Kidričevski smrad v Strnišču kljub skoraj absolutni prevladi pomladi

32

kidricDunaj je bil pred 100 leti zaradi vojne zelo prizadet, oskrba z hrano, kurivom in drugimi potrebnimi dobrinami je bila pogosto pičla. Zato se je bibliotekar Dvorne knjižnice France Kidrič odločil, da pošlje svojo ženo Jelico skupaj s sinčkom Borisom domov, na Knežec pri Rogaški Slatini. Tam je Boris obiskoval prve štiri razrede osnovne šole. V kmečkem okolju je v oči padla ne le otrokova imenitna obleka, ampak kar cela družina s svojo buržujsko kulturo, ki jo bo kasneje Boris glasno psoval.

Kidrič poleg Kardelja glavni načrtovalec pobojev

Po očetovi vrnitvi domov leta 1920 so se Kidriči preselili v Ljubljano.Tam je oče dobil mesto profesorja na novoustanovljeni univerzi. Boris je v Ljubljani obiskoval poljansko gimnazijo, nato pa študiral kemijo v Ljubljani in Pragi. Kljub velikim upom in finančnim vložkom ni študija nikoli zaključil. Vključil pa se je že na začetku 30-ih v partijo in pričel »kariero revolucionarja«. Izobraževal se je tudi v Moskvi, kjer je postal Stalinov oboževalec. Zagovarjal je njegov pakt s Hitlerjem in skušal zlomiti Angelo Vode, ki je Hitlerju nasprotovala. Ko se je med vojno začela komunistična revolucija, je bil poleg Edvarda Kardelja glavni načrtovalec pobojev. Na očitke o prevelikem številu žrtev revolucionarnega terorja je odgovarjal:

»Tudi če bo na koncu borbe ostalo živih samo pet Slovencev in bodo to vsi komunisti, bo to za nas popolna zmaga.«

Kocbek je Kidriča občudoval kot »revolucionarnega žrebca«. Žal pa ni vedel, da ga je Kidrič sklenil ubiti, če ne bi podpisal dolomitske izjave. Kidrič je imel celo pripravljenega njegovega naslednika v osebi Metoda Mikuža. Po vojni so pod Kardeljevim mentorstvom in taktirko njegove samozvane vlade potekali največji množični pomori v naši zgodovini. Z montiranimi sodnimi procesi se je Kidrič izživljal nad konkurenti (npr. nad izobraženim in karizmatičnim Nagodetom).  Omenimo naj še etnično čiščenje Nemcev, nasilna in nedomišljena petletka po zgledu SZ, uničevanje podjetnikov, kmetov, trganje Cerkve od Vatikana, zapravljanje Trsta … Če potegnemo črto:

Boris Kidrič, buržujski revolucionar, neuspešni študent, izvrševalec masovnih pobojev, fanatični stalinist, pobudnik etničnega čiščenja, katastrofalni predsednik nelegitimne in nelegalne vlade …

Župan in Občinski svet Občine Kidričevo

Do kdaj še Kidričevo namesto lepega starega imena Strnišče?Na koncu teh satanskih litanij se lahko le še vprašamo, zakaj so v »demokratični Sloveniji« po njem imenovani kraj, občina, ustanove, ulice? Tudi dom za upokojence, a to je še vedno bolje kot vrtec… Še bolj pa preseneča podatek o strankarski pripadnosti SDS župana Antona Leskovarja in sestavi 17 članskega občinskega sveta v Kidričevem (z nekoč lepim imenom Strnišče). Janezu Janši mnogi očitajo preveč strogo strankarsko disciplino. Osebno menim, da je te discipline očitno še premalo. Kljub jasnim javnim nastopom Janeza Janše zoper lik Kidriča (v povezavi z njim je zapisal nekaj v zvezi z uporabo zgolj internacionalne 7. kitice Prešernove Zdravljice), je še vedno 7 svetnikov SDS v Kidričevem, ki kot celota ne razumejo temeljev civilizacije.

