Kristusov slednik

17

Sledi trendu in čivkni!

V zadnjih dneh je bilo zelo popularno čivkniti frazo, ki se začne z nekim bolj ali manj smiselnim stavkom in se po pravilu najprej nanaša na večino, medtem ko se mora drugi del stavka končati z imenom in priimkom neke bolj ali manj znane osebe. Tako po spominu lahko navedem pogruntavščine kot npr. »vsi pijejo pivo, samo Alojz Sok« ali pa »vsi hočejo mlade, samo Andrej Stare«, kot tudi »vsi so iskali železo, samo Alojz Uran« in meni najljubša »vsi smo pojedli en kos pice, samo Janez Pavel II«. Tipično slovensko so se takoj našli strastni privrženci, ki so brez težav v minuti poiskali deset novih primerov in na drugi strani neumorni nasprotniki, ki so tožili nad preveliko jakostjo enega in istega čivkanja. Meni se je zdelo zanimivo predvsem to, da ljudje po naravi radi sledimo, v tem primeru nečemu zelo omejenemu trendu, ki danes je, jutri pa ga mogoče več ne bo. Mnogi ljudje, med njimi posebej verni, pa gredo v tem smislu dlje, saj sledijo nečemu večnemu. Čemu sledimo kristjani? Čemu sledimo katoliki? Čemu konec koncev sledi mož, ki je v frazi pojedel dva kosa pice?

Verodostojno slediti

Mediji se v dneh okoli izvolitve novega papeža osredotočajo predvsem na dve stvari. Eno je dogodek izvolitve kot tak in z njim povezane ceremonije ter ozadja, drugo pa je glodanje kosti ugibanja o tem kdo in kakšen bo ali celo kakšen mora biti novi papež. Malokdo pa se vpraša o povsem osnovni in zato nič manj bistveni, če ne celo ključni stvari vsega dogajanja, ki smo mu priča. Vprašanje za preprostega človeka, ne glede na njegovo poznavanje razmer v Cerkvi in ozadij ključnih odločitev, ki se sprejemajo že ob sami izvolitvi novega papeža, je enostavno: Kdo je sploh papež, oziroma kaj je njegovo poslanstvo? Pri tem nam pride zelo prav definicija iz KKC (882): »Papež, rimski škof in naslednik sv. Petra, je ›trajno ter vidno počelo in temelj edinosti tako škofov kakor množice vernikov‹. ›Rimski škof ima namreč v Cerkvi v moči svoje službe kot Kristusov namestnik in pastir vse Cerkve polno, vrhovno in vesoljno oblast nad Cerkvijo in more to oblast vedno svobodno izvrševati.‹« Od tu naprej sta možni dve poti interpretacije. Preprost vernik lahko poslušno sledi komentarjem o prevelikem vplivu KC in posledično o posvetni oblasti papeža, ki zna ali pa ne zna pokoriti svojih podložnikov. Možna pa je še druga pot, in sicer da prisluhne razlagi, ki v resnici želi slediti namenu in vlogi papeža. Ta se v verodostojnejši obliki glasi: Zavzema se za edinost vseh verujočih, ki sicer verujejo na različne načine, a v iste stvarnosti in ima vrhovno oblast odločati o zadevah Cerkve iz moči, ki nikakor ni samovoljna.

Sledenje iz posnemanja

Kot že omenjeno, ljudje radi sledimo, medtem ko malo manj radi kogarkoli posnemamo. Menimo namreč, da to lahko krati našo osebno integriteto. Mnogi bi sicer prav radi tudi koga posnemali, a pogosto nas, prav zanimivo, veliko bolj vlečejo slabi zgledi, kjer človek v resnici izgubi svojo svobodo. Najti zgled, ki daje s tem, da ničesar ne jemlje, se zdi misija nemogoče. Če to velja za ljudi, za Boga gotovo ne. Kristjani smo ne samo prepoznali, da je Jezus eden takih zgledov, ampak izpovedujemo, da je ta zgled v njem postal najbolj pristen. V njegovih povsem človeških dejanjih prepoznavamo božji načrt. To pa pomeni med drugim to, da je tudi predaja odgovornosti poslanstva, ki je bila najprej od Boga dana Bogočloveku, sedaj zaupana človeku kot takemu. Tega človeka v svoji nemoči in nepopolnosti simbolizira lik papeža, ki je tako merodajna priča sodelovanja med Bogom in človekom v svetu. V središču tega odnosa pa gotovo najdemo preprostega človeka, ki v življenju želi slediti božji volji. Papež in s tem celotna Cerkev mu sledita na Kristusov način. Gotovo je na mestu papeževa molitev:

»Kristus tolikega trpljenja, ponižanja in propadanja človeka. Kristus, križani in vstali.

Jaz, rimski škof in naslednik tvojega apostola Petra te na vso moč prosim:

Ostani!

Ostani in živi še naprej v naši prihodnosti.

Ostani in živi naprej!«

(JP II)

Foto: Wikipedia


17 KOMENTARJI

 1. Cerkev bo itak dobila novega papeža, prej ali slej, res je pa pomembno, kaj bo ta papež prinesel Cerkvi.
  Upam, da bo prinesel pogum in zahtevo, da se, predvsem kurija in cerkveno vodstvo soočijo z dejanjskim stanjem Cerkve, predvesm na področju etike in morale. Upam, da bo sestopil neumesnie “papeške mistike” in kleriške zaverovanosti v lastno izjemnost in bo začel delovati bolj kolegialno, ne samo s škofi temveč tudi z laiki. Upam, da se bo Vartikan otresel evrocentrzma in videl Kristusovo sporočilo kot namenjeno vsem kulturam in, da se mora izraziti v njim lastnim jezikom, če želimo, da bo razumljivo. Upam, da bo novi papež spodbujal sočutje do vseh ljudi, neglede na to od kod so, kakšne barve so, kakšne spolne preference ali celo kakšnega spola so. Upam, da bo novi papež opustil vsaj nekaj pompoznosti in liturgične ekstravagance v retro smislu. Upam, da bo oblekel navadno obleko in obdržal lastno ime, in tako pokazal, da je krst osnovni zakrament, ki pripada vsem kristjanom in jim daje enako dostojanstvo, neglede na njihovo službo v Cerkvi. Upam, da bo novi papež znal razčistiti s temno zgodovino cerkvene institucije, ne zgolj z opravičilom, temveč s klicem k dejanjskemu spreobrnenju, reformi.

  • Veliko utopije… koliko pa realnosti?

   Mene bolj zanima, če bo papež kaj zdrmal evropske škofe, naj se vendar že otresejo kulture rutine ter samoumevnosti. To nas najbolj tepe. Veliko naučene pobožnosti, tiste prave pa zelo malo.

  • @zDRAVKO: vi se pa res na vse spoznate, na zgodovino, na filozofijo, na elektriko sedaj pa se na papezevanje!
   \Ste tudi v seksologiji tako mocni, kot v kulinariki?

 2. Dovolj, Petrovc, dovolj. Vaše vsevednosti seveda ne dosegam. Tudi logos v postelji vam prepuščam v vaše ekspertno področje.

  Če bi toliko skrbeli za to koga bomo volili za predsednika vlade ali države, kot nas skrbi kdo bo papež, bi bilo odlično.

 3. TROJNO ZLO, TROJNO PREKLETSTVO:

  Mislite, da je vse, kar se nam dogaja od 1918 od PREKLETSTVA IZDAJE SLS in oceta izdajalcev VENETOV: Korosec Antona, ki nas je odcepil od matice, Avstrije, da je vse to zgolj nakljucje!?
  Ne, vse je sistematicnost Angleskih zavojevalcev Evrope.

  1. ZLO=ZGODOVINA
  2. ZLO= VERA
  3.ZLO=GOSPODARSTVO
  ——————————————–——
  1. ZGODOVINA: Trditev, da smo Slovenci Slovani, bi morala biti kaznovana s smrtjo!
  To je najvisji fakt izdaje nacije.
  Kajti ta laz nas raznarodi v zgodovini in bitu! To je mati vseh lazi.

