Kavarna Hayek: Zakaj birokrati OZN vse bolj previdno opletajo z jeziki, ko govorijo o Trumpu?

3

donald_trumpZa Walterja iz Belizeja večina še ni slišala. Mogoče tisti, ki redno spremljate publikacije Organizacije združenih narodov (OZN), predvsem Unicefa. Ta deček, star 12 let, je bil pred leti žrtev indoktrinacije ekoteroristov. Za priročnik Unicefa je dejal: „Jaz sem sedanjost in prihodnost – žrtev podnebnih sprememb. Živim v regiji, ki je ves čas pod vplivom katastrof. Orkani in poplave so moja realnost. Moje življenje je resnično in jaz tudi.“

To je agenda Unicefa. Walterjev je še več. Stari so različno: od 6 do 16 let. In vsi, večinoma nepismeni, čustveno in poglobljeno govorijo o podnebnih spremembah v pesniškem jeziku. Čeprav v resnici ne vedo, kaj so povedali, ker so jim recitirano napisali odrasli (ekofašisti), vplivajo na otroke vsega sveta. In jih indoktrinirajo. Pripravljajo jih na globalno vlado, ki bo vodila svet in rešila vse težave s prerazporejanjem bogastva. Stephanie Hodge, specializirana za izobraževalni program Unicefa, je za Climate Change TV (televizija, ki jo financira OZN in je namenjena izključno propagandi o globalnem segrevanju in rešitvam, ki jih, kakopak, lahko izpeljejo samo z globalnimi akcijami pod vodstvom OZN) celo govorila o „globalnem državljanstvu“.

A zdaj se jim je zgodil Donald Trump, predsednik najmočnejše države na svetu, ki je jasno povedal, da so zanj podnebne spremembe larifari. In da si ne bo pustil ukazovati nikomur, niti OZN, saj je zanj Amerika na prvem mestu. Seveda je v palači na vzhodni strani Manhattna ob reki East River zavladal preplah. Ne zato, ker bi bilo uslužbencem kaj mar za svet, ampak zato, ker utegnejo izgubiti dobro plačane službe in vrsto privilegijev (tudi mednarodno imuniteto). To se utegne zgoditi, če bo Trump privil pipico, s katero ZDA financirajo OZN. Meni namreč, da je OZN preveč birokratska in da je delež, ki ga ZDA namenijo OZN, prevelik. Zato tudi taka previdnost v izjavah visokih predstavnikov OZN, ko gre za komentiranje Trumpovih ukrepov.

Oglejmo si, koliko OZN bremeni ameriške davkoplačevalce. Dvoletni uradni proračun OZN (2016-2017) znaša 5,4 milijarde dolarjev, skupaj z donacijami (zbirajo se na posameznih konferencah) in posebnimi sredstvi za mirovne operacije preseže 10 milijard dolarjev. Kot so poročali ameriški mediji, so ZDA leta 2015 (za preteklo leto izračuna še ni) od tega prispevale 3,024 milijarde dolarjev (za uradni proračun 0,6219 milijarde, za posebni del 2,402 milijarde). Mogoče se bo zdelo komu to malo, a če pogledamo primerjavo z drugimi državami, imajo tisti, ki pravijo, da ZDA prispevajo preveč, prav (po analizi Bretta Schaeferja):

 1. za redni proračun ZDA prispevajo 621,9 milijona dolarjev, 35 držav prispeva vsaka samo 28.269 dolarjev;

 2. za posebni del ZDA prispevajo 2,4 milijarde dolarjev, 20 držav vsaka samo 8.470 dolarjev;

 3. za redni del pororačuna ZDA prispevajo 621,9 milijona dolarjev, kar je več kot 176 držav, članic OZN, skupaj;

 4. za posebni del ZDA prispevajo 2,4 milijarde dolarjev, kar je več kot 185 držav, članic OZN, skupaj;

 5. več kot polovica članic OZN prispeva manj kot milijon evrov, ZDA same prek tri milijarde;

 6. 119 držav Gibanja neuvrščenih v proračun OZN prispeva samo 490 milijonov dolarjev, kar je več kot 2,5 milijarde manj kot ZDA same;

 7. 56 držav Organizacije islamskega sodelovanja (OIC), med katerimi je 10 od 20 največjih proizvajalk nafte in ki imajo svojo deklaracijo o človekovih pravicah (utemeljeno na šariji), skupaj prispeva samo 360 milijonov dolarjev, medtem ko ZDA same prek tri milijarde dolarjev;

 8. štiri članice Varnostnega sveta OZN (Rusija, Kitajska, Velika Britanija in Francija) prispevajo 2,52 milijarde dolarjev, kar je pol milijarde manj, kot samo ZDA.

Več: Kavarna Hayek

3 KOMENTARJI

 1. S katere pozicije nastopa gospod predsednik Trumo oziroma, zakaj je bil izvoljen, zelo dobro opiše veteran na spletni strani http://nova24tv.si/aktualno/ameriski-veteran-povedal-resnico-islam-je-zlobna-ideologija-ki-bo-unicila-vse-ki-se-ji-ne-bodo-podredili/ . Nekaj citatov:

  “Ne bom pa sedel tukaj in opravičeval neumne logike, da moramo zato, ker se je nekaj zgodilo, sedaj dovoliti nekaj drugega. Dvojno zlo ne napravi dobrega. Naša vlada je tu zato, da na prvo mesto postavi svoje državljane, Ameriko. Ne pa islama, migrantov in zagotovo ne teroristov. Zdi pa se mi, da vas je veliko, ki si želite, da se to zgodi, samo zato, da vas ne bo kdo ožigosal.”

  “Zaradi takega razmišljanja sem zelo živčen in ogorčen. Na vas ne gledam prav nič drugače kot na Islamsko državo. Ker pomagate, da ta kuga pride v našo državo. Pomagate teroristom. Vseskozi kričite ‘niso vsi isti’. Če vam dam skledo kosmičev, od katerih je 25 odstotkov strupenih, bi jih pojedli? Najbrž ne, zahtevate pa od vseh ostalih, da jih pojedo. Vse za zadovoljitev vaše ideologije in ‘visokih’ moralnih predpostavk multikulturalizma.”

  “Ljudje, naloga naše vlade je, da nas zaščiti pred tujimi in domačimi sovražniki. Spopadamo se z ideologijo, ne z raso, ampak ideologijo, ki želi podjarmiti našo državo in uvesti šeriatsko pravo. Na svetu je 1.7 milijarde ljudi, ki sledijo tej ideologiji. Polovica teh želi šeriatsko pravo. Nimamo časa gledati v zrak in tvegati. Tisti, ki ne želite tvegati, ker se bojite, da vas bodo ožigosali za rasista in ksenofoba, ste sebični posamezniki.”

 2. OZN je leglo odlično plačanih uradnikov in debatni krožek, ki ni zmožen rešiti niti enega svetovnega problema. Postala je bolj kot ne propagandna organizacija. Pri tem bi glavno besedo radi imeli tisti, ki živijo na tuj račun.

  Končno se je našel nekdo, ki mu je dovolj neprestanega nasprotovanja in blatenja s strani tistih, ki jih plačuje.

 3. Onesnaževanje je velik problem, toda strokovnjaki ugotavljajo, da dvig povprečne temperature na Zemlji ni posledica dviga koncentracije CO2, ki bi ga povzročili ljudje. Po njihovo naj bi veljalo ravno obratno. Dvig koncentracije CO2 je posledica dviga temperatur. OZN politiki : strokovnjaki – 0 : 1.

Comments are closed.