Bujenje vseljudskega nezadovoljstva in odpora proti vladi

33

V ozadju kampanje proti koronavirusu že vse brbota od nestrpnosti, kdaj bo leva politična elita,  ki s hujskanjem in podžiganjem sovraštva pripravljajo teren za nasilni prevzem oblasti in uvedbo diktature, dala znak za vseslovensko vstajo, morda pa že kar za narodnoosvobodilno borbo proti Janši in njegovim kolaborantom.

Najprej smo zmanjšali vsakdanje hitenje in beganje, potem smo se skoraj ustavili in nekateri so celo obtičali. Vprašali smo se, kje bomo dobili hrano, če bo epidemija trajala še nekaj mesecev ali se celo okrepila. Ali nas bo naš vrtiček zmogel za silo oskrbeti, da ne bomo lačni?

Najbolj so bile nad veliko spremembo presenečene generacije, rojene po začetku devetdesetih let. Najstarejši med njimi so že v srednjih letih in imajo tudi nekaj življenjskih izkušenj. Za njimi je skupina v pozni puberteti od 18. leta naprej, ki je navajena dobivati, in če ne, zahtevati. Med temi so študenti, priložnostni in honorarni delavci, novinarji in umetniki, ki živijo bolj ali manj iz rok v usta. Ker se je država ob reševanju življenjsko pomembnih družbenih in gospodarskih sistemov zadolžila, si bodo morali sami pomagati, da jim bo tudi Bog pomagal. Najmlajša generacija so najstniki, ki ob polnih hladilnikih vdihnejo: »Nič ni za jesti!« Večina med njimi je zrasla ob izobilju dobrin, ki se ponujajo na policah velikih trgovskih centrov, in nikoli jih ni zanimalo, od kod so in kdo jih je pripravil.

Vendar ob vsem hudem in pretečem ne padajo bombe, ne rušijo se hiše, tovarne in trgovine in nikamor nam ni treba. Kljub temu se je zbudila rahločutnost družbeno občutljivih in odgovornih oseb, ki so se zavzele za mnoge med nami, ki naj bi jih vladni načrt reševanja krize zanemaril.

Leva politična elita budi vseljudsko nezadovoljstvo in jezo

Žal niso sposobni na razumljiv način povedati, za kaj in za koga pravzaprav gre. Poleg njih so velike pozornosti javnih občil, zlasti televizije, deležni državljani, ki lucidno ugotavljajo, .da od vlade niso dobili jasnih navodil, pa tudi če gre za vprašanje, ali se žlica drži z desno ali levo roko.

Na televiziji, najbolj uglednem mediju v Sloveniji, nam v vsakih poročilih predstavijo vsaj enega princa ali princesko, ki zaradi zrna graha ne more spati na sedmih blazinah.

Pompozno nastopajočim sindikalistom ustrežljivo držijo mikrofone, da ne povedo nič, a vendar z retoriko sočutnosti in ogorčenosti mnogim izvabijo solze iz oči. Res je, naj desnica ne ve, kaj dela levica, vendar bi nam sindikalisti lahko, da se razblinijo vsi dvomi v njihovo sočutnost, zaupali, komu od prikrajšanih sodržavljanov namenjajo tretjino od svojih mesečnih plač.

V ozadju kampanje proti koronavirusu že vse brbota od nestrpnosti, kdaj bo dan znak za vseslovensko vstajo, morda pa že kar za narodnoosvobodilno borbo proti Janši in njegovim kolaborantom.

Potem ko je kodrolasi zastopnik pravic delavk in delavcev javnega sektorja izčrpal slap drdrajočih besed brez vejic in pik, je RTV takoj zatem predvajala nekaj prizorov utrujenih bolniških sester in samo nekaj sočutnih besed je zadostovalo, da so se na izčrpanih licih pokazale solze. Res lep zgled sodelovanja v sočutju združenih sindikalistov in televizijcev.

V nadaljnji strategiji načrtovane vstaje je treba postopoma buditi vseljudsko nezadovoljstvo in jezo ne glede na to, kako uspešna bo Janševa vlada v borbi proti novemu koronavirusu. Vsi veliki samodržci od Nerona do Lenina in Hitlerja so ohranjali oblast z netenjem nezadovoljstva in ščuvanjem množic proti izbranemu sovražniku.

