Lahovnikov zid na Karavankah

42

inflacija bankovec luknjaOb zamenjavi in odstopu tujcev v DUTB

Cilj vsakega delničarja je, da ima mednarodno primerljiv donos na vloženi kapital, večji kot je obrestna mera depozita v bankah. Vseeno je, ali je posameznik, sklad ali država. Dobili ga bodo z nadzornimi sveti in upravami, s člani z ustreznimi mednarodnimi izkušnjami ter z uporabo sodobnih orodij upravljanja. Če želimo, da državljani kupujejo delnice podjetij s svojimi prihranki (v razvitih državah je 20% malih delničarjev), morajo imeti tudi državna podjetja ustrezen donos (trenutno je ta povprečno ničeln). Če bi imela podjetja ciljno v povprečju 8% donosnost in s tem država normalne prilive v proračun, ob možnih nižjih davkih, ne bi bilo potrebno zadolževanje in bi bili prilivi dovolj za normalno financiranje javnega sektorja, ob njegovi racionalizaciji.

Delničarji postavijo nadzorni svet z nalogo, da imenuje tako upravo, ki bo zagotavljala delničarjem zahtevan donos trajno. V uspešnih podjetjih je običajno, da kadrovska komisija nadzornega sveta najame ugledno kadrovsko podjetje, ki bo s povabilom (»executive search«) poiskala in predlagala kandidate z ustreznimi izkušnjami ter nagrado, ki je skladna z zahtevami trga managementa. Delničarji ne računajo kolikšen mnogokratnik plače ali pokojnine so nagrade nadzornega sveta ali uprave, ampak zahtevajo ustrezen donos! Fiksni del nagrade jim določa trg delovne sile, variabilni doseganje ciljev!

Če želimo, da bo delovanje slabe banke uspešno, da bo prodala premoženje po čim večji vrednosti, mora imeti management, tako kot na drugih področjih, ustrezne izkušnje. Ker v Sloveniji še ni bilo slabe banke, ga je potrebno poiskati v slabih bankah po Evropi. Prišli bodo za nagrado, ki je običajna na tem trgu. Tako člani nadzornih svetov bank v Avstriji dobijo 40.000 € letne nagrade, predsednik 60.000 €, člani uprav tujih bank pa povprečno nagrado 250.000 €.

Ne bi se vozil v avionu, kjer plače administrativno določa Lahovnikov zakon, kjer je cilj čim nižja plača pilotom na račun njihovih izkušenj pilotiranja, ampak s pilotom, ki me bo varno pripeljal na cilj. Bi se vi?

42 KOMENTARJI

 1. Meni se zdi je do tega prišlo iz čistnavadne foušarije. Lahovnikov zakon se je v tem primeru izkazal za šibkost. Plačam v DUTB se je zavidalo od začetka. Sčasoma je zavidanje prešlo v prepričanost kako se tujci potem, ko pridejo živet v Slovenijo, hitro navadijo na naše šege in običaje ter s tem tudi hitro ovržejo svoja moralna načela in posvojijo koruptivnost. Sedemnajst tisoč evrov plače na mesec je namreč pol več kot so plače najbolje plačanih slovenskih direktorjev v največjih državnih podjetjih kar mora bit grozna krivica.

  • Narat je zavozil NLB in sedaj Savo, pa ima enako plačo kot Mansonn.

   Ta poteza odstavljanja brez krivde in z medijsko histerijo je tipični primer kako Fritzl z lahkoto manipulira z egalitarian, fovšljivo socialistično družbo.

   Miro Pokvarjeni Skorumpirani 1

  • Pongre: “Meni se zdi je do tega prišlo iz čistnavadne foušarije.”
   ======================

   Ne, ne in še enkrat ne, ne gre za foušijo.
   Gre za to, da se zaustavi privatizacijo in zaščiti “naše” lastnike propadlih podjetij z namenom, da jih bodo v bodočnosti še vedno reševali davkoplačevalci (torej mi vsi).
   Gre za “čiste” mafijske namere vlade Mira Cerarja!!!

   Miro Cerar je boter na vrhu mafijske operative!!!

   … in stranka SMC je največja kadrovska agencija v državi.

  • “Foušarija” izhaja iz domačije, kjer je “gospodar jedel iz iste sklede (kot hlapci)”. Egalitarizem je zapečen v malih možganih Slovencev bi povedali antropologi, kar pridno izkoriščajo politični profesionalci levice.

