Andrej Magajna: Obsojeni na korupcijo in stagnacijo

23
Razgradnja korupcijskih omrežij, ki nas zadržujejo v stagnaciji.
Andrej Magajna (Foto: D. Hančič)

Zaradi korupcije na državni ravni Slovenija že leta stoji na mestu – STAGNIRA. Kaj pomaga gospodarska rast, če je naš državni, javni sektor prava ponikalnica. Oblastna klika se po nekajletni konjunkturi pred svetom ponovno hvali, kako smo uspešni. Govorijo o zgodbi o uspehu, a če bi vsaj malo pogledali naokrog, bi videli, da nas prehitevajo tako Čehi kot Slovaki in Madžari. Ne bi se čudil, če bi bilo  čez nekaj let med njimi tudi Albanci. Sledenji zelo gotovo, le če bodo uspešno zajezili korupcijo.

Če bi se ljudje tega bolj zavedali, režimski mediji se trudijo, da bi nam to prikrili, bi nas bilo na protestih gotovo več. Tako pa je večina zadovoljna že s tem, da ni slabše. Nekateri so zadovoljni že s tem, da so bili letos na hrvaški obali celo en dan več kot lani, upokojenci pa so spili kavico več na mesec.

Andrej, so vam po vseh teh letih vrnili računalnike, ki so vam jih ob hišni preiskavi zaplenili?

Preden se lotim pravih vzrokov za stagnacijo, moram odgovoriti na vprašanja, ki jih še vedno dobivam, če le stopim na ulico: »Andrej, so vam po vseh teh letih vrnili računalnike, ki so vam jih ob hišni preiskavi zaplenili?» V nekem smislu imata naslovna tema in moja zgodba skupno točko: nedelovanje institucij nadzora. A, o tem kasneje.

Da odgovorim naključnemu radovednežu z ulice, potem pa nadaljujem z mojo zgodbo: »Ne! Oziroma samo prazne škatle brez diskov, ki jih je ‘uzela magla’, so vrnili.«

In to po tem, ko sem posumil, da so na datotekah kaj dodajali oz. prirejali v času, ko so pol leta zaman iskali corpus delicti – ‘dekle v hlačah, zgoraj pa brez’. Na to sem posumil ravno zato, ker se je izkazalo, da je do potvarjanja že prišlo pri listinah, ki so služile kot osnova za odobritev preiskave. Vedel sem, da me ne morejo obtožiti, nisem pa si pa mogel misliti, da bo postopek trajal toliko let.

Šokantno je bilo tudi spoznanje, česa vsega so zmožni

Pravzaprav so to besede mojega očeta, prof. Božidarja Magajne. Že davno nazaj mi je rekel tudi tole:

»Res so potomci ‘bivših’ mlajši, nova generacija. Ja, res so to že vnuki in nečaki, a stare metode so ohranili. Sicer ne v rdeči, krvavi barvi, ampak zavite v celofan demokracije in pravne države. Države, ki so jo ugrabili , privatizirali, čeprav so nam v času enopartizma trobili o odpravi privatne lastnine. Monopol nad oblastjo in okoriščanje je prikrita stalnica tega novega razreda.«

Tako je ‘novi razred’ deloval v preteklosti. Vsi, ki se mu niso pokorili, so imeli težave. V tem kontekstu je zanimiva tudi zgodba sorodnika, psihiatra in pisatelja dr. Bogomirja Magajne, ki je kot medicinec zdravil ranjene tigrovce. Te naše in tudi v Evropi prve antifašiste. Kar pa za novo oblast, ki ni marala zaveznikov Angležev, ni bila odlika, prej obratno. Če sem malce sarkastičen: TIGR je bil edina ‘zver’, ki so jo komunisti preganjali. Namreč ‘zaščiten kot medved’ še danes velja tudi za volkove.

Novi razred je tudi naslov knjige Milovana Đilasa. Novi razred – po sestopu z oblasti pa bo naslov knjige, ki jo pripravljam.

