Kavarna Hayek: Evropejci se ne bomo več opravičevali in umikali!

13

Pred letom dni sem objavil govor finskega intelektualca Kai Murrosa. Zaradi aktualnosti ga objavljam še enkrat:

»Črni oblaki se zgrinjajo nad Evropo. Elita je Evropo popolnoma izdala tujcem. Razsežnosti te zarote so brez primere v zgodovini človeštva. Vladajoča elita se je izkazala kot koruptiven lakaj globalnega kapitalizma. Ti visoko cenovni paraziti so Evropejcem ukradli preživetje, zemljo, prihodnost in samozavest. Ti prostituti korporacijskega sveta so Evropo izpostavili neskončnemu divjanju brutalnih beračev in Evropejcem odvzeli vsakršno možnost obrambe. Postali smo nemočni, izgubili smo nadzor nad svojimi življenji, odrekli so nam naše mesto v svetu in naš duh upada. Kar je bilo nekoč naše, nam je bilo odvzeto in dano pohlepnim tujcem, kar smo nekoč imeli za svetinjo, temu se arogantni vsiljivci posmehujejo, kar nam je bilo nekoč poznano, je zdaj degenerirano v nekaj neznanega in grozečega.

Desetletja so bile generacije Evropejcev vzgajane, naj sovražijo sami sebe, da čutijo uničujočo krivdo belega človeka. Evropejci so bili ves čas opominjani, da se lahko za grehe svoje civilizacije odkupijo s samouničevanjem. Smrt Evrope je postala dnevna moda, naš propad simbol napredka, razpad tradicionalne Evrope pot naprej, plenilska invazija proti Evropi so najnovejši trend, sovraštvo samega sebe je postalo gotov znak intelektualnega razmišljanja. Pozvani smo, da praznujemo fizičen, intelektualen, kulturen in duhoven kolaps naše civilizacije.

Oprali so nam možgane, da verjamemo, da je kolaps neizogiben in da je zakon narave, da izumremo in da barbarske horde pred našimi vrati zmagajo. Pod krinko liberalizma, humanizma in demokracije so Evropejce prepričali, naj storijo etnični samomor. Rasa, ki je dosegla tako veliko in preživela, je bila preslepljena, da sama pozdravlja svoj padec in da aktivno poseže po ukrepih, da bi postali tujci na svoji zemlji. Priča smo najbolj zlobni in kruti zaroti v zgodovini človeštva, zaroti zamenjave Evropejcev, sistematični kampanji izbrisa Evropejcev s socialnim degradiranjem ljudstva ter potem z mentalno in fizično retardacij paralizirati možnost ljudstva, da se upre. Priča smo zastrupljanju prav tistega biološkega porekla, kjer so rasla dobra dela preteklosti zato, da čredo kastrirancev na koncu lažje potolčejo do smrti. Nekoč je bila ponosna rasa bojevnikov, obrtnikov in raziskovalcev.

A vendar, kakor gre razkroj naprej, bo kruta realnost življenja Evropejce prisilila, da odprejo oči. Pokazali jim bomo, naj cel svet ve, da Evropejci zavračajo smrt. Naj bo jasno vsem, da se Evropejci ne bodo več opravičevali in da se ne bodo več umikali. Šli bomo dlje kot kadarkoli prej.«

Vir: Kavarna Hayek

13 KOMENTARJI

 1. To je to! To je sijoči žarek, da bi ga končno videli in šli za njim.

  Da preprečimo, da bi tuje barbarstvo uničilo evropske civilizacijske dosežke ( in njene zgodovinske eksponate), vključno s krščansko vero, kar že uničuje drugod.

 2. Mi smo odgovorni, da obvarujemo naš dom, da bo lahko rastel v plemenitosti civilizacijskih vrednot!!!

 3. Kdor ne želi velik imigracij v Evropo, naj vpliva na to, da razmere v evropski in širši soseščini ljudi ne bojo silile v migriranje. Skoraj vsakdo najraje živi doma, če se doma da spodobno preživeti.

  Kaj pa naj drugega sledi kot množične migracije, če se zgodi taka vojna kot v Siriji? A je bilo v 90. letih najprej na Hrvaškem in potem v BiH kaj bistveno drugače? Tudi mi bi se lahko takrta znašli v tej situaciji, a smo se ji za las izognili ( in so jo nekateri že tako na hitro popihali čez Karavanke).

