Kdo se boji Vilija?

5

»Vili« to ni črno beli kit, orka iz filma, Vili Kovačič je državljan »K«, ki je opozarjal na Teš6 in sedaj nasprotuje zakonu o gradnji drugega tira. Nikakor pa ne nasprotuje gradnji dvotirne železnice, ki  v 4 letih za 2.500.000.000€ manj denarja.
Na dobro varovani železniški postaji Divača se je v petek, 25. avgusta 2017, vkrcala slovenska ministrska esenca in pa novinarji. Davkoplačevalci smo jim ponovno plačali vožnjo s posebnim vlakom, ki je, žal kot skoraj vsi slovenski vlaki, zamujal s svojim odhodom.

Dva ministra slovenske vlade je varovala garda varnostnikov železnice, dodatno za vsak slučaj pa še gasilci, policija in varnostniki protokola. Iz Ljubljane so se povabljenci pripeljali  z enim velikim avtobusom in dvema manjšima, gospodje pa s črnimi limuzinami z vsemi spremljevalci in spremljevalkami.

Naravnost bizarno in tragično je, da Slovenske železnice vozijo skoraj vse potnike na relaciji Ljubljana-Divača z avtobusi, ki čakajo v kolonah zaradi obnov mostov pred Postojno. In česa so se najbolj bali, da so se tako varovali?

Resnice! Ki jo pooseblja državljan »K« v beli majici in logotipom »Davkoplačevalci s ene damo ». Moč resnice je močnejša od moči meča. Mar nismo tako dobili zadnjo vojno?

 

 

5 KOMENTARJI

 1. Vilijev je vsaj milijon premalo v Sloveniji , to je Človek , ki bi bil lahko vzor vsem tistim ,
  ki ne vedo kaj delajo sami s seboj in z Državo ! Vili je vreden vsega spoštovanja in
  občudovanja ! Lep pozdrav Vili in veliko uspehov in zdravja Ti želim !

  Andrej Briški

 2. G.Čufer , kaj vas moti v mojem pozdravu g.Viliju , kje ste opazili kakršno koli besedo ,
  ki bi omenjala trditev o gradnji ali ne gradnji dvotirne prevare-železnice ?

  Lepo Vas pozdravljam g. Čufer in kaj je narobe , če Viliju zaželim zdravja in uspehov , ki jih sicer že ima in še enkrat , Vilijev je miljonkrat premalo v naši državi !

  Andrej Briški

 3. In še vprašanje za Vas g.Čufer , zakaj ne napišete tistega , kar ste napisali meni osebno
  tudi na Časniku ?

  Andrej Briški

Comments are closed.