Leve stranke zaradi lastne neuspešnosti rušijo uspešno vlado

25
Leve stranke zaradi lastne neuspešnosti rušijo uspešno vlado
Foto: vfokusu.com

Opozicijske leve stranke s politikantskim početjem nasprotujejo vsemu, kar nas kot narod rešuje, in z netenjem sovraštva med ljudmi na star boljševiški način želijo zrušiti vlado. Da za tem stojijo ideologi levičarskih kapitalistov s težnjo po prevzemu oblasti, me je pred dnevi prepričal poslanec Levice Miha Kordiš, ki je skozi okno stanovanja dvignil pest in transparent z besedilom, da bo vlada Janeza Janša vladala samo za čas nevarnosti kronovirusa  – torej da državo pripelje v miren pristan življenja in dela.

Leve stranke zaradi lastne neuspešnosti rušijo uspešno vlado

Tako lahko komentiramo napade poslancev levičarskih strank in medijev, ki razglašajo, da je vlada Janeza Janše »katastrofalna«. In to samo zato, ker je Svetu Evrope v dokumentu o slovenskem novinarstvu navedla nekatera preverjena dejstva.

Zanje je svoboda, da se piše slabo in s sovraštvom o stranki SDS in Janezu Janši, četudi laži, pa naj bo v opozicij ali v vladi. Vedno mora biti sovražnik številka ena. Pisanje o zgodovinskih dogodkih iz komunistične preteklosti pa je za levičarje napad na demokracijo in novinarstvo. Neomejeno je dovoljeno pisati slabo o katolištvu in ga blatiti, četudi na podlagi dejstev izpred stoletij ali pa celo izmišljotin. Laž je pač od nekdaj orožje levičarske propagande.

Kar je v državi storjeno dobrega, ne glede na to katera politična stran je to storila, je treba pripisati levičarjem, kar se zgodi slabega, pa desnim politikom in katoličanom. Saj so zagotovo plačani iz sovražne tujine. To je politična dediščina enopartijskega sistema: strah pred vplivom zunanjega sveta.

Pravi narobe svet

Zelo vneto pa politiki strank Levica, LMŠ, SD in SAB vsak dan ponavljajo, da sedanja vlade dela slabo, čeprav so ob pojavu covida-19 odvrgli vladno »žezlo« in zahtevali (kaos) nove volitve. In po njihovem, kdor danes piše in misli, da sedanja vlada dela dobro za narod in državo, ruši demokracijo in vladavino prava.

Da do volitev ni prišlo, gre zahvala SDS in Janezu Janši ter strankam sedanje koalicije, ki so sprejele povabilo, kot tudi predsedniku države Borutu Pahorju, ki je kljub velikemu nasprotovanju in medijskemu pompu ter uličnemu pogromu nekaterih strank in vidnih intelektualcev podelil mandat Janezu Janši. Kaj bi bilo, če ne bi imeli operativne vlade, si sploh ne smemo predstavljati.

Tisti politiki, ki so zapustili vladno krmilo tik pred »cunamijem« covid-19, so se namestili v udobne poslanske klopi, iz katerih na ves glas kričijo, kaj vse narobe dela sedanja vlada. In kaj vse bi oni bolje storili v tej situaciji. Ljudstvo bi spet uživalo blaginjo levičarskega kapitalizma. In zakaj niso? Pregovor pravi, da kmet, ki je svojo kmetijo zapravil, je nikoli več ne bo sposoben znova postaviti ne voditi.

Prejšnjo vlado je zrušil strah

Prepričan sem, da levičarje skrbi predvsem to, da sedanja vladna koalicija dela kot namazan stroj. Levi del koalicijskih strank (DeSUS in SMC) pozivajo, naj zapustijo vlado, potem bodo pa nagrajene za rušenje tretje vlade pod vodstvom Janeza Janše. Seveda, Šarčevo vlado je zrušil strah pred državniško odgovornostjo, ni potrebovala »rušilnega cunamija« opozicijskih strank.