Odpor proti novi vladi

Morda je koalicija. SDS, NSi,-DESUS in SMC z Janezom Janšo na čelu na začetku mandata začutila priložnost, da se z učinkovito strategijo spopada z epidemijo prikupi volivcem vsaj še za en mandat. Vendar je na hitro ocenjeno razmerje moči postkomunistične strani proti demokratični vsaj 100 proti 1. Saj vseh medijev, univerzitetnih, fakultetnih in akademskih oddelkov, civilnodružbenih gibanj, sindikatov in brezštevilnih spletnih ter terenskih strankarskih delavcev ni mogoč prešteti.

Dobrodošlo netivo za krepitev odpora proti novi vladi so tudi nekatere nerodnosti predstavnikov koalicijskih strank, ki same pa sebi niso omembe vredne, a jih je mogoče čez vsako mero napihniti. Vladni predstavniki si ne morejo privoščiti neprimernih odzivov in komentarjev, saj nimajo potrebne medijske podpore. Epidemija koronavirusa je resna zadeva. Za njeno obvladovanje je potrebno veliko strokovnega znanja in tudi politične spretnosti pri sporazumevanju z javnostjo.

Vlada ne sme dopustiti, da vanjo vdirajo negativni vplivi levice in skrajne levice ter njunih podpornikov. Komunikacijo z javnostjo naj vlada, zlasti v krizi s pandemijo, prepusti izkušenim govorcem in retorikom. Vlada naj se ukvarja s tistimi nalogami, za katere je pristojna in zavezana.

Za prerekanje s komerkoli njeni predstavniki vlade preprosto nimajo časa. Če se bodo njeni ministri in drugi sodelavci ob vseh izzivanjih in lažnih vesteh sposobni modro zadržati, se bodo njihovi nasprotniki v javnosti samo smešili. Tako enostavno je to!

Nesreče kot opozorila?

Pogosto je slišati, da ljudje velike nesreče dojemamo kot opozorila, naj spremenimo svoje življenje, se odpovemo slabim navadam in se poboljšamo. Velike nesreče naj bi bile nekakšno očiščenje duš. V ječah lastnih domov naj bi premislili svoja dosedanja ravnanja in popravili skrhane medsebojne odnose. Žal izkušnje takšnih predvidevanj ne potrjujejo. Nesreče so res nesreče in le malo ljudi jih doživlja kot opozorila. Poleg junaških in plemenitih dejanj mnogih ljudi, ki se v takih razmerah žrtvujejo za druge in jim pomagajo, se v drugih sprosti vse najslabše in najhujše. V kriznih razmerah oslabi obrambni sistem države in družbe. Ob pomanjkanju dobrin v trgovinah se začnejo ljudje prerivati in odrivati. Povečajo se tatvine in ropi, oblasti se odzivajo z represijo in uvajanjem izrednih razmer.

Leva politična elita si s hujskanjem in podžiganjem sovraštva pripravljajo teren za nasilni prevzem oblasti in uvedbo diktature.

Stran od grozečih oblakov, ki napovedujejo skorajšnjo nevihto v borbi za oblast in interpretacijo preteklih dogodkov, se po hišah in stanovanjih, bolnišnicah in domovih za ostarele odvijajo večje ali manjše drame. Nekatere družine, zlasti na podeželju, uživajo pravo idilo, ko si oddahnejo od hrupa in lahko uživajo ob cvetočih vrtovih ter petju ptičev in preletavanju metuljev. Povsem drugače je v večjih mestih in v tesnih stanovanjih, ko so ljudje teh lepih vtisov deležni v veliko manjši meri.

Ko ima prednost neumnost pred pametjo

Kdaj in kako bo preminil koronavirus? Se bo morda samo potuhnil in se potem pojavil v še hujši obliki? Iz previdnosti si dovolimo nekaj pesimizma. Ob podobnih dogodkih v preteklosti se je govorilo o Božji kazni, danes o zaroti. Z nekaj zdravega dvoma je težko verjeti v zaroto, nekatera znamenja pa nas opominjajo, da je to mogoče. Visoko kulturna Evropa, ki je zgled vsemu preostalemu svetu in ki ji vsi želijo slediti in jo posnemati, izgublja svojo identiteto. Podreja se globalni ideologiji na glavo obrnjenih človekovih pravic. Ta sprememba je tako hitra, da se naše navdušenje in zaupanje ob vstopu v Evropsko zvezo še niti ohladilo ni, ko nas je že zajelo razočaranje. Človekove pravice, njen najbolj prepoznavni znak, so postale fetiš; gorje tistemu, ki podvomi vanje, posebno v njihove sprevržene potvorbe, polne hipokrizije in nasilja. Zdi se, kot bi nekdo hotel počistiti planet najbolj nemočnih človeških biti.