   Plače vodstva DUTB so v rangu plač uprav uspešnih državnih podjetij, kot mi je znano.

   Ker je problem z normalnimi legalnimi izplačili, se iščejo druge poti.

   • Kot sem pravkar odgovoril Rikiju priznam se mi je zareklo, da sem šel citirat Mazzinija. Hvala za to analizo. Tud Mazzini je o foušariji pisal v enem svojih člankov ampak se ne spomnim, da bi omenjal domačije.

 2. Meni sploh ni jasno, kaj se gresta Cerar in Mramor. Ker ne morem verjeti, da je vlada totalno nesposobna in blesava, me obhajajo mračne misli o nadaljevanju zgodbe o preprečitvi prodaje Telekoma. Sedaj pa DUTB. Kaj bi rada Cerar in Mramor. Če so plače previsoke, se ponovno izpogajajo. Oziroma so bile izpogajane. Torej, zdaj pa rep med noge. Pa ta uprava s kupom neizvršnih direktorjev?! Kaj pa oni delajo. Oni pa res ne delajo nič in dobivajo plačo. Totalna birokracija. Naj Mramor osebno prevzame DUTB. To bi bilo edino korektno. Kaj glumijo tu z vlado kot “skupščino”. Koga farbajo?! Naj politika končno prevzame vajeti, ki ji gredo, ter se izkaže, da dela za državo. Tako pa vsi glumijo vesoljce, ki niso krivi za nič. Še skafandre naj si nabavijo, da jih bodo lahko oblekli na sejah vlade.

  • “Meni sploh ni jasno, kaj se gresta Cerar in Mramor”

   Poslana sta, da se ne bi nič spremenilo. In to tudi uspešno delata.

  • Zdravko …”Naj politika končno prevzame vajeti, ki ji gredo, ter se izkaže, da dela za državo”
   ——–
   Naj, naj … naj otroci končno prevzamejo odgovornost če jih nismo vzgajali kot je prav ?!?

   • 🙂 Hja, ne vem koliko smo vzgajali vlado in politike. Vsaj za Drnovška se spomnim, da sem imel pomisleke, ali ta človek sploh ima mamo. 🙂

  • Zdravko …”Naj politika končno prevzame vajeti, ki ji gredo, ter se izkaže, da dela za državo”
   ======================

   Pa saj zdajšnja vladajoča politika dela za državo, in to po načelu: “Država, to smo mi in naši”.

  • Vlada RS je zamenjala tujce v vodstvu DUTB na pritisk javnega mnenja

   Antropologi bi povedali, da je vest posameznika 1.reda KAJ JE PRAV, vest 2.reda pa KAJ PRAVIJO DRUGI. Slednja je pretežno prisotna v teh krajih.

   Predlagam, da preberete in se ne jezite ob njenih zaključkih Vesna Vuk Godina: Treba je zavreči ves ideološki poosamosvojitveni balast, http://www.delo.si/sobotna/vesna-vuk-godina-treba-je-zavreci-ves-ideoloski-poosamosvojitveni-balast.html

   Postopek je vedno enak. Najprej naročena diskreditacija v medijih, potem ukrep oblastnikov kot pritisk javnega mnenja v skladu z vestjo 2.reda.

   • Miro Germ: “Vlada RS je zamenjala tujce v vodstvu DUTB na pritisk javnega mnenja”
    =======================

    Ne, ne drži, nobenega pritiska javnega mnenja ni bilo, bil pa je pritisk dominantnih medijev na javno mnenje.

    • Tako so izjavili oz. se jim je zareklo.

     Ste pa povedali bistveno ugotovitev:

     Javno mnenje je pri nas enako mnenju dominantnih medijev, saj ostalo mnenje ne pride v javnost, kar je ključen problem glede na to, da ima večina Slovencev vest 2.reda.

    • 🙂 V ZDA pravijo da mediji kreirajo javno mnenje. Pri nas mediji SO javno mnenje. Koga briga kaj misli javnost, važno je kaj strupenjače na TV povejo.

   • Torej Vesna Vuk Godina predlaga vrnitev nazaj v samoupravni Socializem zato, ker je Slovencem najbolj pisan na kožo. Ta teza je podobno iz trte izvita kot tista, da je monarhija v Rusiji optimalna oblika vladavine zato, ker ljudje v Rusiji pač niso zreli za demokracijo. Vsak izgovor je dober tud, če ga pes na repu prinese.

