Kršinar: Cenzura na Jankovićevi turbo TV Slovenija (video)

8

TV Slovenija se čedalje bolj spreminja v Jankovićevo televizijo. Najprej so v TV Dnevniku ob prispevku o prepiru dveh anketiranih Ljubljančank na Tržnici, ki sta podpirali Zorana Jankovića oziroma Janeza Janšo, izrezali začetek pogovora, ko je novinar tretjega programa TVS spraševal naključno Ljubljančanko, kaj meni o odločitvi predsednika države dr. Danila Türka, da Zoran Janković zanj še naprej ostaja kandidat za mandatarja.

Odgovorila je, da je to verjetno zaradi tega, ker je Janković gospodarstvenik. Nato se je v pogovor vmešala mimoidoča druga Ljubljančanka, ki je opomnila, da človeka, kot je Janković, ne bi nihče vzel v službo, saj se ne zna primerno obnašati, ne zna angleško in ne obvlada osnov računalništva, brez česar danes ne gre. To opombo so v TV Dnevniku zamolčali, da gledalci slučajno ne bi zvedeli česa preveč o Jankovićevih pomanjkljivosti.

Cenzuri v TV Dnevniku je nato sledila manipulacija v oddaji Odkrito, kjer so med drugim gostili nekdanjega ustavnega sodnika in podpornika Zorana Jankovića dr. Lojzeta Udeta, poleg njega pa še odhajajočega pravosodnega ministra in funkcionarja LDS Aleša Zalarja, nekdanjega dekana ljubljanske pravne fakultete dr. Rajka Pirnata in nekdanjega predsednika SLS-SKD dr. Franca Zagožna.

Po drugi strani v studiu ni bilo nobenega podpornika drugega možnega kandidata za mandatarja Janeza Janše, ki bi lahko odgovarjal na novinarkino vprašanje v zvezi s kazenskim postopkom proti Janši (o preiskavah zoper Jankovića ni bilo govora). Denimo, predsednika zbora za republiko dr. Lovra Šturma, ki je bil prav tako ustavni sodnik, celo predsednik ustavnega sodišča. Zato pa je o tej temi toliko bolj govoril Jankovićev podpornik Ude.

Več vključno z video posnetkom: Reporter

8 KOMENTARJI

 1. Zakaj bi moral biti v studiu Janšev podpornik?

  Sicer pa bi bilo dobro, če bi se Franc Zagožen vrnil v politiko, ker gre za človeka, ki zna misliti s svojo glavo in se ne pusti komandirat. Če bi bil on predsednik SLS v tem trenutku, bi že imeli stabilno vlado.

 2. RESNIČNO , resnično , pri “okrogli mizi ” na nacoinalni “TV” , so bili izključno in samo levaki , podporniki in ritolizniki JANKOVIĆA in to vsi , do zadnjega , so se izrekli proti mandatarstvu GOSPODA JANŠE , tudi PIRNAT !
  KOT velik nasprotnik , se uvršča ovčerejec iz zadreške doline DR. FRANC ZAGOŽEN , U8DBOVEC, vohljač , z mnogimi ev. številkami oznaćen tudi v LAJEVČEVI knjigi !

  • Zanimivo, cactus, res zanimivo. Se še spomnim, s kakšnim navdušenjem so janševiki gledali na F. Zagožna v času Demosa, češ da je bil skupaj z Omanom on tisti, ki je zmedene kmete prepričeval, da je Demos prava izbira, ne pa SZDL ali Bog ne daj ZSMS. In tedaj ni nihče očital Zagožnu, da je udbovec in ne vem kaj še. Leta 2000 pa kar naenkrat preobrat – Zagožen je postal vse, samo človek ne.

 3. KRŠČANSKI de4mokrat , bolj izjemoma , ti bom odgovoril ! PRI dr. Zagožnu , se je vedelo in videlo po njegovih dejanjih , da ni čist ! Pomagal je ustoličiti DR , BAJUKA , leta 2000. in še isto jesen mu je zasadil nož v hrbet ! S tem dejanjem je zelo oslabil tudi stranko0 , ki mu je bila celo zaupana ! KO je po zaslugi g, LAJOVCA iz AVSTRALIJE bila postavljena spletna stran “UDBA- NET ” in kasneje še knjiga , kjer je cvet vohljačev , je z mnogimi številkami ZAGOŽEN označen kot profesionalec , verjetno z veliko nam neznanimi zadolžitvami !
  VEDNO je v pogovorih odkrito klevetal in se kazal kot anti JANŠA , čeprav je imel zato malo razlogov !
  NJEGOVO UDBOVSKO POREKLO , JE ŠE EN DOKAZ MED MNOGIMI, DA SO VSE STRANKE USTANOVILI KOMUNISTI OZ. UDBA !

 4. Nacionalana TV je popolnoma leva, zato jo, razen POGLEDOV, ki so še kolikor toliko nevtralni, ne gledam več. Mnogo več in bolj pošteno povedo na
  POP-teve , predvsem pa na KANALU A.
  Kazalo bi se dogovoriti kako bi nehali plačevati RTV prispevek, ki se je prav sedaj podražil.
  Kar se pa Zagožna tiče, je največ kriv, da sta dve najmočnejši stranki, za časa osamosvojitve, SKD IN SLS, postali majhni strančici.
  Ljudje ne pozabljamo!!!

 5. RTV SLO je še vedno pod ingerenco CK ZKS. Tako, kot je bilo včasih. Novinarji spoštujejo Kučanova navodila.

  Sicer pa si poglejte odpoved Odmevov 28.12.2011. Vodila jih je Rozvita Pesek. Njene besede (slovesa??) zvenijo zelo dvoumno. Poglejte. Od takrat ni vodila nobenih Odmevov več.

Comments are closed.