Komunistični veliki teden

82
Foto: Flickr.
Foto: Flickr.

Pred nami je komunistični veliki teden. Začeli ga bomo s spominom na ono druščino, ki se je velikopotezno imenovala »osvobodilna fronta«, a nam je prinesla v dolgi, zagrizeni in krvavi revoluciji desetletja teme, mračnjaštva in totalitarizma. Začeli ga bomo na dan, ko se praznuje stare privilegije, nikoli dokončane boje in pridobljene privilegije. Če bo ljudstvo, zaslepljeno od propagande, šolskega pranja možganov in sladkorčkov teh ali onih priboljškov, množično sodelovalo, toliko bolje saj bomo imeli dokaz, da propagandna mašinerija deluje po pričakovanjih. Vsekakor nam bodo mediji ustrežljivo, nekritično in pristransko spet in spet poročali o tej ali oni proslavi, kjer bo govornik morda spet klical v Kidričevem duhu »farje vse pobite« ali »s kolaboranti se ne bomo spravljali«, kar je čista resnica, saj so jih brez sodbe, brez obtožbe, brez dokazov, sistematično in zverinsko že pobili. Preostanek pa iz srca sovražijo.

Težava s 27. aprilom, ki smo ga morali ohraniti v našem prazničnem koledarju, ker so komunisti na vsak način hoteli ohraniti ta svoj praznik in so z Demosovo vlado trgovali, mi vam 15. avgust, vi nam 27. april… Nihče od tistih, ki praznujejo te dni pa se ne vpraša ali ima praznik sploh kakšno vsebino? Odgovor je preprost: 27. april je dan brez vsebine. Demokratičnemu taboru odpor proti okupatorju nič ne pomeni, ker nam je prinesel okupatorja duha, hlapce za vladarje, vajence za direktorje in morilce za heroje. Partizanstvo pod rdečo zvezdo je prineslo Sloveniji nepojmljivo gorje in titoizem, ki se uvršča ob bok nacizmu, stalinizmu, leninizmu, Pol-potu in drugim takšnim. Česa takega ni mogoče praznovati, lahko se samo spominjamo. Spominjati se pa, kako je KPS zlorabila svobodoljubnost Slovenca in mu vsilila krvavo revolucijo, potem pa s trdo roko vladala do demokratičnih sprememb, zdaj pa nam vlada iz kakih zakotnih gostiln, ni nekaj lepega. Zato je 27. april resnično »praznik«, saj je popolnoma brez vsebine. To vedo celo tisti, ki vztrajno pozabljajo celo to, da se ta dan ni zgodilo nič, niti tega, da bi bila ustanovljena OF. Šele, ko je Stalin bil napaden, je KPS nehala sodelovati z okupatorjem in je svojo protiimperialistično fronto preimenovala v »osvobodilno«… le-ta nas pa je osvobodila svobode, pa še ta je bila priklicana v življenje dan prej.

Ta veliki rdeči teden zaključimo z velikimi, komunistično zaznamovani »liturgijami« ob prvem maju. Spomin na tragične dogodke iz leta 1886 v Chicagu, ko so se levičarji še borili za delavske pravice. Danes pa vsak delavec ve in sluti, da od levičarjev ne more pričakovati nič boljšega kakor od kapitalista. Še več, čeprav so eni in drugi »isti«, pa od kapitalista dobi delavec več… če ne verjamete ali niste zaslepljeni, pa primerjajte kolone čez Ljubelj ali v Trst v Jugi z založenostjo in dostopnostjo dobrin danes v Ljubljani. Saj nam vsega tega ni prinesel levičar, ampak naše delo, naša demokracija, naš trud. Tudi zaradi tega so kresovi na prvi maj in alkohola polni rajajoči ob njem, karikatura samih sebe. Tudi zaradi tega je praznik dela prazen… Tipičen izraz sodobnega levičarstva je ZL, ki uporablja zastarelo terminologijo XIX stoletja, sovraštvo XX in denar XXI stoletja. Levičarstvo se je spremenilo v svoje nasprotje, saj govorijo eno, delajo drugo, živijo pa po principu na tvoj račun, delavec in revež, kar se le da bogato.

Pa smo kljub temu pred »liturgično« najbolj pomembnim komunističnim tednom. Gre za uverturo v dolgo poletje praznovanj in spominjanja na konec druge svetovne vojne (to bo maska, da bodo praznovali svoj revolucionarni, krvav prihod na oblast), ko bodo selektivno pozabljali na vse svoje zločine, na revolucijo, na naš slovenski holokavst in stotiseče, ki čakajo na vrnitev dobrega imena in dostojen pokop v tankovskem grabnu pri Teznem ali Brežicah, v Hudi Jami ali Kočevskem Rogu, pri Crnogrobu ali na 600 drugih lokacijah po naši deželi.

Slovenec se nima česa veseliti, ker je bilo konec, saj je iz gozda prihrumela pošast, ki se je hranila s krvjo slovenskega naroda in mu z železnim srpom in trdim kladivom zavladala pod krvavo rdečo peterokrako.