    • Kot sem opozoril. Pozornost posvetite ugotovitvam antropologov in ne njenim zaključkom, razen nišnih proizvodov. Predlaga lahko samo to, kar zna!

     Če bi želeli upoštevati priporočila družboslovcev o zveznem družbenem razvoju, je naslednji korak iz zbora delavcev v skupščino delničarjev, iz samoupravljanja v male delničarje (v Nemčiji imeli v lasti 20% gospodarstva – poročilo WEF govori o nerazvitosti tega področja v SLO), v zadruge z lastništvom kmetov,…nekaj kar Slovenci prenesejo in ostalo, kar je potrebno normalizirati. Jeff Bridges v Managing Transitions pravi, če nekaj vzameš, moraš nekaj dati.

     http://reports.weforum.org/global-competitiveness-report-2015-2016/economies/#indexId=GCI&economy=SVN

     http://www.agrobiznis.si/8836923/Nepravi%C4%8Dna-delitev-denarja-v-prehranski-verigi-je-najve%C4%8Dji-problem-kmetov

     • Se pač ne strinjam ne z njenimi ugotovitvami ne z zaključki. Pri njenih priporočilih že prvi korak pomeni olastninjenje premoženja. Njena mantra je, da družbe lahko prosperirajo v demokraciji le z ropanjem in krajo. Recimo opozarja kako so zahodno evropske države lahko uveljavile demokracijo le zato, ker so podedovale bogato dediščino iz kolonializma. Kaj pa, če bi na primer vzela za primer razrušeno Nemčijo po drugi svetovni vojni? Po tem pravilu bi namreč morala Nemška demokracija propasti. Glede razvitosti delničarskega področja vemo kaj se je pred leti v časih certifikatov dogajalo z malimi delničarji.

     • “Slovenci so značilni k drugim orientirani posamezniki. Tudi ta značilnost je utemeljena zgodovinsko, na organizaciji dela v hubni vasi. Ko so vpeljali hube, so zemljo razdelili tako, da kmet ni dobil zemlje v enem kosu, temveč je dobil isti del travnika, isti del njive, kot vsi drugi itd. Zgodovinarji pravijo, da kmetje svojega dela zemlje niso razmejevali od zemlje sosedov ne s potmi ne z ograjami. Če si v takšni organizaciji zemlje hotel priti do svoje zemlje, si moral preko zemlje drugih. Zato so imeli kmetje sestanke, na katerih so se kolektivno odločili, kdaj se bo sejalo, kdaj se bo želo, da se je vse počelo sočasno, da se ni uničevalo pridelka drugega. To je bil edini način, da se je v slovenski različici hubnega sistema lahko obdelovalo zemljo. Zato so naši predniki razvili libidinalni ustroj »Vprašaj drugega!«, »Naredi to, kar mislijo drugi, posebej sosedje, da je prav!«. Hubni sistem se je uveljavil med 9. in 13. stoletjem. Torej gre spet za tisoč let star način, kako se stvari delajo.

      Zato pri Slovencih ni običajno, ni moralno in celo ni normalno, da delaš nekaj, kar ti misliš, da je prav. Slovenec raje stori tisto, kar misli, da drugi mislijo, da je prav. Zato hodimo spraševat, kaj naj storimo, Merklovo, OECD, Mednarodni denarni sklad in druge. Sami smo dezorientirani. Sami nimamo pojma, kaj storiti. In zato mislimo, da je, če storimo to, kar nam rečejo naši nasvetodajalci, to tudi prav. Zato smo na takšno vedenje, ki seveda je hlapčevsko, ponosni. Zato se naši politiki v vsaki volilni kampanji hvalijo s tem, kolikokrat so jih kot pridne izvrševalce njihovih idej in nasvetov pohvalili tuji centri moči. In zato tovrstne pohvale med volivci delujejo kot pozitivne, ne pa kot negativne reference. Kar dejansko so. “

   • Miru Germu: obtoževanje, da se nekaj počne po hlapčevsko je že veliko let priljubljena politična kritika. Ne samo zaradi hubov. Na primer “slave” v Angleščini pomeni suženj kar ni po naključju podobno angleški besedi “Slav”. V nasprotju z splošnim prepričanjem smo Slovani v seštevku prekašali črnske sužnje.