Po mojem osebnem prepričanju leva vlada dela, kot ga opravlja sedanja ministrska ekipa, ne bi bila sposobna opravljati. Saj še nobena slovenska vlada do zdaj ni bila sposobna sestaviti tako politično raznobarvne in strokovne in enotne vladne koalicije in koordinacije, kot jo ima sedanja. Prav; tudi zato ji je uspelo v mesecu dni sprejeti vrsto pomembnih ukrepov proti širjenju pandemije, kakršnih, menim, da Šarčeva vlada ne bi bila sposobna.

Seveda mediji, ki sovražijo SDS in Janeza Janšo, vse sedanje uspehe pri omejevanju širjenja covid-19 pripisujejo vladi Marjana Šarca, čeprav je zapustila vladno krmilo, ko je koronavirus že močno razsajal v sosednji Italij in že prešel slovenske meje.

Do cilja tudi s politikantstvom

Opozicijske stranke s politikantskim početjem nasprotujejo vsemu, kar nas kot narod rešuje, in z netenjem sovraštva med ljudmi na star boljševiški način želijo zrušiti vlado. Da za tem stojijo ideologi levičarskih kapitalistov s težnjo po prevzemu oblasti, me je pred dnevi prepričal poslanec Levice Miha Kordiš, ki je skozi okno svojega (ali državnega, ne vem) stanovanja dvignil pest in transparent z besedilom, da bo vlada Janeza Janša vladala samo za čas nevarnosti kronovirusa  – torej da državo pripelje v miren pristan življenja in dela.

Iz preteklosti vemo, da je levica vedno izrabljala stiske ljudi, ki v času epidemije zagotovo obstajajo. Vendar je to čas, ko se vse človeštvo bori proti pandemij, ne za oblast in prestiž. Stiske so neizbežen del ukrepov; niso po volji in želji nobene vlade. Žal so se nekateri pri nas pritoževali, da niso mogli v trgovino v drugo občino, da bi za ročno kosilnici kupili nitko, niti k frizerju. Zaradi  karantene ne sme obiskati mame, ki že leta nepomična leži v enem izmed domov starostnikov. Vsa leta prej pa zanjo skoraj ni imel časa …

Ali novinarji postavljajo prava vprašanja?

Zato se čudim novinarjem, da nekoga, ki je pobegnil od odgovornosti, zdaj sprašujejo, ali so vladni ukrepi pri zajezitvi epidemije pravi. Če bi bil novinar, bi ga namesto tega vprašal, zakaj ni v januarju, ko se je v sosednji Italij koronavirus širil z neverjetno hitrostjo, sklical Sveta za nacionalno varnost, kot je predlagala opozicija pa tudi večina njegovih svetovalcev. In zakaj je po odstopu namesto sestave nove vladne koalicije predlagal predčasne volitve? Ker vemo, da pred državnimi volitvami vlada ni popolnoma operativna, ampak stranke tekmujejo med seboj za volivce in prestiž.

Je zgodovina še učiteljica?

Zanimivo je, da smo Slovenci v preteklosti na anketna vprašanja, kaj je naša največja vrednota, na prvi mesti dajali zdravje in mir. Pisali smo tudi, da življenje nima cene. Zdaj ko nas in celotno človeštvo napada koronavirus in nam grozi s smrtjo ter spreminja način življenja, pa je za številne novinarje, politike in veliko drugih postal »apostolat« denar: Koliko nas bo stala zaščitna oprema? Koliko nas bodo stali izvajalci testiranja prebivalstva Slovenije na koronavirus? Kdo bo vse to plačal?

Ni nam več mar, da v našo deželo vdirajo tujci. Pred nekaj dnevi smo praznovali  dan upora proti okupatorju, četudi s ponarejenim sporočilom. Današnjega »okupatorja«, ki pride peš z otroki in nosečnicami, s seboj pa pripelje tujo kulturo, navade, vero, bolezni, pa ne prepoznamo. Smo res izgubili občutek za varnost sebe in svojih potomcev, ki je bila nekoč cenjena vrednota? Danes pa, če kdo omenja družino, vero in varnost kot vrednote, ki smo jih podedovali in smo jih dolžni posredovati naprej, je deležen posmeha in žalitev. Prav tako smo nekoč poznali rek, da je zgodovina naša učiteljica, danes je pisanje o zgodovinski resnici označeno kot napad na državne vrednote in posameznike.