Ko bodo komunisti obžalovali svoje načrtne, premišljene in dovršene zločine zoper Slovence, Slovenijo in njen demokratičen tabor, ko bo naš narodni spomin celovit, ker bo podlaga zanj zgodovinska resnica, takrat se bomo v miru spominjali konca velike morije XX. stoletja, ki nam je prinesla toliko nepopisnega gorja in izgubo naših najboljših voditeljev, mož in fantov, t.j. naše prave in doslej edine elite.

Ko bomo nehali iskati bližnjice za »tkim. narodno spravo«, ki je še eden od komunističnih projektov, z nesmiselnimi zakoni o pokopu brez vračanja dobrega imena žrtvam, dokler bodo krvniki imenovani »narodni heroji«, žrtve pa »zločinci, izdajalci, kolaborantje« ipd., ampak bomo iskali najprej zgodovinsko resnico in pravico, do tedaj nam ne bo nova še tako oddaljena obletnica konca vojne pomenila nič.

Četrt stoletja je, kar smo se otresli najhujših okov komunizma. Četrt stoletja je, kar so komunistični prazniki razgaljeni. Četrt stoletja pa je tudi mnogih izgubljenih priložnosti, saj nismo nikoli rekli komunistom »ne« in smo že na prvih skoraj demokratičnih volitvah podlegli propagandi »lepih oči« in zadnjega partijskega sekretarja, to je voditelja zločinske druščine, postavili na čelo države. A kaj nam lahko partijski sekretar pove o demokraciji, spoštovanju drugače mislečega, širini duha? Nič. In v tej zmoti smo na nek način ostali do današnjih dni in s tem »szdl-jevskim« duhom so okužene nove in nove generacije, ki prihajajo iz gabrovske šole brez vrednot, brez hrbtenice, brez sposobnosti, da bi razumeli, sočustvovali in ljubili svoj narod, svojo domovino, svojo identiteto. To pa je duh hlapčevstva, ki se odpove samostojnosti in se prepusti vodenju in skrbi komunistov, ki so po lastnem prepričanju »edini, ki smejo vladati«. Nič bolj zmotnega. Nič bolj pogubnega.

Ob tem komunističnem velikem tednu vam voščim, da bi našli zdravo pamet in ga nikjer ne podprli ne z zastavo, ne z udeležbo, njihovih liturgičnih srečanj, kjer bodo iz mikrofonov znova rohnele pravljice, delitve, obsodbe in prividi stvarnosti. Pokažimo, da nam je še kaj mar in bodimo suvereno brezbrižni. Naj liturgijo rdečega velikega tedna obhajajo verniki rdeče zvezde in zaostalih ideologij.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


82 KOMENTARJI

  • Katera bolana ideologija? Ni je za prepoznat.

   -> Delo je osnovna dobrina in vrednota.
   Napišite kaj več. Recimo Arbeit macht frei! Ali “delu čast in oblast”.

   A ste vi zdravi?!

 1. Morda pa se kdaj izkaže,da ona kupčija,ki je komunistom privoščila praznik of v zameno za krščanski polnik Marijinega Vnebovzetja niti ni slaba:Kdor hoče,bo lahko uvidel in razumel,da je Kraljica lažnivi kači zares glavo in njen napuh z njo vred strla.

 2. Res je:
  “Ko bodo komunisti obžalovali svoje načrtne, premišljene in dovršene zločine zoper Slovence, Slovenijo in njen demokratičen tabor, ko bo naš narodni spomin celovit, ker bo podlaga zanj zgodovinska resnica, takrat se bomo v miru spominjali konca velike morije XX. stoletja, ki nam je prinesla toliko nepopisnega gorja in izgubo naših najboljših voditeljev, mož in fantov, t.j. naše prave in doslej edine elite.”
  Do takrat pa lahko mirno pogledamo v oči vsakmeu nasledniku naše partizanščiine in mu mirno rečemo:
  “Tvoj oče je bil zločinec!”

  • Tole bo težko. Na ta način nas bo spravila samo smrt. Morda še to ne.
   Tudi celovitost spomina na veliko morijo XX. stoletja ne bo dovolj. Ne moremo živeti samo od krvi. Stvari bo treba osmislit, razsvetlit. Ali bomo izginili kot bedaki, ali pa bomo priznali kakšen je zgodovinski nauk morije XX. stoletja. In ta nauk zagotovo ni samo v krvi. Žrtve niso bile zaman.

 3. V skladu s Pozničevo (ne)logiko se vprašajmo – kakšen smisel in vsebino pa ima 15. avgust, t. i. Marijino vnebovzetje? Spomin na dogodek, ki ga seveda nikoli sploh ni bilo.

  So pa psihične muke Pozniča in drugih klerikalcev jasno strašne, kajti NOB je zadal smrtni udarec zatohli farški Sloveniji. Deželici, v kateri je bilo tako rekoč vse bogastvo skoncentrirano v rokah peščice bogatašev, množice pa so životarile v revščini, obupu in praznoverju. Deželici, v kateri je bila RKC največji veleposestnik (fevdalno premoženje sumljivega izvora), duhovščina pa je lahko nekaznovano počela največje svinjarije (vključno z umori in posilstvi).