»Pa kva je zdej babe, al nej še sam lovim lopove ? Jest sm premier in ne pulcaj!«

In kako danes prepoznamo ta ‘novi razred’, oz. rdečo buržuazijo, kot jo je imenoval Đilas, čeprav v novih in novih preoblekah. V dvorani Stožice vsako leto prepevajo bandiera rossa in mahajo s peterokrako, rdečo zvezdo, zunaj na parkirišču pa se bleščijo srebrne Mercedesove zvezde. Jasno, samo najnovejše modele postavijo na ogled, da ‘raja’ ve, kdo so na oblasti.

Ne bi rad kritiziral te, ki so na tako imenovani levici, kar vse počez. Niso vsi kontaminirani s korupcijo. Tudi Šarec ni osebno pokradel milijone, a kot premier ni naredil skoraj nič, vsekakor premalo za njeno zajezitev. Že slišim njegov komentar:

»Pa kva je zdej babe, al nej še sam lovim lopove ? Jest sm premier in ne pulcaj!«

Če se spomnimo njegovih dveh predvolilnih kampanj, predsedniške in naslednje leto parlamentarne, je bila zanj korupcija zanj ‘drugorazredna tema’. On res ni preiskovalec, a če nadzorne inštance ne delujejo, je vlada prva poklicana, da jih zamenja!

O kako zelo, zelo drži znani rek: »Vsaka država ima svojo mafijo, pri nas ima mafija državo.«

Italijanska mafija nam za ‘uspešen’ rop stoletja lahko prav zeleno zavida. Številke, ki jih je s pomočjo sodelavcev, predvsem ekonomista Rada Pezdirja, odkrila Logarjeva in Godčeva preiskovalna komisija, so osupljive. Res ni čudno, da Slovenija navkljub gospodarski rasti stagnira. Že slišim Šarčev komentar:

»No, povsod so zlikavci,  tatovi. Tudi v Avstriji. Islandiji. Tudi tam so kopali bančno luknjo.«

Res! Vendar s pomembno razliko, da so »gangsterji« v Islandiji za zapahi, pri nas pa se prosto sprehajajo po Ljubljani, tako svobodno kot volkovi po podeželju.

Inštitucije pregona ne delujejo!!! Tisti, ki bi morali nadzirati, so v navezi s tistimi, ki upravljajo. Če bančnemu roparju uspe, da podkupi varnostnike in izklopi alarmne naprave, lahko počne, kar hoče. Kaj govorijo o delitvi oblasti, če so vsi ‘v žlahti’, interesno povezani.

In tu je vzporednica z mojo zadevo. Po končanem postopku sem zaradi številnih kršitev obvestil vse možne nadzorne instance. Med drugim tudi direktorja direktorata za nadzor policije, ki mi je odgovoril le na nekaj od skupaj dvanajstih vprašanj v zvezi z mojo zadevo. In še to je odgovoril zelo pomanjkljivo.

V ospredju našega prizadevanja bi torej moral biti boj proti tistim, ki kriminalce v belih ovratnikih ščitijo in ne naredijo nič. Da bi ta cilj dosegli, moramo  strniti vrste, ne glede na politično barvo in program. Potrebujemo mavrično koalicijo. Samo z desno volilno bazo ne bomo dobili volitev.

Vzpostaviti moramo koalicijo po zgledu zmagovite opozicije DEMOS, z eno ključno programsko temo: »Razgradnja korupcijskih omrežij, ki nas zadržujejo v stagnaciji.«

Ker prihajam iz tigrovske družine, končujem z nekoliko prirejenim sloganom, ki so si ga kasneje komunisti prilastili, kar so storili še s številnimi drugimi stvarmi: »Smrt korupciji – svoboda narodu!«

Post scriptum:

Zgornje besedilo je bil pripravljeno za protest na »Prešercu« pod sloganom: Rešimo Slovenijo. Kot govorec sem bil po intervenciji Janeza Janše v zadnjem trenutku umaknjen. Zakaj (?) O tem razmišljam v prispevku, objavljenem v Reporterju. V tedniku Demokracija tega nisem poskušal objaviti, saj ne verjamem, da bi mi po dogajanju na Prešernovem trgu to sploh lahko omogočili.