  SOVENCI SMO VENETI, NASI SIMBOLI SO SIMBOLI KARANTANIJE!
  Nasa zgodovina je zgodovina bratstva z Germanskimi plemeni.

  Ne mislim spet uciti zgodovine, ki je ze bila navedena na teh straneh.

  POGLEJTE SI SAMO LOBANJE SRBOV! Obliko glave, lego in pogled oci.
  Gre za povsem drugacno obliko. Studitajte njihovo vedenje, odzive, bit, gre za povsem druge ljudi!
  Jaz sem imel cas nastudiati vse Slovane, kot tudi Srbe. Srbi so Antje in niso Slovani. So pa prevzeli slovansko vero in so se hote poslovanili, deklarativno, mislec, da bodo imeli za hrbtom Ruse.

  Poglejte KOSOVO!
  In imejte ga vsak dan pred ocmi!
  Kajti cez 70 let bo Slovenija Kosovo, CE SE NE OTRESEMO TE LAZI, DA SMO SLOVANI!!
  Srbi so nacija, ki je jedro vseh problemov na Balk-anu!
  Celo Turski Sultan, gubernator Srbije, pod Tursko okupacijo, je ob zverstvu Srbo, uboju nosece kraljice z gnusem izavil, da gre za v celoti necivilizirane in zverske psihopate.
  Tudi Avstroogrski dvor jih ni hotel sprejeti v svoj imperij, pa so se na koleih plazili na Dunaju.
  Balkana so se vsi na dalec izognili!!!!

  Ko bodo, po stevilu, v Sloveniji, Srbi, dosegli mejo 50% nas bodo obravnavali kot Abance na Kosovu, kot Bosance v Bosni.
  TOREJ Z NOZI!
  To stevilo pa pomeni stevilo direktno priseljenih in vseh njih potomcev do 10 kolen nazaj, kot tudi vseh zakoncev!!!!
  Kajti Antski geni se kot Judovski ne plemenitijo, so zverski.

  Za to moramo Slovenci, takoj spremeniti zgodovino, sicer bo to klanje, Bosne in Kosova v Sloveniji, samo interni prepir v druzini, za ze tako nezainteresirano, svetovno politiko!

  2. VERA: mislite, da so sistematicni, vse bolj mocni in organizirani napadi na RKC nakljucje!
  NI NAKLJUCIJ!
  V TEM SVETU JEDRO ZLA, CIONISTI IZ USA IN ANGLESKI IMPERIALISTI VODIJO SISTEMATICNO UNICEVANJE EVROPE!
  Tem pa se je prisesalo PRAVOSLAVJE!
  Srbi nam rusijo tudi drugi steber, kajti Rimokatolistvo je ostal edini kulturni in zgodovinski steber, ki nas se loci od norega balk-ana. OD ZVRSKIH ANTOV!
  Katolistvo smo sprejeli miroljubno. S seboj so to vero prinasali rimski vojaki in ga posredovali nasim prednikom.
  Tudi Presernov Krst pri Savici je potrebno razglasiti samo za pesnisko fabulo.

  Zal je v samem centru RKC v Sloveniji toliko zla, da jim gre to na roko.

  RKC vero razglasiti za nacioalno vero, ob protestantizmu in vsako blatenje, sramotenje, klevetanje, vere, kot simbolov, oznaciti za nacionalno izdajo in kaznovati z dozivljenskim zaporom!

  3. GOSPODARSTVO: brez gospodarstva ni kruha, brez kruha ni miza pona, druzina sita in zadovoljna, delovna in osmislena. Je samo beda. Beda vsenaokoli. IN V TAKO BEDO SO NAS PAHNILI, KAJTI GOSPODARSTVO JE TRETJI KAMEN TEMELJA NACIJE.

  Prjatli, mi moramo nositi spoznanja drugacnosti, resicne zgodovine, sicer smo unicili upe nasih sinov in vnukov!

  PRJATLI- VENETJE, DEZELA-KARANTANIJA!!!!!!!!!!!