  Spomladi 1945 je dokončno zmagala svobodoljubna, napredna in humana duša slovenskega naroda. Osvobojeni smo bili klerikalizma in hlapčevanja tujcem. In tisočletni rablji slovenstva tega ne morejo in ne morejo pozabiti …

  • Zanimivo Maks. Pobijanju se reče napredni humanizem?
   Če je spomladi 1945 zmagala humana duša slovenskega naroda, je analogno humana duša nemškega naroda kapitulirala?

   • Pobiti so bili kolaboranti z okupatorji. Te pa je v narodno izdajalstvo pahnila predvsem RKC (konkretno zlasti ljubljanski knezoškof Rožman) s svojim obsedenim antikomunizmom. Za njim je kajpada tičal silen (upravičen) strah pred izgubo s silo in prevaro nakopičenega ogromnega cerkvenega premoženja in dominantnega vpliva v družbi.

    • Le kdo vam še verjame, da je šlo za strah? Šlo je za strast po oblasti! Strast po tujem bogastvu. Zato so pobijali!

    • Šlo je za strah pred zločinskim komunizmom, saj so tisti, ki so hoteli – že vedeli, kaj se je zgodilo v Rusiji.

    • Niso bili nič večji kolaboranti kot so bili tvoji predniki, ki so živeli v tistem času, in katerim kolaborantstvu se lahko zahvališ, da danes pisariš take neumnosti na nivoju pionirčka s titovko in rdečo rutico.

    • Temu o čemer govoriš se reče nevednost, ki je je v našem okolju res ogromno, lahko pa se reče tudi sprenevedanje. Za oboje obstaja zdravilo.
     Več dialoga, več pričevanj in soočenj različnih pogledov.
     RTV kot nacionalni medij ima možnost da se izkaže.

  • Bravo, Maks, podpišem.

   Le da še dodajam, da smo po osamosvojitvi komuniste razlastili in jih prisilili, da so se po zakonu organizirali v politične stranke.

   Cerkvi smo pa vrnili vse, celo tisto, kar je v stoletjih s škornjem na vratu izsilila od slovenskega tlačana. Danes pa lepo deluje v neki ne transparentni megli, ne plačuje davkov za svojo dejavnost, obenem pa želi objestno kričavo soodločati o zadevah vseh državljanov.

   In njenim zaposlenim, čeprav so pripadniki najbogatejše organizacije na svetu in svoj delovni čas pretežno porabljajo za politično delovanje v dobro ene opcije – moramo vsi plačevati socialne prispevke.

   Zakaj jih pa ne potem vsem prostitutkam? 🙂

    • G. Zdravko – samo za Vas (ne spada pod ta članek, ampak do primernejše priložnosti bom že pozabila, kaj sem danes našla):
     v pravilniku Filozofske fakultete da je stavek Zbodel me je stavek o pravilniku na Filozofski ‘naj se obvestila pišejo samo v ženskem spolu, pod obvestilo pa naj bi se pripisalo, da vse napisano velja tudi za moški spol.’ Kaj pravite na to? 😉
     (Več seveda nekje drugje:
     http://24kul.si/sem-moski-in-razmisljam-o-moskosti )

     • Norišnica. Vendar cilj je že dosežen, saj ta kritik sam pravi, da uporablja dosledno mošli in ženski spol. To pomeni, da ne razume čemu piše, a mu je to čisto prav. Od tu do uveljavitve tega pravila na FF je samo mali korak.

   • Komuniste, da ste razlastili. Pa koga misliš, da farbaš.

    Komunajzerje taki, kot si ti, volite ves čas.

    In prav je, da morate plačevati del socialnih prispevkov duhovnikov – ker ste komunajzerji tako arogantni in sovražni do vseh, ki ne razmišljamo kot vi.

    • Hm, jaz nisem komunajzer.

     Jaz sem frajgajst in izganjalec partij.

     Komunističnih, katoliških … vsakih.

     Vem, ti pa rabiš gospodarja, da lahko za njim ponavljaš, zdaj te pa že nekaj časa beremo. 😉

     • Ti se delaš, da nisi komunajzer, si pa komunajzer – saj zato pa podpiraš komunajzerskega skrajneža Maksa.

      Jaz nimam gospodarja in ga ne rabim. Ti ga pa imaš in ga rabiš.

     • Hm. Tvoje vsakodnevno razmišljanje ima navideznega gospodarja že s tem, da iz nam neznanega razloga, ki ga nikakor ne moreš dokazati – trdiš, da je nekoč ena bejba brezmadežno spočela, in da je ta njen otrok enkrat potem celo vstal od mrtvih. In, s tem na referendumih težiš ostalim.

      Ker so ti tako rekli. In nimaš moči, da bi jim oporekal ali pa jih vsaj vprašal za ključne podrobnosti.

      Poklon, če ti to verjameš, ampak, da pa nimaš “gospodarja”, pa razlagaj komu drugemu.

