Libertarec: Vrata svetega Petra

5

Svetemu Petru so se pokvarila vrata v raj. Na javni razpis za njihovo popravilo so se prijavili Bosanski obrtnik, Avstrijsko podjetje in Zoran Jankovič. Sveti Peter se je odločil, da se z vsemi pogovori.

Najprej je govoril z Bosanskim obrtnikom. Bosanki obrtnik mu je predstavil postavke svoje ponudbe: “Moja ponudba je poštena. Dvesto evrov za moje delo, dvesto evrov za material.”

Naslednjega je o ponudbi vprašal Avstrijskega podjetnika. Avstrijski podjetnik mu je pojasnil: “Moje podjetje nudi popravilo vrat za 600 evrov. Vem, da ne moremo tekmovati z Bosanskimi obrtniki; ampak ponudbi tudi nista enakovredni. Mi imamo bolje urejeno državo, kar pomeni da boste ob nakupu uživali večjo pravno varnost; naši delavci so bolje plačani zato so naša vrata bolj skrbno izdelana. Hkrati pa manj onesnažujemo okolje. Vse to za sabo potegne višje stroške in zato višjo prodajno ceno, toda od vsega tega imate tudi vi kot kupec nekakšno dodano vrednost.”

Na zadnje pokliče k sebi Zorana Jankoviča. Sveti Peter:”No, Zoran Jankovič, koliko pa stane popravilo vrat v vaši režiji?” Zoran Jankovič:”Tri tisoč evrov!”

Sveti Peter (osuplo):”Tri tisoč evrov? Saj to je skoraj desetkratnik konkurence. Zakaj tako drago?!” Zoran Jankovič:”Glej, Petar. Tisoč zame. Tisoč zate. Šesto da bodo Avstrijci tiho. In štiristo da bodo Bosanci popravili vrata.”

Vir: Libertarec

5 KOMENTARJI

 1. ZA JANKIVIĆA : “SKUPO BI GA PLATIO, KO GA PLATIO, KO GA NEZNA ” !

  IN TO SE JE IZ BALKANA NASELILO, VSIDRALO V SLOVENSKI

  VSAKDAN !

 2. CACTUS: Sporočila pisana z velikimi tiskanimi črkami na spletu pomenijo KRIČANJE. Tega pri Časniku nimamo radi. Zato bodo kričeči prispevki v bodoče romali v spam koš.

 3. Nekdo, ki se je podpisal Jan-u-ković je na Libertarcu objavil naslednjo specifikacijo, ki bi bila bolj tipična za aktualne za razmere v slovenistanski “pravni” državi:

  – Janković dobi 1000
  – Sv. Peter dobi 1000
  – Avstrijci dobijo 600, pod pogojem, da jih investirajo v šoping center u Stožicama
  – 400 ponikne na račun na Cipru
  – Bosanci ne dobijo ničesar

Comments are closed.