Tako pač razmišljam, odkar sem spremljal seje komisij Državnega zbora za zunanje zadeve in za kulturo. Naj mi bo oproščeno, ampak predsednica Komisije za kulturo si je uzurpirala prvo in zadnjo besedo in je, čeprav ima status kulturnice, na nekulturen način obračunavala z ministrom za zunanje zadeve in vsakim, ki si je drznil povedati resnico o vladnem odgovoru Svetu Evrope.

Napisano o slovenskih medijih

Zanimivo je, da je »neznan« medij 23. marca, trinajsti dan po imenovanju vlade, poslal nepodpisano sporočilo na Platformo Sveta Evrope z vsebino, kako nemogoča je sedanja vladna koalicija in najhujše zlo je stranka SDS s predsednikom Janezom Janšo. V njem je tudi zapisano, da predsednik vlade izrablja politično moč z zahtevo, kako naj poročajo o njem in o delu njegove vlade. Seveda so pozabili napisati, da so levičarji še pred sestavo vladne koalicije na ulici pozivali k uboju Janeza Janše, stranki DeSUS in SMC pa, naj odstopita od namere, da bi vstopili v vladno koalicijo z Janezom Janšo. Mediji so seveda o tem le skopo poročali. Sedanji opozicijski »pravičniki« pa o tem nič, ker je že zgodovina. Saj je njihova primarna naloga le blatenje vladne koalicije in stranke SDS. Levi koalicijski stranki hujskajo, naj čim prej izstopita in tako zrušita vlado Janeza Janše.

Za to sem se potrudil in izbrskal celoten odgovor vlade, nikakor pa mi ni uspelo pridobiti anonimnega pisma »anonimnih?!« novinarjev. Sem se seznanil z vsebino vladnega odgovora, ki povzema zgolj zgodovinska dejstva in kronologijo, v kateri je opisano kadrovanje in vodenje RTV Slovenija. Ob tem sem se vprašal, ali je v demokraciji, na katero se danes tako radi sklicujejo celo nasledniki komunističnega enoumja, prepovedano pisati o resničnih zgodovinska dejstvih ter dejanjih nekdanjih oblastnikov?

Vpletajo še Ustavno sodišče

Ker jim ni zadosti zgolj izkrivljeno obtoževanje SDS in ministrske ekipe, je na Ustavno sodišče RS prispelo več kot deset nepodpisanih pobud za presojo kršitev človekovih pravic z ukrepi, ki jih je za zajezitev epidemije covida-19 uvedla vlada Janeza Janše. In to namesto zahvale strankam nove koalicije, ki so ob odstopu Marjana Šarca z mesta predsednika vlade vendar spoznale, kaj je pomembno, in pomagale SDS pri oblikovanju vlade; in tako nas, državljane Slovenije, zdaj, v najtežjem času, rešujejo pred najhujšim.

Komu služi sedanja opozicija?

Ob poslušanju in gledanju razprave poslancev v Državnem zboru o vladnem predlogu, ki naj bi ublažili posledice koronavirusa, se nehote postavlja vprašanje, komu služi sedanja opozicija.

Da sedaj mediji in opozicijske stranke brez sramu pljuvajo po vladnih ukrepih. Sedanja vlada je prva v zgodovini Republike Slovenije, ki ni imela niti šestdeset minut miru, kaj šele sto dni, kot so jih uživale vse pretekle vlade. Ker so se tega zavedale vse stranke, ki so pristopile k oblikovanju nove vlade, zaslužijo pohvalo vseh nas.

Novinarji, ne da ne smete pisati o politikih in pomembnežih iz katere koli politične ali elitne struje, pa naj bodo posamezniki, skupine ali vlada; le bodite objektivni in dostojni. Ob sporočanju novic po novinarski etiki ni dovoljeno komentiranje. To si privoščite v komentarjih, saj zato so.

