Kovač: Hribarjeva nima moralne avtoritete

6

Spomenka Hribar je v zadnjih dneh javno pozvala k odstopu predsednika vlade Boruta Pahorja in predlagala novo mandatarko Majo Makovec Brenčič.

Ker je Hribarjeva med razlogi za Pahorjev odstop navedla tudi sprejetje pokojninske reforme, se postavlja vprašanje, ali ima Hribarjeva sploh moralno avtoriteto, da Pahorja odstavlja zaradi pokojninske reforme, če pa se je leta 1992 privilegirano upokojila kot mlada upokojenka s škandalozno kratko pokojninsko dobo.

Več: Finance

6 KOMENTARJI

 1. No, tudi o moralni avtoriteti kolumnista, ki se podpisuje kot “ekonomist”, pri tem pa še ni niti končal študija, bi lahko kako rekli, kajne?

  Verjetno gre za ekonomista po prepričanju 😉

 2. Kolumnist je razkrinkal najmlajšo upokojenko v deželi tej, tovariš bah faliranega študenta ekonomije.
  Temu jaz pravim vrhunsko raziskovalno novinarstvo. Apeliram na uredništvo Časnika, da pritegne k sodelovanju tovariša baha in si malo dvigne medijski rejting!

 3. Bolje biti najmlajši upokojenec kot faliran študent 😉 btw a ni lažno predstavljanje z nazivi kao kaznivo?

  O sodelovanju pa… tovariši za take zadeve radi vidimo ojre na švicarskih bančnih računih. Zdaj smo pač vsi kapitalisti… Kaj pa ste uničili komunizem, a ne.

 4. Tovariš bah, nikakor se ne morem strinjati z vami.
  Najmlajši upokojenci v Evropi s tovarišico partizansko Spomenico na čelu so skupni problem vseh davkoplačevalcev, domnevno nedokončan študij kolumnista Kovača pa izključno njegov. Kot kaže jih na Financah njegova formalna neizobraženost ne moti. Nas bi pa moralo zelo motiti dejstvo, da se lahko nekdo upokoji s 27 leti delovne dobe (sic!) in je nato še desetleja (po mojem nezasluženo) prisesan na proračunske prsi.
  Predstavljanje z lažnimi nazivi je vsekakor zavajanje javnosti, če je pa tudi kaznivo dejanje, boste morali pa povprašati kakšnega pravnika.
  Je pa dejstvo, da je kolumnist Kovač pod člankom navedel, da je ekonomist. To lahko pomeni, da ima narejeno srednjo ekonomsko šolo, ergo javnosti s tem zapisom ni zavajal, niti kršil kakšne etične ali pravne norme. Bi pa pritrdil vaši tezi, če bi pod člankom pisalo univ.dipl.oec. ali kaj podobnega.
  Tovariš bah, po mojem vas moti predvsem to, da je kolumnist Kovač razkrinkal neko dušebrižniško psevdosocialistko.
  Če vas uredništvo Časnika res povabi k sodelovanju, se boste morali pa verjetno zadovoljiti kar z ojri v Vatikanski banki 🙂
  Komunizma pa nismo uničili mi, sesul se je kar sam vase – razen če verjamete v Božji načrt 🙂

 5. Itak, da je za tistega, ki vleče pokojnino, biti bolje priviligirani upokojenec kot falirani študent.

  Samo faliranega ekonomista ne plačujem neprostovoljno, to pokvarjeno komunajzerko pa plačujem.

  To je tudi razlog, da je podpiram pokojninske reforme. Dokler ne bodo ukinili vseh priviligiranih pokojnin – tudi obstoječih, ne bo nobena reforma dobra.

 6. Kaznivo bi bilo, če bi napisali, da je dipl. ekonomist, če je pa ekonomist, mu pa nič ne morejo.

Comments are closed.