar prevzel stranko?!

 6. Odstop Novakove je posledica njene bojazni pred izpadom iz parlamenta , po drugi strani pa se distancira od političnih iger oziroma prevare / natega volilcev/ , kar je bilo pričakovati ! Povsem jasno je , da je skupinsko slikanje z rdečimi tajkuni in denarnimi
  mogotci F1 eden od pokazateljev kam veljaki stranke NSi-krščanska demokracija
  stegujejo svoje tačke , vse se dogaja po programu medijskega “hujskača”J. Pogorelca . NSi je v hudi zmoti, če misli , da je njen odstop okrepil močno omajano kredibilnost , nasprotno skoraj zagotovo bo prišlo do izstopov iz stranke , razlogov za to je več ! Vodstvo stranke NSi si predstavljam kot gobarje , ki v svojem gobarskem navdušenju ne vedo , da so rdeče mušnice strupene in jih brez premisleka nabirajo in konzumirajo posledice so znane , zaužite vplivajo na osrednje živčevje in povzročajo zmedenost, halucinacije in motnjo zavesti !

  Andrej Briški

 7. “njen takratni vodja dr. Andrej Bajuk pa je odstopil in tako potegnil častno potezo, ki je zaenkrat še edina v zgodovini slovenske demokracije”

  Ni. Enako potezo je naredil Franc Bogovič, SLS.

  • Gospod ” Svitase ” , jaz pa vam želim vse dobro , Tonin se je resnično ” odlično ”
   odrezal , psi lajajo in karavana gre dalje ! Toninu in tovarišiji ne verjamem NIČ , v svojem nagovoru ni namrteč povedal nič , ampak čisto nič ! Gre po poti , ki so
   mu jo trasirali kolegi v stranki in bi jo lahko imenovali ” drugi tir ” , končna postaja je ? Leva , desna – seno , slama ! Lepo razočaranje vam želim !

   Andrej Briški

  • Gospod ” Svitase ” , jaz pa vam želim vse dobro , Tonin se je resnično ” odlično ”
   odrezal , psi lajajo in karavana gre dalje ! Toninu in tovarišiji ne verjamem NIČ , v svojem nagovoru ni namrteč povedal nič , ampak čisto nič ! Gre po poti , ki so
   mu jo trasirali kolegi v stranki in bi jo lahko imenovali ” drugi tir ” , končna postaja je ? Leva , desna – seno , slama ! Lepo razočaranje vam želim !

   Andrej Briški

Comments are closed.