    Seveda enkrat je na mestu drugič se jo zlorablja. Recimo, če se nekdo iz osebnega političnega prepričanja ali osebnih interesov ne strinja z zadnjim ukrepom vlade je tipična obtožba: “Hlapci poslušajo bruselj,” kar naj bi bil že sam po sebi argument. Če je nek zakon premišljen Slovencem v korist in se sklada s priporočili iz Bruslja še ne pomeni, da je avtomatsko tudi hlapčevski. Lahko pa, da ni priljubljen.

    Dejstvo je, da so do sedaj pri nas bile najbolj hlapčevske prav leve vlade. Na volitvah so na veliko lagale in ljudem ponujale lahko pot v nebesa na zemlji. Ponavadi potem, ko so trčile ob stvarnost pa so na hitro prelomile večino obljub, ker se jim takrat ponavadi že zelo mudilo so vzele edino gradivo, ki je bilo na voljo (priporočila iz Bruslja) in po hitrem postopku histerično sprejemale škodljive, nepremišljene, neusklajene zakone.

    Na koncu je bolj hlapčevsko, od histeričnega sprejemanja priporočil, naivno zaupanje v ljudi, ki prodajajo nebesa na zemlji; Zaupanje v cinike, ki še sami ne verjamejo tega kar govore.

    Pravzaprav je teza rasistična. Kot bi ameriškim črncem govorili, da bi bilo na jugu ZDA bolje nazaj uvesti suženjske zakone, ker so tamkajšnji črnci nekoč živeli v suženjstvu.

  • Po moje bi to bila preveč očitna korupcija. Celo levo volilno telo bi jo spregledalo. Upam, da Mirkotu nisi naivno zaupal svojega glasu na volitvah, ker se je že takrat kazalo kako se SMC močno zavzema za ohranjanje postsocialističnega statusa quo. Samo spomni se kako se zavzemal proti prodaji Telekoma in govoril o nekanšni nepraktični prodaji firme brez infrastrukture.

   • Brez skrbi. Reklame na TV nimajo vpliva na mene.
    Baje imam vest 1.reda, ki izvira iz vpliva deda v rani mladosti. Se pa spomnim, da sem podlegel javnemu mnenju v 2.razredu osnovne šole, ko sem pri nareku napisal “pionirji”, pa so vsi ostali napisali “pijonirji” in sem jim podlegel. Nihče ni popoln!

 3. Dragi gospod Cerar.
  Boj proti korupciji je bil eno najpomembnejših sporočil vaše predvolilne kampanje lani. Ta boj je vreden spoštovanja. Ampak imam nekaj vprašanj o tem, kako je deloval v praksi.

  Slovenija je lepa in zanimiva država z velikim naravnim potencialnom v turistični industriji. Ampak ta sektor ni niti blizu evropskim standardom. Najpomembnejša skupina, ki bi morala biti sijoča zvezda Slovenije, Sava Turizem, je še dlje zadaj. Zakaj za to pomembno premoženje ni poskrbljeno bolje?

  Lastnik Save Turizma, Sava d.d., čisto holdinška družba, se je pri bankah obsežno zadolževala. Ampak kljub temu hoteli v lasti Sava Turizma niso bili zmožni vlagati in ostati konkurenčni. Kako to, da je holdinška družba prezadolžena, hoteli pa podinvestirani? Kam je šel denar?

  Posojila, ki jih je vzela Sava d.d. so večji kot lahko kadarkoli vrnejo bankam. Davkoplačevalci bodo plačali razliko. Kapital družbe je negativen. Delnice so ničvredne. A kljub temu, po rekonstrukciji, ki jo predlaga menedžment, bi lastniki obdržali 23 odstotkov družbe. To je subvencija davkoplačevalcev lastnikom. V drugih državah to ne bi bil niti predlog. Kako je mogoče to v Sloveniji? Zakaj bi lastniki in menedžment pridobili na račun davkoplačevalcev?

  Sava d.d. je največji lastnik Gorenjske banke in ima po mnenju regulatorja, Banke Slovenije, kontrolni vpliv v banki. Gorenjska banka je Savi d.d. dala posojila, ki so banko pripeljale na rob izgube licence. Sodeč po Banki Slovenije mora Gorenjska Banka do konca leta dobiti 13 milijonov evrov svežega kapitala, če želi preživeti. A kljub temu se Gorenjski banki zaupa vodenje načrta prestrukturiranja njene defakto matične družbe. V medijih je veliko govora o konfliktih interesa. Ampak, ali lahko najdete bolj izrazit primer konflikta interesa kot je ta, da Sava d.d. prek Gorenjske banke vodi svoje lastno prestrukturiranje?

