Ko levičarjem nacionalizem ugaja

9
Aktivisti ukrajinskih desničarskih političnih strank so se 1. januarja 2017 v Kijevu spominjali  rojstnega dne Stepana Bandere v Kijevu 1. januarja 2017. (Foto: Kostyantyn Chernichkin)

Znano je, da številni zahodni paradni konji levičarske medijske propagande neprenehoma napadajo vse kar ne diši po liberalnem, po t. i. evropskih vrednotah, predvsem pa »naprednem« (marsikdo bi rekel dekadentnem). Njihovemu kroničnemu verbalnemu linčanju se le stežka izognejo še zlasti države Višegrajske skupine in njihovi vodje kot sta Kaczyński in Orban.

Slednji so neprestano v vlogi grešnega kozla, ker so politično »nekorektni«, saj so se pač odločili za »neustrezno« politično opcijo ter ideale kot sta narod in tradicionalna družina. Ja, takšen je ta zahodni mainstream medijski Apartheid. Obenem so pod obstrelom CNN-ovih, Guardianovih in ostalih pravovernih ideoloških topov ob zid smrti postavljeni še Putin, Trump, pa razne nacionalistične ali zgolj domoljubne pobude oziroma politične stranke.

Ko se levičarji sami znajdejo v vlogi čarovnice

Mnogokrat se zdijo količine zahodnega levičarskega medijskega smodnika tako rekoč neomejene, zato je še toliko bolj osupljivo, ko levi jagenjčki nenadoma obmolknejo. Smodnik vsekakor še vedno obstaja, vendar v določenem trenutku postane nefunkcionalen. Tako se je nazadnje pripetilo na primer v Kijevu, ob 75. obletnici smrti ukrajinskega nacionalističnega vodje iz obdobja 2. svetovne vojne – Stepana Bandere, ko je tam v njegovo počastitev potekal domnevno največji nacionalistični shod na območju Evrope v zadnjem času.

Na njem se je zbralo kar okoli 20.000 domnevnih nacionalistov, ki so počastili spomin na svojega vzornika, in ki je obtožen, da naj bi v obdobju zadnje svetovne tragedije kolaboriral z nacisti ter zagrešil smrt številnih Poljakov, pa tudi Judov. Pravoverni CNN pa nič. Niti besedice o dogodku, kaj šele žolčnih obtožb, da je šlo za bando fašistov, nacistov, šovinistov in antisemitov. Popolnoma nič. Nobenih pozivov Bruslju naj ukrepa in nobenih finančnih sankcij. Le kdo bi sploh razmišljal o kakšni zamrznitvi bančnih računov v tujini? Če bi šlo za Varšavo, pa bi levi medijski topovi z največjim užitkom zapeli svojo ustaljeno himno. Kako je to mogoče? Kje so vsi tisti demokratični gromovniki kot sta Juncker in Macron?

Kam pes svojo levo taco moli?

Ja, proti »zloglasni« Rusiji in Moskvi, kam pa drugam. Ukrajinski nacionalizem je pravzaprav doživel svojo renesanso že v času Maidana, ko se je zgodil veliki politično-ideološki preobrat Ukrajine od vzhoda in »mačehe« Rusije proti zahodu k eurobirokratskim širokosrčnim »posvojiteljem« te »vzhodnoevropske postkomunistične sirote«. Že takrat so se širom Ukrajine, še zlasti pa na samem dogodku v Kijevu prebudila nacionalistična čustva, »od mrtvih pa je vstala« tudi vsa tista oporečna nacistična simbolika. Tudi v zadnjem času, ko so v Kijevu množično počastili spomin na pokojnega Bandero ni bilo nič kaj pretirano drugačno vzdušje.