25 KOMENTARJI

 1. “Leve stranke zaradi lastne neuspešnosti rušijo uspešno vlado”

  Ja, se strinjam. Sicer to že vemo, zato vprašanje: “Kateri bodo naši ukrepi?”

 2. Vlada, desni mediji in desne stranke naj ohranijo mirno kri, treznost in razsodnost.

  le, ko je človek umirjen in ima vrednoten in argumentiran ter dokazljiv besednjak, obvladuje sebe in druge. Potem lahko postane izrazito sposoben in učinkovit.

  Nekateri desni mediji so daleč od tega.

 3. Desni politiki bi se morali zavedati, da z manj besedami povemo in učinkujemo v odnosu do ljudi bolj.

 4. Vsaka kritika naj bo dostojanstvena in naj vsebuje resnično, argumentirano in dokazljivo informacijo oziroma trditev.

 5. Potem ne bo vzbudila pri nasprotnikih upravičeno nasprotovanje in uspešno mobilizacijo privržencev.

  • Spoštovani svitase, moram priznati, da se mi zdijo zgoraj napisani komentarji precej naivni in v neskladju z nekaterimi dejstvi, ki bi jih po skoraj stoletju, odkar na naših tleh operira naša “levica”, že morali spoznati kot svoj žep. Pa teh dejstev o “levici” na “desnici” na žalost še danes nismo spoznali, čeprav so v zgodovini že dolgo lepo opisane, zato so pričakovanja, da bi se s takšno “levico” lahko kaj dogovorili in z njo uspešno sodelovali, popolnoma nemogoče. Takšna “levica”, ki je še po desetletjih kljub pomladitvi ostala v jedru popolnoma enaka, ne priznava ničesar, kar nasprotnik spoštuje in upošteva: ne ustave, ne zakonov, ne človečnosti, ne spoštovanja dostojanstva ljudi, nobenih pravic, sploh pa ne elementarne resnice. S tako “levico”, vseeno kako jo imenujete, ne morete imeti prav nobenega tvornega sodelovanja.

   No, gotovo bi to sodelovanje v demokratičnem dialogu bilo zaželeno in s strujo Boruta Pahorja, ko bi obstajala, bi to morda res bilo uspešno. Pahorjeva struja naj bi predstavljala sodobno levico, ki spoštuje demokracijo, strankarstvo, parlamentarizem, neodvisno sodstvo, javno upravo, svobodne medije in tako naprej. Ampak, kot lahko vidimo, je Pahor s strani naše, v Evropi zelo “posebne”, “tranzicijske levice”, popolnoma ignoriran, osamljen in celo zasramovan kot najslabši predsednik. Na “levico” nima nobenega vpliva in se ji hočeš nočeš podreja v vseh važnejših, strateških zadevah. Z njim se lahko tolažite, češ, pozitiven primer levičarja, ne morete pa se nanj opreti kot na zanesljivega partnerja.

   Upoštevati je treba, da se z osamosvojitvijo za kljub velikim dosežkom Demosa na političnem polju ni kaj dosti spremenilo, v globini pa prav nič. Partija se je ob kratki vojni za Slovenijo za en dober teden potuhnila, ohranila pa tisto najvažnejše – svoje podzemlje, ki ji daje mafijski, nasilni značaj že od leta 1941. To je bilo glavno partijsko orožje – berite Kardeljeva pisma, že dolgo so na razpolago! Z njim je že med svetovno vojno med svoje politične in nepolitične sovražnike vnašala smrten strah, ki je mnoge popolnoma paraliziral; tiste, ki jih ni, pa so “likvidirali”. In ta strah je ostal med ljudmi kot realna sila še vse do danes. Zato z “levico” kakršna še danes je, naslednica Partije, okostenela v svoji antidemokratični predzgodovinski formi in načelih revolucionarnega (u)boja, ni mogoče vzpostaviti zaupanja in enakopravnega političnega partnerstva. Za kaj takega bo treba s strani demokratičnih sil, tistih na “levici”, če sploh obstajajo (?), kakor tudi tistih na “desnici”, storiti še kaj več. Dokler se antidemokratično jedro “levice” oziroma njeno podzemlje ne odstrani, je vsako dogovarjanje itak nesmiselno in nemogoče – “levica” bi se namreč morala odreči svojim sedanjim koreninam, svojim prednikom, ki jim je bila demokracija trn v peti, in ki ji še vedno dajejo politično in realno moč.
   Se vam to zdi mogoče? Jaz zelo dvomim…