Zdi se, da ima pravica do evtanazije prednost pred pravico do dostojne starostne oskrbe, pravica do splava prednost pred pravico do življenja, pravica očeta in matere do ločitve prednost pred pravico otrok do staršev. Zato imajo volkovi in medvedi prednost pred ovcami in kozami ter neumnost pred pametjo.

Kakšno vlogo bo ta ideologija podelila koronavirusu, bomo še videli. Ker je optimizem človekov najboljši naravni prijatelj, se prepustimo njegovemu dobrodejnemu učinku.

Slovenski čas, št. 121, str.2-3

33 KOMENTARJI

 1. Se kar strinjam s člankom.
  “Za prerekanje s komerkoli njeni predstavniki vlade preprosto nimajo časa. Če se bodo njeni ministri in drugi sodelavci ob vseh izzivanjih in lažnih vesteh sposobni modro zadržati, se bodo njihovi nasprotniki v javnosti samo smešili. Tako enostavno je to!”
  “Komunikacijo z javnostjo naj vlada, zlasti v krizi s pandemijo, prepusti izkušenim govorcem in retorikom.”

  Ampak to me pomeni, da je treba te stvari ignorirat. Jaz mislim, da je v ozadju globoka država, to so konkretne osebe, ki so doslej lagodno živele z denarjem iz proračuna. Ti ljudje imajo vpliv in bodo poskušali narediti vse, da ga obdržijo. Spopad z njimi je neizbežen. Upam, da je sedanja vlada dovolj poštena in ne bo poskušala nadomeščati levih privilegirancev z desnimi. To je strah, ki ga ima marsikdo, ki ni slep zaupnik vlade. In če bo vlada na tem področju jasna, ima možnosti za uspeh, drugače pa ne.


  Zadnja Tarča, kjer so govorili o nepravilnostih pri nakupu zaščitne opreme, je tipičen pokazatelj, kako deluje globoka država. Tako je že zelo dolgo, ampak zdaj je nekdo prvi o tem jasno spregovoril. Zakaj ravno zdaj? Tista Tarča je sicer kot novinarski prispevek zelo sporna, zelo očitno je da je motivirana za rušenje vlade. In njenim motivatorjem iz ozadja seveda ni v interesu te koruptivne prakse počistiti, ampak jo želijo obdržati zase.

  Koliko je sedaj vlada spretna in koliko je poštena je tudi svoja zgodba. Če bo hotela uspeti, bo morala oboje bit.

  Ivan Gale je je zame en predstavnik ljudstva, ki je dovolj pogumen, da je spregovoril. (Nekje sem videl napis: “Mi smo Ivan Gale”.) Dobil je svojih pet minut slave. Od nadaljnjega poteka dogodkov je odvisno, ali bo ostal narodni junak, če se bodo stvari dejansko začele čistiti. Če pa bo globoka država ostala po starem (nemiri, rušenje vlade, nov novi obraz), bo postal čisto navaden uporabni idiot, tako kot vsi mi ostali volivci.

  • Da bi bil Ivan Gale predstavnik ljudstva in še pogumen povrh? Ne to ne ono. Kot pomočnik direktorja pač ni od folka. Pogumen? Mhm… Pove, kar so mu povedali, da mora povedati. Ko pa ga vprašajo (ne voditeljica) kaj več, se zmede in se nasmiha od nervoze. Saj se mi že smili, ampak sam se je dal v to pozicijo. Da je Tarča (obe!) en velik konstrukt, se vidi že po nesramnem voditeljčinem poskusu prekinjanja govorcev, kar nekako nasprotuje scenariju. Nekaj tako neprofesionalnega na nacionalni TV že dolgo nisem videl. Me prav zanima, kdo vse bo odstopil, če se ne dokaže, da so “vojni dobičkarji” v svoje žepe pobasali veliko davkoplačevalskega denarja, kar je poanta obeh Tarč in kar so vehementno trdili levičarski poslanci (brez ovinkov zlasti Tomićka).
   Se strinjam z gospodom Mlakarjem, da mora biti vlada v nagovarjanju javnosti malo bolj fina. Zato pa naj bodo drugi bolj bolj korektni (da, politično korektni, da stvari poimenujejo s pravim imenom – ali ni to korektno?). No, v tej smeri se trudi gospod Tomašič na Novi TV. To, kako razgalja levičarske nebuloze, s Tarčo vred, je genialno! Gledam in uživam, večkrat! Ja, res je, nekdo mora tem ljudem povedati, da so pokvarjenci, da je oblast njihov najvišji intelektualni, etični in empatični domet. Za ljudi, ki se v teh časih namerno zbirajo na javnih mestih ter izzivajo in grozijo pa – četudi mi pravijo, da sem fin človek – ne najdem druge besede kot: sodrga!

