Kočevske tolpe uničujejo, vlamljajo in kradejo, izsiljujejo ter pretepajo

9
Samoiniciativa poštenih občanov je logičen odgovor na občutek nemoči. Foto: posnetek zaslona

29.000.000 evrov! Še nikoli jih nisem videl. Nekomu pa se dolg v tej vrednosti kar odpiše. V pogledu na to ogromno številko, se izlije ogromno čustev. Tako veliko, da pozabimo vprašati, do koga je bil dolg odpisan. Samo do države, torej do davkoplačevalcev? Morda še do kakšnih velikih podjetji v pretežno državni lasti? Ali morda tudi do manjših podjetji, ki so jih ustanovili delavni ljudje, da zagotovijo kruh svoji družini in še nekaj zaposlenim? Vemo, da je pred leti podjetnik v stiski ob neplačilu te iste družine naredil samomor. Koliko osebnih stisk se skriva za temi milijoni, ki jih bodo morala pokriti mala zasebna podjetja? Še večje vprašanje pa mi je, zakaj ravno ti tako molčijo in se nikjer ne pojavijo.

Kočevske tolpe uničujejo, vlamljajo in kradejo, izsiljujejo ter pretepajo

Pred dnevi je odjeknila novica o kočevskih tolpah, ki uničujejo, vlamljajo in kradejo, izsiljujejo ter pretepajo. Po županovih besedah je problematika že tako velika, da podjetja, ki so bila večkrat oropana, razmišljajo, da bi preselila svojo dejavnost v druge, bolj varne kraje, občani pa razmišljajo o samoobrambi pred temi tolpami. Ob tej priliki se pred kamero pojavi župan in komandir lokalne PP. Tisti občani in podjetniki, ki so bili žrtve nasilja in ropa, pa ne povedo svoje zgodbe.

V eni in drugi zgodbi največji oškodovanci molčijo. Kako to? Moj edini odgovor je, da jih je strah. V enem primeru strah pred tistimi, ki so vladajoči vladajočim in so nad zakonom. V drugem primeru se bojijo tistih, ki so na dnu družbene lestvice in so izpod zakona. Kajti slovenski zakoni in sodniška praksa niso pisani za barabe iz ozkega kroga nadvladajočih, kakor tudi ne za barabe iz dna.

Samoiniciativa poštenih občanov je logičen odgovor na občutek nemoči

Zakoni in sodne prakse so pisani za nas povprečne delavne ljudi, ki največ plačujemo davkov in iz proračuna najmanj dobimo. Mi smo za svoje napake hitro kaznovani in če ne plačamo globo v roku, jo moramo plačati dvojno. Tisti, ki s svojimi davki vzdržujemo državo in se trudimo spoštovati zakone, smo postali žrtve tistih iz vrha in dna. In tudi ne spregovorimo. Smo tiho. Tiho smo, ko se iz proračuna izbrišejo dolgovi, katere bomo poplačali. Tiho smo tudi, ko nas kateri od nadvladajočih prime v primež svoje požrešnosti in smo zaradi neplačil pahnjeni v dolgoročne finančne težave. In smo tiho, ko nas tolpa prejemnikov socialne podpore – našega denarja – oropa, grozi ali celo pretepe.

Ko zatajijo državni organi, katere plačujemo, da vzpostavljajo red in varnost, potem imamo samo dve možnosti: postanemo žrtve ali pa nekaj storimo. V preteklosti se je včasih izkazalo, da je bilo javno opozarjanje dovolj, da so se stvari spremenile, na kar stavi kočevski župan. So bili pa tudi primeri, ko se tudi po javnem izpostavljanju ni nič zgodilo. No, takrat pa so ljudje stvari vzeli v svoje roke, pa naj si bo za tiste, ki so nad zakonom  ali za one, ki jih radar zakonov ne zazna.