   • Po smislu imate prav, toda prosim, da opustite levo -desno opredelitev, ker te v sodobni politiki ni. Obstoja smiselna orientacija po konservativnosti in demokratičnosti in liberalnosti. V vseh teh opredelitvah so levo desne opredelitve pomešane in različno vrednotene in niansirane. Ostanimo suvereni državljani in demokrati. !!!!!!

 6. Medsebojni politični odnos naj vsebuje poleg graje tudi pohvalo. Tudi levica ima tudi kaj pozitivnega. Brez leve roke tudi desna roka ne bi bila tako uspešna.

  Zakaj se premalo poslužujemo te simbolike, ko gre za usklajeno delovanje rok človeka.

  • Spoštovani Svitase, vse kar ste tu napisali, drži. Ampak drži samo na načelni ravni, drži samo za družbe z razvito demokracijo in nasploh zgledno politično kulturo, torej za normalne države, kar Slovenija nikakor ni. Žal! Ko se pri nas pojavijo stremenja po vzpostavitvi kolikor toliko znosnih političnih razmer, stremenja k uravnoteženosti in normalnosti, se pojavijo revolucionarni sentimenti z rušitvenimi nagibi. Pojavi se ulična “avantgarda”, pojavijo se “novi obrazi” s starimi strici v ozadju.
   Vem, da boste takoj odgovorili, da gre za obrobni družbeni pojav, kot je primer “kolesarjenja” in aktualnega protestnega izzivalnega zbiranja po nekaterih slovenskih mestih. Samo na videz gre za “afnanje” armani komunistov, po materialnem statusu visoko na lestvici, po kulturi pa na ravni lumpenproletariata. Ne, ne gre za obrobni pojav, v resnici gre za družbeno patologijo, ki je zajela široke ljudske množice. Rezultati so vidni na volitvah; pripada jim najmanj polovica volilnega telesa. Ob tem, da te sile obvladujejo skoraj vse družbene podsisteme, no, zdaj še celo ustavno sodišče.
   Žal se s tem elegantnim, visoko etičnim in verbalno finim odnosom do trdovratnih reliktov totalitarizma ne da opraviti kaj dosti. Preprosto ne razumejo te govorice. V svojem revolucionarnem zanosu vidijo tako držo kot slabost, kot priložnost, da nasprotnika potolčejo. Res je, treba se je izogibati vulgarnosti in primitivnemu pljuvanju, tako značilnem za slovenske skrajne levičarje. Zato so še kako dobrodošli prispevki, kot je tale članek gospoda Feltrina, pa še številnih drugih uglednih ljudi na tem portalu in v drugih umirjenih medijih. Njihovo vrednost vidim predvsem v metodi razkrinkavanja, pri čemer pa ni mogoče mimo razgaljenja “totalitarne poškodovanosti” (po prof. Justinu Stanovniku) ali bolj po domače: pokvarjenosti slovenske skrajne levice. Tomašičevo duhovito razkrinkavanje ozadij manipulativnih konstruktov, kakršni sta obe Tarči na RTV, je veliko bolj učinkovito kot pa kak zmerni akademizem.

 7. Bistveni problem slovenstva je:

  Kako doseči čimbolj usklajeno delovanje obeh slovenskih rok?