      V mojem podjetju, recimo, ne moreš dobiti službe. Nikoli ne moremo biti gotovi, da ni sopogodbenik slučajno tudi tvoj sol00ni.

     • Tovariš Dare, ti ravnokar delaš logično napako, ki se ji reče – napadanje slamnatega moža.

      Pripisuješ mi kar nekaj, kar nisem nikoli trdil. Potem zmešaš še en referendum – vse brez logične povezave in argumentov.

      To kaže, da nisi dorasel, da bi lahko o tem sploh debatiral, zato pa nemočno bevskaš.

      Če bi ti hotel normalno debatirati, potem, bi moral najprej vprašati in poslušati.

      Ker pa obstaja velika nevarnost, da odgovora ne boš imel – pa mi podtikaš stvari, ki jih ne trdim.

      Jaz nimam gospodarja, ti ga pa imaš. Samo ta gospodar te je prepričal, da trdiš, da ga nimaš.

      Pa še tako si fanatičen, da še pisati ne znaš več.

      Bo pa imela tvoja konkurenca korist od mene, ti pa ne.

   • Če je kdo razlastil komuniste, jih je morda tvoja mama, država Slovenija jih že ni. Vse, kar so nagrabili po letu ’45, so obdržali tudi po letu ’90.
    Komu drugemu laži, da ste cerkvi vrnili vse, kar ste ji ukradli. In ne prodajaj nam marksistične pravljice o fevdalcih in tlačanih, toliko imajo skupnega z resnico kot pravljica o junaških partizanih, s katero so te napumpali v šoli.
    Kar se pa plačevanje socialnih prispevkov duhovnikom tiče, to je cerkvi vsilila država, da bi jo držala za uzde. Jožef II. je cerkvi zaplenil cel kup premoženja, v zameno pa za državno vzdrževanje duhovnikov, čeprav je cerkev želela biti finančno samostojna od države. Sedaj bi pa vi na to obveznost države kar pozabili. Kar ni preveč čudno, roparski instinkt do tuje lastnine imajo zagovorniki partizanstva že v genih.

    • Ojej, kaka jeza?

     Cerkvi smo – po mojem skromnem mnenju- vrnili preveč, ker je premoženje fevdalnega izvora. Nagrabljeno. Denimo pokljuške gozdove.

     Sploh pa mora ona najprej poklekniti pred ta narod in ga prositi odpuščanja; za kako tisočletje podpiranja fevdalcev, zatiranja slovenskega jezika in pikantnosti, kot je hujskanje preprostega dela prebivalstva za sodelovanje s Hitlerjem.

     Pa nekoč bomo zagotovo vstali vsi prisilno krščeni, ker so bili naši starši ustrahovani, in enako zahtevali odškodnine.

     Če že urejamo stare račune, potem jih dajmo kar lepo komplet.

     Mar ne?

     • Oh Dare, dušica nedolžna, nedolžen, kot bi včeraj skočil iz kinder jajčka. Bodi milostljiv in odpusti Cerkvi tisočletno podpiranje fevdalcev, saj si šele sedaj oznanil, da bi morala ves ta čas podpirati komuniste.
      S Hitlerjem menda tudi ti sodeluješ, ker si bil krščen. Drugega indica pri otrocih mlajših od deset let, ki so jih pobili zaradi sodelovanja s Hitlerjem pravičniški partizanski komunisti niso našli.

     • Po tvojem arogantno skromnem mnenju…

      Cerkvi so vrnili premalo. Morali bi ji – brez komplikacij čisto vse, kar so pokradli.

      Cerkvi ni treba nič narditi, še najmanj pa ne poklekniti pred komer koli.

      Komunajzerji pokleknite pred kristjani, saj ste komunajzerji prvi podpirali Hitlerja in z njim sodelovali.

      Do slovenskega jezika ste bili pa zelo malomarni, saj v Jugi so v Beogradu v skupščini govorili srbohrvaško.

      Vsi, ki nas ateisti zatirate bomo nekoč vstali in zahtevali odškodnine.

      Če že urejamo stare račune, dajmo kar komplet.

     • Mimogrede, Dare ne bo mogel tožiti nikogar, saj mu Cerkev ni naredila čisto nič hudega.

      Bomo pa odškodnino zahtevali kristjani za ta ves čas zatiranja, ki še poteka.

    • Če se že tako zavzeto ukvarjamo s tem, kdo je zakaj kriv, kdo je v zgodovini povzročil kakšno škodo ipd., dajmo potem še ugotoviti, kolikšno škodo (demografsko, gospodarsko, kulturno …) je Slovencem povzročila krvava katoliška protireformacija. Sem prepričan, da ta za več desetkrat presega škodo, ki jo je povzročila revolucija.

     • Nobene škode ni povzročila “krvava2 katoliška protireformacija. Ker ni bila krvava.

      Komunizem je nareil toliko škode, da je v primerjavi s tem Cerkev čista kot solza.

     • Hmnja, razen, da so zažigali slovenske knjige in izganjali iz države protestante, ki se niso želeli podvreči katolištvu.

