Laboratorij za preučevanje družbe (foto)

0

PREJELI SMO. V ponedeljek 19. 12. 2011 sta Fakulteta za poslovne vede in založba Družina na veceru »i3 – i na tretjo potenco« v soorganizaciji s Stanford University (ZDA) gostili mladega profesorja in raziskovalca dr. Jureta Leskovca. Predavanje je tokrat potekalo v prostorih IBM Slovenija, kjer se je zbrala množica ljudi, ki so prisluhnili aktualnemu predavanju in zatem živahni razpravi.

Dr. Leskovcu socialna omrežja predstavljajo laboratorij za proučevanja družbe. Predavanje je odstrlo podrocje poslovne inteligence in rudarjenja podatkov. Zaradi interakcije množice ljudi ter izmenjave podatkov analiza teh podatkov predstavlja ogromen potencial pri iskanju odgovorov na znanstvena, pa tudi vsakdanja vprašanja. Informacija je danes vredna vec kot vcasih. Dr. Leskovec je predstavil nekaj raziskav, ki jih je njegova skupina doktorskih študentov naredila za narocnike, kot so Facebook, Google idr.

V aktivni razpravi gosta s publiko so bili poudarjeni nujnost stalnega inoviranja, unikatnost in pogum, da premaknemo meje znanega. Na koncu smo spregovorili tudi o viziji Stanford University, priložnostih, ki jih odpira študentom in predvsem o soodvisnosti ter tesnemu sodelovanju med univerzo in podjetji.

Foto: Fakulteta za poslovne vede