Če k tem 7 iz SDS prištejemo še 4 svetnike SLS in 2 NSi, ugotovimo, da imajo »pomladniki« dobrih 75 % v občinskem svetu in še župana. Kar pomeni, da tudi sami sodelujejo pri ohranjanju kulta zločinca. Pobude za preimenovanje kraja bi vendar morale biti na dnevnem redu čisto vsake seje, redne, izredne, korespondenčne …

Nizkotni cinizem: Domobransko ulico preimenovali v Roško

Seveda ne smrdi le Kidričevo, ampak vsa z množičnimi grobišči napolnjena Slovenija. Nasledniki revolucije, ki nam danes vladajo, Slovenijo cinično imenujejo »demokratična«. Slovenski komunisti so bili vedno mojstri najbolj nizkotnega cinizma. Hvalili so se z žensko volilno pravico in prvič v sodobni zgodovini množično obsojali ženske na smrt. Domobransko ulico so preimenovali v roško (!!!). Teološko fakulteto so izključili iz univerze na neobstoječi datum. Zažig škofa Vovka so pripisali (Zdenko Roter osebno) cigaretom kaplana Čampe, z bencinom polit dokazni material pa naj bi med natančnim analiziranjem »preprosto izginil« …

Velik cinizem je tudi apoteoza 37 letnega »faliranega« študenta Borisa Kidriča med stalne člane SAZU in podeljevanje Kidričevih nagrad za znanstvene dosežke do leta 1991!

Totalitarna sprevrženost se podaljšuje močno v naš vsakdan. Če se boste v lepem jesenskem dnevu sprehodili skozi ljubljanski Park Sveta Evrope, boste v njegovi sredi zagledali kip velikana, ki z rokami v bokih vpije na vas. V osrčju slovenske prestolnice, med predsedniško palačo in Cankarjevim domom, obvladuje prostor podoba Borisa Kidriča. In njegov duh …

32 KOMENTARJI

 1. Ja, tako je. Še vedno slavimo zločince in potem se čudimo, zakaj neki že nismo v blagostanju demokracije, kjer so vsi državljani enakopravni.

 2. Podobno je v Zdravilišču Rogaška Slatina, kjer je Kidričev spomenik v centru zdraviliškega parka, v katerem bi se naj turist duhovno relaksiral, ne pa obremenjeval ob pogledu na spomenik storilca, ki je bil aden od nosilnih agitatorjev množičnih pobojev in kršitev človekov pravic

 3. Odličen tekst.

  SDS ima večino v Kidričevem. Pomladniki imajo že 25 let 70% večino. Nič pa ne naredijo, da bi bilo bolje, razen besnega bevskanja.

  Kraj Kidričevo je čudovit primerek Fritzlove kleti. Ko je Fritzl že mesece na dopustu v Dominikanski republiki pa njegovi kapoti v kleti skrbijo bolj kidričevsko kot Kidrič, da nihče ne bi pobegnil ali celo razkril in uničil Fritzlove kleti in Fritzla.

  Glede Kidriča in Kardelja že marsikaj vem, a vseeno je bilo par informacij novih zame.

  Kidrič, Kardelj, Ribičič, Maček in tisti živi Zdenko so bili kot Tito in Stalin prototipi sociopatov.

  Le kaj je Kidričeva mama narobe delala, da je na prsih vzgojila takega množičnega zločinca.? A je kaj intimnih informacij o Borisovi mami in očetu. Tu je treba najti vzorec zakaj otrok že v času otroštva postane krut, hudoben, zli, psihopat, manipulativen , delomrzen, bleferski, intrigarski,..

  Psihopati si tudi partnerje izberejo psihopate. Njegova žena, Srbkinja, Zdenka Antić Kidrič je bila šefica VOS, dajala je ideje koga in kako likvidirati med civilnimi Slovenci.

  • Hvala za komentar gospod Pavel. Vendar vas moram opozoriti:

   “Le kaj je Kidričeva mama narobe delala, da je na prsih vzgojila takega množičnega zločinca?”

   Tega se ne sprašuje. Otroka ne vzgaja samo mama, zato ji lahko delamo krivico. Kaj je hujšega, kot nedolžnega obsoditi?

   • “Le kaj je Kidričeva mama narobe delala, da je na prsih vzgojila takega množičnega zločinca?” Alfe to bi moral vprašati njo , ali očeta zakaj
    je mulca spustil iz vajeti ko je bil še čas ! Kaže na to , da jecela familija padla v komunistično brezno in je bil Boris “priden” sinek vse do takrat ko je opustil študij in se končno neločljivo povezal s partijo in njenimi voditelji , kajsnejšimi zločinci ! Morda je ustrahoval tudi starše , ali pa so tudi oni videli v komunizmu nebeško razodetje !

    Andrej Briški

  • SDS ima večino v Kidričevem.
   *****

   Gospod Pavel, vam je matematika šibka stran!
   8 od 17 še nikoli ni bila večina !

   Med pomladnike spada tui vaša nsi, pa nobene kritike nanje!?

   • mali martin: “8 od 17 še nikoli ni bila večina !”
    ===========

    Hahaha, nisem videl tega komentarja, ker sem takoj po drugem pavlovem stavku odgovoril s svojim.