      Skratka, šlo je za zatiranje določenega dela naprednih Slovencev. Ki so nam dali prvo knjigo.

     • Gospod Dare,
      nekje drugje so pa protestanti zažigali katoliške knjige … skratka, bilo je sprejeto, da vladar določa vero. In tu je bil vladar katolik in protestantski duhovnik Primož Trubar je bil zdrahar. In pa še nekaj: katoliški škof je spoznal vrednost nekaterih Trubarjevih knjig za Slovence in dosegel na samem Dunaju, da jih niso zažgali …

      Gospod Dare, se vam ne zdi, da je že skrajni čas za Resnico? Do sedaj smo namreč poslušali samo zgodbe, ki so opravičevale zločine komunistične partije.

     • Alfe: Aha. Skratka, če vam navedem, kako so v nekaterih drugih državah obračunali s komunisti, smo tudi pri nas na varnem glede povojnih pobojev?

      Dajte prosim malo bolj realno umeriti svojo tehtnico.

      Za koliko let nazaj moram jaz plačevati tuje grehe? Za 70? Za 150? Zakaj ne za 1000 let nazaj?

      Zakaj je v središču pozornosti samo druga svetovna vojna, ne pa tudi drugi pomori Slovencev?

     • Zato ker vemo da je za nas ki še živimo tukaj, to obdobje še najmanj neraziskano in zavito v meglo. S to meglo pa se danes ustvarja jutrišnji dan in tako vsak dan na novo.
      A se ni lepše sprehajat v soncu ?

     • Gospod Dare,
      ne sprenevedajte se. Za branitelje “tekovin naše revolucije” je vsako razčiščevanje odveč, kajne? Ker to pomeni, da bodo izgubili denar! Ker to pomeni, da bodo morali svoje očete vprašati: “Oče, koliko si jih pa ti pobil, da tako lepo živimo?”

     • To so bili časi, ko tudi protestanti niso bili nič boljši.

      Tako, da taki očitki o prazgodovini so neumnost, ki ne upošteva, da se svet razvija iz bolj krutega v bolj humanega.

     • Dare, ti ne plačuješ nobenih tujih grehov. Tebe moti le, da drugi razmišljajo drugače kot ti in da živijo drugače kot ti.

      Tvoja reakcija je tipična – ko kdo dritizira tvoje nedotakljive komunajzerje, takoj začneš tuliti, kaj pa Cerkev pred tisočletji…

      Komunajzerji so naredili velik korak nazaj.

  • “Revne množice” so prihajale iz podeželja v mesta, v tovarnah, ki so se množično ustanavljale, dobile službo, posojila, zgradile so si hiše, ter ob tem prezirale peščico hujskačev z rdečo pametjo in brezdelnimi rokami. Praznoverne niso bile, v nedeljah so šle k maši in se tam priporočale živemu Bogu. In ga med drugim prosile, naj jih obvaruje onih hujskačev.

   Potem pa so prišli okupatorji, najprej črni in rjavi, za njimi rdeči, z njimi pa Maksi in podobni.

   A ti so ne le strahotno pokvarjeni, pač pa tudi neizmerno butasti. Ubogi so. Zgnili bodo sami v sebi. Še kakšen žalosten prdec, potem pa bomo pozabili nanje.

 4. Provokatorji na teh straneh hitro menjajo svoja imena: nekoč …, potem …, sedaj Maks in Dare. Morda pa se motim, morda pa jih naročnik vsake toliko časa zamenja in so sedaj “v službi novi obrazi”.

  • Moje polno ime je Dare Hriberšek. Tisti, ki tu gor bolj redno sodelujejo, vedo kdo sem.

   Zdaj, ko sva razčistila tvojo žalitev; a se nam boš tudi ti predstavil?

   • Ali je res, da lastniki Mladine reklo “daj svoj denar tja, kjer je tvoj jezik” jemljejo tako resno, da jo bodo podarili državi?

    • Nene, jaz sem že dolgo multidisciplinaren pri poklicnem udejstvovanju.

     Če že moramo razpredati o mojem delu, pa ja, še vedno sem tudi urednik MonitorPro; mimogrede, trenutno imamo pomladno akcijo za nove naročnike, obiščite našo spletno stran!

     :DDDDDD

   • Tisti Dare Hriberšek s faceBooka, recimo. In twitterja. In iz Monitorja.
    Sklepam da ste brez službe.
    Razkurjen.
    Brez žene ali otrok.
    V 30-ih.
    Težki časi so pred vami. Prav nič ne zavidam.

    • Eh, ja, kako narobe. 🙂

     Razen tega, da sem res samski, a ne osamljen.

     Nič razkurjen, zgolj malo pobalinski, službe pa toliko, da v zadnjem letu nisem bil prost čez vikend.

     In ja, v življenju mi še ni šlo tako dobro, kljub temu, da sem samski, si bom jeseni verjetno lahko omislil hišico.

     Pa brez skrbi, 80 % posla opravim s tujimi delodajalci, tako da me nima udbomafija v krempeljcih. 😉

     Kako pa kaj ti?

