Kdo bo zaustavil ministrico Kopač Mrak?

31
Foto: mddsz.gov.si
Foto: mddsz.gov.si

Ministrica Anja Kopač Mrak si stalno prizadeva, da bi oslabila položaj in vlogo tradicionalne družine, in do pred kratkim se je zdelo, da je neustavljiva.

Bilanca njenega dela

Kopač Mrakova že od leta 2008, s kratko prekinitvijo v obdobju 2012/13, kroji politiko Ministrstva za socialno delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V času njenega delovanja se ministrstvo kontinuirano trudi, da bi oslabilo položaj in vlogo tradicionalne družine, in s tem dobesedno pustoši po slovenskem družbenem tkivu. Kako porazno politiko do družin uveljavlja ministrica, je pred kratkim nazorno opisal predsednik družinske pobude Tomaž Merše (vir), zato tega ne bi ponavljali. Ne glede na vsa dejstva, pa je neverjetno, kako državljani anemično prenašamo njeno rovarjenje. Mirno prenašamo stalno zmanjševanje finančnih sredstev za družine v državnem proračunu, uvajanje skrajno permisivne vzgoje, forsiranja feminizma, degradiranja očetovstva, poleg tega je soodgovorna tudi za porabo sredstev izvedbe dveh družinskih referendumov, ki jih je izgubila. Zadnja afera, ko je ministrica podprla center za socialno delo Velenje, ki je nezakonito odvzel mladoletna dečka starima staršema, je bila kaplja čez rob in javnost se je končno vzdramila. Pa bo to dovolj, da se preneha družini škodljiva politika?

Ideološka izhodišča

Da bi razumeli, zakaj ministrica tako vztrajno degradira družino, je potrebno poznati duhovni horizont, ki mu pripada. Ideološka izhodišča sovražnosti do tradicionalne družine je nora mešanica freudo-marksizma in radikalnega feminizma. Zakaj pravim nora? Ker se je povsem odtrgala od narave in od človeka in zaradi svojih ozko ideoloških interesov želi spreminjati biološka in družbena dejstva. Del marksistov (Reich, Marcuse) je poraz za socialistični družbeni eksperiment v dvajsetem stoletju pripisal spolni represiji, na kateri da temelji meščanski družbeni red. Zato je zagovarjal podiranje tabujev in spolno osvobojeno družbo, za kar je potrebno odpraviti družino, ki je zatiralska struktura par exellence. Tudi novi val feminizma je glavno zatiralko videl v obliki tradicionalne družine in jo okrivil, da skozi družinska razmerja (vlogo matere in žene) degradira žensko.

Oba ideološka vala sta svojo nadgradnjo v zadnjem času našla v teoriji spola, ki odpravlja pojema sex (biološka opredelitev) in ga nadomešča s pojmom gender (kulturni konstrukt), in trdi, da je spol (in s tem tudi materinskost in očetovstvo) kulturni konstrukt, ki se ga lahko na novo definira, zato lahko vsakdo, ne glede na biološki spol (ki je tako ali tako konstrukt), izbere vlogo matere, si izbere spol … Vse to je odlično obrazloženo v knjigi Nova levica in krščanstvo, zato ni naključje, da je bila s strani skrajnih feministk deležna takega gneva.

Skupna točka levice in globalnega kapitala

Ta ideološki tok, ki je izrazit mainstream slovenskih družbenih elit (mediji, leva politična scena, FDV, FF, Fakulteta za socialno delo …), je v zadnjem obdobju s porazom na referendumu dobil boleč udarec, a to jih ne bo ustavilo. Gre za globalen trend v zahodni družbi, ki ima izjemno družbeno moč in kapitalsko zaledje. Zanimivo je, da na tem polju levica govori povsem isti jezik kot globalni zahodni kapital, tudi ta si ne želi močne družine, kajti najboljši potrošnik je ranljiv, nedefiniran, permisiven posameznik, dovzeten za manipulacijo. Kakšna koncentracija družbene moči je v ozadju, je nazorno pokazal zadnji zaplet v Severni Karolini glede zakonodaje o javnih straniščih (vir). Ker je parlament v tej zvezni državi uzakonil, da morajo osebe uporabljati stranišča glede na biološki spol, se je na njih spravil celotni ameriški pravosodni sistem, zabavna in športna industrija ter mega korporacije kot so Bank of America, Apple, American Airlines, PayPal itd., okrcal jih je tudi predsedniški kandidat Donald Trump.

Imperij vrača udarec

Zagovorniki gender ideologije meljejo vse pred seboj in striktno kaznujejo vse, ki se jim upajo zoperstaviti. Naši medijski mojstri so tako priimek Primc oblatili do te mere, da je v pouličnem diskurzu postal tako rekoč žaljivka, Romanu Vodebu ne pustijo doktorirati in je izločen iz akademske sfere, igralca Pavleta Ravnohrib so vrgli iz oddaje Male sive celice (vir), socialni delavec Franci Donko je na delovnem mestu deležen mobinga (vir) … No, ste želeli kaj povedati zoper teorijo spolov?

Za discipliniranje javnosti je ministrica Kopač Mrakova pred kratkim povsem po tiho pod streho spravila Zakona o varstvu pred diskriminacijo (vir). Zakon je napisan ohlapno in omogoča široko interpretacijo, pri čemer na prefinjen način omogoča, da bo v prihodnosti zagovornik načela enakosti obrambo tradicionalne družine, ki bi nasprotovala interesom LGTB, že v osnovi označil za kaznivo dejanje in ga sankcioniral (vir). Zakon prinaša nižanje ravni svobode govora, in ko bomo naslednjič razpravljali o družinskem zakoniku, bodo zagovor materinstva, očetovstva ali tradicionalne družine lahko označeni za napade na osebe v »manj ugodnem položaju« in kot diskriminacijo, ki jo je potrebno kaznovati.

V proceduri je še en pomemben ideološki zakon, in sicer Zakon o preprečevanju nasilja v družini, s katero zakonodajalec pod krinko boja proti nasilju v družini želi vsiliti permisivno vzgojo v družino. V predlogu zakona se širi opredelitev nasilja v družini, in se predlaga, da se za fizično nasilje šteje že grožnja s tovrstnim nasiljem. Dodatno naj bi za fizično nasilje štelo tudi siljenje k delu ali opustitev dela ter omejevanje gibanja in komuniciranja … To pomeni grob poseg države v intimno polje družine, razorožitev staršev, vse v cilju, da se dosežejo ideološki interesi.

Kdo bo zaustavil ministrico?

Zdi se, da je tok, ki mu pripada ministrica, neustavljiv. In če bo ministrica zaradi politične matematike slučajno morala oditi, jo bo, zaradi trenutne sestave v državnem zboru in vladi, brez dvoma nadomestila takšna, ki bo nadaljevala enako politiko. A kakor koli se ta ideološki krog napihuje, grozi in kaznuje, nima nikakršne perspektive, je balon, ki se bo slej ko prej razpočil. Nedavni vdor migrantov in beguncev na evropska tla je nakazal, da je ta ideologija obsojena na propad. Njeni rezultati so demografska zima, množice pomehkuženih moških, nezadovoljnih žensk, neodgovornih in egoističnih mladih, brez družbene odgovornosti in to bo, če se bo tako nadaljevalo, privedlo do radikalnih družbenih sprememb.

Naj ne zveni patetično in vzneseno, a gender ideologijo moremo in moramo zaustaviti le državljani s svojim bojem za družino in strogim nadzorom politike. Pri tem nam ne bodo pomagali ne mediji, ne etablirana stroka, ki pripada istemu toku. Ne bo dovolj, da bomo civilne organizacije, gibanja in posameznike, ki si prizadevajo za dobrobit družine podpirali le na tiho v svoji hiši, ampak bomo morali, tako kot to počno npr. v Franciji (La Manif pour tous), stopiti na ulice in se bolj angažirano in aktivno kot do sedaj zavzeti za družino. Državi je malo mar za argumente ali pisne peticije, boji pa se ulice. Konec koncev moramo imeti tudi toliko samozavesti, samospoštovanja in občutka za dostojanstvo, da si preprosto ne smemo dovoliti, da nam bodo o vzgoji in družini pametovali razni šomoštri iz FDV-ja, feminističnih organizacij ali anemični uradniki.

31 KOMENTARJI

 1. Kot že moj vzdevek pove se sama opredeljujem za feministko, kljub temu verujem v Boga, podpiram koncept družine ter domovine, svobodo govora in nasprotujem queer teoriji ter identitetni politiki spola, redefiniciji zakonske zveze, nadomestnemu materinstvu …..

  In ravno zaradi tega apriori ne zavračam krščanskega konzervatizma ter se trudim iskati tudi negove pozitivne plati in skupne točke z njegovimi predstavniki, ampak moram priznati, da mi je z vsakim zmazkom, ki posplošuje, zavaja ali si preprosto izmišljuje stvari za diskreditacijo drugače mislečih, težje.

  Vseh netočnosti, ki jih je avtor v zgornjem članku navedel niti ne bom komentirala, bi mu pa priporočila, da če že ne drugega naj upošteva vsaj moralno avtoriteto, papeža Frančiška, ki je v AL povedal:

  “Nekateri so prepričani, da mnogo današnjih problemov izvira iz ženske emancipacije, vendar ta argument ni točen ampak zgrešen, lažniv in oblika moškega šovinizma. Zaradi enakega dostojanstva moških in žensk se veselimo izginjanja starih oblik diskriminacije in tudi znotraj družine je vse več vzajemnosti. Čeprav so nekatere oblike feminizma, ki so se pojavile, neprimerne, moramo vseeno videti v ženskem gibanju delovanje Duha, za jasnejše priznanje dostojanstva in pravic žensk.”

  In sprašujem se tudi ali je avtor hvaljeno knjigo “Nova levica in krščanstvo” sploh prebral? Če bi jo, bi lahko v njej zasledil tudi tisto misel, da brez dialoga ne bo šlo. Veliko bolj konstruktivno od pavšalnega obsojanja in metanja vsega v isti koš je stališče italijanske aktivne katoličanke Rite Torti, ki pravi, da “teorija spola ni v celoti za odmet. Odkriti je treba njen dobri namen. Ta pa je lahko žlahtno feministične narave. Preučiti je treba jezik in vzgojne vzorce, ki poskrbijo za zgodnjo delitev spolnih vlog in dekliško podrejenost. Pretresti je treba običajno versko vzgojo v veroučnih učilnicah in po katoliških družinah. Ko bo krščanstvo našlo ključ, ki bo žensko v resnici postavil kot enakovredno moškemu, ključ, ki bo zamejil in odpravil pogrošni in nasilni mačizem (največ umorov v Evropi je še vedno družinsko-partnerske narave), bo tudi heretični teoriji spola zmanjkalo goriva.”

  Skratka, za začetek bo treba pomesti pred svojim pragom.

  • Feminizem je v današnjem svetu večinoma izkoriščan tudi za za družbi škodljive procese. Tako uvaja v ta svet enakost in ne enakopravnost. Nadaljuje pogosto (ne vedno) tudi podporo različnim eksperimentiranjem češ pravico imajo do tega.
   In dejstvo je, da se je teorija spola v različnih verzijah v svetu uveljavila na tako bizaren način, da jo je potrebno takoj ustaviti. Namreč tudi če je kje kakšen pozitiven doprinos (tudi druge ideologije ga imajo), pa je splošna škoda tako velika, da nam zdrava pamet pove NE.
   Glede levice pa lahko samo rečem samo nekaj. S to ideologijo, ki človeka postavlja nad vse, ne sklepaj nobenih kompromisov ali sodelovanj. Njihove ideje so večinoma neuresničljive, ker silijo ljudi v nenaravna dejanja. Potem je bolje izhajati iz socialno krščanske misli, ki ima zdravo jedro.

   • Skratka, si zgolj še eden v dolgi vrsti pavšalnih kritikov tematike v katero se nisi nikoli zares in brez predsodkov poglobil. Meni pa zdrava pamet in vest govorita, da je prav in Bogu všečno, da so ljudje enakovredni.”Teorija spola” gre naprej, z vami ali brez vas, je kot duh, ki je ušel iz stekleničke in se ga ne da več spraviti nazaj vanjo.

     • In kam po tvoje sodi enakopravnost žensk? Na smetišče zgodovine? Na srečo večina žensk ne razmišlja tako kot ti.

     • Oh, teorija spola pravi, da sem jaz lahko karkoli in se nič ne ‘bori’ za mojo žensko enakovrednost. Hvala lepa.

     • Slabo si podučena. Teorija spola zgolj pravi, da obstajata tako biološki kot družbeni spol kar je povsem točna in znanstveno utemeljena teza. In dejstvo je, da ženska manjvrednost ne izhaja iz bioloških ampak iz družbenih razlogov in te razloge ter globoko zakoreninjene miselne vzorce je treba spremeniti.

     • “Zapomnimo si, da je spol nekaj, kar moramo imeti pravico ter možnost ustvarjati sami in ne po nareku naših genitalij, ki naj bi silile človeka biti ženska ali biti moški! ”

      Joj, če gornje drži in če držijo Vaše trditve o znanstveno utemeljeni tezi, potem pa sem feministka! Nisem vedela. In še povsem sodobno prilagojena po teoriji spola. Če prav razumem:
      genitalije me definirajo za žensko. Moj biološki spol je torej ženski. Mama sem – ampak to po teoriji spola ni nujno vezano na moški spol, saj »figura mame ni nujno vezana na ženski spol, ampak je lahko tudi na odraslega moškega«. Torej: biti mama ni nič posebno spolno definiranega oz. vnaprej določenega. Iščem dalje. V soboto sem opravljala tipično moško delo (zidarski pomočnik) in se prav dobro in koristno počutila. Torej je moj družbeni spol res nekaj prehajajočega: lahko se počutim dobro v tipično ženski vlogi (kuhanje), lahko se počutim obupno v tipično ženski vlogi (pospravljanje), lahko se krasno počutim v tipično moški vlogi. Se pravi: ne le da je moj družbeni spol moški ali ženski. Očitno je prehajajoči. Tudi ta namreč obstaja, kolikor vem.

      Moje neznanje (kar je v narekovajih) sem izpopolnjevala iz priročnika Ljubezen je ljubezen.

    • Osnova teorije spola pravi, da si lahko spol izbiraš sam, če nisi z njim zadovoljen. Nekateri gredo tako daleč, da že starši silijo svoje otroke v spremembo spola, nekatere pa posiljujejo z vprašani o tem v puberteti, ko imajo mladi ljudje že tako težave z odraščanjem in sprejemanjem sprememb. Če se ti zdi ok, da nekatere države kot posledico te ideologije uzakonjujejo, da si lahko izbiraš, na kateri WC boš šel, kaj boš oblekel, kako se boš obnašal v družbi ipd., potem vemo, kaj pravi zdrava pamet. No, vsaj do sedaj je to veljalo. Če misli kdo, da naravne zakonitosti ne veljajo več, potem je pa to druga pesem.
     In kar je bistvo teh ideologij je, da zaradi nekaj posameznikov želijo menjati celotno zakonodajo in siliti tudi veliko večino ljudi kot tudi otrok s to ideologijo tudi v šolah. Tukaj ni problem, da nismo enakovredni. Problem je, da nas nekdo sili v nekaj, kar je za večino ljudi drugačno in ni del našega življenja. Zato ni problem družbe v nesprejemanju takšnih ljudi ampak v tem, da želijo spremeniti naše vrednote in način razmišljanja. O predsodkih pa raje nebi. Nekdo ki vsiljuje svoje ideje brez da bi najprej z argumenti prepričal druge, ima sam največji predsodek. In to je največji problem današnjega sveta, ki nekritično misli, da ima lahko vsaka ideja pravico do uveljavitve ne glede na morebitne posledice.
     Kar se pa tiče duha je pa samo en duh, ki veje med nami in to je Sveti duh. Njega prosimo, da nam bo dal razlikovati med dobrim in zlim.

   • Gospod Slovenec,
    pojma nimate, kako se pogovarjati z žensko! Pojdite na Jesenice k tistemu z brado po navodila!

  • Feministka, za začetek bo potrebno(če že verujeta v Boga in ste kristjanka) se seznaniti s krščanskim naukom na področju družine, kakor tudi z SP in okrožnicami papeža.

 2. Iz dobro obveščenih krogov:
  zgoraj omenjeni socialni delavec ni več deležen mobinga na delovnem mestu. Delovnega mesta nima več.

 3. Ne vem, če se bomo pravočasno ovedeli in zoperstavili. Bo menda treba počakati na kakšne (ob)sodbe na podlagi novega Zakona o varstvu pred diskriminacijo, ki uvaja – ne samo verbalni, ampak celo miselni delikt. Predvidevam, da samo za določeno ciljno publiko.

  In če je še nosilec oblatenega priimka spoznal, da vse prizadevanje nič ne pomaga, ker se legitimno izražena volja potepta v par mesecih … Očitno je taktika taka: “Ljudje se bodo naveličali protestirati in boriti za ‘svoj prav’ – enkrat nam bo že uspelo.”

  Blagor vladi, ki ima tako pohlevno ljudstvo! Toda – gorje ljudstvu, ki ima tako arogantno vlado. Z obrestmi bo plačevalo – ljudstvo, ne vlada. Vprašanje, če bo kdaj odplačano vse, kar se nabira?

 4. Niti ulice se ne boji kaj dosti.
  Posebej težko bi bilo organizirati ulico za zadeve okoli družine. Ne vidim nobene poti, v resnici. V parlamentu pa so sposobni največjih neumnosti.

 5. Se pa strinjam s feministko, ko navaja besede papeža Frančiška. Vse oblike feminizma niso slabe, ker odpravljajo fizično in psihično nasilje nad ženskami in jim prinašajo priložnosti, ki jih do nedavnega še ni bilo (študij, delo …)

 6. Besed o “vdoru beguncev in migrantov” bi se avtor vendarle lahko vzdržal. Nenazadnje tudi zaradi zdrave pameti, če že človekoljubja ni mogoče zaukazati. Begunci in migranti v Evropo niso fenomen, ki se je pojavil jeseni 2015 in se ga z varovano ograjo na makedonski meji da na on-off odpraviti za vekomaj. Begunci in migranti v Evropo so prihajali in bojo prihajali pred tem in v prihodnosti. (Glej npr. Lampeduso pred 2015 in zdaj, ko v zadnjem tednu beležimo v treh brodolomih okoli 700 mrtvih.) Pravzaprav so od vekomaj. Le v komunistične države in naša generacija in še kakšna ima samo to osebno izkušnjo, jih nikoli ni bilo, razen kakšnega prismojenega posameznika ali grupice.

 7. Že dejstvo, da ljudje kot je Kopač Mrakova lahko pridejo na položaj, da vsiljujejo protidružinsko zakonodajo, je znak, da je s to družbo nekaj zelo narobe.

  Uničenje družine pomeni tudi uničenje naroda. Ob tem pa ubogo bitje celo misli, da je napredno.

 8. Včasih so ljudi mučili z razrednimi sovražniki, da bi jih potlačili, jim naložili občutek krivde. Danes razredni sovražnik ni več v modi, sedaj se pod parolo progresivnosti gnjavi do te mere, da bi jim ponovno vsilili občutek krivde in jih na ta način dominirali. Nobena njihova skrb ni iskrena, je zgolj krepelce s katerim tolčejo ljudi po hrbtu.
  Če odide Kopač Markova seveda situacije ne bo spremenilo, bo pa to kljub temu koristno, kajti krivda ni kolektivna, krivda je vedno osebna, ker človek kot svobodno bitje sam odloča, kako bo živel.

 9. Žal mi je, da imamo tako osebo na položaju, ki odloča.
  Gospa je topoumni produkt usmerjenega izobraževanja in ne dojame vseh nivojev podlosti svjega delovanja.
  Če bi imela samo kakšno piko nad svojo številko čevljev bi takoj odstopila in se skrila v temo pod stopnice.

 10. Anja Kopač Mrak, Peter Pogačar, Martina Vuk – s čim sta se odlikovali ti mladenki in mladenič, da so prišli na čelo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti?

  • Mogoče je treba gledati na te ljudi kot na psihopate, to je ljudi, ki nimajo vesti in so posledično zelo plitkega razmišljanja. Potem postane zadeva razumljivejša.

 11. Tako delajo kot je gaber. On je uničil šolstvo oni bodo družine, seveda če se jim pustimo. Upam da se “desne ” stranke začnejo ukvarjati z ljudmi ne s položaji.

 12. Kdo bo zaustavil Kopačevo, Mračno Kopačevo?…. Ona je nevedna revica. Poglejte njeno nervozo na obrazu. Zaustavilja jo ………………Resnica življenja….JO JE ŽE, le vidi še vsaKDO NE!

  TAKOLE GRE:

  RESNICA življenja
  *
  Enačba
  Jaz RESNICA = jaz KDO + jaz KAJ,
  pove,
  kako uresniči se OSMIŠLJANJE,
  ki življenje v umrljivo ali BioUmno stke.
  *
  Pravilo
  Bilijon neznank, enačba ena sama,
  koren večno BioUmnega življenja
  skriva se v RESNICI pravilnega
  OSMIŠLJANJA.
  *
  Koren umrtja
  Jaz KDO = Jaz RESNICA – jaz KAJ,
  OSMIŠLJA se v ciklični značaj.
  OSMISLITEV, ki pove,
  kdo živi zato, da le umre.
  *
  Koren življenja
  Jaz KAJ = Jaz RESNICA – jaz KDO,
  OSMIŠLJA se v življenje večnostno.
  OSMISLITEV, ki z Resnico osmišljuje
  in življenje v večno, v BioUmu, oblikuje.
  *
  p.p.:
  *
  Pravica.

  Lahko razumeš pa RESNICO,
  po svoje, z vso pravico svojo, relativno.
  Upoštevaj, v lastno dobro, le:
  Newton, Einstein vedela sta že,
  relativno, brez RESNICE ciljne sploh ne gre!

 13. Ali je KDO boljši od nje, pametnejši, manj naiven, če skriva svojo IDENTITETO? Je sploh KD, ki ni skrvač? Že to je porazno. Prodanci kuplivci SE SKRIVAJO. Kličite na tisto številko ANONIMNO. Anonimno bi dober časopis preprosto odpravil. ANONIMNO NIČESAR NE REŠUJE. REŠUJE RESNICA, POGLED V OČI, PRAVIČNOST, POŠTENOST, POGOVOR, vsaj besedni, KDOR ŠE DRUGIH NE RAZUME (DIALOGOV SEVEDA).

 14. SE BOJITE revanšizma. Ja tega taki, Kučanovci in Kopačeve in množice NEPOŠTENIH izvajajo. Naj, IZGUBILI BODO VSE, KOT DOKTRINA mračne Kopačeve. Saj ženska nima jajc. Niti življenje ne nastaja po njej. Človeška vrsta se ohranja drugače. V spermnem izpustu muškega je 300 milijonov ŽOIVIH, ŽIVIH, ŽIVIH (ja razumljivo) SEMENČEC. Ženska je zgolj "kot njiva", torej ponuja možnosti za rast. Vrsta se ohranja po moškem (brez podcenjevenje ženske vloge). Kot pravim v pesmici Osmislitev BioUma ….

  ****
  ****
  …..
  Samo gre na pot semečece, s krvi,
  v spermi, kjer semen milijone mrgoli.
  Urejena z mislijo, v človeka, sebe, uredi
  v pogojih jajčeca, kjer miselna se rast godi.

  Mar združitve ni dveh v eno?
  Je združitev le dveh za eno,
  ki rast v delitvenih pogojih BioUmnih,
  človeka uredi v milijarde celic umnih.

  itd…..
  itd…..
  berete zmotne knjige? kot mračna Kopačeva?

 15. Z "gender" teorijo se strinjam le v primeru, da njeni apologeti sprejmejo tudi "race" teorijo. Če se lahko svobodno odločamo o svojem spolu, ne glede na anatomske danosti, potem se imamo pravico odločati tudi o svoji rasi, ne glede na barvo kože! Zakaj namreč ne bi bil 30-letni Kunta s 25-centimetrskim kintejem tudi belec, če je že lahko dama…???

Comments are closed.