Kavarna Hayek: Če Trump izgubi Bannona, bo izgubil tudi Belo hišo

15

Robert Edward Barnes, odvetnik iz Los Angelesa, je v Ameriškem mislecu (American Thinker) zapisal takole: »Izgubi Bannona, izgubi državo. Izgubi Bannona, izgubi predsednikovanje. Trump mora staviti na Bannona ali pa bo prišel čas, ko ne bo nihče več stavil na Trumpa.«

Steva Bannona, enega ključnih mož Breitbarta, so mediji v predvolilni tekmi za ameriškega predsednika in tudi potem, ko je postal svetovalec Donalda Trumpa, označili za najnevarnejšega političnega operativca na svetu. Nedvomno je bil to človek, ki je s svojo inteligenco in izrednim občutkom za dojemanje stvarnosti, predvsem pa z neusmiljeno kritiko MSM in finančnih elit, Trumpa s pomočjo volilnih glasov povsem običajnih ljudi popeljal v Belo hišo. Čeprav so mediji to vedeli, je medijski mainstream začel zasluge za zmago pripisovati JareduKushnerja, možu Trumpove hčerke Ivanke. A resnica je, da je Kushner v primerjavi z Bannonom mentalno zaostali povzpetnež, ki se rad smuka v družbi slavnih in mu neizmerno godi, ko mu kakšen vplivnež iz Wall Streeta dobrika, češ kako je pameten in lep. Trumpovi nasprotniki (teh je veliko: od elit iz Wall Streeta prek hollywoodskih zvezdnikov do levičarjev vseh vrst) so to dobro vedeli in izkoristili Kushnerja skupaj z Ivanko za globalistično-elitističnega trojanskega konja v Beli hiši. Prva zmaga očitnega podtaknjenca (del alt-righta se je že januarja začudil, kako je Trump Jareda sploh privlekel v Belo hišo) je bil povsem nepotreben raketni napad v Siriji, zdaj se Kushner nenadoma pojavlja kot kandidat, ki bo zamenjal Bannona. »Če Trump izgubi Bannona, bo ohromljen. (…) Jared Kushner je toliko Steve Bannon kot je Dan Quayle JFK,« je zapisal Barnes.

Bannon je namreč s svojo taktiko zaslužen, da je Trump v predvolilni tekmi na svojo stran pridobil delavski razred (na industrijskem severu), predvsem pa je zaslužen, da je tudi s pomočjo (svojega) portala Breitbart in ofenzivo na družbenih omrežjih dosegel troje: prvič, prepričal je ljudi, da je Hollywood s svojimi zvezdniki, ki som podprli Hillary Clinton, nemoralen; drugič, obljubil, da se Trump kot novi predsednik ne bo zapletal v »neumne vojne«; in tretjič, napovedal, da bo Trumpova administracija preprečila globalistično ubijanje delovnih mest.

Za to zmagovito strategijo je stal Steve Bannon, Jared Kushner, ki celo življenje živi v milnem mehurčku, kaj takega ne bi zmogel. Zato je strah alt-right scene, ki je veliko pripomogla k zmagi Trumpa, da je Kushner podtaknjenec finančnih elit iz Wall Streeta in židovskega lobija, ki so v predvolilni temi pravzaprav podpirali Hillary Clinton, povsem upravičen. Kushner se je ob pomanjkanju intelekta, s katerim bi se lahko kosal z Bannonom, zatekel k predvidljivim in že videnim diskreditacijskim metodam: medijskemu mainstreamu (denimo MSNBC) je nosil negativne zgodbe o Bannonu. Dosegel je, da je Trump Bannona umaknil iz ameriškega sveta za nacionalno varnost. To se je zgodilo nekaj dni po zadnjem sestanku Kushnerja s šefom Goldman Sachsa Lloydom Blankfeinom. Zlo, o katerem sem pisal v tekstu Vzpon zla, se je lahko oddahnilo – Bannon, glavni sovražnik od MSM do globalistov, se prisilno oddaljuje od Trumpa, ki s tem izgublja iznajdljivost in prepričljivost. Zaradi tega, kot pravi Barnes, lahko izgubi tudi Belo hišo. Trump očitno na prigovarjanje zeta Jareda podlega »istemu globalizmu, samo drugim bankirjem«.

Ob vsem tem je Bernard Brščič na Twitterju zapisal: »Za svet bi bilo bolje, če bi bila Ivanka Trump poročena s Stevom Bannonom in ne z židovskim multikulti globalistom Jared Kushnerjem.«

Vir: Kavarna Hayek

15 KOMENTARJI

 1. Domneve o takšnem ali drugačnem scenariju glede Bližnjega vzhoda,so v veliki meri odvisne od svetovalcev Trumpa administracije!Zadnji USA zračni napad na letališče ni ustvaril nobenega efekta temveč zmedo !?

  • PRavzaprav je ustvaril edini efekt, ki ga je TRump rabil: nihče več ne govori o povezah TRumpa in Rusije (ne glede na to, da je bila to že v originalu neumnost s strani dominantnih #fakenews medijev).

  • Da,povzročil je zmedo med levičarji in odkritimi in prikritimi zavezniki Asada , ki
   je vzrok za vse kar se dogaja na bližnjem vzhodu , Trumpova lekcija Asadu , je
   opzorilo njegovim simpatizerjem , ki ga v njegovih podvigih podpirajo in namerno
   povzročajo zmedo in nadaljevanje arabske agonije , ki sega tudi izven meja in arabske zločinske politike , vključno z eksodusom arabcev , ki je uničujoč za Evropo
   in svet !

 2. Vojaško sporočilo v Siriji Bašarju Al Asadu in Putinu je bilo povsem na mestu. Prej prepozno kot ne. John Mc Cain je imel ves čas prav. Psihopatski morilec sodi na mednarodno sodišče za vojne zločine, ne pa za rešitelja Sirije za povojni čas. Današnji veto Rusije v varnostnem svetu ZN na zahtevo zahodnih držav, naj se temeljito na terenu razišče nedavna uporaba kemičnih bojnih strupov, je dovolj povedna.

  • Al Asad je seveda zločinec. Bil je tudi Saddam Hussein. Tudi on je po potrebi uporabil bojne strupe. A kaj je nastalo po njegovem padcu. Kaos in nenehno vojno stanje, ki ne omogoča normalnega življenja.

   Ali bi bilo tudi po padcu Al Asada tako? Zelo verjetno. Stalne napetosti, žrtve in množice migrantov. Morda bo najbolj pametno, da se druge države pusti pri miru in naj sami urejajo svoje stanje.

  • VEto je bil zaradi tega ker resolucija vnaprej prejudicira krivdo sirskega režima. Kot so počeli leta 2003 z trditvijo “Iraq has WMD”, kako se je končalo kasneje vemo.

 3. Očitno gre tukaj za spopad med globoko državo in Trumpovim originalnim teamom (z izjemo Kushnerja). Na žalost se zdi, da globoka država vsaj v tej začetni fazi zmaguje, kar je seveda slabo za cel svet.

 4. Meni se zdi Trumpov napad odličen. Odlično sporočilo Asadu, ki mora očitno preveriti kaj se dogaja pri njem. Tudi jaz komaj verjamem, da je on kriv, a je dolžan zadevo preiskati.
  Tako da, Trump je odlično začel mednarodno politiko. Kavarna Hayek pa je vse bolj Kavarna Brščič.

  • Tu si protisloven. Če komaj verjameš ( to pomeni bolj verjetno ne?), da bi bil za ponoven napad s kemičnim bojnim strupom kriv Asad, potem ne vidim, kakšna bi bila argumentacija za tvoje navdušenje nad Trumpovim napadom. Razen če misliš, da vojaške sile režima delujejo mimo volje in vednosti lastnega diktatorja, kar bi bilo zelo čudno.

   Vsekakor bi bila glede zadnje uporabe sarina nad civili potrebna mednarodna neodvisna preiskava.

   Rešitev in kompromis za Sirijo vidim v neki novi bolj nevtralni umirjeni ugledni osebnosti, ki bi imela neko solidno stopnjo zaupanja tako med pristaši sedanjega režima kot pri umirjenem delu sunitske opozicije. Torej: brez islamistov in brez Asada. Vključujuč dogovor med Zahodom in Rusijo ( ki Sirijo nedvomno vidi kot svojo interesno cono).

   • Navdušenje nad napadom pa je iz načina in taktike: zravnati zračno bazo z zemljo. Nič več in nič manj!

    • Če nisi opazil je bila baza operativna praktično naslednje popoldne, kar je povsem skladno s poročili nekaterih virov, da ni vseh 59 raket priletelo do baze (Rusija 36, Izrael 44), kar je lahko rezultat sestrelitev ali pa elektronskega motenja.

     • A bejži, bejži, propaganda.
      44 ciljev je bilo zadetih, nekateri večkrat, torej je blizu 59 zadetkov.
      Satelitske slike kažejo, da so jih napikali do metra natančno. Vsi objekti so porušeni do tal.

 5. To je dokaz, da je Saddam Husein dejansko imel kemično orožje in ga je skril v Sirijo.

  Vprašanje je, ali je Asad tisti, ki je uporabil kemično orožje ali uporniki.

  Oboji bi lahko bili.

  Konec koncev je glede napovedi Trumpa Asad sklepal, da je bolj varen in lahko napade z večjo silo – tudi s kemičnim orožjem.

Comments are closed.