     • Kaj je torej narobe?
      Kot kaže nisem falil v ničemer.
      Lahko da delaš veliko, nisem pa prepričan da ni vse na tvoj račun, dokler si še mlad, pa lahko delaš kot žival.

      Jaz? Tudi jaz sem bil nekoč takšen.

     • Oh, ne skrbi zame, jaz imam ustvarjalno, a lagodno delo. Mirno do penzije s tem tempom.

      Morda si pa zato za več kot deset let zgrešil mojo starost.

      Znano je, da cigare, single malt in lahke dekline pomlajujejo.

      🙂

     • Se mi je zdelo, da ti manjka seksa, zato pa si tak.

      Udba te ima v krempeljcih. Samo ti tega še ne veš, zato pa se sprenevedaš, da posel delaš v tujini.

     • Alojz, za razpravo na tej ravni, se boš pač moral – tako kot jaz – podpisati s polnim imenom.

      Česar seveda ne bomo dočakali. Ker bi preprosto lahko izvedeli, da je Alojzovo mnenje zanemarljivo.

      Vsi, ki ga že nekaj časa z nasmeškom beremo, vemo, da svoj manjko argumentov kompenzira z glasnim bevskanjem na nasprotnike, kajpak z varnega zavetja svojega nicka.

      Je to, to? Kristjan 21. stoletja? Ne recite, da res, no. Ni izziva. 😉

     • Dare, ko mačku stopiš na rep, zacvili.

      Tvoja aroganca ima meje – meni ne moreš diktirati, kaj naj počnem.

      Vsi, ki te že nekaj časa beremo z nasmeškom, vemo, da tvoje pomanjkanje argumentov zamenjuješ z neprenehnim bevskanjem na nasprotnike, kajpak iz varnega zavetja agresivnejše komunajzerske večine.

     • Smo pa ugotovili, da Dare le ni tako zadovoljen s svojim življenjem, kot se hoče tukaj hvaliti.

      Zato pa bevska po tem portalu in obtožuje kristjane za svoje nezadovoljstvo.

   • Se opravičujem, ker cenim, da ste se predstavili. Malo sem “pogooglal” in ugotovil, da sem vam včasih tudi ploskal – ob bobnanju pred ljubljanskim maratonom pa še kje 🙂 Predstavil se bom napol. Če ste vi na višku ustvarjalnosti, so na moji strani “izkušnje”. Povem le, da nikoli nisem bil in nikoli ne bom, niti član, niti “vojak” kakšne stranke, pri srcu mi je narodni danes in jutri. Me pa včasih kaj “pogreje” – ne le z leve, tudi z desne – vendar praviloma nisem in nočem biti žaljiv. Vam pa še enkrat opravičilo.

    • Nič hudega, sem vajen, opravičilo z veseljem sprejeto. Pa dvomim, da so drugi omenjeni kaj več plačani od mene. Sicer, ponižno priznam, da sem jaz včasih namerno kanček bolj sarkastičen, eh, provokativen, eh, subverziven – ampak, argumentirano, da bi morda sprožil razmišljanje.

     Toda, bodite pozorni, kako se na argumente pogosto odzovejo nekateri, t. i. kristjani.

     Moj email boste zlahka vsi našli in, če bi kdo, kdaj, želel na teme s časnik.si podebatirati v živo – vsakogar z veseljem častim tiste špricerje.

     Vsem, na živahno in progresivno razpravo v prihodnje!

     • “Toda, bodite pozorni, kako se na argumente pogosto odzovejo nekateri, t. i. kristjani.”

      Natanko tako kot apologeti demokratičnega komunizma oziroma “tekovin naše revolucije”. To pa menda ja ni slabo, kajne?
      😉

     • Hm, samo kristjani se nam želijo slikati nekoliko drugače, kot Vizarjonovičevi privrženci, mar ne?

      Jaz sicer oboje preziram. Ampak, ugotavljam, oboji so enaki.

      Vprašanje: kam naj se v Sloveniji politično uvrstimo posamezniki, ki želimo poskočno ustvarjati BDP, menimo, da racionalno gledano Marija nekako ni mogla ravno brezmadežno spočeti, obenem pa ne želimo gmotno vzdrževati vsega, česar se politično spomni vsakokratna oblast? Leva, desna, vseeno, oboji razmetavajo z agencijami, inštituti in svojimi sorodniki.

      Nimamo druge, kot da pizdimo.

      Hvala, časnik.si. 😉

     • Tovariš Dare, ti si samo pogruntal, da, če se delaš, kao, da preziraš komunizem (hkrati pa prikimavaš največjim komunajzerskih privržencem), da boš izpadel pametnejši.

      Kristjani reagiramo tako, kot je normalno za neargumentirane in butaste napade na nas – samo zato, ker drugače razmišljamo kot ti.

      V resnici si komunajzerjem še najbolj enak ti – pa, če jih preziraš ali ne. Ne prenašaš drugačnega mnenja.

      In misliš, da si nekaj več in boljši, zato, ker si ateist – v resnici pa verjameš v iluzije – le, da od nekega drugega boga.