   • Jaz ne maram predalčkanja, kdo je dober in kdo je slab. Vsak človek pač zasleduje neke svoje interese. Ali pa, da vse kar naredi ta vlada je dobro in jo je treba brezpogojno branit, kar pa je delala prejšnja, je treba pa vse pljuvat. Nenazadnje je bil Počivavšek v obeh vladah.

    Meni Ivan Gale ne deluje kot nek pokvarjenec, ki bi prejel plačilo za krivo pričanje. Zdi se mi nek uslužbenec, ki je na precej odgovornem položaju (kot podpisnik nabavnih dokumentov) in verjamem mu, da je doživljal zelo sporne in sumljive pritiske s strani vladnih predstavnikov. Nekako se mi zdi, da vsi verjamemo, da je nabava medicinske opreme v naši državi že zelo, zelo dolgo potekala precej mafijsko in koruptivno. Če je vlada poštena, bo te stvari raziskala, razjasnila detajle in nekdo bo odgovarjal. Če.

  • O novinarki Eriki Žnidaršič (v zadnji Tarči) je igralec Roman Končan objavil zapis na svojem FB profilu.
   Povzela ga je tudi Demokracija, ker je vreden širše obravnave.
   Ker povzema lastnosti poklicne novinarke javne televizije, kakršne na tem mestu nikoli ne bi smele bit!!

 2. Brez dvoma bomo s korona virusom morali še dolgo živeti in nam bo zato temeljito spremenil način življenja. Prva posledica bo globoka gospodarska kriza, ki bo prinesla brezposelnost in vsesplošno pomanjkanje z zniževanjem plač in pokojnin, saj se nenehno zadolževati ne bomo mogli. Muslimanska in turška invazija bo slejkoprej prebila grško obrambno črto in ilegalni migranti se bodo razlili po Balkanu in Sloveniji in tu ostali, ker jih zahodne države zaradi kriznih razmer ob epidemiji ne bodo več sprejemale. Bolezni, gospodarski krizi in migrantski krizi se bo kot v topli gredi pridružillo še notranje nasilje, saj tisti, ki imajo vso oblast in večino, ne prenašajo demokracije, domoljubja, vere, reda in prozahodne politike. Labilna levo-desna vlada tem štirim jezdecem apokalipse ne bo mogla kljubovati.

 3. Še enkrat, če bo vlada s svojimi poslanci ostala trdna, je nihče ne more zrušiti. Ne glede na morebitne proteste in medijska hujskanja k sovraštvu. Ko je v Združenem kraljestvu vladala Margaret Thatcher so levičarji organizirali silne proteste, socialisti ji še ob njeni smrti niso oprostili, da so bili ob privilegije, a vlade niso mogli vreči. Državo je pa rešila bankrota. Zakaj bi razni brezdelneži in družbeni škodljivci ter medijski frustriranci vrgli to vlado?

  Poleg tega salonska levica ni kreativna. Vedno vse počne po istem vzorcu, ki so go mnogi že spregledali. S tem so se tudi že malo iztrošili. Pomembno je, da vlada dobro dela in argumentirano zavrne vse laži. Pred nami so težki časi, toda tudi priložnost, da pride do obrata v pozitivno smer. Upam, da bo ob tem desna inteligenca spoznala svojo odgovornost ter se organizirano in dejavno vključila v obrambo demokracije.

 4. Levica sploh ni tak problem. Vi ste pripravljeni razkegljat Slovenijo.
  Vendar ko bo začelo zmanjkovati denarja, bo tudi javna podpora upadla. Levici ni treba drugega kot sedet in gledat.
  Ukrepanje proti virusu z denarjem je pot v poraz.
  Če bo virus izginil tako kot je sars,bomo res imeli srečo. Če bo pa virus z nami, pa takšen način boja nima nobenega smisla. Politični spopad. Sicer se stvari bliskovito razvijajo v Angliji in ZDA, ki ne pristajajo kar tako na kegljanje z gospodarstvom, čeprav jih demokrati zelo ovirajo pri tem.

  • Nic ne bo kar izginil virus, spet napacno predvidevas, kot tudi napacno hvalis VB in ZDA, ki podobno kot Svedska danes ne moreta v rahljanje ukrepov proti epidemiji, ker jih nista pravocasno in dovolj odlocno uvedli. Najbolje je skozi prisla Slovaska, ki je med prvimi ustavila mednarodni potniski promet, uvedla karanteno za vse, ki so se vracali in med prvimi sla v obvezno nosenje mask. Tega infekta ni mogoce pustiti skozi, da neomejeno razsaja. Iluzija je misljenje, da karkoli, tudi ekonomija, lahko dobro funkcionira ob neomejevanju virusa s taksnimi ucinki na zdravje.

