Koalicija Za otroke gre! oddala podpise za družinski referendum (FOTO)

8

Koalicija Za otroke gre! je v DZ vložila zahtevo za razpis referenduma o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, podprto z nekaj več kot 48.000 podpisi državljanov. Pričakujejo, da bo DZ referendum razpisal za eno od decembrskih nedelj. Koalicija “Za otroke gre!” je s sestavo prostovoljcev, ki so prinesli podpise za družinski referendum v Državbni zbor želela pokazati, da gre pri prizadevanjih za pravice otrok, spoštovanje mame in očeta ter starih staršev za sodelovanje vseh generacij.

Aleš Primc, sovoditelj Koalicije “Za otroke gre!” je ob tem povedal:
“Danes je dan ponosa za družino in za slovensko demokracijo! Za družinski referendum, na katerem bomo zaščitili naše otroke, naše družine in našo svobodo, prinašamo več kot 48000 podpisov pokončnih ljudi. Državni zbor je Koaliciji “Za otroke gre!” podstavil številne ovire, a mi se nismo ustrašili, ampak smo vztrajali in jih premagali.”

Foto: Valerij Grašič.

8 KOMENTARJI

 1. http://www.siol.net/novice/slovenija/2015/10/ales_primc_odziv.aspx

  Tole je Primcev najboljši tekst. Ne verjamem, da ga je sam pisal. Vseeno moje iskren čestitke za odličen tekst. Ki ni plitev in populističen, ne politično demagoški in manipulativen. Pogumno kot vedno. A tokrat z veliko inteligenco in mero.

  Zelo sem razočaran, da tudi Šušteršič sledi Štihu, Novaku, Megliču, Ani Jud, verjetno tudi Pezdirju. Ki gledajo socialistično logiko “podeljevanja pravic” ne pa liberalne logike naj se država umakne iz družine, zakona, spočetja, religije (zakonska zveza), vzgoje otrok, šolanja otrok,…

  Prekratek sem s kontra argumenti. Bi pa prosil Brščiča, Kovača, Turka, Laha, Cestnika, Steinbacherja, da probajo s svojim znanjem, pametjo in prodornostjo povedati bistvo.

  • Zakaj pa njih potrebuješ? Nimaš svojega stališča ali nisi dovolj prepričan vanj? Sicer si pa dovolj pohvalil tu zapisanega. Zdaj je čas, da pogruntaš, kdo je resnični avtor teksta na tvoji poveazvi, ker Primcu očitno ne pripisuješ zmožnosti, da bi sam to sestavil. Torej, kdo?

   Podcenjevanje intelekta Aleša Primca se mi zdi malo komično. O predstavljenem tekstu sicer sam vidim nekaj nastavkov za polemiko tudi iz mojega zornega kota, ne le levičarskega. Tekst postavlja npr. posredno pod vprašaj (enako)vrednost zakonske zveze moža in žene, v kateri ni otrok. O tem bi se dalo polemizirati.

   Ravno tako o popolni svobodi, pri čemer naj se država ne bi vpletatala glede odločitve matere in očeta za otroka in njegovo rojstvo. To svobodo v razumnih okvirih namreč realno država na nekaj načinov le omejuje. Omejuje jo npr. s tem, če dovoljuje splav in v katerih okvirih, ali če ga povsem prepoveduje. Pred rojstvom otroka in po njem država prek strokovnih vodil predpisuje obvezne preglede, izbor osebnega pediatra in redne stike z njim, obvezna cepljenja itd. Skratka, popolne svobode ni in je to prav, če je razumno utemeljeno, zakaj in katerih natančno definiranih okvirih je ni. Tudi kasneje, pri vzgoji, je prav, če je onemogočeno recimo vzgajanje otroka v duhu nekega ogrožujočega ekstremizma ipd.

   • Ker so mi avtoritete in sem v argumentiranju prekratek. Šušteršiču in ostalim liberalcem manjka izkušnja Boga in religije. Ker tega nimajo, so podvrženi praznoverju, predvsem sodobnega socializma, ki z inflacijo pravic družbo kreira po svoji podobi.

    A ti je težko sprejeti, če priznam, da vsega ne vem in vsega ne znam. Na tem forumu je par hudih ego v, ki mislijo da vse vedo in imajo vedno prav. Še več pa je praznovernih navijačev, ki nabijajo zgolj čustva in strasti.

  • Mogoče pa bo g. Šušteršič danes pojasnil, da je bil njegov članek zgolj sarkazem? Saj drugače skoraj ne morem verjeti, da se lahko ‘zakonsko zvezo in družinska razmerja’ zbanalizira na nivo ‘papirjev’ in pravnih določil, kot veljajo za trgovsko poslovanje?

   • Ja, morda se tebi to zdi čudno, ampak v pravnem smislu je dejansko ravno to. Pogodba med dvema odraslima, poslovno sposobnima osebama, ki svobodno izrazita svojo voljo.

   • Ne pa ni. Šušteršičev tekst je poskus vključevanja enega agresivnega lobija (kar je v nasprotju z liberalizmom) v ideologijo liberalizma.

Comments are closed.