 5. (okupacija in izdaja – en drugačen pogled)

  Leta 1918 prvega decembra so bile slovenske dežele okupirane od Srbije (uradno je šlo za združitev SHS in Srbije, ki pa ni bila združitev, za kar je dokaz protestiranje enega od podpisnikov te združitvene listine, dr. Korošca, ki je bil zaradi protestov, da ni bilo tako dogovorjeno, kot se je dogajalo, interniran najprej v Bosni in nato na otoku Braču, kjer je tudi umrl). In po slovenski zemlji so hodili vojaki z orožjem in govorili tuji jezik (definicija okupacije).
  Potem je ta okupacija trajala in v tem času je nekaj izdajalcev slovenskega naroda zaradi svojih koristi začelo sodelovati z okupatorjem I.
  Prišla je druga svetovna vojna in v slovenske dežele sta prišla še dva okupatorja, ki sta si tudi pridobila nekaj izdajalcev slovenskega naroda na svojo stran. In vsi trije so se stepli za to ubogo slovensko zemljo. Zaradi preigravanj med njimi so umirali Slovenci, ker pravih spopadov med njimi pa le ni bilo.
  Pri kapitulaciji enega okupatorja je ta predal orožje prvemu okupatorju, da je lahko napadel turjaški grad. Ni ga predal izdajalcem slovenskega naroda, ki so se mu priključili in bili takrat v gradu (zanimivo kajne).
  Drugi okupator je pri preigravanju s prvim okupatorjem posluževal podobne taktike.
  Ko je prvi okupator z izdajalci slovenskega naroda prišel v slovensko vas je nekajkrat ustrelil proti drugemu okupatorju in nato junaško pobegnil v zavetje slovenskih gozdov. Seveda je drugi okupator pribesnel v vas, jo požgal, nekaj domačinov postrelil, ostale pa odvedel v internacijo – koncentracijska taborišča.
  Ko je kapituliral še drugi okupator je prvi okupator z izdajalci slovenskega naroda počistil one druge izdajalce in z njimi še veliko zavednih Slovencev ter tistih, ki so kaj imeli in so pomenili moralne avtoritete v slovenskem in lokalnem okolju med njimi tudi veliko žensk in otrok in jih zmetal v brezna ter zazidal v rudniške jaške.
  Zadnjič sem prebral, da je bilo srečanje preživelih ob obletnici osvoboditve nemškega koncentracijskega taborišča.
  Srečanja preživelih iz Teharij ni – ni nihče preživel in enako velja tudi za one iz Hude jame.

  Potem se je okupacija slovenskih dežel nadaljevala in še vedno so po naših deželah hodili vojaki, ki so govorili tuj jezik in nosili orožje.
  To je trajalo do osamosvojitve, ko je bila okupacijska vojska izgnana iz slovenskih dežel, pravi osvoboditelji pa so bili ob tem zaznamovani.
  Ker je bila Slovenija osamosvojena in ni bila ob tem tudi osvobojena (vsi vzvodi oblasti so ostali v istih rokah), se nam dogaja, da osamosvojitelje zapirajo in šikanirajo, tiste, ki so pa so po Sloveniji streljali in delali škodo pa so sodišča oprostila.
  Prav tako ta sodišča oprostijo tiste, ki so pokradli težke milijone zaradi procesnih napak in pomanjkanja dokazov in tudi za narkokartel velja podobno.
  Ravno tako se je v tem času zgodilo slovenskemu odposlancu v mestnem parlamentu, da je bil z ukazi v tujem jeziku na ukaz župana odstranjen iz parlamenta.
  In ko se pripelješ v Ljubljano po južni vpadnici z Barja te na levi strani z objekta ob cesti še vedno pozdravi okupatorska rdeča zvezda.

  Zato lahko le ugotovim, da nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne spoštujejo osnovnih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji ni nič drugače.
  To so po mojem mnenju glavni razlogi katastrofalne situacije pri nas, ki so posledica opisane okupacije in zaradi katere imamo veliko množico nezaposlenih, že skoraj četrt milijona revnih, ki potrebujejo pomoč, da preživijo, doplačevati moramo zdravila, ukinjajo ambulante javnega zdravstva, intenzivno poneumljajo mlade generacije z usmerjenim izobraževanjem, ki ga vodi fdvizem.
  Iz povedanega lahko sklepam, da je cilj te okupacije osiromašenje in poneumljanje slovenskega naroda.

  • A se vi sploh zavedate kakšne idiotizme pišete?? Če nas in Hrvatov Srbija kot članica zmagovite antante jeseni 1918, ne bi sprejela pod svoje okrilje, bi si Slovenijo v veliki meri razdelili Italijani, Avstrijci in Madžari. Od Slovenije bi ostala Ljubljana z okolico, od Hrvaške pa Zagreb z okolico. Bili smo pač sestavni del poražene Avstroogrske, torej trupla, od katerega si je vsak odrezal tisto, kar je mislil, da mu pripada …

   Klerikalni prvak Korošec pa je v Jugoslaviji naredil sijajno kariero – bil je najtesnejši prijatelj kralja Aleksandra, notranji minister, minister za šolstvo, nekaj časa celo predsednik vlade. Dajte si malo pogledati zgodovinske knjige, preden pišete take neumnosti.