   • Pišem, “če bo virus izginil”, ti pa praviš, da predvidevam, da bo!
    Tudi sicer je razumen dialog o tem s tabo nemogoč.
    Iluzija je mišljenje, da lahko funkcioniramo brez gospodarstva, v splošni karanteni.
    V ZDA je največji nasprotnik karantene ravno desnica. Vi tu delujete skladno s socialističnimi demokrati. Dokler je denar, bo šlo.

    • To ni res. Spraseval sem se, ce je res potreben tako velik denar ( 6M), kot ga nudi vlada. Spodbujal sem k relativno hitremu delnemu sproscanju omejitev. To je mozno sele zdaj, ko je sirjenje virusa dobro zamejeno. Upamo in molimo lahko, da ne bo kmalu, tudi zaradi sprostitev, ponovnega eksplozivnega sirjenja in da bo nekaj prispevalo tudi toplejse, vlaznejse vreme. Na zalost smo dalec od zmage nad virusom in mednarodna potovanja bojo stalna pretnja novega vala.
     ZDA je pa na prvem mestu po stevilu mrtvih, VB bo kmalu na drugem prehitela Italijo. Njihov premier je tezko zbolel, ko se je sel demonstrativno v bolnico rokovat z okuzenimi. Nekateri temu recete junastvo, drugi recemo nespamet.

     • A,seveda. Tukaj si en največjih hujskačev kar se tiče strogih ukrepov. Zdaj si začel malo popuščati, ker si mislim, da le vidiš da tako ne gre.
      Zato ne bodi preveč pameten glede ukrepov in moli boga, da bi še naprej imeli tako srečo kot doslej.
      Naši ukrepi so najdražji in imajo najhujše posledice. Za povrhu pa niti niso strokovni. Medicina se tako ne spopada z epidemijami.
      Toda javnost je izsilila marsikaj od politike. Ne bi bilo prvič. Zdaj jaz boga molim, da bi čimprej prišli k pameti vsi vi histeriki, ki ste zagnali milijarde, ki jih nimate.

     • Glej, ce ne razumes nic, ne razumes nic. Ni treba zato druge zmerjat. Sprosca lahko ukrepe tisti, ki je pravocasno, odlocno nastopil in zamejil val epidemije. Slovaska jih je v Evropi najbolje. Slovenija bi bila lahko na isti ravni, ce bi imeli Jansevo vlado ze februarja.

      V Skandinaviji so se odlicno odrezali na Norveskem, Finskem, Islandiji. Svedska z liberalnim pristopom je obratna zgodba. Ima 10 krat vec zrtev kot Finska ali Norveska. Nic ni profitirala glede na sosede gospodarsko. In zdaj razmislja o zaostrovanjih ter daje premieru pooblastila kot jih ima Orban. Samo to ni problem za Evropo, ker je premier levicar.

     • Norveška in Danska imata povprečno enako število okuženih kot Švedska.Samo Finska ima relativno manjše število okuženih.
      Kaj bi rad povedal? Nič, tako kot običajno, razen paničarjenja, ustrahovanja in histerije.
      Lock down se mora končati!

    • Tudi za sanacijo bank nismo imeli denarja, tudi za iransko pranje denarja ni bilo denarja, denarja ni bilo tudi pri odpisu 29 milijonov na 16 podlage LJ krimunalcu, tudi 200 milijonov ne za Stožice, denarja in milijard nikoli ni bilo. Komunajzarjem pa gre v nos dejstvo, da bo tokrat denar pristal v žepih anonimnežev, navadnih državljanov in ne tajkunov z denarjam v davčih oazah.

 5. Res je, da je desnica v ZDA bolj naklonjena odpiranju gospodarstva, vendar je za to tudi vecina guvernerjev, demokratskih in republikanskih. Proti je le nekaj najbolj zadrtih “progresivcev”, kot sta guvernereja Virginije in Maine ter zupan New Yorka, ki hocejo izrabiti krizo, da izsilijo svoje cilje. Vedeti je treba, da imajo vpliv na obnasanje politikov tudi volitve cez sest mesecev. Vodilini mediji pa si za svojo hinavscino ter pristranskost zasluzijo oskarja.

 6. Dnevnik nacionalne RTV danes. Elen Batista Stader in Brigita Jeretina kot urednica.

  Mislim, da se jim je od sovrastva do aktualne vlade total odpeljal. Njihova privat stvar je politicna opredelitev. Ni pa privat stvar, ce delajo tak osrednji dnevnik. Za bruhat!