  Za to pa je potrebna vrednotna modrost, obogatena s potrpežljivim in psihološko pozitivnim sodelovanjem, kar pa ne pomeni izničevanje pozitivnih razvojnih ciljev, ampak lažje njihovo doseganje, pa čeprav včasih nekoliko počasneje, saj večina volilnega telesa ni sposobna sprejeti prevelike nenadne spremembe.

 8. Predvsem pa mora vlada paziti, da bo vselej delovala pravično in pošteno:
  – pri koriščenju proračunskih sredstev
  – v odnosu do državljanov…

 9. Vlada si naj vzame kot prioriteto vrednoto.

  Zato naj deluje s svojimi ravnanji vrednotno, ne pa vrednostno.

  Vrednostni učinek pa bo pri finančnih ciljih nastal kot posledica vrednotnih dejanj.

 10. Skratka, vlada in desni mediji naj uporabljajo vrednotne izraze in vrednotna dejanja in bodo imeli zajamčeno podporo volivcev oziroma večina javnosti.

 11. Gospod Kapoditrias. Imate prav.

  Res pa je, da s svojimi besedami in ravnanji predvsem nagovarjamo tisti pretežni del volilnega telesa, ki nima leva ekstremna stališča.

  Drži, da se z ekstremisti ne da ustvarjalno pogovarjati.
  Vendar pa bi bilo neumno, da nas ti ekstremisti potegnejo v svoj pogubni vrtiljak, tako z besedorečjem kot tudi z dejanji.

  Torej, ustvarjalni dialog vodimo predvsem z vsemi preostalimi volivci, ki tvorijo veliko večino volivcev.
  Če pa se kaj od tega dialoga dotakne tudi levih ekstremistov, smo lahko samo veseli.

  N ata način najbolj učinkovito slabimo moč levih ekstremistov.

 12. In kar je najpomembnejše:

  Če želimo, da slovenska skupnost in država vrednotno rasteta, ne pa nazadujeta, moramo to nenehno dokazovati z vrednotnim besedorečjem in ravnanjem.

 13. Tine v enem komentarju pri članku v tem smislu izraža upanje: ” Upam, da bo ob tem desna inteligenca spoznala svojo odgovornost ter se organizirano in dejavno vključila v obrambo demokracije.”
  Jaz k temu dodajam svoj komentar:

 14. K prejšnjemu dodajam:
  Tako zaključi svoj komentar Tine. To je upanje, ki je normalno za zdravo državljansko zavest. Napaka je samo v opredelitvi levo desne inteligence. Tega ni, ker državotvorno delovanje ni levo-desno, ampak smiselno v dobro državljanov.
  Trenutno imamo tako vlado, ki deluje po smislu za dobro državljanov. Opozicija je milo rečeno “otročja”, ker deluje iz zavisti, ker poziciji uspeva smiselno delovati kljub različni strankarski pripadnosti.
  Civilna družba bi morala podpreti sedanjo koalicijo in dostojanstveno manifestirati smisel vladanja sedanje koalicije, ki je evidentno v dobro državljanov. Postanimo suvereni državljani in ne dovolimo manipulacije politikantov. !!!!!!

  • Franc, sedanja opozicija ne “deluje iz zavisti”, ampak iz neskončnega pohlepa po nadvladi, denarju in absolutni nadmoči! Sile, ki so v ozadju opozicije in jo zdaj pošiljajo na ulice, so proti demokraciji in proti parlamentarnemu sistemu, ki naj bi po naši ustavi bil podlaga za delovanje vlade. Protijanšizem je lep primer, kako si oni predstavljajo pomen demokratičnih volitev in volje ljudstva, kaj jim pomeni ustava – popolnoma nič!

   • Spoštovani Slehernik ! Se strinjam z vami, toda prepir v izražanju ne vodi nikamor, potrebna je dostojanstvena akcija za podporo vladi, ki deluje dobro. Civilna družba se mora organizirati in dostojanstveno manifestirati svojo voljo.
    Ne po vzoru sedanje opozicije, ki celo krši ustavo in zakone ! Bodimo suvereni in legitimni !!