  • Gospod Petrovc, pomirite se! Do sedaj ste bili se kolikor toliko normalni, sedaj pa mecete na dan take rasizme, ki se lahko primerjajo samo se z Hitlerjevim Mein Kampfom. To, za kar se tu navdusujete so pogruntavscine nekaterih razocaranih sanjacev, sicer pa skrajnih levicarjev h katerim stejem tudi Hitlerja.
   In to dandaes po tolikih revolucijah, drzavljanskih vojnah, obeh svetovnih vojnah, fasizmih, nacizmih in komunizmih?
   Moj Bog, gospod Petrovc, ali se niste nic naucili iz zgodovine?
   V eni sapi govorite o zgodovini, veri in gospodarstvu kot, da je vse poosebljeno zlo in mecete vse v en kos. Pa to ni vec navadno posplosevanje, to je istocasno totalen nihilizem in anarhizem, ki nujno vodita v nove vojne in razsulo! Tako so delali levicarji in njihovi revolucionarji vseh casov.

   Kot razgledanem cloveku bi vam bilo jasno, da je to skoz in skoz destruktivno in spada med najhujse levicarske zablode.
   In vi sami dobro veste, da poklicni levicarji niso na svetu za nic drugega, kot da delajo revolucije in zgago.

   1. Pred Stvarnikom so vse cloveske rase in jeiziki enako dobri. Ni toliko vazno kako nekdo izglega. Bog gleda na to kaj je v cloveku: na srce in njegovo dobro voljo. Za vse ima pripravljeno gajzlo, smrt, vice in nebesa.
   Kolektivne krivde ni, ker ima vsak normalen clovek pamet in kolikor toliko svobodno voljo, da se odloci za dobra ali za zla dejanja. Tudi najvecji zlocinec se lahko skesa in poboljsa.
   Albanci in drugi Balkanci niso prav nic manjvreden narod. Imajo zeno tisocletja, nobelovo nagrajenko, blazeno mater Terezo. Sami seveda nimajo zato nobenih zaslug. Slovenci imamo nasega skofa, blazenega Martina Slomska,ki ima neprecenljive zasluge za nas narod. Tudi mi nismo osebno krivi, ce imamo strupeno levicarko Svetlano Makarovic, ki smatra za svojo dolznost sovraziti RKC.
   2. Clovestvo je kakor trava, ki raste in izginja, pravi en psalm.
   In vi flancate o venetski teoriji, ki je ravno toliko verjetna, ali neverjetna kot Presernov krst pri Savici. Imam knjige o tem od p. Ivana Tomazica in dr. Jozka Savlija z njunim podpisom. Torej le malo vem o tem.
   3. Vase “zverske” Ante nekateri zgodovinarji spravljajo v stik z enim iranskim plemenom, ki so bili tako kot Skiti, Alani in Tracani indogermanskega porekla. Danasnji Bogari so se priselili iz srednje Rusije, so poznani kot Proto-Bolgari in so v sorodu s Turki. Nekateri so se pustili romanizirati, drugi germanizirati, tretji slavizirati.
   Znano je, da so Hrvatje palamudili, da so germanskega porekla, Slovence pa imeli za Alpske hrvate. To je vse skupaj neresno in nerelevantno, ce pomislimo, da nas je vedno manj in lahko izginemo, slicno kot drugi vecji narodi.
   4. Na Koroskem, Kärnten, Karantania, ki je zibelka slovenstva, tako kot je Kosovo, zibelka Srbstva, je zivelo pred prvo svetovno vojno 115 do 150 tisoc slovensko govorecih. Sedaj smatrajo, da jih je samo se 15 do 20 tisoc, pa jim gre ekonomsko boljse kot v maticni Sloveniji, ki jo trenutno peha gospodarska kriza. Gospod Petrovc, to so pravi problemi, ne pa vase
   venetsko -germanofilske sanje.

   • PRJATLI: ko berem zgornje skrpucalo, kaj lahko recem?
    SAMO ENO, DA MI JE HUDO, KER MED SLOVENCI NAJDEMO TOLIKO KASTRIRANIH NACIONALNEGA PONOSA IN INTILIGENTNO IMPOTENTNIH!!!!!!!!!!!!

    V enem sem obsojen istocasno: fasizma, nacizma, komunizma, rasizma, revolucije, kontrarevolucije,…. NIMA SMISLA!

    Stvarnik je kozmicni red in NIC DRUGEGA! IN USTVARJENI SMO RAZLICNI!!!!
    Smo z IQ 160 in je kdo z IQ30!

    Zibelka Stbstav KOSOVO!
    NO JASNO, TALE JAN JE SRB!
    Kajti samo Murlaki lahko take neumnosti pisejo!

    Spostovani Jan, povejte, da ste Srb al polsrb, da se ne bomo prepirali, da bomo vedeli.!

    • Gospod Petrovc, urednistvo in se kdo od piscev vam lahko, ce hoce seveda, potrdi, da se jaz s svojimi komentarji vedno gibljem v pozitivnem smislu na liniji Casnika, t.j. zastopam striktno enakost in krscanski svetovni nazor. Zato vam lahko odvrnem, da je zgornje vase pisanje pod vsako kritiko in v polnem pomenu besede skrpucalo. Ce boste povrh v svoji zagnanosti se v rasisticnem smislu zaljivi do kolegov, ki tu pisejo, vas bodo uredniki morali na zalost ukiniti. Ce ste zaveden Slovenec, vas to ne opravicuje, da tu zganjate nacionalizem in rasizem

     • @jAN: Kdo pa vi ste? Mislite, da ste Bog?
      KAKO ME BOSTE VI ” UKINILI!”

      Ste vi “UREDNISTVO:”

      Skrpucalo so vasi komentarji, TO PA SO SKRPUCALO!!!!

      Kje najdete pri meni nacionalizem in celo rasizem?????
      Ce pisem o tem, kar je fakt. Kar je uradno in strokovnoi objavljeno v svetovni medijih!

      S KAKSNO AVTORTETO PISETE V PRVI, DRUGI IN TRETJI OSEBI EDNINE!
      (JAZ, KOMENTATORJI IN UREDNISTVO!!??)

      Dajte no, Jan, na bruhanje mi greste!
      VI, JAN, STE MI SUMLJIVI.

 4. Genetska karta Evrope je popolnoma jasna. Prevladujoča Y haplogrupa na zahodu je R1b, na vzhodu pa R1a. Na področju srednje Evrope se pomešata. Na severu izstopa Skandinavija kjer prevladuje I1, na jugu izstopa Balkan, kjer prevladuje I2. Prebivalci Srbije, Romunije, Bolgarije, Moldavije, Albanije, Bosne in velikega dela Hrvaške pripadajajo I2 haplogrupi. Torej po svoji genetiki niso Slovani ampak Vlahi, Morlaki, Dinaridi ali kakorkoli že kdo imenuje to skupino.

 5. TOLE SEM NASEL:

  Spomenka Diklić, CENTER RAZNARODOVANJA SLOVENIJE, Srbska loza v Sloveniji, ki nas ima namen unicti, je tudi vneta zagovornica tekovin revolucije!
  (dokument je citiran v izvirniku, v srbscini):
  —————————————————————————————-

  Moše Pijade (Judovska zverina), s prvega zasedanja AVNOJ-a novembra 1942. v Bihaću:

  “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi.
  Stoga mi moramo da palimo.
  Pripucaćemo pa ćemo se povući.
  Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela.
  Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.
  Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku.
  Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom … Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine.
  Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere…
  Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira…”

  [Dokument se nalazi u Arhivu vojnoistorijskog instituta u Beogradu u fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) – Četnička arhiva, pod oznakom K-12, 30/12.]

  —————————————– —————————-

  Poudarjeni tekst je tocno to, kar so eni in isti psihopati naredili iz stare Jugoslavije in kar se sedaj z obubozanjem in raznarodovanjem in poneumljanjem dela v Sloveniji.
  Povm vam, cez 70 let bo Slovenija Kosovo in Srbi boo trdili, da je Triglav njihova zibelka!
  Ce se ne bomo uprli!
  In zal je med nami toliko kastriranih nacionalno in umsko impotentnih!