  Dajmo uredit to TV cimprej, da bo vsaj priblizno normalna, kervkar nekaj normalnih ljudi premorejo, samo jih ne bom imenoval, da jim ne skodim. Sicer pa nehajmo placevat narocnino.

  Naj propadejo. Bo vecja korist za narod, ce jih ni, kot da proizvajajo take zmazke komunisticne propagandne vojne.

 7. Erik Brecelj se je, ko je kot onkolog modroval in razsojal o respiratorjih ( sicer podrocje anestezistov in intenzivistov, ne onkologov), postavil direkt pred kip Franceta Kidrica. Komunisticnega trinoga in krvnika, morda najvecjega psihopata vseh casov v slovenski politiki. Erik Brecelj, a prav k Francetu Kidricu je bilo treba?!

 8. Zanimalo bi me mnenje prof.dr.Marka Noca. Njemu bi verjel.

  Rihardu Knaflju zanesljivo ne. On je ne samo clovek Sarceve stranke.Vsaj posredno v konfliktu interesov, saj je vpleten v nabave opreme v Klinicnem centru, tudi v casu korona epidemije. Lahko celo, da kasira v svoj zep.

  Razen tega, kar kaze twitter, je Rihard Knafelj ekstremisticna kristjanomrzniska oseba, h kateri se kot kristjan ne sebe, ne nobenega svojca ne bi upal prepustiti v roke v primeru bolezni.

  Tak clovek si ne zasluzi zdravniske licence! In na tej figuri kot vsemogocni strokovni referenci igra svojo vojno osrednji nacionalni informativni servis. Dno dna!

  • Kot je bilo slišati, so ti ventilatorji za paciente vredu. Slabost je eventuelna majhna možnost aerosolne okužbe osebja, ki pa je itak v zaščitni opremi. Pa tudi to je rešljivo s tistimi grelci kot dodatno opremo.
   Ventilator pač ni specialno za covid-19, kar pa tudi noben ni. Vprašanje je samo, kaj je s tistimi 13 modeli, ki so jih priporočali. V tej krizi je vprašanje koliko je bilo možno izbirati. Nič kritičnega torej. Teh ventilatorjev so kitajci prodali malo morje.
   Ker pa pri nas dejansko ni krize, pacientov je malo, si lahko iz tega privoščijo narest afero. Ventilator pa dajo v klet, ker dejansko imajo dovolj opreme.
   Seveda so pred tem na ves glas vpili na vlado,nabavite ventilatorje.

   • Menda je v UKC Rihard Knafelj veckrat promoviral nabave respiratorjev pri Medicoengeneeringu in je v navezi s Frantarjevo iz te firme. Ne tako dolgo nazaj so UKC vsiljevali rabljene(!) respiratorje kar za 60.000 evrov. Za Damirja Crnceca trdijo, da se je zadnje mesece pogosto sreceval z isto Frantarjevo preko rednih obiskov Tomaza Lovseta. Damir Crncec zdaj uradno dela za LMS. Rihard Knafelj je svetovalec LMS za zdravstvo. Skupne tocke med temi osebami so precej ocitne, tezko, da se ne bi usklajevali. Kot tudi z dobavami konkretnih respiratorjev konkretnega posredniskega podjetja, ki je mastno sluzilo z nabavami v zdravstvu.

    Dobro se je pozicionirala RTV SLO, res. 🙁 In ” pravicnik” iz OI poleg Kidricevega kipa v NG, tudi. Proti domnevni korupciji se bi borili v direktni navezi z resnicnimi dolgoletnimi koruptivnezi v zdravstvu. Zakaj naslednjic ne pripeljejo na okroglo mizo kar Frantarjevo in Crnceca?

    • In potem imamo podjetje Inspira d.o.o., ki se prav specializirano ukarja z ventilatorji. A o njih tišina. No, ja, mogoče so že propadli.

 9. Danes so orgazmirali s hujskanjem biciklistov in drugih k demonstracijam “proti ukrepom vlade”.

  Katerim ukrepom ze? Se niso ugotovili ne samo, da so ti ukrepi resili Slovenijo, na tisoce zivljenj ( morda tudi kakega protestnika ali cloveka z RTV), ampak da ukrepov ni vec.

  Ukrepov ni vec! Oz, kar jih je ostalo, so med najblazjimi v Evropi. In v dobro zdravja ljudi. Nora hisa!