23 KOMENTARJI

  • Po tleh pa kar kocke. Nobenih ploščic kot v Ljubljani, da turisti pravijo, da je center dnevna soba. 🙂 Zoki dela.

  • Ooo, glej ga, navihani katolik Robi! 😁

   Lepo, da vandra po Poljski, namesto da bi doma za tipkovnico posedal…
   … vidim, da je Janša še vedno njegov najpriljubljenejši najslovenski najpolitik…
   … hočem reči politik, o katerem Robi najraje tvita 😜

   • Tisto ob 22:19, sem hotel pripopati pod Vanjo ob 19:48, pa je vrglo spodaj.
    Robi je lep primer za nekaj kar se večina ne zaveda.
    Tako Janša kot AntiJanša sta v bistvu dve politične osebnosti.
    Oba prinašata glasove na volitvah.

    • Pri tem je potrebno še opozoriti na to kako se ti ljudje zapletajo v svoji obrekovalni produkciji zarot. Za njih imamo diktaturo šele zadnjih 30 let, pred tem je bila za njih očitno demokracija in svoboda “Včas je blo bolš”. In za to diktaturo naj bi bila kriva inštalirana opozicija. Nehote in nezavedno se izdajo, da so ljudje prejšnjega režima.

    • Če kdo, je ta tviteraš prototip tipičnega Slovenca.
     Predvsem zaradi takih osebkov obvladujejo Slo že 30 let..

 1. Ravno ko sem odprl konzervo z breskvami, pa je Robert Šifrer ven pogledal. 🙂
  Bil sem popolnoma presenečen, ker ni nikjer omenjal Janše ali vsaj SDS-a.
  Kolesarjenje ga je očitno vrglo ven iz ustaljenih tirnic, vendar ne dvomim, kmalu bo spet v polni formi.
  Še en dokaz da fizična dejavnost (kolesarjenje) naredi boljšega človeka.

 2. Gospod Magajna,
  ste pa trmasti 😊
  Predstavniki stranke SLS so vam lepo pisno odgovorili in zavrnili natolcevanja o Janševi krivdi, vi pa kar vztrajate, da je Janša kriv. Podobni ste tistim slovenskim “vremenarjem”, ki trdijo, da Janša tudi točo prinaša 😁

  Ste morda pomislili, da ni Janševa zasluga, da na Prešercu niste mogli javno predstaviti svojega skrbno pripravljenega govora?
  Menda Janše niste slišali reči, kar mu očitate, temveč vam je to nekdo povedal. Rekla-kazala, torej. Kaj pa, če se je nekomu zdelo prikladno zvrniti krivdo na Janšo v vaših očeh? V tej nesrečni Sloveniji je za vse slabo tako ali drugače vedno kriv Janša.

  Iz izkušenj vem, da čisto navadni državljani, ki Janše ne poznajo ne od blizu ne daleč (tudi jaz ga ne poznam), o njem “vedo” vse. Govoričijo, kot bi imeli osebne izkušnje z njim in bili najmanj njegovi sosedje ali sošolci. Nekateri nakladajo totalne izmišljotine o tem politiku. Ko jih vprašaš, ali so prepričani, da je to, kar govoričijo, resnica, se izvijajo, da je nekje pisalo.

  Napovedani javni shodi so pač časovno definirani in omejeni. V odgovoru SLS smo prebrali, da je na shodu govorilo 15 predstavnikov od 24 najavljenih organizacij. Mislim, da je bila dobra tretjina najavljenih, ki niso prišli do besede, enako užaloščenih kot vi, gospod Magajna, pa se niso zatekli k Reporterju!