  • pavel: “SDS ima večino v Kidričevem.”
   =============

   Na fotografiji je 17 oseb (občinskih svetnikov?), mogoče še kateri manjka, rečeno je, da ima SDS 8 svetnikov.

   Sklep:

   SDS nima večine v Kidričevem.

   • Odvisno kako definirati večino. Je največja od vseh strank. Večino glasov je pobrala. Vse ostale so si manjše deleže razdelile.

    A sedaj je en glas problem. Dobro da imate vedno izgovor za pasivnost v dejanjih in hiperaktivnost v kričanju in blatenju.

  • Preimenovanja mest, ulic in predvsem osnovnih šol so bila bolj kot ne dogovorjena že ob osamosvojitvi. A je takratni DEMOS bolj zanimal denar (grobo izpeljana denacionalizacija). Ko je zmanjkalo začetnega entuziazma, se je razkropila tudi kritična masa.

   Ponekod je sicer prišlo do “demilitarizacije” – zamenjevanja imen, ki asocirajo na nasilje, z ustreznejšimi. A tudi pri tem so se dogajale zlorabe. Tako so v Slovenski Bistrici namesto, da bi zamenjali imena ulicam, ki so nosila imena po partizanih, zamenjali imena ulic, ki so nosila imena po Srbih ali sodelavcih Srbov. Takle mamo … 🙁

 4. Nekaj je narobe pri nas, da tee stvarni niso niti tema. Zelo narobe. To ni problem večine. Ti spomeniki in poimenovanja ulic in celo mest še vedno stojijo in nas predstavljajo svetu. Toda predvsem kot pingivne.

  • Res je. Imate popolnoma prav, gospod Zdravko. Se opravičujem za tisto o gospodu Zdravk Trolu. Tun ste načeli zelo dobro temo.

   Torej! Odpovedali so pomladniki, predvsem tri stranke: SDS, NSi in SLS. Če gremo po velikosti, potem največjo krivdo nosi SDS in če gremo še po vplivu v SDS …. pa je kriv tisti, ki ga ne smemo imenovati. Če bi bil gospod dr. Vinko Gorenak glavni, bi bilo prav gotovo drugače.

 5. Dragi Pavel,
  iz vsakega vašega zapisa sije sovraštvo do SDS.
  A ste vi PLAČANEC, da smetite? Ste plačanec za zaničevanje domoljubne Slovenske Demokratske Stranke?

  • Nobeno sovraštvo. Lahko je to vaša projekcija. Na žalost za to pisanje na Časniku nisem prejel še niti evra. Zelo pa trpi zakon, družina. Zadnje mesece pa sumim, da me šefica “kaznuje”, skratka sumim na mobbing. Samo ne vem ali je iz rdeče mafije ali iz SDS mafije.

   • Šefica te seksualno nadleguje po naročilu SDS zaradi tvojih zapisov na časnik.si? Ta je pa huda. Zagrozi ji z ISISovci, dvomim, da se jo boš rešil, če ji zagroziš z Ljudmilo. Ali s Tanjo Porčnik. Ta zadnja ti tudi zakona ne bo rešila. Prej ti ga bojo pomagali rešiti “klerikalci” kot klasični liberalci.

    • Gospod IF,
     takih zadev se ne komentira, predvsem pa ne norčuje. “Če ne moreš pomagati, pusti zadeve pri miru!” je vodilo človeka, ki ima kolikor toliko urejeno podstrešje.

   • Gospod Pavel,
    potem pa opustite komentiranje na Časniku. Nima smisla učiti poglede iz pete dimenzije ljudi, katerih domet sta samo dve dimenziji. NUJNO VSAJ ZMANJŠAJTE!

    Reakcija šefice … je značilna reakcija ob srečanju človeka z Jezusom: ali gre za Njim ali pa Ga kamenja. Nihče pa ne ostane ravnodušen.

    Zanimivo je, da skoraj v nobenih katoliških krogih nisem mogel odpreti pogovora, ali so vsi poklici oziroma bolje rečeno posli primerni za kristjana. Največ, kar je bilo, je bila izjava nekega iskrenega duhovnika: “Jaz nisem pristojen za to. Sem namreč natanko tako prislužil avto.”

  • Halo, le zakaj se ukvarjate z odgovori nekemu brez veze pisunu !!?
   najbrž pisari samo zato, da vi spodaj skačete vanj in se zamegli osnovno-sijajen komentar velikega misleca in intelektualca g. Emeršiča. Človeka kot jih je malo med mlajšo generacijo !
   Ali ne bi raje pisali o njegovem tako bistvenem tekstu ?