 6. Gospod Petrovc, najprej pozitivno… Nekatere stvari, katere navajate, kot npr. zgornje navodilo Mose Pijade, ki ga navaja “Cetnicka arhiva” od Draze Mihailovica, je kar zanimiva. Najbrz bo resnicno, ker je nas Edvard Kardelj dajal svojim slovenskim partizanom slicna navodila. Kako se naj obnasajo do civilistov in da lahko kulake in duhovne lahko brez nadaljnega streljajo. Ta vas podatek bi bil zanimiv tudi za “Novo zavezo”, ki se ukvarja s temi poboji.

  Ker ste se me v veoih komentarjih, brez razloga, ne samo podcenjevalno, temvec zaljivo lotili, kar je ze na meji sovraznega govora, vas tudi jaz ne morem vec “sparat”. Kolikor ste se do sedaj izdal, pricakujem, da se bo vase rozljanje s sabljo nadaljevalo, ce ne celo stopnjevalo.
  Ker so vasa “dejstva” o poreklu, rasah in genih germanov in Balkancev sovinisticna do ekscesa, se lahko kot so-komentator lahko samo vprasam, kaj vas mecka?
  Da naredim malo psihoanalize. V vsakem primeru ste nezaslisan sovinist. Vi ste prenapetez, ki za plascem narodne zavednosti skriva hude manjvrednostne komplekse. Ker ste “previsok” , veren pa sploh ne, se seveda ne morete ponizat in obiskat psihologa, da bi z njim analiziral svoje probleme.
  Jaz bi vam svetoval obiskati kakega duhovnika, recimo nasega p. Jerneja, nasega p. Branka, ali p. Gostecnika, ki pise v Druzino. Vsi ti duhovniki so tudi psiholosko izobrazeni.
  Vi ste notranje uzaljeni, ranjeni in tako frustrirani nad svojim zivljenjem, sluzbo, druzino in okolico, da ste ze kandidat za “amok-lauferja”. Tu mislim na frustrirane osamele ljudi, ki so izgubili vsak stik z realnostjo, z vero, z Bogom. Lepega dne ponorijo do konca, se oborozijo in gredo nad bivsega sefa, ravnatelja sole, sodelavce, strelajo na vse kar se giblje. Nazadnje “junasko” pihnejo se sebe.
  Pravzaprav jih je obsedel hudic in hocejo vse uniciti.
  Zacelo se je z ranjeno in uzaljeno psiho in se stopnjevalo do nekaksne “Hude jame”.
  Preden mi z novimi zalitvami odgovorite, preberite, kaj ste mi ze takega napisali zgoraj in analizirajte s pomocjo globinske psohoanalize samega sebe! Zakaj ste tako prenapet?
  Namesto, da mene zaljivo sprasujete, kdo sem in v isti sapi obtozujete, da imam srbske gene, torej Srb, samega sebe vprasajte, zakaj vas to tako moti. Kdo ste vi? Ali ste res mirioljuben, posten in zaveden Slovenec starega kova, kot se delate?
  Jaz sem Slovenec z nemskim poreklom. Zivim pa v Avstriji

  • Spostovani @JAN: ,madona, ste pa dvignili glas!
   Pa dajva!
   Jaz sem pol Jud, pol Slovenec! Toda NE SLOVAN! VENET!

   Ne bom vam podrobno opisoval, kdo sem, ker niste ne psihiater, ne moja kolegica po seksu!

   Vsekakor pa sem prezivel dinamicno in strokovno in v vseh ozirih polno zivljenje, tudi sportno!
   Trenutno sem v tujini, imam mlado zeno 33 let, Japonko, dobro nama gre!
   Vse kar si moski lahko zeli!

   Zal vidim tudi nevarnosti, ki prezijo na moj narod! MOJ NAROD PA SO GERMANI IN SO VENETI!