  V Demokraciji je pisalo, da ljubljanska mestna oblast ni dovolila, da bi med shodom odmevala slovenska glasba. Najbrž avtokratski župan osebno ni hotel, da bi na bližnjem Pogačarjevem trgu med shodom potekal koncert slovenskih domoljubnih pesmi!
  Po drugi strani tujerodna glasba redno odmeva po trgih in ulicah v središču Ljubljane. Za koncerte neslovenske glasbe po lastnem okusu (npr. popevkarice Danijele) si župan uzurpira celo dvorano v Stožicah.
  Mar menite, da bi županova oblast dovolila podaljšati shod (kjer so ljudje izpostavili tudi županove umazane rabote), da bi vsi zainteresirani lahko javno nastopili? Razumljivo je torej, da je zmanjkalo časa za vse, ki so želeli nekaj povedati.

  Župan bi dotični shod gotovo najraje prepovedal. A v situaciji, ko ga manj obzirno kot v preteklosti, obdelujejo celo režimski mediji, si česa takega najbrž ni upal niti pomisliti. Je pa dejansko onemogočil domoljubni  koncert, to si je upal narediti.

  Gospod Magajna, ali se zavedate, da so Reporterjevi novinarji z obema rokama sprejeli vašo užaljeno veličino ter jo instrumentalizirali, da so lahko nadgradili svojo antijanša agendo, ki jo gonijo že kar nekaj časa, odkar je tednik kupil medijski tajkun Odlazek?
  Ali morda prostovoljno sodelujete pri raznašanju antijanša propagande?
  Čeprav – kaže, da niti Igorja Kršinarja niste prepričali v svojo tezo o Janševi krivdi za vaš nenastop na Prešercu, sicer bi vašo tezo podkrepil že v naslovu. Dejansko pa je zgolj zastavil vprašanje ‘Ali je Andreja Magajno… izbrisal Janez Janša?’. V članku Kršinar seveda ni podal odgovora. Namesto tega je raznesel vaše precej neprepričljivo ‘rekla-kazala’ natolcevanje.

  Vaš zgornji referat se lepo bere, saj med ostalim piše o perečih aktualnih temah: o korupciji, o mafiji, ki ima v oblasti državo, pa o aktualni slovenski politiki, ki korupcije sploh ne preganja, temveč sama predstavlja del istega problema… zapovrh vsebuje še nekaj duhovičenja z reinterpretacijo šarcizmov in serpentizmov.

  Kot celota pa se mi zdi malo preveč jokav za potencialni nagovor ljudi na političnem shodu. V velikem delu se navezuje na vašo slabo izkušnjo, ko so vam neznani naročniki poskušali podtakniti nekakšno kaznivo dejanje. Verjamem, da ste bili, bržkone iz političnih motivov, nedolžna žrtev slabo zmontirane spletke. Predstavljam si, da vam je bilo zelo težko prenašati krivico in si vsekakor želite oprati svoje dobro ime.
  Ne vem pa, če ste izbrali pravo pot.

  V doživljanju krivičnih spletk v slovenski ugrabljeni državi niste edini. Nekateri, med njimi politika Janša in Kangler, brigadir Krkovič, dr. Novič,…. so prestali še hujše sodno mrcvarjenje in medijski linč kot vi, celo krivični zapor.

  Nakazujete, da se v vaši družini “tigrovstvo” prenaša po krvi. Ali ste nekje na poti izgubili “tigrovski” pogum, da tarnate in se pritožujete medijem samo zato, ker niste mogli javno nastopiti?

  • Super odgovor. Se strinjam v celoti. Demokracija, ki se je gospod Magajna neupravičeno boji, mi še ni odklonila pisma bralcev, Reporter pa že dvakrat. Zdaj pa tja ne bom več pisaril, nima smisla. Po Odlazkovo – odlazim. Postali so čisto rumeni. In škoda, imajo nekaj dobrih novinarjev.