 6. Jaz se nič ne čudim, če je znano, da je največ bivših partijcev prav v SDS. Prej so malikovali klavca broza, celo tako so bili zagnani, da so romali v Jajce, nato pa leta 1997 sprememba imena in kar naenkrat so iz levo usmerjenih social demokratov postali desni. Da pa nista SLS in NSi na slabšem, pa so tako eni kot drugi izdajali in še danes izdajajo Krščanstvo in Slovence!

 7. Nekateri tukajšni komentatorji so povsem usklajeni s smernicami omrežja oz. monopolisti, ki obvladujejo Slovenijo.

  Delujejo povsem destruktivno, da bi se Kidričev smrad še nadaljeval ali je posredi kaj drugega?

  • JJ je obrnil ploščo. Povedal je nekaj konstruktivnega. Sledilci mu še naprej sledite, čeprav bo težka. Težko je značaj spremeniti: igranje žrtve, drugi so vse krivi-jaz nič, kdor me kritizira je moj sovražnik…

   JJ na obisku pri SDM: “Nikogar ne izključujte, debatirajte, vključujte se, širite znanje in ideje, pridobivajte zaveznike.”

  • Točno tako ! Danes sta dva sijajna teksta na normalnih spletnih medijih. tale zgoraj tukaj in odličen komentar na Nova 24….Oba imata trajnejšo vrednost. O tem se pogovarjajmo in pišimo, provokatorje pa je treba ignorirat , nič drugega , ignorirat. No, ko jim nekdo pove,kar jim gre.
   In ko jih jasno označimo za provokatorje, pa naj bodo iz Udbe ali NSI….

 8. Pri tem primeru je dokazano, da ima desnica v Strnišču, pa niso glede imena samega kraja naredili nič, pri tem pa prednjači SDS.
  Ostalih medijev razen Časnika, Družine, 24 Kul in kakšen forum ne prebiram.

 9. V Rogaški Slatini se je moral v zdraviliškem parku Kidričevem spomeniku umakniti spomenik sv. Janezaa Nepomuka, zavetnika voda, ki je bil postavljen v zdraviliški park leta 1982, ko je Rogaška Slatina prejela koncesijo za prodajo zdravilne vode.
  Zdaj je ta spomenik sv. Janeza Nepomuka čemi v kotu hodnika večnamenske dvorane Anin dvor, kjer je poleg njega tablica, na kateri je zapisano:

  ” Spomenik zavetniku voda z letnico 1732 so leta 1782 v Zdraviliški park Rogaška Slatina postavili lekarnarji v zahvalo za leta 1772 pridobljeno koncesijo za prodajo zdravilne vode. Spomenik, katerega avtor ni znan, je najstarejša priča znamenitega zdravilišča ter predstavlja vrhunsko dognano kiparsko delo.”

 10. Temu smradu se po novem reče “parfum Fajon”, ki preveva že večji del Slovenije, tako leve kot desne in verne.

  Gre se pa za istega duha, ki je polnil jame in jarke, le da je danes v femi varianti.

 11. Članek je star in ponovljen, a spet aktualen, večna tema. Berem ga pa nekoliko drugače. Tako kot kaže, da je bil Kidrič predsednik samozvane vlade, nelegalne in nelegitimne vlade, potem sklepam, da boste vložili tožbo na neko mednarodno sodišče in izpodbijali SFRJ. Tako na veliko se lotevate tega problema, da potem od tega ne ostane nič. In Kidrič še danes stoji in kriči tam na trgu.

 12. Včeraj sem naletel na Spomine, Metka Skušek, babica z hiperspominom. kako je bil osvobojen MB: vsi so gledali proti Koroški, da zagledajo Angleže, so pa z juga prišli Bolgari in vse požigali, požrli in pokradli. Potem so na njihov vrt prišli Srbi in Črnogorci, zadolženi, da so tri tedne v tankovskih jarkih pri Mb ponoči pobijali Hrvate. Ob 3h zjutraj so se vrnili in imeli zajtrk. Do večera. Požrli so vse, ves vrt, sadovnjak, posc. in posr. so vse, da je še dolgo smrdelo, požgali so ves les, ograje, in pojedli so vse. Ter šli. In jarki so se še premikali, ko so jih zasipavali. To je bila osvoboditev.

  Danes pa nas osvobaja Tanja, podprta z vernimi volivci. Zato to smrdi.

 13. Res je žalostno stanje, ko berem gornji komentar.
  »Totalitarna sprevrženost se podaljšuje močno v naš vsakdan«, zapiše mag. Pavel Jurij Emeršič v zaključku svojega članka »Kidričevski smrad v Strnišču kljub skoraj absolutni prevladi pomladi«.
  Uredništvo pa je žal tudi pozabilo in ni med sorodne članke uvrstilo zelo soroden članek »Tit Turnšek, sprave ne bo…?« Objavljen lani v Časniku, 29. aprila 2018; https://www.casnik.si/tit-turnsek-sprave-ne-bo/
  Tudi v eni najbolj desnih občin, to je v Ribnici, se torej podobno dogaja. V Ribnici, donedavni trdnjavi desnice, kjer je imela SDS oz. desnica do zadnjih volitev vseskozi večino, kjer sta poslanca podpredsednik DZ RS, Jože Tanko, SDS in je evropska poslanka Ljudmila Novak in je do nedavnega občino vodilna ribniška stranka SDS oz. desnica, se dogaja, da levica in ZB NOB lahko nemoteno promoviraj svoje vrednote in utrjuje svoj »domoljubni status« in podarjajo svoje zasluge za našo družbo oz. državo. Omalovažujejo pa pomladno politično opcijo. Na praznik »Dan upora proti okupatorju«, je bila, kot vsako leto, tudi lani l. 2018, v Ribnici spominska slovesnost ob 75. letnici bitke v Jelenovem žlebu. Govorniki so bili: ribniški župan Jože Levstek (SDS), predsednik ZB NOB Slovenije, Tit Turnšek, zgodovinar dr. Martin Premk in Daniel Divjak predsednik ZB NOB Ribnica. Vsi govorci so poudarili velik pomen partizanskega upora, ki da je edinstven v Evropi, in naj bi bil odločilen za kapitulacijo okupatorjev oz. osvoboditev Slovenije. Upor naj bi bil temelj za nastanek samostojne države RS, i.p. Kritični pa so bili do stanja v RS, do hlapčevstva in podrejanja kapitalu in služenju interesom EU i.p. To da uničuje državo. ZB NOB tega ne bo dovolila. Sprava s kolaboranti in izdajalci ni mogoča, je sporočilo ZB NOB. Nihče od govornikov pa ni omenil, da je med okupacijo in še po vojni potekala tudi državljanska vojna, ni poudaril demokracije in sprejete tržne ekonomije. Podelili so priznanja za sodelovanje in za ohranjanje spomina na te dogodke. Predsednik ZB,Tit Turnšek, je podelil priznanje tudi ribniškemu županu Jožetu Levstku, SDS. Občina in njena pomladna politika je torej sodelovala in omogočila proslavo, kjer je ZB obtoževala demokracijo in njene nosilce in privržence, češ da delamo veliko škodo Sloveniji.
  Narobe svet, ki ni v prid demokraciji, ne državi.
  Prispevek o tej spominski slovesnosti je bil objavljen v Časniku.si, DRUŽINI in občinskem glasilu REŠETO, a ni doživel nikjer niti najmanjšega odmeva, kot da je z ravnanjem ZB NOB še naprej vse v najlepšem redu! Tako lahko torej Tit Turnšek in ZZB NOB nadaljujejo svoje delovanje in vztrajajo da »z izdajalci naroda ni mogoča sprava« in tako zavaja že tako razklan narod. V Ribnici tako ZB NOB še naprej vsako leto izvede slovesnosti, kjer poudarja vrednote NOB, dejansko revolucije, in omalovažuje slovensko pomlad. Občina pa ZB NOB podeljuje sredstva iz proračuna, celo sodeluje na takšnih proslavah, a to nikogar na desni politiki ne moti.
  https://www.casnik.si/tit-turnsek-sprave-ne-bo/

  • Ne morem verjet g, Mihič, da se to dogaja!
   Po toliko letih samostojne in neodvisne države?
   Kako je to sploh možno ?!

   • “kako je to sploh možno”?amelie? ker je večina volilcev in to najmanj dvotretjinska opravilno nesposobnih.

    In ne,to ni žalitev volilcev,kajti ob vsakih volitvah dobimo za to kar čisto matematični dokaz: preglejte udeležbo in rezultate:skoraj dve tretjini volilcev se volitev ne udeležujeta-od udeležencev pa jih še vedno pol voli zagovornike nedemokratičnega totalitarizma.

    Že s tem je jasno dokazana ne le zgodovinska temveč tudi zdravstvena oz.duševna in duhovna poškodovanost tega rodu.

    kidrič je dosegel svoj cilj.

Comments are closed.