Lani je ŠOS od študentskega dela dobil 15.500.000 €

1
252

Peter Štrovs na blogu Oslikarstvuinšečem:

“In potem imamo ŠOS, DOS in študentske servise. Samo lani je ŠOS od študentskega dela dobil 15.500.000 ojrof. To je tako veliko denarja, da ga je težko zapraviti. ŠOS ima toliko denarja, da lahko razmetava po več 10k ojrof samo za nekakšne “študije”, ali se splača kupiti to ali ono nepremičnino. Toliko denarja ima, da si je omislil nekakšno zasebno televizijo. Celo toliko, da je za nekaj 10k ojrof kupil termin za HriBar, da smo lahko nekaj tednov Hribarja gledali pred Odmevi. In celo o nekakšni študentski jadrnici se govori. In šefi, ki ob vsej nadarjenosti začuda zavlačujejo s študijem, vlečejo proti 2k neto na mesec. Aja, za včerajšnje demonstracije je ŠOS pihnil 50k.

Za uporništvo imajo funkcionarji ŠOS in DOS, pa seveda lastniki zasebnih študentskih servisov, velik motiv. Kaj motivira študente in dijake, pa mi je manj jasno. Je pa res, da gre tu za gnetljivo materijo, sodeč po “četvorki”. Za ovce gre, ki so naprodaj poceni.

Bistvo tega uporništva brez razloga, poceni kupljenega in vpreženega v interes, ki ni študentski, so uporniki ponazorili sami. Zapisali so ga na transparent in ga dvignili visoko v zrak. Bistvo se glasi: “PIVO NA BONE!””

Celoten članek

Foto: Miroslav Sárička, SXC

1 komentar

  1. “težko” jim je pustiti ves ta denar… ampak prav spričo razbojništva bi se morale organizacije, ki so organizirale demonstracije UKINITI

    ps.
    Je slučajno kdo že izračunal koliko štipendij bi se lahko razdelilo za slabih 16 mio EUR?

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite