Kdo je bil pravi Tito?

16

Do takrat ne poznani kovinar  iz Kumrovca  Josip Broz je bil 25. februarja 1928 izvoljen za partijskega sekretarja Mestnega komiteja v Zagrebu. Broz je v Kominterni dobil ilegalno ime »Valter«, med drugo svetovno vojno pa se je preimenoval v Tita. Na zagrebški konferenci ga je pri izvolitvi izdatno podprl takrat ugledni komunist Andrija Hebrang, ki je bil likvidiran leta 1948. Ubili so ga komunisti neznanega dne na neznani lokaciji.

Po razpadu Titove Jugoslavije zgodovinarji še vedno niso ugotovili prave in resnične identitete Josipa Broza. Menda tudi njegov rojstni datum, 25. maja ni pravi! Strojni inženir Josip Broz iz Kumrovca ima svoj grob v Zemunu pri Beogradu. Revolucionar Tito naj bi bil po eni izmez tez Josip Klein, žid iz Poljske. Nekateri to utemeljujejo z domnevo, da kumrovški kovinar ni znal jezikov, igrati klavir, javno nastopati in odlično obvladati sodobne plese, da o šarmiranju lepih dam, med drugimi izobražene Herte Hass, niti ne omenjamo. Opisana teza, še vedno ostaja uganka.

Foto: Wikipedia

16 KOMENTARJI

 1. ja itak, da so ga zamenjali:)

  to je vedela povedati že moja stara teta, ki je večkrat rekla, da pravi Tito je bil fajn, ne pa ta zamenjana baraba:)

 2. Klerikalni gospod Koncilija naj se raje posveti iskanju groba osebe po imenu rabin Jošua iz Nazareta v Palestini, ki ga katoliška sekta razglaša za božanstvo in vnebovzetega ustanovitelja, čeprav že vrabci čivkajo, da je to grda poneverba. Pravi idejni oče krščanstva je namreč helenizirani jud iz Tarza po imenu Savel, ki ga kristjani bolj poznajo po imenu sv. Pavel.

 3. Tovariš Tinko, tisti tesar se je po aramejsko imenoval Ješua, ne Jošua. Samo prijazno Vas popravljam. 😉
  Tole o Titu so seveda navadne neumnosti, kar ni nič posebnega, kajti podobne domneve so krožile o marsikateri zgodovinski osebnosti. Morda stric Koncilija tudi verjame, da je Paul McCartney v resnici Faul? 😉
  Je pa zanimiva opazka o “poljskem židu”. Več kot zanimiva.

 4. Kontrahiran žrebec, specilist za prevare žensk in do skrajnosti

  neodgovoren do otrok . Med vojno, so mu v generalštab, že takrat

  ostarelemu petdesetletnemu jarcu, vodili iz enot mlade,

  šestnajstletnice, največ, muslimanke (njih je bilo najmanj škoda ),

  ki se nato nikoli več niso vrnile v enote , torej nestale !

  NJEGOV VOHLJAŠKI, POKVARJEN ZLOČINSKI KARAKTER RAZKRIT V

  MOSKVI //G.AJLEC //, GOVOR 26. 5. 45 V LJUBLJANI , PA NJEGOVO

  ZLOČINSKO BLAZNOST !

 5. Josip Broz Tito ne glede na vse svoje pomanjljivosti in določene lumparije, ki jih je zagrešil, je nedvomno največji državnik v vsej zgodovini prostora med Avstrijo in Grčijo, verjetno pa tudi širše. Mojstrsko je balansiral med Vzhodom in Zahodom, obračunal je z domačimi izdajalci vseh vrst in našim starim staršem in staršem zagotovil izjemen življenjski standard. Vodil je državo, ki so jo spoštovali po vsem svetu. Banana državic, ki so nastale na območju nekdanje SFRJ, ne spoštuje nihče, še same sebe se ne spoštujejo! Ponosmi smo lahko, da je bil veliki Tito tudi sin slovenskega naroda!

 6. In če, Tinko, nadaljujem. Po njegovi smrti, je državo, ki jo je vodil, zajela nepopisna kriza, saj se na temeljih, ki jih je on zgradil ni moglo nič pametnega narediti. Hkrati s podobnimi režimi, njemu tako ljubega komunizma, je ta svet rzpadel in propadel, ter kot stranpot človeštva zajadral na smetišče zgodovine. Toda žal ne v Sloveniji. Tukaj domorodci še vedno častijo tirana in še več, njeegovim sodelavcem in sedaj, zaradi časovne odmaknejnosti, že drugi in tretji generaciji, dopustili in prepustili oblast. Ta se je z najboljšimi močmi zavihtela na vladajoče stolčke in uganja cirkus, ki ga v resnih demokracijah ni možno videti. Rezultat je takšen, da smo zopet na Titovi poti, ki nas vodi v godpdarski propad.