   • Maks,pojdi v Srbijo,nihče te ne bo pogrešal,jaz osebno namreč močno pogrešam Avstroogrsko edino to bi bila opcija države,ki komunističnim prevarantom ne bi dala dihati!

    • To pa ni pošteno, da ga podiš ven. Če je kdaj Maks kaj pametnega povedal je tu.
     Tvoja nostalgija za Avstroogrsko pa je no, vsaj smešna. Propadla je, razumeš, tako kot je propadla Jugoslavija.

    • Pojdi pa ti v Avstrijo, ali pa na Madžarsko, če se ti tako kolca po žolto-črni temnici slovanskih narodov!

     • Temnica narodov,praviš Maks,take temnice kot je bila nekdanja juga dolga leta ni bilo nikjer na svetu,razen v vzhodnoevropskih državah in na balkanu po vojni!Ljudje so bežali boljševistično svojatjo!Zdravko resnici na ljubo,nisem v nobenem prispevku Maksa zasledil kaj pametnega za vsakdanjo rabo,sicer pa je moja nostalgija po AO monarhiji eksplicitno samo moj problem,lahko pa ti povem,da je mernik še danes mernik in ima med ljudmi še vedno svoje mesto itd,itd!Zdravko in Maks,ali so govorice in grožnje,da so nas Slovencev še premalo pometali v brezna,obetavne za naslednje rodove?Maks,kar se dr.Antona Korošca tiče pa tole,kolikokrat si udrihal po kleru in duhovščini,sedaj pa prav njim pripisuješ velike zasluge za slovenski narod,če mene vprašaš,je bilo prav
      koroščevo maslo pretirano pobratimstvo z južnaki,ki so nas imeli v pesti vse do osamosvojitve.po osamosvojitvi pa se zgodovina zopet ponavlja!Veliko potomcev Korošcev poznam,ki so prišli po plebiscitu pod jugoslovansko oblast,Aleksandrovo kraljevino SHS!Mnogi to še danes obžaljujejo,kakšni so bili ukrepi njegovega sina Petra ob pričetku druge svetovne vojne ti je verjetno tudi poznano,srbski despot je brezbrižno odkorakal iz svojega kraljestva in prepustil narod usodi,kar so s pridom
      izkoristili boljševiki in komunisti!
      Veliko bolje bi se počutil v srednjevropski državi,kjer s komunizmom nimajo nobenega opravka,ker tudi slučajno nimajo šanse priti na oblast in greniti ljudem,ki so pripravljeni pošteno zaslužiti kruh z delom,ne pa posedanjem po gostilnah
      in javkanjem ,kako hudo je odkar smo samostojni in smo se le malo bolj približali evropskim trendom!Z vstopom v EU,se je marsikaj spremenilo,kljub vsemu pa se ne moremo otresti
      balkanske mentalitete in nostalgije po titovi jugoslaviji!

   • Ne Maks, on piše resnico, ti pa laži in idiotizme.

    Slovenija je imela po avstroogrsko že vse dogovorjeno za avtonomijo.

    Komunajzerji ste pa še v Jugi naredili štalo. V stari Jugoslaviji je katoliška Slovenija postajala kapitalistična glava Jugoslavije – potem ste pa vse pokvarili.

  • S33,dobro napisano,vendar tole z okupatorji,je zakomplicirano,tukaj predvsem
   mislim na numerično oznako posameznih okupatorjev,nekateri bodo to obrnili v svoj
   prid,lahko indoktrinirani FDV-jevci,ali pa luna bleda,ki kislo gleda,gor z neba dol na
   tla /mesečnik/!

   • Ni nič kaj dobro napisano. Večna okupacija brezmadežnega dela Slovencev po vseh drugih, tudi po samih Slovencih. Zgodba o brezmadežnih Slovencih.

 6. Naj imajo svoje veselje. Če res velja trgovina – mi vam 15. avgust vi nam 27 april – vprašanje ali se je bilo res potrebno tako trgovati? 15. avgust se bojim ni toliko prijel – pa je seveda relevanten praznik, veliko ljudskih izročil je povezanih z njim. Ampak glede 27 aprila – ne vem zakaj moramo imeti še OF/NOB prireditve čez ostalo leto?!?! Po drugi strani pa vprašanje, če bi morali takrat RES iti ostro na vse ali nič in reči, da je leto 1991 POPOLN PRELOM s prejšnjo državo in tudi 27. aprila ne moremo obdržati. Peterle takrat tako ostro ni upal iti. Oziroma je prazniku potrebno dati nov pomen s tem, da se ga prestavi na dan ustanovitve TIGRA, ki je PRVA, demokratična odporniška organizacija?

 7. Andrej Poznič je v tem članku nazorno opisal pomen-ne pomen komunističnih praznikov, ki so pred nami! Priporočam branje tega prispevka vsem Slovencem, ki še mislite s svojo glavo!

Comments are closed.