Zahodni medijski molk je mogoče pojasniti z željo, da bi se Ukrajino čimbolj oddaljilo od Rusije in jo napravilo za ubogljivo bruseljsko provinco. Ko bo misija opravljena, pa takoj zamenjati ploščo – namesto svastik bodo plapolale mavrične zastave. In takrat bodo ukrajinski skrajni desničarji kar čez noč postali hudobni. Zahodna levičarska občila se zdijo kot modni svet, ki sledijo modnim muham svojih »kreatorjev« v ozadju.

9 KOMENTARJI

 1. EU voditelji so sedaj dobili še enega “fašista in populista”. Tokrat na Češkem. Ta pravi, da ne bodo sprejeli nobenega ilegalnega migranta.

  “Progresivne” EU marionete imajo vse več težav. “Napačni” voditelji na Poljskem, Madžarskem, Slovaškem, v Avstriji, na Češkem, v Kataloniji. Vse težje uveljavljajo svojo diktaturo politične korektnosti.

  Naši voditelji so seveda še vedno pridni ter zlahka in z veseljem upogibajo svoje hrbte.

 2. Ah, Domen Mezeg, solit se pojdi s to protizahodno in protievropsko naravnanostjo! Upam, da Slovenija in Evropa ostane na liniji po vojni začrtane politike, ki je prinesla tri četrt stoletja miru in blaginje narodom, ki so sledili velikim Monnetu, Schumanu, Adenauerju, de Gasperiju, skratka očetom drugačne Evrope od tiste, ki je prej vodila v dve vojni, totalno opustošenje in gorje.

  Temu kar Mezeg zaničevalno poimenuje “levičarstvo” bi prej rekel velika civilizacijska demokratična izkušnja in prisotnost svobode, človekoljubja in zdrave pameti. Ne zanikam dekadence, ampak dekadenco se odpravlja predvsem na osebnem in družinskem vzgojnem nivoju.

  • Sam avtorja razumem drugače. Kot opozorilo pred razpadom EU-ja in njenih vrednot iz časov njenih ustanoviteljev. Saj se od daleč vidi, da sedanja vodstvena garnitura bolj uničuje kot gradi takšno EU.

   To se med drugim vidi po demografski katastrofi, po ponovnih notranjih mejah, po poizkusu islamizacije Evrope, po no-go conah, po vsiljevanju teorije spola, promoviranju homoseksualnosti itd. To se ne dogaja v družinskem okolju, to je politika EU-ja.

   Na to je med drugim opozoril preminuli Helmut Kohl. Ni dvoma, da je vedel, kaj govori.

 3. Kaj bi rad Domen povedal? Ali so “domnevni nacionalisti”, ali je prav da je zahod tiho, ali je ta Bandera sokriv teh poljskih in židovskih žrtev? Kaj hoče?!
  Nimamo na desni enega spodobnega novinarskega peresa, ki bi mu Domen lahko bil novinarski pomočnik še kakšnih 10 let?!

  Seveda se je levica v Evropi okrepila. Na račun luzerjev na desnici.

  • Da ima pač EU izrazite dvojne kriterije. Dokler si proti Rusom, si lahko nacist.

   Pa ni problem samo za zadnji shod ampak Ukrajina kot celota saj so npr. enote desnega sektorja (ki so nek ekvivalent arkanovi paravojski iz časa yugo vojn ali pa celo SA strankarskim odredom) že od 2014 integrirane v notrranjew ministrstvo. Na bojišču so se sice rpredvsem proslavili avgusta 2014, ko so kljub številčni premoči izgubili bitko za Ilovajskm proti upornikom.

   • Fajn bi bilo, ko bi se tebi dalo kaj verjet.

    Kje bi bili nacisti v Ukrajini? Arijci tudi, morda?
    Ukrajinci so prvi proti komunistom, hvalabogu. Zato še niso nacisti.

 4. domnevno največji nacionalistični shod
  ========
  Poleg domnevnih nacionalistov je tudi shod domnevno največji. Ajoj, Domen, ajoj, naša desna peresa.

Comments are closed.