 3. Mislim, da je bil shod pod Presernom realno uspesna opozicijska manifestacija. G. Magajna je nekje dal oceno, da je skoda, ces da je izpadel prevec radikalno desno. Te ocene ne delim. Poudarki iz drugih nastopov so bili zelo podobni temu, kar je on predstavil v tem clanku, ki je bil predviden za govor.

  Law and order, zakon in red. Pravicna drzava, kjer smo vsi enakopravni. To ni noben desni radikalizem ali ekstremizem. To je normalno pricakovanje od neke moderne delujoce drzave. Tudi ni desni radikalizem, ce se zahteva, da se prehajanje drzavne meje opravlja v skladu z zakonom in ne z ilegalnimi vdori s kriminalno tihotapsko pomocjo, ter brez dokumentov. Tudi ni desni radikalizem zascita avtohtone kulture, duhovne tradicije in jezika te drzave, ampak je ta zapisana celo v ustavi.

  Skratka, vsebinsko in po odzivu ljudi uspesen shod z nad 3000 udelezenci. To da mediji shod, vkljucno z bivsimi privrzenci Janse kot so v Reporterju ali Delu ( Markes, Gabrijelcic), na vso silo hocejo dokazati obratno, pove vec o njih in o casu, ki ga zivimo, kot pa o realnosti.

  P.s. Magajnin govor mi je dober, ne vem zakaj ga Vanja trga. Zakaj pa ne bi opozoril na absurdno osebno preganjanje, ki ga je dozivel? Pristne osebne izkusnje so dragocene. (Mimogrede, dr. Bogomir Magajna je bil dober prijatelj in kolega mojega pokojnega deda.) Mogoce bi Magajna edino lahko ze prej slutil, s kom se druzi, ko je v parlamentu sedel v njihovi druscini, na njihovi strani. In premogel mogoce kancek kriticnosti do politicnega fantasta Kocbeka, ki je vztrajal med vojno v koaliciji z boljseviki, kljub temu, da ni mogel prezreti potokov krvi, solza in gorja, ki jih je njihova medvojna revolucija, ne le povojni masaker, povzrocala med Slovenci, v glavnem povsem nedolznimi zrtvami.

  • Ali je radikalizem ali ne, se sploh ne sprašujem. Da pa se zahtevajo take stvari, s takšnimi nerazumnimi besedami, pa dvomim, da se lahko označi za uspešno. Še en shod, ob katerem lahko vsi samo vzdihujejo.

   • Nic ne argumentiras, le uporabljas trde besede zavracanja. Ne razumem vec tvojega cudastva. Nasprotno, ce ne bojo uveljavljene zahteve tega shoda, bo Slovenija dekadentno inplodirala. Zacensi z vladavino prava in enakostjo vseh drzavljanov pred zakonom in pred eticno presojo.

    • Trde besede? Jaz jih niti ne najdem.
     Če po 30 letih od padca komunizma, glede na razmere kot so, niste sposobni nobene samorefleksije, potem kaj naj drugega. Do trdih besed bom še prišel. Zaenkrat samo vzdihujem.

