Klemen Grošelj je pošti potreben kot Triglav vojski

0

Klemen Grošelj ima v cobissu dolg seznam člankov različnih zvrsti. O ruski energetski varnosti in partnerstvu z EU, o rusko-kitajskem partnerstvu ali tekmi, o naravnem okolju kot viru ogrožanja nacionalne varnosti, o balkanizaciji Kavkaza, mirovnih operacijah, radarski vojni v senci plinske, Iraku po štirih letih, klimatskih spremembah, razvoju slovenske vojske, samostojnem Kosovu, transformaciji sodobnih mirovnih operacij in še veliko podobnih temah; na razgledi.net smo, recimo, pred časom citirali njegovo stališče (iz Dnevnikovega Objektiva) glede vojaške ladje Triglav. Ko je med drugim zapisal: ‘Sam menim, da bi imeli pripadniki SV mnogo konkretnejše koristi od ruskega transportnega letala, bojnih helikopterjev ali vozil MRAP, kot pa jih bo imel slovenski pomorski status zaradi nakupa Triglava.’

Po spletni strani ljubljanske FDV je dr. Klemen Grošelj asistent za predmete Obramboslovna geografija, Upravljanje in vodenje ob nesrečah in Vojaška zgodovina. Po spletni strani (državnega) Geoplina je dr. Klemen Grošelj član njegovega nadzornega sveta. Poznavanje geoenergetike in geopolitike, Rusije, Kavkaza in Kitajske mu pri tem nedvomo koristi in nedavno ob treskanju in pokanju demontirana vladna naprava za akreditacijo Kas je, domnevam, državnemu veletrgovcu s plinom z akreditacijo Grošlja v nadzornem svetu privoščila nekoga, ki – če rečem najbolj ‘na okroglo’ – ve veliko prav o naštetih rečeh, ki zelo pomembno vplivajo na stabilnost oskrbe s tem energentom.

A videti je, da je Grošelj tudi eden iz tiste ‘desetletne zaloge‘ akreditiranih kadrov, ki jih ima vlada primerne za kateri koli nadzorni svet. Zato ga je pred dobrim mesecem dni imenovala v nadzorni svet Pošte Slovenije. Po spletni strani Pošte Slovenije pa je dr. Klemen Grošelj od prejšnjega petka tudi predsednik njenega nadzornega sveta. Predsednik. Nadzornega sveta Pošte Slovenije. Državnega podjetja, ki je lani ‘obrnilo’ 230 milijonov evrov in imelo skoraj 7000 zaposlenih. Pošte Slovenije, ki prenese vse.

Nekatere poštne pošiljke so zadnje dni po Evropi resda eksplozivne, a dvomim, da je varnost poštnega prometa prvovrstni problem tudi Pošte Slovenije. Z drugimi besedami, prosto po dr. Grošlju: davkoplačevalci bi imeli mnogo konkretnejše koristi od kakšnega menedžerja, logista ali pravnika na čelu nadzornega sveta PS, kot pa jih bo zaradi imenovanja dr. Grošlja imela Pošta Slovenije.

Vir: Razgledi