  Zahod in zahodna Evropa sta soodgovorna, da je prišlo do velikega vala migriranja iz Sirije, Iraka in Afganistana. Soodgovorna, da so se mnoge arabske države v preteklih letih sesule in znašle v krvi in ruševinah.

  Ob tem so vojne samo eden od razlogov, zakaj ljudje migrirajo. Ravnokar iz naše domovine v nemajhnih številkah migrirajo tudi slovenski, predvsem dobro usposobljeni mladi ljudje. Bi bilo Kavarni Hayek ( Bernardu Brščiču) prav, da jih ciljne države ustavijo in vse vrnejo nazaj?

 4. Katastrofa. Kaj neki ne pride iz ust celo nekoga, ki si pravi desničar. Obup.
  Nekdo je “desetletja vzgajal Evropejce”: Kdo? To je treba povedat, če se že o tem govori. Proti komu ali čemu se je treba upret?!
  Kavarno Hayek sem bolj cenil, od tega. Veliko bolj. A je to Brščič napisal?! In podaljšal oblast komunistov še za nekaj časa.

  • To, kar je tu brati, je v bistvu skoraj v celoti citat navedenega gajstnega Finca. 🙂 A je iz konteksta jasno, da se avtor Kavarne Hayek identificira s tem govorom. Skoraj sem prepričan, upal bi se stavit, da gre za Bernarda Brščiča ( a se nimam za nezmotljivega v ocenah :)).

 5. Tudi sam ne vem, kdo je Kavarna Hayek. Sam ga že dolgo prebiram. Nekateri članki so odlični, nekateri prenapeti. Nedolgo tega je ves javni sektor označil za krvosesa, kot da ves izobraževalni ali zdravstveni sistem po nepotrebnem troši tuj denar.
  Ta članek sem tudi že bral pred letom dni. Je pretresljiv, vendar so tudi IFovi ugovori vredni premisleka. Mene je danes še bolj pretresla novica, ki jo lahko preberete na Domovini: nemška vlada naj bi nameravala med najhujšim navalom migrantov zapreti mejo pa je ni zaradi pravnih zadržkov. Torej migrantov ni povabila Merklova in sploh niso bili tako willkommen, kot se je tedaj pisalo. Kljub temu je potrjeno, da so bili v večini 70 odstotkov mladi moški brez slehernega dokumenta ter izobrazbe ali znanja za delo, pač pa z denarjem in pametnimi telefoni. Bomo videli, kaj vse bo še prišlo na dan.

  • Od Breznika sem pa vsaj pričakoval pamet. Zdaj pa še to. Moj listič na volitvah bo neveljaven!
   Desnica mora dojeti, da je treba nekaj narest, ne samo lapat. Niste kredibilni. In Cerar, ki je totalna nula, vas/nas premaguje. To je pa že popolna sramota.

   • Franc Breznik je tudi meni deloval kot eden redkih, za katerega je vredno dati glas. Bister argumentiran govornik normalnih nazorov. Za Cerarja pa ne vem, če je najslabša možna stvar, ki se lahko zgodi Sloveniji. Mislim, da obstajajo slabše leve varijante od Cerarja ( os SD, Desus, ZL).

    • IF .. “Franc Breznik je tudi meni deloval kot eden redkih, za katerega je vredno dati glas”
     ——
     Meni je še vedno tak.

 6. Kar se tiće barbarstva in barbarov:že precej časa je minilo od propada Rimskega cesarstva.Najmanj od tedaj po Evropi “harajo” in pustošijo takšni in drugačni barbari.No, bolj pravično je,da zaspišem kar v 1.os.množine:pustošimo.Na Barbarske horde in navade so že davno zmagale in tudi zamenjava Evropejcev se je že zgodila.Ne le enkrat.Še najmanj pa se lahko kiti z izrazom “civiliziran”- rod tistih,ki hodijo po nepokopanih truplih in okostjih svojih bratov in sester ter se brez sramu v nedogled okoriščajo z njim ukradeno imovino.600 in več hudih jam in brezen je kvečjemu dokaz,da vsaj Slovenski Evropejci sami-brez izgovarjanja na priseljence in migrante- tudi danes še kar raje izbirajo smrt namesto očiščenja in življenja.

Comments are closed.