Korsika: Dovolj imam Milana Kučana!

6

Za nekoga, ki spremlja moja pisanja, to ni neka presenetljiva vest. Danes, ko sem na spletu prebral, da je Milan Kučan obiskal sedež stranke LDS, pa sem vseeno moral spet sesti za računalnik.

Človeka ob takšni vesti res prime sveta jeza. Kučan je še spomladi zatrjeval, da ga zanima zgolj ekologija in mlada generacija, sedaj pa ne samo, da je postal politični boter Zorana Jankovića, ampak se celo vsakodnevno vmešava v predvolilno tekmo. On in njegovi so pač izračunali, da je 20 odstotkov Zorana Jankovića gravitacijska točka prek katere ne morejo in ki pomeni, da politično nasedejo. Zato Kučanov obisk Katarine Kresal, ki jo je že pokopal, pa danes zopet potegnil iz naftalina.

Res bi bilo potrebno za Kratki kurz učenja Macchavellija a la Sloveno zbrati Kučanove izjave in dejanja zadnjih nekaj let.

…..

Narobe pa je, če se Milan Kučan, kot bivši predsednik vlade vmešava v predvolilno tekmo kot zadnja branjevka in skuša svoje delo predstaviti kot da služi višjim interesom. ….. Da je v interesu te države, da Zoran Janković postane premier slovenske vlade. Jutri. Da je v interesu te države “levi trojček”. Predvčerajšnjim. Da Katarina Kresal ni več v interesu te države. Včeraj. Da je Kresalova seveda v interesu te države. Danes zjutraj. Politikantstvo in ne državni interesi.

Kučanovo politično ravnanje je, če že ne zakonsko, vsekakor politično preko meje. Zato bo potrebno zakonodajo spremeniti tako, da se takšni politični ekscesi in zlorabe v prihodnosti preprečijo.

Dosmrtni Milan Kučan

Milanu Kučanu želim seveda veliko zdravja in produktivnih let. Res. Se bom pa z vsemi silami boril, da preneha Slovenijo enkrat za vselej “politično jahat” in davit s svojo politično prisotnostjo. Sam tega ne vidi, zateka se v neke pravljice “poslanstva slovenske politične levice” čemur se že koze smejijo. Gre zgolj za njega in njegove osebne interese.

Josipa Broza Tita je jugoslovanska skupščina izvolila za dosmrtnega predsednika iz hvaležnosti in strahu obenem, tukaj pa se nam, prebivalcem Slovenije, skuša Milan Kučan skozi družbene metastaze vsiliti kot dosmrtni neformalni predsednik.

In prav s tem stanjem moramo enkrat za vselej končati. Naj že enkrat napiše spomine in naj bo Milan Kučan prvi predsednik komunistične partije s takšnim delom. Če si upa!? Nas pa naj pusti pri miru.

P.S. Kučan je še pred dnevi na vsa usta hvalil Zaresov gospodarski program in prek zagrebškega Globusa nas, neuke domorodce podučeval, da štejejo programi. Zakaj je potem danes šel k Kresalovi in ne k Golobiču? Zaradi čistega oportunizma, seveda. Ker je pač ocenil, da je Golobič politično mrtev, Kresalka pa kaže minimalne znake političnega življenja. Kučan je politični trgovčič, ki za 1% volilcev več, zamenja preko noči 99 % svojih političnih prepričanj.

Več: Finance

6 KOMENTARJI

 1. Intrigator Kučan leta iz enega konca ovčje staje na drugo kot šarplaninec. Zaradi prevelike podpore plebejcev, ki jo je imel vse do včeraj pa ne opazi, da je ovčja staja, ne odprta, ampak, da je mreža na ogradi strgana in mu ovce bežijo čez vse strani ograde.
  Gospod Korsika, želite Kučanu veliko zdravja in mnogo produktivnih let… Jaz pa ne, ker njegova produktivna leta pomenijo zmedo na slovenskem političnem prostoru. Pa tudi let, ki mu jih je daroval, se Bog verjetno že kesa, ker ob malo dobrih del, ki jih je v tem času naredil, obiluje z mnogo več slabimi. To bi lahko potrdil tudi Kramberger.

 2. MEFISTO, kako je že glasil tisti transparent pred parlament pred skoraj dvasetimi leti ?

  “LAŽ IN KUČAN
  IMATA KRATKE NOGE ” !

  Pa še one udbovske .: ” NAPOLEON JE BIL MALI, TUDI TITO NI BIL VELIK ! STRUP JE V MALIH FLAŠKIH >!
  ODGOVOR .: “Flaške za urin in blato, so tudi male ” !

Comments are closed.