 10. “Tine:
  Upam, da bo ob tem desna inteligenca spoznala svojo odgovornost ter se organizirano in dejavno vključila v obrambo demokracije.”
  Tako zaključi svoj komentar Tine. To je upanje, ki je normalno za zdravo državljansko zavest. Napaka je samo v opredelitvi levo desne inteligence. Tega ni, ker državotvorno delovanje ni levo-desno, ampak smiselno v dobro državljanov.
  Trenutno imamo tako vlado, ki deluje po smislu za dobro državljanov. Opozicija je milo rečeno “otročja”, ker deluje iz zavisti, ker poziciji uspeva smiselno delovati kljub različni strankarski pripadnosti.
  Civilna družba bi morala podpreti sedanjo koalicijo in dostojanstveno manifestirati smisel vladanja sedanje koalicije, ki je evidentno v dobro državljanov. Postanimo suvereni državljani in ne dovolimo manipulacije politikantov. !!!!!!

 11. Zaradi registracije ponavljam;

  “Tine:
  Upam, da bo ob tem desna inteligenca spoznala svojo odgovornost ter se organizirano in dejavno vključila v obrambo demokracije.”
  Tako zaključi svoj komentar Tine. To je upanje, ki je normalno za zdravo državljansko zavest. Napaka je samo v opredelitvi levo desne inteligence. Tega ni, ker državotvorno delovanje ni levo-desno, ampak smiselno v dobro državljanov.
  Trenutno imamo tako vlado, ki deluje po smislu za dobro državljanov. Opozicija je milo rečeno “otročja”, ker deluje iz zavisti, ker poziciji uspeva smiselno delovati kljub različni strankarski pripadnosti.
  Civilna družba bi morala podpreti sedanjo koalicijo in dostojanstveno manifestirati smisel vladanja sedanje koalicije, ki je evidentno v dobro državljanov. Postanimo suvereni državljani in ne dovolimo manipulacije politikantov. !!!!!!

  Odgovori

  • Zelo dober komentar, ampak nekaj manjka.
   Zelo pomembno je razpoznavati, kdo so zares politikanti, torej tisti ljudje, ki zavestno zavajajo ali lažejo zaradi lastnih interesov.

   Trdim, da je večina ljudi, ki so proti tej vladi, čisto v redu. Zaradi takšnih ali drugačnih razlogov opredeljeni proti (Janši, desnici, konzervativcem, cerkvi, …) POMEMBNO JE, da iz iz teh ljudi po nepotrebnem ne delamo sovražnikov!!! Ljudje si predvsem želijo reda v zvezi z javnim denarjem in ob menjavah vlade se jim podzavedno zdi, da je čas za proteste. Kar pa delajo je pogosto iracionalno in protesti so ponavadi umetno sproženi, ampak taka je pač človeška narava.

   Kako obravnavati npr. Eriko Žnidaršič in podobne akterje zahteva določeno stopnjo modrosti. Meni se s tem ni treba ukvarjati in tudi sicer pozam premalo dejstev, zato ne vem, ali bi šel z njo v “spopad” ali bi jo poskušal pridobiti za zaveznika. Upam, da je Janša sedaj kaj bolj spreten v tem pogledu.

   • Kako ti obrnjeno dozivljas realnost… Ne gre za to, da mi njih sovrazimo. Oni, ti ki so na ulicah kljub zakonski prepovedi zbiranja v casu epidemije, na biciklih pred parlamentom, oni sovrazijo. Patolosko sovrazijo. Na nacin, da ne znajo niti razloziti, zakaj. Ne znajo razloziti, zakaj so na ulicah in kaj naj bi vlada delala narobe in kje naj bi jim bile krsene pravice in v cem vidijo diktaturo itd…

    Skoraj vsi med njimi bi vrgli vlado, kot da ni legitimna in legalna. In kot da imajo pravico na ulici do tega. Oni, le oni. Mnogi med njimi hocejo menjati sistem. Kar je protiustavno. Tezko kaznivo dejanje, ce bi v tej smeri ukrepali.

    To niso, v veliki vecini ne, pridni ljudje, ki bi ziveli od zuljev svojih rok. V veliki meri mestni ali v mesta priseljeni razvajenci in postopaci. Navajeni lahkotno ziveti v breme mestnega in drzavnega denarja ali pa Sorosevih financnih mahinacij. Nekateri med njimi se grejo kulturnike, v bistvu pa bluzijo, politizirajo in provocirajo in ne premorejo nikakrsne realne umetniske potence oz talenta. Polne so jih tudi medijske hise, vkljucno z nacionalko, razne NGOje, Mirovni instituti itd. Metelkova, Rog, ilegalni migranti, nocna bluzenja, droge…

    Celo za njih bi bilo dobro, da bi se koncno nasla neka vlada, ki bi jim dala brco v rit in jih poslala namesto proracunsko podpiranega bluzenja na trg delat kaj konkretnega in koristnega. Resno fizicno delo v naravi, na travnikih, polju, v gozdu bi bilo za mnoge od njih mogoce najboljsa terapija za izhod iz njihove vrednostne sprevrzenosti in izgubljenosti!

