Libertarec predlaga novo vlado

1

Libertarec (Tomaž Štih) takole piše na svojem blogu:

Vladajoča politika je imela na začetku mandata impresivne gospodarske ambicije. Ki so končale kot vse druge gospodarske ambicije, ki jih je kdaj imela kakšna politika.

Minister Križanič je državo še pred sredino mandata popeljal v bankrot. Javni dolg je uspel v letu dni povečati za 50%, od nebrzdanega trošenja države pa večina volilk in volilcev ni imela čisto nič. Denar, ki bi ga lahko porabili za reformiranje je bil že vnaprej prerazdeljen v zasebne žepe. Vladajoče politike in lojalnih kadrov.

Mesec dni po bankrotu Grčije se je socialistična ideologija državnega intervencionizma v Evropi zlomila. Ugledne gospe in gospodje, ki svoje vrednote menjajo kot srajce niso več progresivni Keynesianci. Zdaj so (deklarativno) spet fiskalni konzervativci. Žrtve, ki so jim nasedle – vključno s slovensko vlado – pa žal ne morejo izbrati, da ne bi nosile posledic.

V Evropi se je začela tekma v javno- finančni odgovornosti. In države -tudi Slovenija- tokrat nimajo možnosti, da v njej ne bi sodelovale; saj je od uvrstitve odvisna dostopnost posojil na finančnih trgih.

Preberite članek do konca na blogu. Zanimivo, koga Libertarec predlaga v novo vlado …

Foto: AG, SXC

1 komentar

Comments are closed.