Fajonova in Šarec za preživetje politično nastavljenega partijskega kadra

5
Foto: STA

Kadrovske menjave so edini konkreten ukrep za zajezitev epidemije, ki sta ga sposobna navesti prvaka opozicije Tanja Fajon in Marjan Šarec, ki v zamenjavi direktorja NIJZ in vladnega govorca vidita zdravstvene krize.

Pametni ukrepi v pandemiji so osredinjeni na zdravljenje obolelih in na preprečevanje širjenja okužbe, tako da se čim manj ovira normalno življenje, na blaženje upada življenjskega standarda prebivalstva ter na pomoč gospodarstvu, da bi gospodarske družbe, ki jih je prizadel padec povpraševanja, ohranili v delovanju.

Očitno so bili ukrepi v Sloveniji doslej relativno uspešni, saj kritiki vlade ne najdejo primera druge evropske države, ki bi bolje ukrepala v podobnih okoliščinah, ampak očitajo vladi slabše stanje glede širjenja okužbe, kapacitet zdravstva ali blaginje v absolutnem smislu. Ker je sedaj več okuženih kot spomladi, naj bi bila kriva vlada. Očitek je neupravičen, saj v drugem valu pandemije padajo rekordi v številu okuženih povsod po svetu. Vladi Marjana Šarca tudi nihče ni očital števila okuženih v absolutnem smislu, mnogi pa so takrat predsedniku vlade v odstopu upravičeno očitali, da podcenjuje položaj in da zamuja z ukrepi. Zdravstveni sistem poka po šivih, a tudi za to težko naprtijo odgovornost sedanji vladi. Glavna projekta prejšnjih vlad na področju zdravstva sta bila ukinjanje dodatnega zdravstvenega zavarovanja in financiranje dobaviteljev v zdravstvu.

Kadrovske menjave so rešitev zdravstvene krize, menita Fajonova in Šarec

Ko so v dominantnih medijih le povprašali voditelja obeh največjih opozicijskih strank, kako bi ukrepala v drugem valu epidemije, sta oba, Tanja Fajon in Marjan Šarec, odgovorila, da bi zamenjala direktorja NIJZ Milana Kreka in vladnega govorca Jelka Kacina. Soočena z lastno nesposobnostjo in očitno brez kompetentnih svetovalcev, ne predlagata nobenega vsebinskega ukrepa niti ne kritizirata ukrepov, ki jih je uveljavila ali jih napoveduje vlada, ampak zahtevata zamenjavo oseb, ki delu volivcev nista simpatični. Njuna zamenjava ne bi ničesar spremenila. Ukrepe pripravljajo strokovnjaki v vladnih delovnih skupinah, sprejema jih vlada in/ali državni zbor. Krek vodi eno od ustanov, ki ukrepe izvaja, in oba, Krek in Kacin, pogosto (a ne vedno) ukrepe predstavljata javnosti.

Že od televizijsko inscenirane afere na Zavodu za blagovne rezerve šest tednov po nastopu tretje Janševe vlade zahtevajo opozicija in obe največji televizijski hiši odstop vlade. A vzrok za te stopnjujoče se zahteve ni želja po zajezitvi epidemije, po povečanju blaginje prebivalstva ali po ohranitvi delovne sposobnosti gospodarstva. Kot postaja v zadnjem času očitno, gre le za ohranitev kadrovskih pozicij in privilegijev nameščencev prejšnjih vlad.

Reorganizacija državnih agencij in zamenjava njihovih vodstev naj bi bila celo protiustavna. Smešno, če pomislimo, da so kadrovske menjave edini konkreten ukrep za zajezitev epidemije, ki sta ga sposobna navesti prvaka opozicije.

Vir: tednik Družina

5 KOMENTARJI

 1. Levica hoče kadrovske menjave, da bi ohranila totalitarne ostaline v Sloveniji in da bi s tem zavrla vrednotni razvoj Slovenije.

 2. Genija sta. Sarec je konec februarja smesil zdravniske organizacije, ker da se bojijo virusa. Stranka, ki jo vodi Fajonova , je septembra objavljala reklame: Za solo brez mask, potem pa ces dober teden, da ona nikoli ni bila proti maskam in drugim ukrepom. Fotografij za demantirati malo morje.

  Damjan, ki ga postavljajo za premiera, je zagovarjal, da je treba virus spustit med ljudi, da se prekuzijo. Vidimo, kaksno je stanje v bolnicah, koliko ljudi trpi, koliko umira, ko je okuzenih max 5 procentov ljudi. Masaker bi bil in totalni kolaps, ce bi naenkrat cela Slovenija zbolela!

  In oni bodo bolje vodili vlado!

 3. Damjanu niti v ekonomiji clovek ne bi dal niti za cuvat psa. Najprej je izsiljeval enotno davcno stopnjo in kot razvajen otrok odstopil, ko Bajuk tega ni spustil skozi. Potem je sel v drug ekstrem in trdil, da je evro treba ukinit, ker gre za fasizem. Osebno se je menda zakalkuliral s kreditom v svicarskih frankih in je med izsiljevalci, da dobi povracilo za izgube, ces da je bil on, profesor ekonomije, s strani bank zaveden.

  In ta naj bi nam upravljal drzavni proracun, ki je polovico BDPja.

 4. V celoti dam prav izjavi komisije Pravicnost in mir in dr. Stresu, prodornemu umu z logiko, ki tesni do milimetra natancno. Neodgovorno so opozicija in mediji spodbujali ignoranco in aroganco do ukrepov, ki naj zamejijo epidemijo. Z izkljucno tendenco, da vrzejo vlado. Spodbujali so tako vedenje ljudi, da smo trenutno ena drzav v najbolj kriticnem stanju. Sele nekaj dni nazaj so predvsem mediji vsaj glede epidemije malo obrnili plosco. Vse je dokazljivo, s clanki in TV prispevki vred.

  Zdaj, ko so mesece non stop na celi crti tako levica kot mediji nacrtno podirali avtoriteto nosilcev boja proti epidemiji, pa oni oblastem ocitajo, da so sami krivi, da ljudje ukrepov ne spostujejo. Kaksna perverznost! Malo jih brigajo zivljenja ljudi, samo lastni privilegiji in oblast. Komunisti za vecne case.

  • Da,vse je dokazljivo…vendar tako kot že vso našo zgodovino,levičarji resnico z lahkoto poteptajo in vsilijo namesto te vsakovrstne laži.

Comments are closed.