    • Ne vem, če je pametno vse, ki so proti vladi, kar označiti za postopače, niti ne verjamem, da to so.

     Najbrž je res med njimi ogromno takih, za katere bi težko rekli, da ožji ali širši družbi v korist, ampak na splošno mladim danes ni enostavno.

     Prav veliko možnosti ni:
     1. Onemogočit “postopače” in jih poslat na prisilno delo (v naravo).
     2. ignorirat jih ali se z njimi kregat
     3. čakat ji, da se spreobrnejo, itak so oni krivi
     4. kljub vsemu jih poskušati razumeti, individualno, nekatere prakse zavračati, nekatere spodbujati. Pomagati jim poiskati bolj primerno mesto v družbi. Kljub temu, da so sovražni, ne jih takoj imeti za sovražnike, …

    • Ne da nas sovražijo , ošabni in sami vase zagledani osebki , ki mislijo , da so
     prijeli Boga za brado ! Prišel bo čas , ko se bodo zavedli kam pelje pot , ki
     bi jo nam trasirali mladi naduteži , ki jim hrbte pokrivajo oblastniki , ker v njih vidijo svoje naslednike , samo kolo se obrnilo ! Prihaja čas krize , ni ne denarja
     in ne ljudi , ki ji bodo lahko kljubovali !

   • Seveda tudi desnica sovraži. In misli, da upravičeno, da si to vsi zaslužijo. In zato smo vsi sovražniki. Nasprotnikov sploh več ni.

   • Ja, komunizem je pustil ogromno posledic na vseh.
    Ampak dobro sedaj pa je, da so “naši” na oblasti in upam, da smo vsi skupaj že dovolj prekuženi od virusa komunizma (ali kakorkoli ga imenujemo), da bomo počasi pa le začeli okrevati kot družba. Zelo si želim tega.

    • V zahodnih demokracijah, posebej v ZDA, je studij investicija. Vecina vzame studentski kredit, ki ga bo se lep cas odplacevala. Ni casa za bluzenja. Ponocevanja. Ali demonstracije v casu epidemije. Zavihat morajo rokave mladi v Ameriki, ce naj bo kaj iz njih. Pri nas se jih pa ujcka. In vse prinese k riti. Kasneje tudi sluzbo. In stanovanje. In potem jim je menda tezko, ker drzavni proracun ni vreca brez dna za delitve po potrebah.

     Naj grejo ti biciklisti, ki ne vidijo obzorij razen socialisticnega ujckanja, v ZDA, da bojo videli, kaj je zivljenje. Kaj delo, kaj tekma, kaj ustvarjalnost.

     To je bilo misljeno, ko sem zapisal, da bi rabili vlado, ki bi jih sunila v rit. V njihovo dolgorocno dobro. Seveda nikakrsno prisilno delo. Delo pac, to je naravna prisila, ne drzavna. Brez dela ni jela. In zemlja je marsikje neobdelana, domace hrane pa manjka.

     • Imate prav, če je že med študijem vse z rožicami postlano, se potem pričakuje, da bo tudi v življenju tako.

      Lahko povem, kako je bilo, ko sem bil na podiplomskem obisku na neki angleški univerzi, kjer se študij drago plača. Tam so bili študenti iz vsega sveta. Najbolj me je presenetil odnos študentov do študija.

      Mi, doma, smo se učili za ocene, oni za znanje. Študenti so na predavanja prišli pripravljeni in so profesorje spraševali, vrtali vanje in hoteli iz njih kar največ izvleči. Za svoj denar so hoteli kar največ odnesti. Znanja. Zavedali so se, da ko pridejo domov, v Nemčijo, Indijo, Egipt itd. in bodo nastopili službe, večinoma na trgu, bodo morali pokazati, kaj znajo ali pa bodo propadli.

      Kar je poceni ali “zastonj”, ni veliko vredno, tega se ne ceni. Tako človek misli, da mu vse pripada brez truda. Pogubni socializem se pri nas začne že v šoli in za mnoge nadaljuje tudi naprej. Ti so tisti, ki najraje protestirajo brez racionalnega razloga.

Comments are closed.