Kucler Dolinar: Gre za hude kršitve demokratičnih standardov

4

PREJELI  SMO. Mojca Kucler Dolinar, kandidatka za županjo na minulih nadomestnih županskih volitvah v Ljubljani, opozarja na hude kršitve demokratičnih standardov in dejansko neenakost v boju za župansko funkcijo.

»Kot je razbrati iz medijev, naj bi se ljubljanski župan na račun ljubljanskih davkoplačevalcev močno okoristil. Če to drži, so vse njegove kandidature in sploh javne funkcije skrajno neprimerne in vredne vsakršne obsodbe,« je dejala Kucler Dolinarjeva. Po njenih besedah je zatajila tako davčna uprava kot tudi tožilstvo, ker sta te podatke in ugotovitve skrivala pred očmi javnosti. »Za njimi nosijo odgovornost tudi mediji, ki naj bi volivce obveščali tako, da bi se lahko pravilno odločili. S prikrivanjem dejstev to seveda ni možno,« je zatrdila. Ogorčenost je izrazila tudi nad predsednikom države, ki – čeprav naj bi za domnevna zavržna dejanja vedel – ljubljanskemu županu ob vsaki priložnosti še vedno stoji ob strani. »To kaže na veliko pomanjkanje demokratičnih meril v Sloveniji,« meni kandidatka za županjo na minulih volitvah.

Poudarila je, da je v takih razmerah težko govoriti o enakopravnosti v tekmi za župansko ali katero koli drugo mesto. »Upam, da bodo vsaj organi pregona opravili svoje delo korektno in čim hitreje, da se bomo na naslednjih volitvah lahko odločali na podlagi resničnih informacij,« je še dodala Kucler Dolinarjeva.

PREJELI SMO. V Mestnem odboru SDS ugotavljajo, da v zvezi z denarnimi transakcijami v poslih med MOL, Grep, Bazo Dante in KLM Naložb vse več inštitucij pritrjuje očitkom, da se je v primeru projekta Stožice poslovalo “po domače.”

Ljubljanski odbor SDS se je odzval na odkrite domnevne nezakonitosti ljubljanskega župana, ko je davkoplačevalski denar iz projekta Stožice prek posrednikov prelival v svoje podjetje.

Tokrat županov zamah z roko, češ da gre za političen konstrukt, ne bo zadostoval. Župan bo moral postreči s konkretnimi odgovori, kopijami dokumentov in natančnimi obrazložitvami. “V svetniški skupini SDS pričakujemo podrobna pojasnila s strani ljubljanskega župana, ki je še leta 2007 zatrjeval, da v Stožice ne bo šlo nič davkoplačevalskega denarja”, so zapisali v Mestnem odboru SDS v Ljubljani.

Foto: Wikipedia

 

4 KOMENTARJI

 1. To, da v Stozice ni slo nic davkoplacevalskega denarja, drzi. Kot vidimo, je sel v zepanov zep.

 2. Zanimivo bi bilo vedeti na katero firmo na Cipru se nakazuje denar od indonezijskega premoga za TE-TOL. Baje gre od vsake ladje 2,5 mio EUR neki firmi, katere solastniki so vodilni ljudje v nekem glavnem mestu neke države. Mimogrede – teh ladij je šest na leto.

 3. Soodgovorni za njegove zločine so seveda vs, ki so ga podpirali. Da se razumemo. Volilci so bili tu le naivni. Vendar bodo naivnost morali plačati, saj jo plačujejo tudi tisti, ki na mestnih volitvah niso glasovali zanj. V parlamentu bi morali sprejeti že zakon o soodgovornosti volilcev. Morda bi potem šli na volitve bolj odgovorno in le tisti, ki so v resnici prepričani v dobronamernost kandidata, ki ga podpirajo.
  Ob tej priliki bi rad omenil eno Zokijevo izjavo, da rad gleda partizanske filme, kjer pravica vedno zmaga(boljševistična namreč).
  Veste kaj pomeni TITO, ki ga Jankovič tako radikalno zagovarja. To je namreč kratica, Tajna Internacionalna Teroristička Organizacija kar komunizem v resnici je. Povsod je na oblast prihajal z lažjo, zavajanjem in terorjem in za seboj pustil mnogo več mtrvih, kot vse vojne in vsa preganjanja kristjanov pred njim skupaj.
  Kaj pomaga človeku, če si ves svet pridobi, svojo dušo pa pogubi. “Zoki, za osvojitev sveta s že zamudu. Rajš, zdej kej pamtnga nared, de boš rešu saj svojo ubogo shirano dušo. Nis več mlad. Se bo pisalo leto 2050, k te nker več ne bo.” Morda boš celo priča smrti oz. nesreče svojih sinov pa bog ne daj, da jim kdo kej nardi. Dost slabga si jima že ti. Tlakoval si jma tako življenjsko pot, da boš še sam umiral od strahu pred njima.
  Spoštuj očeta in mater. – četrta božja zapoved, ki temelji na prvih treh. A si sinova naučil, da se požvižgata nanje. Verjemi mi, tudi na četrto se bosta kot se očitno že na vse ostale. Nebi bilo nič narobe, če bi šli kdaj na romanje pred plečnikovo kapelico, na kateri je napis: Molimo za zdravo pamet.
  In vsem ljudem dobre volje: Molimo, da norce sreča pamet(potem tudi siromaki ne bodo imeli problemov s pomankanjem denarja)

 4. Vse njegovo ravnanje kaže, da njegovo osebno pojmovanje resnice in pravice ne presega pojmovanja le-tega v partizanskih filmih, nad katerimi se po neki osebni izjavi zelo navdušuje. O njihovi moralni vrednosti pa nam posredno pričajo njegova dejanja, ki se jih loteva zalo očitno pod sloganovm. Naši delajo vse, česar se lotijo, pošteno. Očitno tudi ko lažejo, zavajajo, goljufajo in kradejo, to delajo zeeeelooo POVDARJENO pošteno in brez slabe vesti.

Comments are closed.