 4. Ne vem kdo ste ga/gdč. Vanja (in ostali anonimusu) lepo se bere, kar ste napisala.
  Še lepše bi bilo, če bi se osebe v komentarjih predstavile z lastnim, pravim imenom. Ja česa se bojite, za božjo volje? Hm. So pod psevdonimi ljudje v izražanju bolj sproščeni in manj boječi – ali kaj? Sicer pa bi moral sam na to odgovoriti kot poznavalec socialne psihologije. Ja res, zakaj t.im. »Riki« (Marko Štrovs), ki ga na splošno cenim, ne »podpisuje« z lastnim imenom? Ali misli, da je njegov priimek tako diskreditiran? Bodi transparentni in se ne igrajmo skrivalnice.
  Sedaj pa h kritiki: Tudi sam ne odobravam sistema »rekla& kazala«. To ni bilo iz druge ali tretje roke, ampak iz prve za zaprtimi vrati. Več kot to ne morem povedati. Naj me božja šiba, če lažem. Jaz tudi ne bi verjel, če ne bi doživel. Sicer pa to ni bilo prvič. Se spomnite lanskega marca, ko je potekal zborovanja »pomladniku« v Celju, pred parlamentarnimi volitvami. Tudi tam podobno. S takratnim predsednikom SLS sva se predhodno dobila v Maxiju. Povedal mi je za bližnji shod in me spodbujal, da naj kaj pripravim za Celje in tam spregovorim. On je bil tudi predviden kot koordinator in moderator. Svoj osnutek in idejo, ki naj bi jo tam predstavil sem poslal predhodno tudi šefom strank, tudi Janezu Janši. In morda je bila v tem napaka.
  Namreč, ta ideja, kakor se je pokazalo, Janezu Janši ni bila povšeči. V diskusiji ji je nasprotoval. Nič narobe, če ne bi prišlo do zapleta, podobnega zdajšnjem. Mikrofona nisem dobil le po zaslugi svaka, ki ga je mobilni administratorki skoraj dobesedno spulil iz rok. Tako sem ob koncu le prišel do besede ( čeprav sem bil tam predhodno najavljen in tudi se takoj na začetku prijavil k diskusiji).
  Sedaj pa bo kdo pomislil: tale Magajna, hm, ali je tako narcisoiden , da mora vedno govoriti (sedaj pa je po otroško užaljen toži na Reporterju), ali pa so ga ob hišni preiskavi tako zvijali, da ga grabi paranoja.
  Ne eno ne drugo.
  Pa pozabimo na zgornjo sarkastično opombo. Vsak, ko to bere se vpraša, le kaj bogokletnega sem hotel povedati, da se ne bi smelo slišati na onem in sedanjem shodu. Bom kar citiral iz osnutka, ki sem ga predhodno poslal uvodničarjem za Celjski hod:
  »In res, če smo v prelomnih časih, bi morali ZDRUŽITI VSE STRANKE ( gibanja in posameznike) DEMOKRATIČNEGA LOKA . Ravno skupna lista omogoča tudi vključitev manjših skupin in posameznikov. Podobno kot v času DEMOS-a bi morali ločene programe postaviti v drugi plan in se zreducirati na skupni imenovalec vseh «ljudi dobre volje«, če se izrazim nekoliko svetopisemsko – na »ENO« točko: RAZGRADITI GLOBOKO DRŽAVO oz. USTAVITI ROPANJE NAŠEGA SKUPNEGA.
  Bi bili Slovenskemu narodu sposobni to povedati, prikazati kot ključni razvojni problem. ? Ker tudi dejansko je. Jim povedati, da nič ne pomaga gospodarska rast , če je javni sektor prava ponikalnica – sod brez dna.«
  V dvorani je bil predlog skupne liste pospremljen z bučnim aplavzom. K besedi je ponovno prišel Janez Janša, ki pa je bil, kot rečeno, do te ideje kritičen. (Tudi on je požel aplavz). Po njegovih kalkulacijah bi »pomladniki« dobili več glasov, če vsak nastopi zase in po volitvah združijo glasove.

  To povolilno »seštevanje« v določenih primerih res prinese več, a pod pogojem, če vsi prestopijo parlamentarni prag. In ravno na to sem opozoril ! V času prvih večstrankarskih volitev je bil prag 2,5%, sedaj pa kar 4%. Aleš Princ je že prej optimistično napovedal visoko zmago (seveda tudi svoje stranke) in plasiral nosilni slogan: »Čas je za desnico«. Moje izvajanje je tako pri uvodničarjih izpadlo kot širjenje malodušja. Žal pa se moji strahovi uresničili in se je tudi izkazalo, da je bila Janševo računanje napačna.
  Torej, da zaključim.
  Janez Janša (ki ga zaradi zaslugi pri osamosvojitvi SLO cenim) in Aleš Princ še vedno čakata, da se bo volilno telo, nekega pomladnega dne, prevesilo na desno. Zato je treba »moje blazne ideje oz. predloge« blokirati, da ne bom z njimi begal narod. Res je politična usmerjenost volilnega telesa v Sloveniji odmik od Gavsove naravne, idealne krivulje. Poimenovali bi jo kot zamik v levo ali deformacija, če hočete. Prav gotovo se bo nekoč »normalizirala« ali celo prevesila na drugo stran. A bodimo realni – kdaj? Morda čez deset let, morda …
  Do takrat pa bomo lepo čepeli v opoziciji – bi se lahko reklo, malce sarkastično.