   Ko pa pisete o sovinizmu in nacionalizmu ITD, vam kopiram nek dokument, PA SE OB TEM DOKUMENTU RAZPISITE, CE SI UPATE!
   _______________________________________________________________________
   **********************ZACETEK KOPIJE********************
   Poglejmo si nekaj odlomkov iz Talmuda (prevedenih iz nemške verzije), da bomo razumeli, zakaj so barbarski Kazarci nenadoma hoteli postati »verniki Talmuda«, in da bomo morda razumeli, zakaj so Žide nenehno preganjali, kjerkoli so se nahajali.

   »Le Židi so ljudje, ne-Židi niso ljudje, temveč drhal (goyim = človeška drhal, živina); (Kerithuth 6b stran 78. Jebhammoth 61a) (IV. str. 3)

   »Ne-Židi so bili ustvarjeni, da služijo Židom kot sužnji.« (Midrasch Talpiot225)

   »Ne-Židov se je treba izogibati bolj kot bolnih svinj.« Orach Chaiim 57. 6a)

   »Spolni akt z ne-Židom je kot spolni akt z živalmi.« (Kethuboth 3b)

   »Število ne-židovskih rojstev je treba množično zatirati.« (Zohar II. 4b)

   »Tako kot se da nadomestiti zgubljene krave in osle, tako se more nadomestiti tudi mrtve ne-Žide.« (Iore Dea 337, 1)

   »Prisoliti zaušnico Židu, je kot prisoliti zaušnico bogu.« (Sanherdin 58b) VI. str. 10)

   »Bog (Jahve) se nikoli na jezi na Žide, temveč le na ne-Žide.« (Talmud IV/ 8/ 4a)

   »Človek (Žid) mora vsak dan trikrat moliti, kajti bog ga ni ustvaril za goyima, ne za žensko ali nevedneža.« (Talmud V/ 2/ 43b + 44a)

   »Kamorkoli pride (Žid) bo postal knez gospodarjev.« (Sanhedrin 104a)

   »Jaz (Jahve) te postavljam (judovstvo) za prednika narodov, te postavljam za izbrano ljudstvo, te postavljam za kralja narodov, te postavljam za ljubljenega med narodi, te postavljam za najboljšega med narodi, te postavljam za zaupnika med narodi.« (Shabbat 105a)

   »Ne-Židu Žid ne zakrivi prešuštva … Kaznivo za Žida je le prešuštvo do svojega bližnjega, to je z ženo Žida. Nežidovske žene ne štejejo.« (Talmud IV/ 4/ 52b)

   »Goyimi nimajo žen, one v resnici niso njihove žene.« (Talmud IV/4/81 +82ab)

   »Vi (Židi) ste mene, Jahveja. naredili za edinega pravega gospoda na svetu, zato bom jaz vas naredil za edinega vladarja na svetu.«

   »Židi morajo vedno poskušati prevarati ne-Žide.« (Zohar I. 168a)

   »Trguj z ne-Židi, če morajo za to plačevati denar.« (Abhodah Zarah 2aT)

   »Ne-Židovsko posest pripada Židu, ki jo prvi uporabi.« (Babba Bathra 54b)

   »Če sta dva Žida prevarala ne-Žida, si morata razdeliti dobiček.« (Chochen Ham 183,7)

   »Vsakemu Židu je dovoljena uporaba laži in krive prisege, da bi uničil ne-Žida. (Babha Kama 113a)

   »Goyimova lastnina je kot puščava brez lastnika in vsakdo (vsak Žid), ki jo zapleni, si jo s tem pridobi.« (Talmud IV/ 3/ 54b)

   »Židu je dovoljeno izkoriščati napake ne-Žida in ga prevarati.« (Talmud IV/ 1/113b)

   »Židu je dovoljeno odirati ne-Žida.« (Talmud IV/ 2/ 70b)

   »Ko bo prišel Mesija, bodo vsi sužnji Židov.« (Erubin 43 b)

   Lahko razumele kralje, ki so izganjali Žide iz svojih dežel? Ne govorim o običajnem Židu, kot o običajnem kristjanu ali muslimanu, temveč o tistih z močjo. In ti verjamejo v nesmisel, ki ste ga pravkar prebrali.

