Kapitan plul preblizu obale zaradi nečimrnosti natakarja

2

Sedaj prihajajo na dan podrobnosti nesreče potniške ladje Concordia družbe Costa Cruise. Po poročanju časnika Telegraph je Patrizia Tievoli, sestra Antonella Tievoli, glavnega natakarja na nesrečni ladji, pred nesrečo objavila sporočilo na spletnem družbenem omrežju Facebook, da bo “V kratkem bo ladja Concordia peljala zelo blizu obale. Velik pozdrav mojemu bratu, ki bo končno dobil dopust po pristanku v Savoni.”

Četudi natakar menda sploh ni prosil kapitana naj zavije proti njegovemu domačemu otoku, se je kapitan odločil peljati preblizu.

Ko pa se je Concordia približala obali otoka Giglio, je ladijski kapitan Francesco Schettino rekel glavnemu natakarju: “Pridi in poglej, Antonello, smo ravno pred otokom,” je poročal italijanski časnik Corriere della Sera.

Tako se je ladja zaletela v skale, nasedla, nekaj ljudi je umrlo. “Nečimrnost čez nečimrnost,” pravi Pridigar, “nečimrnost čez nečimrnost, vse je nečimrnost!” Prd 1, 2

Foto: http://agenciasdeviajesenbarcelona.blogspot.com

2 KOMENTARJI

  1. “Nečimrnost čez nečimrnost,” – po bitki je vsak general. Če pa ladja ne bi nasedla, bi pa hvalili kapitana, kako je razumevajoč in prijazen do podrejenih, ki niso dobili dopusta, ter jim skuša narediti majhno veselje.

Comments are closed.