  Sava Turizem je v slovenskem nacionalnem interesu. Ampak v novi vladni strategiji kot pomembna naložba ni bila označena Sava Turizem temveč Sava d.d. Kako je lahko skoraj bankrotirana holdinška družba, ki je zapravila veliko denarja davkoplačevalcev in ki ima svoje turistično premoženje podinvestirano, lahko v nacionalnem interesu?

  DUTB je ponudil transparenten način izboljšanja premoženja Save Turizem do evropskih standardov, poskrbeli bi za velikanski slovenski potencial. DUTB je pokazal zmožnost prestrukturiranja družb v številnih panogah, najbolj viden primer Je Cimos. Trenutni menedžment Save d.d. ni uspel izboljšati turističnega premoženja. Kljub temui vlada zdaj predlaga, da se Savo zdaj izloči iz DUTB in dovoli trenutnemu mendžmentu, da nadaljuje delo. Je to res v interesu Slovenije – ali le v interesu menedžmenta Save d.d.?

  V primeru Save, sodeč po tem kar sem videl in prebral, čutim vonj po korupciji v vsakem kotu. Je res to to, kar ste mislili, ko ste govorili o boju proti korupciji? Je to res smer, v kateri želite voditi Slovenijo?

  Z najboljšimi željami,

  Dr. Lars Nyberg

  • In odgovor Mira Cerarja:

   “Vsako namigovanje o korupciji absolutno in odločno zavračam. Mislim, da je to bilo nekoliko NESPODOBNO”

   in ponovil, da je bil Nyberg odstavljen zaradi protipravnih dejanj. Ni pa povedal katerih in po katerem zakonu in katero sodišče je ugotovilo protipravnost. Novinar Cerarja glede tega ni “vznemirjal”.
   Tudi ni Cerar odgovoril na očitke Nyberga pač pa se je zatekel v “nespodobnost” postavljenih trditev in vprašanj.

   http://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174364911

   V teh Odmevih je nastopil tudi Metod Dragonja in navedel, drug razlog za odpustitev:

   … da DUTB ni ravnal v skladu s strategijo (ki so jo sprejeli “tovariši”?) in ni ravnal (DUTB) usklajeno z SDH.

   Na lep način je povedal, da so pritiskali na DUTB naj ravna tako kot oni (vlada) želijo in ne tako kot bi zahtevala strokovna odločitev (DUBT). In naj se DUBT usklajuje z SDH tako kot “tovariši” zahtevajo in ne takokot bi zahtevala strokovna odločitev DUBT.
   Skratka priznal je, na prikrit hinavski način seveda, da DUBT ni bil neodvisen od pritiskov katere so oni kot vladajoča politika.
   V bistvu je Dragonja degradiral DUTB, SDH in Kapitalsko družbo na izvrševalce ukazov s strani mafijske Cerarjeve vlade, ki nam ta trenutek vlada.

   “Soliranja ne moremo tolerirat” => v socialistično mafijskem novoreku to pomeni: “ne moremo dovoliti, da kdo strokovno odloča drugače, v nasprotju kot mi določimo, da je nam “tovarišem” v korist. Nismo vas zato ustanovili, da odločate strokovno ampak samo za blef, da lahko pod vašim okriljem delamo (beri: ropamo) še naprej tako kot dosedaj”.

   Metod Dragonja je bil v vidni zadregi, te Odmeve si je poučno pogledati, vsaj prvih 12 minut.

   • Slavko Bobovnik ‏@SBobovnik:
    M.Narat nekoč “zaposlil” M.Dragonjo in ta naj bi mu zdaj, ko je Sava, ki jo vodi Narat v težavah vračal usluge. V #odmevi pride M.Dragonjja

   • “Če Cerar tako pravi bo že držalo,” pri Cerarju ma zaradi njegovega gurujevskega načina nastopanja človek občutek kot, da vse kar pravi Cerar je čista resnica. No zdaj se že počasi jasneje vidi kakšen prefrigan lažnivec pravzaprav je.