  • Andrej Magajna: “Ne vem kdo ste ga/gdč. Vanja (in ostali anonimusu) lepo se bere, kar ste napisala.
   Še lepše bi bilo, če bi se osebe v komentarjih predstavile z lastnim, pravim imenom. Ja česa se bojite, za božjo volje? …

   … Tudi sam ne odobravam sistema »rekla& kazala«. To ni bilo iz druge ali tretje roke, ampak iz prve za zaprtimi vrati.Več kot to ne morem povedati. Naj me božja šiba, če lažem. Jaz tudi ne bi verjel, če ne bi doživel.”
   ==================

 5. Medtem ko se slovenska levica navdušuje nad ameriškimi žvižgači in jih na veliko slavi, pa se nad slovenskimi zmrduje in jih grobo napada. Da jih naštejem nekaj:

  1) Ladislav Troha – vojak
  2) Radonjić – sodnik
  3) Iztok Kustec – policist
  4) Blaž Mrevlje – zdravnik
  5) Klemen Jaklič – Ustavni sodnik

  1) So ga popolnoma popljuvali in mu pripisali, da se je sam ugrabil, čeprav za to ni dokaza
  2) So mu pripisali, da je izgubil razsodnost, ker je oprostil Noviča in povedal o pritiskih na njega
  3) Ga te dni mečejo iz službe ker je dve leti opozarjal na napake v policiji
  https://sobotainfo.com/novica/slovenija/policist-ki-je-ze-razburkal-javnost-tokrat-s-posnetki-okrvavljene-sobe-za
  4) Ga UKC toži ker jim je prihranil (to jim ne paše) veliko denarja in ker je sodeloval v parlamentarni preiskovalni komisiji v zvezi z žilnimi opornicami. Je že odšel v tujino.
  https://siol.net/novice/slovenija/prihranil-jim-je-2-5-milijona-evrov-niso-mu-rekli-hvala-zdaj-pa-ga-tozijo-video-507493
  5) Ga obsojajo da je brezveznik, ki žali druge sodnike in piše ločena mnenja in ker ima preveč doktoratov

  Quod licet Iovi, non licet bovi

  • Nobenih vrednot nimajo, edino kar jim steje, da so stalno pri koritih. Cetudi kot sluzincad. Dvojna merila na vsakem koraku, ne le pri zvizgacih. Njihovi lahko kradejo po mili volji, milijone na milijone, pa bojo tihi. S pozicije moci lahko seksualno zlorabljajo zenske, pa jih bojo isti, ki se strumno zgrazajo nad istimi pojavi v Ameriki in se predstavljajo kot feministke, kvecjemu scitili. Briga jih, ce bi bil Novic po krivem obtozen za umor in preganjajo sodnika, ker je pokazal drugam. Poden od podna, intelektualno in moralno nam vodi Slovenijo.

   • V ospredju je ideologija nekompetentnosti. Navzoča je povsod, v politiki, kulturi, civilni družbi, v delu stroke itd. Promovirajo jo veliki mediji, ki so prav tako ali nekompetentni ali pokvarjeni.

    Komu to koristi, ni težko ugotoviti. Tistim, ki so za zaveso. Z bedaki je lahko opravljati. Za svoje sebične cilje.

Comments are closed.