9 KOMENTARJI

 1. Gospod Toni, socialisti Nemčije so naredili svetovno vojno, ustoličili Marksa, Engelsa in Lenina, socialisti Skandinavskih dežel so si uvozili takšne tolpe, ki jim zdaj razbijajo, posiljujejo dekleta in izčrpavajo pokojninsko blagajno. Ta socializem seveda temelju na luteranstvu.

  Luterani rodijo revolucije, pridejo socialisti (ateisti, anarhisti, komunisti), ti povabijo še muslimane – in imamo kar imamo. Enako je v Kočevju. Migranti, ki so prilezli iz kočevskih host, so dali moči ciganom, ti pa njim večerjo, stranske poti in kakšno punco za denar? Mi pa moramo vendar vse lepo tolerirati, saj so to tudi Božji otroci! In mi smo tako dobri socialistični kristjani! Kdor ne verjame, naj pa papeža vpraša.

  • Gospod David,
   izvoljena politika ne vodi sveta, upam, da je to tudi vaše mnenje. Socialisti so le tako preko prsta gledano le peta liga satanovih pomočnikov. Po katoliškem izročilu so za satanov pohod iz Rusije krivi papeži in kardinali v Rimu, ki niso posvetili Rusije Marijinemu srcu.

   Krivi??? Samo v smislu, da bi lahko preprečili. Se opravičujem. Ko je papež Janez Pavel 2. izvedel nekaj podobnega, kot je priporočila Marija, se je železna zavesa porušila.

 2. Ocitno gre za tolpe nesocializiranih ciganskih mladcev. Kam smo prisli s politicno korektnostjo v Sloveniji pove ze to, da mediji pred javnostjo skrivajo, kdo je dejansko tisti, ki razgraja, unicuje in terorizira po Kocevskem. Podobno kot nekdaj Strojani pri Ambrusu.

  Druge poti kot cvrsto soocenje s problemom ni. Striktno uveljavitev reda in vladavine prava, tudi s silo, ce je treba in na drugi strani socializiranje problematicnih skupnosti in druzin, kot so nekatere ciganske ali ce hocete romske.

  Problem slovenske levice je ujckanje povzrociteljev socialnih problem od huliganstva in malih kraj do korupcije, tajkunstva, nepotizma. To ne vodi nikamor.

  • Politična korektnost Časnika mi je dopoldan preprečila, da bi še kaj pojasnil. Blok. Tudi kristjani smo prekleto politično korektni včasih. Posebej če je kakšna resnica o nas napisana.

   Se pa z vašim kom. strinjam. Pa nisem za kakršnokoli nasilje, a danes sem očetu hvaležen za nekaj akcij po moji tazadnji. Je pomagalo. Druge vzgoje za tak model norosti preprosto ni. V socializmu so prišli trije policaji, namlatili taglavnega, tako da se je odpovedal vsemu grehu, šel v šole, postal športnik, šel v Lj in je zdaj svetovalec ministrom. Rekel je: “Tako so me tepli, da sem po steni plezal.” Resetirali so ga. Nekaterim pomaga.

 3. Jaz menim isto kot David. Nihče, razen nekaj posvečenih, ne ve in ne pove, kdo v teh tolpah prevladuje. Območje meji na Hrvaško in menim, da se v gozdovih skriva na stotine migrantov. Cigani so tu vedno bili in manjši problemi tudi. Zakaj so prav zdaj eskalirali?! Menim, da se že soočamo z isto težavo, kot vsa Zahodna Evropa, katere elite so domnevale, da bodo z inkompatibilnimi prišleki od koderkoli reševali ekonomske, demografske in volilne pomanjkljivosti.

  • Nekaterim je pa res lepo sedet za kavčem, dobivat penzijo in pisat razne cinizme. Razpihovat vsako iskrico spora in se obenem delat branitelja nič manj kot cele Evrope. In seveda hkrati rušit Slovenijo. Do zadnje opeke, naprej!

Comments are closed.