 15. Nepredstavljivo mi je, kako je mogoče v kriznih razmerah toliko in tako rovariti, kot to počnejo naši ‘svobode željni (ne)demokrati’. Predvidevam, da je med njimi večina (?) takih, ki jim je vedno vse ‘z neba padlo’, ki jim ni bilo treba ‘v potu svojega obraza’ služiti vsakdanjega kruha in je bilo vedno zanje primerno poskrbljeno brez velikega osebnega prizadevanja, tako rekoč samoumevno ‘jim pripada’ vse, od zraka do zrezka, od plače za nedelo do neomejene svobode zafrkavanja vseh in vsega. Ne samo prišleki, tudi naši ‘puntarji’ bodo od drugih (vlade, gospodarstva) zahtevali ‘vse zapisane pravice’ (in pri tem prezrli pravice drugih ter seveda: dolžnosti; kje pa: ‘država’ ima dolžnosti, mi pa pravice, mar ne?). Ko bo prazen žakelj, bodo zase še vedno zahtevali enako količino najboljše ‘potice’ – drugače bo pa ulica pela (in ‘poje’ že danes, ko pravih posledic krize skoraj še ne občutimo).

  Pa še nekaj me žalosti: koliko opranih glav dnevno bulji in verjame vse (slabo), kar se na oltarju ‘objektivnega novinarstva’ prodaja kot čisto zlato … Doživljam med bližnjimi: kot bi recitirali (z ekrana naučene) ‘argumente in dokaze’ o vseh ‘grehih in lumparijah’ vladajočih, ki so ‘še slabši kot prejšnji’. Tudi to sem ‘izvedela’ iz ust ‘vse-obveščenih’: če še ne veste, imamo v Sloveniji zaščitne opreme toliko, da ne vemo, kam z njo in zdaj z njo na veliko trgujejo in prekupčujejo, kolone tovornjakov jo vozijo sem in tja, podobno kot takrat z orožjem. Ja, tako je to. (Potem pa mi je jasno, zakaj v našem gospodinjstvu, ki ni majhno, ne premoremo 10 zaščitnih mask (pa še te so mi ostale od nege pred leti preminule mame – kupiti jih vse od začetka krize nisem več mogla: v naših trgovinah jih ni!) in jih šparam kot največji zaklad za najbolj nujne izhode od doma.)

  Eno pa mi je jasno: Bog nas vendarle ni zapustil! Ne želim si in ne predstavljam si, da bi bili sedaj v predvolilnem času ali/in pod prejšnjo garnituro. In resnično si ne znam predstavljati, kako je mogoče, da nekdo, ki je toliko zadev zamočil, zdaj ‘soli pamet’ in ob tem dobi medijske pozornosti nekajkrat več kot aktualni predsednik vlade – namesto da bi se skril v najtemnejšo mišjo luknjo. Sprevrženost brez primere! Ampak to mi je znano še iz časov, ko sem hodila v službo: dodatek za uspešnost je pripadal tistim, ki so najbolj govorili, koliko delajo, medtem ko je firma slonela na tistih, ki so molče delali in jim je bilo ‘za malo’, da bi se izpostavljali s tem, kar je njihova naloga. Ne besede – štejejo dejanja! Toda škoda, ker se zdi, da volilno telo vendarle bolj zaupa … besedam …

 16. Povsem se strinjam z Janšo in Počivalškom, ko ugotavljata, da se je v veliki sili, ko so se reševala življenja ob velikem pomanjkanju opreme pri nas in svetovnem trgu, nabavljala vsa samozaščitna oprema proti koronavirusu, ki jo je bilo mogoče dobaviti čim prej.

  Tako bi ravnal vsakdo, ki ima spoštljiv in odgovoren odnos do sodržavljanov.

 17. Levica išče dlako v jajcu tam, kjer je ni.

  To le dokazuje, kako uspešno deluje sedanja slovenska vlada.

  Spoštljiv poklon sedanji slovenski vladi!!!

 18. A ta škvadra na sliki zgoraj predstavlja slovensko avantgardo prisesano na vime preteklosti?

Comments are closed.