 7. APM, tudi svet nebrzdanega neoliberalnega kapitalizma hitro propada, da o finančnem in moralnem zlomu tebi brez dvoma tako ljube vatikanske sekte sploh ne govorim … Tako, da brzdaj konje! Za večino Slovencev je Tito pozitivna zgodovinska osebnost, to kažejo vse tozadevne javnomnenjske raziskave! In prav je tako!

 8. Imel je ta Tito pozitivne in negativne lastnosti, vsekakor je bil genialen politik, pa malce slabši vojskovodja (bitka na Sutjeski lep zgled). Posebne hvaležnosti do svojih dobrotnikov nikdar ni pokazal, usmiljenja do nasprotnikov tudi ne, je bil pa vsaj vedno zgledno oblečen. Česar o njegovem nekdanjem častilcu in štafetonoscu, danes osumljencu kaznivih dejanj, nekem Ivanu Johannesu, ne moremo reči. 😉
  Če imamo Titovo cesto ter spomenike ali ne, mi je, po pravici povedano, kaj malo mar. Me pa izjemno zabava, kako hudo nekateri trpijo zastran njih. 😉

 9. Tinko in Caralos Contreras, če vaju prav razumem, še kar vztrajata na Titovi poti, ki je pripeljala njemu tako ljubo državo najprej do gospodarskega zloma, nato pa še do razpada s krvavo vojno med njemu ljubimi bratskimi narodi.
  Res je da ima nebrzdani neolibaralizem velike težave in propada, vendar v tej godlji propada Slovenija mnogo bolj, kot ostali, čeprav jo vodijo bivši titovi pionirčki, med katerimi niso le nosilci štafetne palice, kot za Carlosa profani Ivan Johanes, temveč takšni, ki so ljbljenemu Titu palico osebno predali.

 10. O Titu kot polskem Židu, je menda tudi v neki knjigi zapisano. Ker pa je imel prvo tajno ime Walter in njegova znana prva dama Nemka, bi lahko sledili tem podatkom. Nakazujejo njegov izvor. Po nekaterih drugih podatkih pa naj bi bil nezakonski sin imperatorja Franza Josepha Habsburga in poljske plemkinje Marie Sobieske(delala kot pomočnica v Hofburgu!) Rojen je bil 16.6.1892 v bezierku Alsergrund oz. v Joseph Strasse in umrl že 16.2.1980 (6+6+6). Praktično so ljudje hodili za prazno krsto Habsburžana(pokopan na Dunaju v družinski grobnici). Ima pa zanimivo ploščo v Vatikanu v zavodu Svetega Hieronima Habsburg un Loraine! Razumeli boste zakaj je igra plave krvi….in zakaj je bila skladno z razodetjem/apokalipso na tem prostoru poizkusni poligon!!!!!

 11. Franc Jožef, hudirja! Hmm, poglejmo, bil je star 61 let, viagre sicer še ni bilo, ampak baje v nekaterih samostanih še dandanes kuhajo zdravilne napitke, ki delujejo v isti smeri. Interesantna ideja …

 12. Carlos, naravni afrodiziaki so v uporabi že dolga stoletja. Tako da zdravilnih napitkov sploh ni potreboval.

 13. Če le ni pil piva in preveč alkohola, kave… in se dovol gibal po Solncu, pa je lahko še kar veselo naskakoval.
  Npr. znanca je zaplodil petinsedemdesetletnik, ki je čez nekaj let umrl. Mislim, da Oče naroda K&K monarhije ni potreboval nič kaj preveč eksotičnega. Sicer pa je znano, da taki načrtno plodijo otroke, ki jih nato uporabijo oz. zlorabijo za razne projekte ali pa kar za žrtvovanje.
  Ko je nek princ prišel k Titu na obisk, na Titovo vabilo seveda, je bila zahteva njegovega protokola, da mu preskrbijo dvesto dobrih in godnih žena… Vse je šlo nato na račun kraljevske hiše. Tudi formalne rešitve so bile zapisane in podpisane.

 14. Pred pol leta je nekdo na FB napisal za Tita izjavo angleške kralice, da je znal igrati na klavir, se vesti, plesati, jesti… tako kot je to običaj Habsburžanov.

Comments are closed.