  • V glavnem, Lars Nyberg je na zelo vljuden in uglajen način obtožil Mira Cerarja, da je skorumpiran. 😉

   • Se ne bi strinjal.
    – Deluje v skladu z vestjo 2.reda KAJ BODO REKLI DRUGI!
    – Po karakterju je KROG (oseba, ki se težko odloča).
    – Po poklicu je pravnik (admin pristop – postopki prevladujejo nad podjetnostjo, glej http://www.adizes.com).

    Torej se ne more obnašati drugače kot se. Ne more biti voditelj, pa še stranko ima v fazi otroštva.

    Zato so pozivi po ustanavljanju novih strank neumnost, saj bodo vse šle skozi fazo otroštva in ne bodo imele primerne posameznike za vse odbore, ki jih ima DZ.

    Zakaj so ga izvolili, zato je potreben komentar profesionalca!

     • Tako so izjavili oz. se jim je zareklo.

      Ste pa povedali bistveno ugotovitev:

      Javno mnenje je pri nas enako mnenju dominantnih medijev, saj ostalo mnenje ne pride v javnost, kar je ključen problem glede na to, da ima večina Slovencev vest 2.reda.

 4. Zdaj je jasno, zakaj direktorju Save Mateju Naratu, ki je kar sedem let sedel v vrhu NLB, Banka Slovenije pred petimi leti ni dovolila sesti v upravo Abanke. Narat bi “zaradi dejanj, ki jih je storil kot član uprave NLB, lahko ogrožal poslovanje Abanke,” ker je neposredno odgovoren ali soodgovoren za slabo bančno prakso, je zapisala njihova nadzornica.

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/narat-bi-zaradi-dejanj-ki-jih-je-storil-kot-clan-uprave-nlb-lahko-ogrozal-poslovanje-abanke.html

 5. Se ne bo strinjal, da je Miro Cerar skorumpiran, ampak deluje skladno s svojimi lastnostmi, ki sem jih skušal opisati.

  • Miro Germ: “Se ne bo strinjal, da je Miro Cerar skorumpiran, …”
   ==============

   Kdo se ne bo strinjal?

    • On je tak:

     V argumentaciji za odstavitev tujcev je Cerar navedel, da so kršili zakone in predpise (ni navedel katere člene katerega zakona).

     Ima pa Cerar v vladi ministra, ki je kršil Ustavo RS, v stranki pa ima poslance, ki so ravno tako kršili zakon in Ustavo RS. Cerar ni odstavil svojega ministra …

     On je tak => korumpiran (v prevodu)

     • Za vrednotni sistem ki ga prakticirajo naši, najbrž to ne pomeni korupcija pač pa služenje “najvišjemu dobremu” ..(po njihovo).

 6. Lahovnik je svojo pogruntavščino z lahkoto spravil v veljaven zakon.Koliko je to storil sam ali pod pritiskom, zaraedi prislovične foušljivosti vseh upletenih ali ne-zdaj to plačujemo vsi-vse ostrižene in butaste slovenceljanske trotaste ovce !
  Zapis zgoraj jasno pove kako bi moralo biti, pa nikoli ne bo.
  Jasno, Lahovnika so učili tako, da je ravnal tako, kot je.
  Sprejeli so zakon podobnmi kozli kot je on in iz podobnih vzgibov. brez, da bi v zakup vzeli posledice.
  Mimo vseh pa se reži zasebni miličar Kos, ki pobira mastne plače, da se kar kadi iz njih.
  Tipično za kučanski bantustan Slovenistan!

 7. Info iz daljne Islandije:

  “You may also know that by the end of the year we will pay out the creditors of the Icelandic banks and lift currency controls. This will most likely result in the government getting back all the money used to support the banking sector and be left with a very low level of foreign debt. This mostly as a result of appointing expensive but excellent foreign advisors. It seems to have been worth it…..”

  • Se pravi piši Mramor še dodatni dve miljardi izgube v naslednjih proračunih. Nič hudega saj bomo vse plačali davkoplačevalci in naši potomci.

 8. Tisti, ki so poskrbeli, da je Miro predsednik vlade, ga zlahka jutri tudi odstavijo. Zato, da je ostal na tem položaju, je moral izpolniti njihov ukaz, ki je za zmanipulirano ljudsto prišel preko medijev, ki jih obvladujejo.

  Namen pa je seveda v zaščiti “naših” in njihovih korit.

Comments are closed.