   Če hočemo razumeti, zakaj imamo na našem planetu vojne, vojne, ki so načrtovane za mnogo stoletij vnaprej, in zakaj Iluminatom ni mar, da je v teh vojnah pobitih na milijoni ljudi najrazličnejših narodnosti, morate razumeti, da v očeh verujočega kazarsko-židovskega bankirja NOBEN ČLOVEK ne umre v vojnah med državami, temveč le goyimi. V očeh Žida, ki verjame v zakon Mozaika, (ki ste ga malo prej prebrali) so le Židi ljudje, vsi ostali pa le živina, in je treba z njimi tudi ravnati kot z živino, ker boljšega niso vrediti.

   Živina nima nobene lastnine niti paravice, da bi karkoli imela, živina se ne more poročiti, zato lahko kot v Talmud verujoči Žid živino varaš.

   Ne verjamete? No, vprašajte kakšnega rabina. Jaz, sem ga, in dobil odgovor: »Seveda! Mi smo izbrano ljudstvo! Ti si goy (ednina za goyim).«

   To ne pomeni, da vsak Žid verjame v Talmud in mozaiški zakon, prav tako kot vsak krščanski otrok ne verjame v krščanstvo. V tej knjigi se osredotočamo le na tiste, ki verjamejo vrsticam, ki ste jih pravkar prebrali, in zanima nas, kaj ti ljudje zaradi te vere počno.
   ****KONEC KOPIJE*******
   ————————————————————————————————————————————————-

   Drugace pa mislim, da imate oprane mozgane, da v zivljenju niste nic potovali inj nic ustvarili. D vas je Bog sicer izvolil, ni vas pa IZBRAL!!!!

 7. Gospod Petrovc, hvala za pojasnilo. S tem se vas da ze boljse razumeti.
  Torej se nam ni treba bati, da bí lepega dne zgrabil flinto, vdrli v urednistvo Casnika in napravil amoklauf.
  Jaz imam Talmud od Goldmann Verlag in poznam tiste hudiceve bojne citate, ki so pravzaprav vedno znova povzrocili proti judovske pogrome. To je najcistejsi versko-rasno- nacionalni sovinizem, hujsi od “Mein Kampf” od Hitlerja.
  To je bojna napoved vsemu ostalemu clovestvu. To je cista hudiceva unicevalna zupca in ne bozja beseda. Isto velja za okrog 20% Korana, ki je tudi poln najbolj zoprnega sovinizma.
  In Hvala Bogu, da imajo Judje tudi Tanah, psalme in ostalo staro zavezo (Biblijo), ki ga skupaj s Kristjani priznavajo za bozjo besedo. In da se v Levitikus 19,18 nahaja zapoved ljubiti svojega bliznjega.
  Pocasi zacno zagrizeni Judje svojemu rojaku Jezusu odpuscati, da se je delal za boga in ga priznavajo vsaj kot pomembnega Juda.

  No, jaz imam pa tudi Koran in tako lahko vse to primerjam. Med Koranom in Talmudom ni velike razlike v sovraznem izrazanju do drugace verujocih. Po slicnem slogu in izrazanju bi rekel, da se med sabo skusata v sovrastvu do tujcev in drugih ver. Oba spadata v isto zvst podpihavajoce literature. Ker je Talmud nastajal stoletja dolgo pred in po nasem stetju, je mozno, da so pisci prepisovali pri drugem. Ce so isti avtorji, seveda ne bomo nikoli izvedeli. Obstajata jeruzalemski in babilonski Talmud.
  O Jezusu piseta oba skrajno negativno in zaljivo kot o rimskem pankrtu in norcu.
  Ce pomislimo, da je Talmud je v judovskih verskih solah po Tanahu glavni predmet, je jasno, da judovskim solarjem vsaj nekaj od tega ostane in se imajo za polbogove.

  Gospod Petrovc, ce ste bili sami v taki soli, ali pa vzrastli v pravoverni judovski druzini, kjer je imel Talmud castno mesto poleg Biblije, je jasno od kje prihaja vas sovinize. Pa ne skocite sedaj takoj pokonci, ker to ni bilo misljeno v osebnem zaljivem smislu

Comments are closed.